shit, cred ca stai ca pe ace.
Am antrenament, la cat i-am asteptat pe BFL mai rabd cateva zile.
De fapt sunt chiar resemnat acum, mi-e evident ca ocazia de a castiga ceva bani buni cu un ASIC la o dificultate rezonabila (printre primii adica) a trecut de mult.
Cand Octombrie a venit si a trecut fara ca BFL sa miste ceva n-am clintit o spranceana. Abia cand Avalon au inceput sa livreze am devenit nerabdator.
A urmat apoi perioada aia cu
peste doua saptamani+peste doua saptamani+peste... si m-am dezumflat pana la urma. Stiam ca BFL o sa livreze...candva, dar cand?, cine stia...
Iar cand au inceput sa livreze am fost chiar surprins, adica cum, chiar a facut plopul pere? (Stiu, mai ramane rachita de facut micsunele.)
In momentul de fata astept ca lucrurile sa se potoleasca, la un moment dat dificultatea va ajunge la o plafonare relativa, pentru ca istoria se repeta.
Cine e mai vechi pe aici poate isi aduce aminte de disperarea cu care a fost intampinata aparitia GPU-urilor, aceleasi topicuri si aceleasi profetii ale apocalipsei facute de posesorii de CPU-uri.
Imi aduc aminte cum am minat de curiozitate cu procesorul (un AMD Barton) si am facut cam 17 BTC (SOLO!) in cateva zile. Apoi am apucat cresterea masiva a dificultatii datorita aparitiei GPU-urilor si vedeam pe Youtube tot felul de insi care minau cu cate doua trei placi video.....si am renuntat, m-am descurajat.
Si asta mai ales datorita tampitilor care atunci ca si acum (déjà vu) toata ziua mancau rahat pe forum prezicand sfarsitul si facand tot felul de calcule care demonstrau ca nu mai are rost sa minezi, pentru ca deja cineva inaintea ta are mai multe placi video.
(Un argument extrem de vehiculat atunci era consumul masiv de curent al unui rig GPU)
Asa ca am sters tot (inclusiv portofelul cu BTC in el) si nu mi-am mai batut capul cu Bitcoin pentru multa vreme.
In sfarsit, deci cine vrea sa mineze trebuie sa ramana calare pe val, sa investeasca si sa nu se lase batut.
Totul depinde de BTC, sa ramana puternic.