Bitcoin Forum
November 24, 2017, 02:01:23 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Avalon 6 BRICKED how to fix!!???  (Read 335 times)
cpsharplin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
November 03, 2017, 07:44:26 PM
 #1

I have eight (Cool Avalon 6 miners that are currently bricked.  I have done all the usual troubleshooting techniques.  New USB cables.  More powerful amperage on USB cube powering Rasbperry Pi 3.  Everything works on one rig I have setup and so I know the rig I am using to troubleshoot these miners is working.  Some I plug in and the fan comes on but never get green light or blue or red on back.  Some fan wont even come on.  Some run full bore and just sit and I can see them on CGminer but can not get them to hash or do anything else.  Please help because at one point I had 32 T/hs going strong and now I am at 3.6 t/hs with the one that somehow has survived.  I have plenty of power going to everything and no breakers ever popped before.

Also, once these became bricked I have tried the MM firmware flash to no avail so far with any bricked miner.

Hope this community can help me because I am at my lasts wit end here and will soon give up mining boooooo!!!
1511532083
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511532083

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511532083
Reply with quote  #2

1511532083
Report to moderator
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511532083
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511532083

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511532083
Reply with quote  #2

1511532083
Report to moderator
1511532083
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511532083

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511532083
Reply with quote  #2

1511532083
Report to moderator
qctechno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 278


View Profile
November 03, 2017, 09:32:44 PM
 #2

I met another miner last month and he had bricked a pair of A6 by under powered them with cheap P/S.

I troubleshooted with another controller and confirmed blades didn't suffer damage and were mining back and good. ( I had to broke miner seal, expired anyway )
Power is feed correctly to controller, led on, no visible damage, no smoke still no software came alive.

I saw a JTAG connector and XILINX FPGA on controller. Attempting a re-upload could solve issue.
But there is no support for embedded controller on canaan website.










lightfoot
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344

I fix broken miners. And make holes in teeth :-)


View Profile
November 05, 2017, 07:27:13 PM
 #3

So the problem is in the bridge board. Interesting. Question, can you open one and see if either of the ribbon cables going to the bridge board are burned?

C
qctechno
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 278


View Profile
November 08, 2017, 02:09:30 AM
 #4

So the problem is in the bridge board. Interesting. Question, can you open one and see if either of the ribbon cables going to the bridge board are burned?

C

I removed ribbon to connect hash board to a working controller.
No trace of burn on connectors or cables.
Not sure how the guy bricked them, no visible damage.
Internal controller do not boot.


lightfoot
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344

I fix broken miners. And make holes in teeth :-)


View Profile
November 11, 2017, 02:06:24 AM
 #5

I have eight (Cool Avalon 6 miners that are currently bricked.  I have done all the usual troubleshooting techniques.  New USB cables.  More powerful amperage on USB cube powering Rasbperry Pi 3.  Everything works on one rig I have setup and so I know the rig I am using to troubleshoot these miners is working.  Some I plug in and the fan comes on but never get green light or blue or red on back.  Some fan wont even come on.  Some run full bore and just sit and I can see them on CGminer but can not get them to hash or do anything else.  Please help because at one point I had 32 T/hs going strong and now I am at 3.6 t/hs with the one that somehow has survived.  I have plenty of power going to everything and no breakers ever popped before.

Also, once these became bricked I have tried the MM firmware flash to no avail so far with any bricked miner.

Hope this community can help me because I am at my lasts wit end here and will soon give up mining boooooo!!!
Hm. Want to send a few of them over here and I'll take a look?

C
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!