kadirmon (OP)
Member
Activity: 75
Merit: 10
|
|
November 06, 2017, 08:38:00 PM |
|
Segwit geçişleri ile BTC suan ihtiyaçlara cevap verebiliyor. Merkezsiz bir yapınin gelecekteki gelişen teknolojiye yenik düşmesi mümkünmü sizce ?
|
|
|
|
huzurkan
|
|
November 06, 2017, 09:09:34 PM |
|
Dün okuduğum bir yazıda sanal zekanın bitcoinin yerine daha gelişmiş bir sistem kuracağını anlatıyordu.
|
|
|
|
|
,gaaaaaaaagaaaaaaaaaaaaagaaaaaaaag, ,aP8b _,dYba, ,adPb,_ d8Ya, ,aP" Yb_,dP" "Yba, ,adP" "Yb,_dP "Ya, ,aP" _88" )888( "88_ "Ya, ,aP" _,dP"Yb ,adP"8"Yba, dP"Yb,_ "Ya, ,aPYb _,dP8 Yb ,adP" 8 "Yba, dP 8Yb,_ dPYa, ,aP" YdP" dP YbdP" 8 "YbdP Yb "YbP "Ya, I8aaaaaa8aaa8baaaaaa88aaaaaaaa8aaaaaaaa88aaaaaad8aaa8aaaaaa8I `Yb, d8a, Ya d8b, 8 ,d8b aP ,a8b ,dP' "Yb,dP "Ya "8, dI "Yb, 8 ,dP" Ib ,8" aP" Yb,dP" "Y8, "YaI8, ,8' "Yb, 8 ,dP" `8, ,8IaP" ,8P" "Yb, `"Y8ad' "Yb,8,dP" `ba8P"' ,dP" "Yb, `"8, "Y8P" ,8"' ,dP" "Yb, `8, 8 ,8' ,dP" "Yb, `Ya 8 aP' ,dP" "Yb, "8, 8 ,8" ,dP" "Yb, `8, 8 ,8' ,dP" "Yb, `Ya 8 aP' ,dP" "Yb, "8, 8 ,8" ,dP" "Yb,`8, 8 ,8',dP" "Yb,Ya8aP,dP" "Y88888P" "Y8P" " | | Free TON
| │ │ │
| PEER-TO-PEER MULTY-BLOCKCHAIN SYSTEM ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▬▬▬▬TON SURF - OFFICIAL WALLET ▬▬▬▬ | │ │ │
| ▄███████████████████▄ █████████████████████ ▄█████ █████████████████████ ██████ ████ ████ ███ █████████████████████ ██████ ████ ████ ██████ █████████████████████ ███ █████████████████████ ███████ ▀███████████████████▀ ▀███████▄▄▄▄▄▄▄ ▀████ ████▌ ██ ▐██▌ █▌
| | | | │ │ │
| | | | │ │ │
| | TELEGRAM FORUM WIKI |
|
|
|
kadirmon (OP)
Member
|
|
November 06, 2017, 09:22:40 PM |
|
Dün okuduğum bir yazıda sanal zekanın bitcoinin yerine daha gelişmiş bir sistem kuracağını anlatıyordu.
Bence de bu mümkün. Hatta bunun tasarımı yapılıyordur suan.
|
|
|
|
ferhanyusuf
Newbie
Activity: 56
Merit: 0
|
|
November 07, 2017, 03:59:01 AM |
|
Bitcoin'in yerine geçecek teknoloji olmaz artık daha ne olabilir ki sanal paradan sonra sanal altın mı? sanal elmas mı? sanmıyorum Bitcoin yürür gider piyasada doların yerini de aldı mı değmeyin keyfine.
|
|
|
|
msahin35
Member
Activity: 99
|
|
November 07, 2017, 05:22:45 AM |
|
Bence de zor bir de teknolojinin yapılması gerekiyor. Sonra insanlar tarafından benimsenmesi gerekiyor. Bitkoin bile hala bence yaşam mücadelesi veriyr. Bir 10 seneyi daha bulacak kendini arayışı. Bu denli büyük bir gelişmenin zor olacağını düşünüyorum. Ama şifreleme sistemeleri kırılabilirse sistem güveni bir anda çökertilecek olursa onun yerine bu teknoloji kırılmaz denilen başka bir teknoloji ile mecburi olarak yer değiştirme (replacement) olabiliri. Ama ilk olarak bitcoinin güveninin sarsılması gerekiyor. Yerine birninn geçenbilmesi için.
|
|
|
|
MorpheWQ
Legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
|
|
November 07, 2017, 09:06:42 AM |
|
Teknolojinin teknolojiye yenik düşmesinden bahsediyorsunuz. Bazı teknolojiler vardır ki üstüne ne koyarsan koy hala güncelliğini korur. Örneğin tv kumandası. Adam IR'i (yokluktan) öyle güzel kullanmış ki günümüz televizyonlarının karşısında hoplayıp zıplayanlara, kendisiyle konuşanlara reaksiyon gösterebilmesi bile kumandasız tv satış noktasını getiremedi. Bitcoin teknolojisi demiyorum bitcoin kafası böyle bir şey bence.
|
|
|
|
coinizor
Jr. Member
Activity: 102
Merit: 1
IT Head
|
|
November 07, 2017, 10:53:09 AM |
|
bitcoin günümüze kadar güvenilirliği ile geldi ve şuan da sadece tüm kullanıcıların ve geliştiricilerin fikir birliği ile değiştirilebilir. Yok olamaz diyemeyiz sürekli segwitler, politik konular veya teknik problemler btc yi sorun yaşatıp yok edebilir bunu tahmin edebilecek kimse olduğunu düşünmüyorum
|
|
|
|
Blacknavy
Legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
|
|
November 07, 2017, 11:25:17 AM |
|
Private keylerin bulunabilecegi bir teknoloji olabilir fakat o teknoloji geldiginde zaten dort haneli banka kart sifrenize guvenemeyeceksiniz. Bundan dolayi en iyi secenek yine blokzincir teknolojisi olacak. Bu arada gunumuzde kullanilan kriptoparalarin Bitcoin dahil hepsi deneme surumu yani versiyon 1'dir.
|
|
|
|
kadirmon (OP)
Member
|
|
November 07, 2017, 12:11:09 PM |
|
bitcoin günümüze kadar güvenilirliği ile geldi ve şuan da sadece tüm kullanıcıların ve geliştiricilerin fikir birliği ile değiştirilebilir. Yok olamaz diyemeyiz sürekli segwitler, politik konular veya teknik problemler btc yi sorun yaşatıp yok edebilir bunu tahmin edebilecek kimse olduğunu düşünmüyorum Evet tahmin edilmesi zor ama bu konudada beyin fırtınası yapılır diye düşündüm
|
|
|
|
s.kocaman
|
|
November 13, 2017, 05:22:27 AM |
|
osmanlı zamanında insanlar akçe kullanıyordu birisi gelip kahvehanede biz bu sikkeleri kullanıyoruz da ilerde para kullanmayacağız her şey sanal olacak dese inanırlar mıydı sizce? gülüp geçerlerdi
veya gökyüzünde uçan gemiler olacak bütün dünya internet diye bişeyle birbirine bağlanacak bizim ulakların 3 ayda getirebildiği haberleri 1 saniye de görebileceğiz dese ne derlerdi?
teknoloji her geçen gün bir öncesine göre daha da hızlanarak ilerliyor.
1800 lü yıllarda o gökyüzünde ki aya çıkmak bir hayal iken şu anda bilim insanları dünya dışında bir gezegende yaşayabilmek için çalışmalar yapıyor.
ben inanıyorum ki daha icat edilecek keşfedecek okadar çok şey var ki bilim de elektronikte yapay zekalarda daha çok gelişecek. zamanla bir sistem daha gelip blockchain teknolojisinin üstüne çıkacak ve blockchain şimdiki nokia 5110 teknolojisinde olacak.
en basit örnek daha piramitlerin nasıl yapıldığını bile çözemedik. daha okyanusu keşfedemedik. daha elektriği kablosuz dünya üstünde iletemiyoruz.
|
|
|
|
YsfYlmz
Full Member
Activity: 175
Merit: 100
Why not!
|
|
November 13, 2017, 06:46:20 AM |
|
Ben asıl madenciliğin azaldığı zamanlarda transferler nasıl gerçekleşecek bugün bile bch mining yapamayan kayanlar yüzünden 2 gündür askıda bekleyen işlemler var panik havası yaşatmak istedikleri aşikar ama ilerde ne olacak orası muamma
|
|
|
|
dakota neat
|
|
November 13, 2017, 07:19:24 AM |
|
mandencilik konusunda node olucak orası kolay nodeler feelerden ücret kazanıcaklar aynı cüzdan mining yapımı gibi stake kastırcan.
bitcoin özelliği aslında kendini yeni mevcut teknojileri üzerine entegre edilmesi ve bu şekilde sürekli güncel tutabilmesi sayesinde bu sistemde oldukça güçlü bir duruşu oluyor. iyi mi orası tartışılabilir çünkü bu sefer kaliteli yan projelerin özelliklerini kapyalayarak kendine entegre edebilmesi gibi durumu oluyor böylece proje geliştiren firmanın coinini silebiliyor. bu durumu sayesinden daha iyi bir teknoloji çıksada kendi onu kopyalarak gidebilir.
|
|
|
|
lulumiya
|
|
November 13, 2017, 07:26:15 AM |
|
Ben asıl madenciliğin azaldığı zamanlarda transferler nasıl gerçekleşecek bugün bile bch mining yapamayan kayanlar yüzünden 2 gündür askıda bekleyen işlemler var panik havası yaşatmak istedikleri aşikar ama ilerde ne olacak orası muamma
en ciddi sıkıntı sanırım bu hatta. madenciler sağlam gruplaşmış lobileşmiş. toplu hareket ediyorlar. bi grup topluca diğer coine geçince %20-30 hash gücü etkileniyor yada işlemler birikiyor deli gibi. böyle iş olmaz. grupların etkilerinin bu kadar aşırı olması hiç iyi değil. daha doğal şekilde dağılmalıydı bu güç dengeleri.
|
|
|
|
muteahhit
Member
Activity: 364
Merit: 20
|
|
November 13, 2017, 07:51:39 AM |
|
en ciddi sıkıntı sanırım bu hatta. madenciler sağlam gruplaşmış lobileşmiş. toplu hareket ediyorlar. bi grup topluca diğer coine geçince %20-30 hash gücü etkileniyor yada işlemler birikiyor deli gibi. böyle iş olmaz. grupların etkilerinin bu kadar aşırı olması hiç iyi değil. daha doğal şekilde dağılmalıydı bu güç dengeleri. ilerleyen zamanlarda daha fazla mining çiftlikleri kurulacağı için yavaş yavaş dengeli hale gelir de olur olur bu eski çiftlikler yatırımlarını arttırıp daha da güçlenirlerse işte ozaman sıkıntı büyük.
|
|
|
|
PHI1618
Legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
|
|
November 13, 2017, 10:14:13 AM |
|
Bitcoin'i ve diğer coinleri bekleyen en büyük tehlike Quantum bilgisayarlar. Şu anda dünyadaki bütün pc'lerin gücünü birleştirseniz bile priv keyler tükenemiyor. Ama quantum bilgisayarlar yaygınlaşınca çok farklı şeyler görebiliri.
|
"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
|
|
|
fatihaksan
Newbie
Activity: 42
|
|
November 13, 2017, 10:47:00 AM |
|
Bitcoin'i ve diğer coinleri bekleyen en büyük tehlike Quantum bilgisayarlar. Şu anda dünyadaki bütün pc'lerin gücünü birleştirseniz bile priv keyler tükenemiyor. Ama quantum bilgisayarlar yaygınlaşınca çok farklı şeyler görebiliri.
Bundan çok daha önce de bizim mevcut bilgisayarlarımız ulaşılamayacak güçte idi, eminim o zamana kadar bitcoin işlem hacimleri de o oranda artacaktır
|
|
|
|
serguvan
Member
Activity: 532
Merit: 14
|
|
November 13, 2017, 11:39:40 AM |
|
Evet çok mantıklı, bu teknolojiyi zaten başka bir teknoloji ( veya teknolojinin teknolojisi) yenebilir. Yani AI'nin (yapay zeka) üreteceği teknoloji, insanların üreteceği teknolojiden çok daha ileri olabilir.
|
|
|
|
karkajuth
Member
Activity: 81
|
|
November 13, 2017, 01:09:35 PM |
|
şimdi bile zaten bitcoin'den daha iyi kripto paralar var. mevzu daha iyi olmak değil ki muhim olan kabul görmek.
|
|
|
|
dr blockchain
Newbie
Activity: 58
|
|
November 13, 2017, 01:26:21 PM |
|
şimdi bile zaten bitcoin'den daha iyi kripto paralar var. mevzu daha iyi olmak değil ki muhim olan kabul görmek.
Katılıyorum, Tüm olay insanlar tarafından kabul görmek. Teknik açıdan bakacak olursak en ilkel kriptopara Bitcoin.
|
|
|
|
gecelerinyargici
Member
Activity: 168
Merit: 12
"Akche, Türkiye'nin Dijital Parası"
|
|
November 13, 2017, 01:29:36 PM |