det.fusco (OP)
Member
Activity: 75
Merit: 11
|
|
November 07, 2017, 03:06:31 PM |
|
Altcoin nasıl oluşturulur? Bunun için ne kadar bi' yatırım yapmak gerekir? Teknik kısmı nasıl yapılıyor? Bilgisi olan var mı?
|
|
|
|
Razor5
|
|
November 07, 2017, 11:27:57 PM |
|
Ne tarz bir şey yapmak istediğine bağlı. Akıllı kontratlar sayesinde Ethereum tabanlı token çıkartabilirsin. Github kodlarını alarak Bitcoin forklayıp yeni bir coin oluşturabilirsin. En ileri seviyede sıfırdan blokzincir yazabilirsin. İstediğin algoritmada hazır coin üretebileceğin siteler de mevcut. Önce şuna cevap vermelisin: Çıkartacağın altcoinin amacı ne olacak?
|
|
|
|
det.fusco (OP)
Member
|
|
November 07, 2017, 11:39:05 PM Last edit: November 07, 2017, 11:52:04 PM by det.fusco |
|
Açıkçası çok düşünmedim. Aklımda Türkiye'de geçerli olacak bir debit/prepaid kart yapılabilir. Kripto-parabirimi kullanan banka hesabına ihtiyaç duymayan hatta yerli ödeme seçeneği TROY'un olduğu bir debit/prepaid kart mesela. BitPay, Shift, TenX Pay mantığında ama Türkiye'ye uyarlanmış halde. Tabi global bir ürün olmaz orası ayrı konu. Bir de Türkiye'de kripto-parabirimiyle ilgilenen kaç kişi var ki? O da biraz hayal kırıklığına uğratıyor insanı
|
|
|
|
bdivrik
|
|
November 07, 2017, 11:43:22 PM |
|
naıl yapılacağını bilmediğin bir şey ile token yapıp birde uluslarası tokenler den paymı kapmaya çalışıyorsun
|
|
|
|
det.fusco (OP)
Member
|
|
November 07, 2017, 11:50:35 PM Last edit: November 08, 2017, 12:12:07 AM by det.fusco |
|
Sorduğum soruyu düşününce karşılığında basit bir şey çıkmayacağını şimdi anladım Tamamen meraktan sordum. Projem olduğu veya uluslararası tokenlardan pay kapmak istediğim için değil. Zaten belirttiğim gibi Türkiye'ye odaklanmış, çok içine kapanık bir proje olurdu. Uluslararası tokenlardan örnek olarak bahsettim. Genel kavramları ve nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmak için böyle bir konu açmıştım. Bir de şu da var. Her gün binbir çeşit airdrop yapılıyor yeni altcoinler çıkartılıyor. Çoğu batıyor veya scam. Ama yine de çıkartıyorlar. Başarılı ya da başarısız Türk altcoini/tokenı şimdiye kadar görmedim. Zaten adam akıllı bir şey yapılsa, reklamı kolaylıkla yapılır.
|
|
|
|
jopen
|
|
November 08, 2017, 11:36:51 AM |
|
Sorduğum soruyu düşününce karşılığında basit bir şey çıkmayacağını şimdi anladım Tamamen meraktan sordum. Projem olduğu veya uluslararası tokenlardan pay kapmak istediğim için değil. Zaten belirttiğim gibi Türkiye'ye odaklanmış, çok içine kapanık bir proje olurdu. Uluslararası tokenlardan örnek olarak bahsettim. Genel kavramları ve nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmak için böyle bir konu açmıştım. Bir de şu da var. Her gün binbir çeşit airdrop yapılıyor yeni altcoinler çıkartılıyor. Çoğu batıyor veya scam. Ama yine de çıkartıyorlar. Başarılı ya da başarısız Türk altcoini/tokenı şimdiye kadar görmedim. Zaten adam akıllı bir şey yapılsa, reklamı kolaylıkla yapılır. Erc20 altyapısında token yapmak o kadar kolay ki.Bunu yapan bir kaç site var cüzzi bir miktarda onun ürettiği tokeni alıp gönderiyorsun hesaplarına sana bir contract adresi veriyor o adresle beraber tokeni oluşturabiliyorsun. Amaç bence tokeni oluşturmak , tokenden sonrası ne olacak içindeki kodlamalar nasıl olacak. Ve hedefin ne? Türklerden emin ol anlattığım sayede token üretenler var ama amacı bir airdrop yapıyım spam olmasın diye de 0.002 eth istiyim milletten 5-6 eth yapıp kaçıyım. Çoğu airdropdan gelen tokenler böyle. Yine de incelemek istersen linkleri veriyorum aşağıda. https://www.minereum.com/
|
|
|
|
det.fusco (OP)
Member
|
|
November 08, 2017, 12:26:08 PM |
|
Sorduğum soruyu düşününce karşılığında basit bir şey çıkmayacağını şimdi anladım Tamamen meraktan sordum. Projem olduğu veya uluslararası tokenlardan pay kapmak istediğim için değil. Zaten belirttiğim gibi Türkiye'ye odaklanmış, çok içine kapanık bir proje olurdu. Uluslararası tokenlardan örnek olarak bahsettim. Genel kavramları ve nasıl yapıldığına dair bilgi sahibi olmak için böyle bir konu açmıştım. Bir de şu da var. Her gün binbir çeşit airdrop yapılıyor yeni altcoinler çıkartılıyor. Çoğu batıyor veya scam. Ama yine de çıkartıyorlar. Başarılı ya da başarısız Türk altcoini/tokenı şimdiye kadar görmedim. Zaten adam akıllı bir şey yapılsa, reklamı kolaylıkla yapılır. Erc20 altyapısında token yapmak o kadar kolay ki.Bunu yapan bir kaç site var cüzzi bir miktarda onun ürettiği tokeni alıp gönderiyorsun hesaplarına sana bir contract adresi veriyor o adresle beraber tokeni oluşturabiliyorsun. Amaç bence tokeni oluşturmak , tokenden sonrası ne olacak içindeki kodlamalar nasıl olacak. Ve hedefin ne? Türklerden emin ol anlattığım sayede token üretenler var ama amacı bir airdrop yapıyım spam olmasın diye de 0.002 eth istiyim milletten 5-6 eth yapıp kaçıyım. Çoğu airdropdan gelen tokenler böyle. Yine de incelemek istersen linkleri veriyorum aşağıda. https://www.minereum.com/Yani bu kadar basit, ilginç. Peki oluşturulan bu tokenı borsalara nasıl sokuyorlar? Etherdelta falan değil de bittrex gibi büyük borsalara vs. Tabi önce bir hacmi olması lazım sanırsam
|
|
|
|
avalonn
|
|
November 08, 2017, 01:00:10 PM |
|
lafım meclisten dışarı konudaki arkadaşlar alınmasın ama bi gün bu token coin olayını titan saadet zinciri kenan gibi tipler keşfedecek...ve o zaman devletin engelleyemeceği durduramayacağı bir dolandırma furyası başlayacak..(yeni ethereum dark vakaları yaşanacak ) bu işler bizim ülkemizde ne kadar az bilinirse gariban zengin olma hayalleri ile tutuşan vatandaşlarımız için o kadar iyi ama ne demişler değişmeyen tek şey değişim...bu değişim ve EVRİM eninde sonunda hepimizi içine alacak önemli olan eğitimli olabilmek geleceğe açık ve hazır olabilmek...bu noktada iş dönüp dolaşıp eğitim kalitesine geliyor ..o da malum.. he bu arada 6 ay 1 sene sonra www.ciftlikbank.com bununla ilgili çok feci haberler duyabiliriz millet arabasını evini satıp buna yatırıyor ne için ? 1 yılda x2 için
|
|
|
|
temmuz
|
|
November 08, 2017, 01:04:21 PM |
|
|
|
|
|
yuzdeyuzmalt
|
|
November 08, 2017, 02:24:21 PM |
|
Hocam yapsanız bile tutabileceğini pek sanmıyorum sadece Türkiye içinde olacaksa. Zaten kaç kişini haberi vardırki kripto para sektöründen. Global falan olursa oda proje ve ekip sağlamsa tutunabilirsiniz. Başka türlü zorlu olur gibi duruyor.
|
|
|
|
tirbison
Full Member
Activity: 196
Merit: 104
🤖UBEX.COM 🤖
|
|
November 08, 2017, 03:03:25 PM |
|
Ya arkadaşlar ne var yani birsürü AirDrop coin çıkardılar. ebtc den parayı götürdüler. Bizde çakalım böyle birşey ethereum tabanlı tutarsa para kazanırız tutmazsa silinir gider. Arkadaşa hak veriyorum iyi fikir basit bir şekilde epey gibi bişey çıkaralım. EthereumPay ethereum tabanlı ödeme sistemi olsun adında.
|
|
|
|
furylmz
|
|
November 08, 2017, 08:56:35 PM |
|
En basit yolu gir waves platforma kendi assetini çıkar kullan mis gibi en basit yol bu istediğin miktarda basabilirsin
|
|
|
|
Akboi
|
|
November 08, 2017, 09:05:54 PM |
|
En basit yolu gir waves platforma kendi assetini çıkar kullan mis gibi en basit yol bu istediğin miktarda basabilirsin Aynen bu yolla TR piyasasından para toplamaya çalışan bir tayfa var. Onlar gibi yapabilirsin. İş tamamen yandaş bulmada bitiyor. Maliyeti sadece 1 Waves. Hiçbir teknik altyapın olması da gerekmiyor.
|
|
|
|
Sync485
|
|
November 08, 2017, 09:17:08 PM |
|
ethereum-waves gibi platformlardan onların blockchain'ini kullanarak coin yaratman en akıllıcası olur. öbür türlü harcadığın vakte değeceğini sanmıyorum
|
|
|
|
Kripto_adam
Full Member
Activity: 350
Merit: 108
The World’s First Blockchain Core
|
|
November 08, 2017, 10:02:00 PM |
|
Herhangi birisi dakikalar icinde altcoin yapabilir zaten varlarda sadece isimden ibaret bircok coin var putin coin theresa may coin gibi
|
|
|
|
redsilentstorm
Member
Activity: 448
Merit: 10
|
|
November 09, 2017, 06:08:25 AM |
|
Açıkçası çok düşünmedim. Aklımda Türkiye'de geçerli olacak bir debit/prepaid kart yapılabilir. Kripto-parabirimi kullanan banka hesabına ihtiyaç duymayan hatta yerli ödeme seçeneği TROY'un olduğu bir debit/prepaid kart mesela. BitPay, Shift, TenX Pay mantığında ama Türkiye'ye uyarlanmış halde. Tabi global bir ürün olmaz orası ayrı konu. Bir de Türkiye'de kripto-parabirimiyle ilgilenen kaç kişi var ki? O da biraz hayal kırıklığına uğratıyor insanı Projelerini böyle ulu orta paylaşırsan elbette bir yapan olacaktır. . Ama Türkiye de o dediğin biraz zor. Zira hala bankalar Bincoin e bırakın sıcak bakmayı bakmıyorlar bile. Bir iki seminer ve eğitim toplantısı yapan bankalar vardı ama onlar da öyle bir hava estirdiler ki sanki bir virüs , bir güvenlik tehlikesi . Hoş onlar için bayağı tehlikeli koltukları sallanıyor resmen.
|
|
|
|
det.fusco (OP)
Member
|
|
November 09, 2017, 06:22:37 AM |
|
Projelerini böyle ulu orta paylaşırsan elbette bir yapan olacaktır. . Ama Türkiye de o dediğin biraz zor. Zira hala bankalar Bincoin e bırakın sıcak bakmayı bakmıyorlar bile. Bir iki seminer ve eğitim toplantısı yapan bankalar vardı ama onlar da öyle bir hava estirdiler ki sanki bir virüs , bir güvenlik tehlikesi . Hoş onlar için bayağı tehlikeli koltukları sallanıyor resmen. Zaten tam bir proje değil ki(Çok orijinal bi' fikir de değil.). O saydığım token kartlarla fikir olarak aynı olmasın, aralarından sıyrılsın diye lokal olarak Türkiye örneği verdim. Dediğin gibi Türkiye'de o biraz zor şimdilik. Nerden baksan imkansıza yakın.
|
|
|
|
MarcosCr
Member
Activity: 215
Merit: 13
|
|
November 09, 2017, 10:13:45 AM |
|
waves platformunda 2 dakkada çok ucuza altcoin basabilirsin.
|
|
|
|
ArmaDildo
|
|
December 10, 2017, 07:51:16 PM |
|
Bunun için sağlam bir ekibe ihtiyacın olacak, solidity'den anlayan photoshop bilen ingilizce bilen front end bilen back end bilen medya hesaplarını yönetecek, yatırımcıyla iletişime geçecek. en az bilgili 5-6 kişi lazım gibi duruyor
|
|
|
|
mobilewalk
Member
Activity: 297
Merit: 10
|
|
March 10, 2018, 02:10:31 PM |
|
Ya arkadaşlar ne var yani birsürü AirDrop coin çıkardılar. ebtc den parayı götürdüler. Bizde çakalım böyle birşey ethereum tabanlı tutarsa para kazanırız tutmazsa silinir gider. Arkadaşa hak veriyorum iyi fikir basit bir şekilde epey gibi bişey çıkaralım. EthereumPay ethereum tabanlı ödeme sistemi olsun adında.
ne demek tutarsa tutmasa ya sana az birsey yatirim yapmisi birileri var ise tutmasa sende yolmu alacan ? FBI bu tur token lerin uzerinde cok duruyor gote semsiye koyuyor haberin olsun bu is akca kaleli telefon dolandiricilarin isine benzemiyor token yapmak kolay ama dolandirilcik tespit edilirse gote giren nanay siki tedbir olmadigini sanama gozetelnemedigini sanma galacakta bir gun galacak o gelecek bizik diyen turk koin var
|
|
|
|
|