Cihazlari turkiyeye getirmiyorum, amerikada farkli lokasyonlarda datacenterlarda tutuyorum.
Turkiye gumruk kanunun gereken kisimlarini inceledim ve olasi gecikmelerin ciddi sorunlar dogurmasindan endiselendim,ithalat ihracat belgesi , servis yeterlilik belgesi, avrupa CE deklerasyonu gibi dokumanlar cok kastirici, gumruk universitelerden yada bilirkisilerden cihazlarin ne oldugunun tespitini isteyebilir, cihazlar bilgisayar olarak ta gorunse universite bilgisayar olmadiklarina usb yan peripheral olduklarina karar verebilir bura %18 kdv nin ustune %23 gumruk bindirebilir, tum bunlarigozonune alip, amerikaya gidip orada hallettim, en ufak bir gumruk puruzu mallari 15 gun antrepoda birakabilir, bitcoinde zamanin onemi dusunuldugunde bu korkunc bir sure.
Firmaya guvenebilirsiniz, para verdiginiz taktirde mutlaka malinizi size teslim edeceklerdir. Calisanlari bizzat taniyorum, kendilerini defalarca ziyaret ettim. Ancak tavsiyem gidin amerikada teslim alin sonra beni arayin
, hosting icin yardimci olurum.
Avalona falan para verdiyseniz simdiden cok gecmis olsun. Buyuk ihtimalle gonderirler ama gumrukten nasil gecersiniz gercekten merak ediyorum. Insallah sorun cikmaz.
Firma order sirasina ve kisilerin odeme sirasi ile urunlerini almasina cok dikkat ediyor, cumhurbaskani da gelse sirayi degistirmezler o konuda tek blok halindeler.
degisik noktalarda nda altinda oldugum icin tum sorulariniza yanit veremeyebilirim. Ancak sunu soyliyim gonul rahatligi ile paranizi gonderip siraniz geldiginde malinizi teslim alacaginiza emin olabilirsiniz.
bu arada ilk jenerasyon miniriglerinden 6 tane alarak baslamistim. onunla ilgili topic benim historyde biyerlerde vardir.
o zamanlar bitcoin hic bilinmiyordu ilgilenen hic turk yoktu ve kime anlatsam dalga geciyordu
, cok ciddi bir risk ve cesaret gerekiyordu 100k$ usd yi yatirmak icin.
ama gozumu kararttim yaptim, Turkiyeden ilgilenen arkadaslara yardimci olurum elimden geldigi kadariyla