Bitcoin fiyatını ve düşüşünü tahmin etmenin zorluğu ortada, bu nedenle ben parama göre alabileceğim kadar alacağım, gerisi kısmete kalmış, gönül iyice bir düşsün de oradan alalım ister fakat çok fazla geri düşüş görünmüyor tabi bu benim fikrim.
fiyatı bireysel olarak belirleyemiyorum. o yüzden de genel akışa göre hareket ederim. genelde ufak birikimleri uzun vadeye yaymak istesemde hep panikle satıp daha yüksek fiyattan tekrar almak zorunda kaldım.
çok iyi hatırlıyorum 3-4 ay önce 8700 tl iken 0,6 btc almıştım. kısa bir süre sonra 11.000 tl yi zorlayınca dedim bunu enayilere satıp kaçayım. ama bir baktım enayi benmişim
aradan 15 gün geçmeden 16 bine çıktı ve tekrar aldım. biraz bocalamaya başlayınca hemen hemen aynı fiyattan sattım. sonra 20 binli fiyatlardan tekrar aldım. sonra 22 bine sattım. bu sefer 29 binlerdeyken tekrar aldım. 33 bine sattım. kar ettim sandım. hep böyle oldu bu. o paraya ihtiyacım yoktu kenarda tl deydi. o parayı hiç ellemesem şimdi 5 e katlamış olacaktı. ama ben bu hareketlerim yüzünden en fazla 2 ye katlayabildim. en son 49 bin tl yi gördüğü gün tekrar aldım. ama bekleyeceğim.
hepimizin 1 sene sonra btc nin getirisinin doların 1 sene sonraki getirisinden kat kat fazla olacağının farkındayız. dolar yıllık %3 bilemedin 4 getirir. tl vadelide en fazla %15 olsun. btc de hedef bunun en az 3 katı ama sabredemiyoruz.
yani ben bu sene btc olayını tanıdım öğrendim. ama insanız sonuçta. hayatımıza yönelen risklerden kaçınma dürtümüz bizi karlı işlerden alıkoyuyor. bu genelde iyi birşeydir yani korku insanın bütünlüğünü koruma kendini savunma çabasıdır ama gereksiz korkunun da sebebi bilmemekten tecrübesizlikten kaynaklanıyor.
trade işi sağlam psikoloji, kararlılık ve iyi bir deneyim gerektiriyor. bunu da demekki bu şekilde yavaş yavaş öğreneceğiz.