Sağol @kalemder. Forumun amacı insanların birbirine yardım etmesi ama ne hikmetse kimse girdiği imzayı haber vermiyor. Ben de ilk başlarda iplemiyordum ama arkadaşlar lütfen herkes birbirine destek olsun. Gerçi sabah muslo haber vermişti:)
Yani gönül ister bizden herkes bu tarz iyi imzalara girebilsin ama son dönemde gözlemlediklerimden sonra bundan da şüpheliyim.
Ben duyduğum zaman yine de herkesle paylaşmaya özen gösteriyorum. Sonuçta herkes kendi vatandaşını koruyor kolluyor.
Ama şuna dikkat çekmek istiyorum, buralardan ödül alabilmek için katılım sağlayabilmek için öyle ben başvurdum olmadılar demeyin lütfen. Bu bir süreç, forumda aktif olmanız düzgün yazmanız ve kendinizi geliştirmeniz lazım. Foruma katkı sağlanmadığı sürece bu tarz imzalara kabul etmiyorlar. Günde 10 post atmanın manası yok, günde iyi 2-3 post atmanız size kalite katar.
Aslında neyin nasıl olduğunu anlamak için @Kalemder'in ne yaptığına bakmak lazım. İlk defa Türk bölümünden birisi Chipmixer'e katıldı mesela.
Bu konuda da post atmıştı.
İmza kampanyaları için bazı öneriler:
Chipmixer başvuruları devam ediyor bildiğim kadarıyla. Yeni alımlarda dilerim arkadaşlar kabul edilir. ChipMixer başvurusunda neler etkili bilmiyorum ama bazı tavsiyeleri daha önce yazmıştım farklı konularımda. Bu konuda çok soru sorulduğu için düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Bugün olmasa yarın lazım olur. Uyulduğu takdirde forumun kalitesinide artıracak öneriler bence.
Globalde, bir üyenin güvenilir ve aktif üye olduğuna karar vermeden önce şunlara bakarlar;
* Trust listenize aldığınız kişilerin itibarı. (Yargılarına güvendiğiniz kişiler)
* Sizi trust listesine ekleyen üyeler. (Sizin yargılarınıza güvenen üyeler)
* Farklı kişilerden kazandığınız merit sayısı (Katma değer bilgi üretim oranı)
* Dağıttığınız meritlerin adil şekilde dağıtımı (İyi - Çok iyi - Süper bulduğunuz mesajlar)
* Positiv feedbackler ve nitelikleri
Bütün bunlar sizi tanımayan birinin gözünde itibarınızı etkiler. Özellikle böyle etkinliklerde bunlar göz önüne alınıyordur muhtemelen. Veya dikkate alınacaktır zamanla.
Bu yüzden;
* Yargılarına güvendiğiniz (tercihen 10) kişiyi trust listenize eklemenizi,
* Merit kazanmanız adına, Forumda Kaliteli Yazılar üretmenizi
* Pozitif feedback alabilmeniz için, İnsanları severek sıcak ilişkiler oluşturmanızı,
* Kazandığınız meritleri kalite derecesine göre adil dağıtmanızı,
* Trust listelerine girebilmeniz için, Yargı gereken konulara katılıp kendinizi ifade etmenizi,
Öneriyorum!
Bütün bunları yaparken merit kazanmak, trust veya feedback almak için değil samimiyetle forumda aktif olarak yapmanızı öneriyorum. Kendinizi ifade etmek sizi rahatlatacak, özgür kılacak ve sizi diğer üyelere tanıtacaktır.
Başarılar dilerim. Güvenli forumlar...
Not: Devamı gelecek
Bir de ne yapmamanız gerektiğiyle ilgili @vycl87 bir şeyler yazmıştı;
Forumda anlayamadığımız, anlatamadığımız bir konu var. Yobit imzasında insanları projeden attıran, bazı bounty manager'lerin bir türlü imzaya sizi almama sebebidir burstposting!
Sanırım ne olduğunu anlatmak için bir konu açmak iyi fikir olacak. Çünkü bunu bir türlü anlamıyor forumdan arkadaşlar.
Forumda gerçekten kaliteli içerik üreten herkesin, kolaylıkla bunun takdir edildiğini fark edeli epey bir süre oldu. Ancak Yobit imzası bitti biteli forumda yine kalite düşmeye ve bizim arkadaşların düzgün içerik üretmemeye başladığını gözlemliyorum. Açıkçası yazı yazacak konu bile bulmakta zorluk çekiyorum son zamanlarda. Sadece belli başlı arkadaşların halen çok iyi yazılar yazdığını görüyorum. Bu kaliteyi yükseltmedikçe Türkçe bölümü olarak takdir göremeyeceğiz sanırım.
Bu kaliteyi arttırmak için burstposting'i azaltmak zorundayız. Kaliteli post nasıl atılır diye bazı arkadaşların çok güzel başlıkları var onları oradan çözebilirsiniz. Ancak ben az önce forumda yazı yazacak, bir şeyler ararken dikkatimi çektiği üzere bu burstpost olayına değinmek istedim.
Şimdi size iki görselle konuyu özetliyim;
Gördüğünüz üzere kim olduğu anlaşılıp rencide olmasın diye biraz sansür uyguladım ama tam olarak nasıl burstposting yapılırın cevabı olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşımız ilk görselde 6 dakikada 5 post, ikinci görselde 10 dakikada 6 post atmış. Bu şekilde zaten 1 ayda 500 mesaj atılabilir bu forumda. Peki ya kime faydası var?
Post atana? Okuyana? Forumda herhangi birine?
Kimseye faydası yok arkadaşlar. Bunun hiç bir anlamı yok.
Dışarıda okuyun, araştırın ve geliştirin emin olun kısa sürede hem rank atlayacak hemde gerçekten para eden projelere girebileceksiniz.
Umarım faydalı olmuştur.