Daha evvel Eth alımında yaşadığım kedi macerasını saymazsak ilk BTC VE IOTA alımı ile kripto dünyasına giriş yaptık
Kısa süreli tecrübelerimi de paylaşmak istedim. Transferi Paribu üzerinden yaptım.2 parça şeklinde TL yatırdım ama başıma şoyle birşey geldi PARİBU'da. İlk TL yatırışımda Paribu İBAN numarasını bankamın mobil aplikasyona tanımlamıştım, ikinci TL yatırışımda tanımlı kişilerden kayıtlı PARİBU hesabına parayı (10 bin) yollamış bulundum ama sonradan baktım ki 1 gün evvel AKBANK kullanan PARİBU ertesi gün İBAN değişikliği ile TEB bankasına geçiş yapıp farklı bir iban vermiş.Tabi burada hatalı olan benim:) Paribuya hemen mail attım ve 10 dakika içerisinde yanlış yolladığım 10 bin TL tekrar hesabıma ''masraf alınmadan'' iade edildi ve buda PARİBU'yu benim için özel bir hale getirdi. BTCturk saolsun 7*8 gündür herşeyi yapmama ragmen uyeligimi onaylamadı ama iyi ki de onaylamamış diyorum artık
IOTA alımımı blockhain.info wallet üzeri binance’ye BTC yollayarak yaptım. BİNANCE onaysız günlük 2 BTC’lik işleme izin veriyor.BTC/IOTA değişimi ile 60 adet IOTA aldım.
Diğer bir konu da şu, eğer blockhain.info wallet kullanıyor iseniz siz siz olun oradaki exchange linki ile BTC/ETH dönüşümü yapmaya kalkmayın çünkü SHAPESHIFT adı verilen ''bence uyduruk'' bir aracı ile exchange yapmaya çalışıyorlar ama emin olun blockhain'e yakışmayan bir altyapı ile çalışıyorlar.Bu konu haricinde blockhain.info wallet kendi adıma söyleyebilirim ki oldukça hızlı ve güvenli geldi. Fee'ye kıyıp deneme gönderimi falan yaptım yani:)
Tarihe not düşmek adına satın aldıgım TL-USD /BTC ve IOTA güncel miktarını buraya yazmak istedim ki aylar sonra nereden nereye ilerlemişiz yada nereye gerilemişiz görelim dedim. Boylelikle sizler de bir aceminin serüvenine eşlik etmiş olursunuz diye düşündüm
Şimdi yatırım miktarımı her birimden yazayım:
BTC miktarı = 0.28083883
USD degeri = 4.565 (kur 3,83)
TL değeri = 17.500 (yatırım miktarı)
Ve;
IOTA miktarı = 60 adet (Tanesi 4,21 usd’den)
(29.12.2017) Cardano miktarı = 2581 adet (Tanesi 0,43 usd/0.00003018 satoshi'den)
) Maksadım trade değil al unut yapmak. Mümkün oldugunca yatırımıma ufak ufak eklemeler yaparak 2-3 yıllık bir dönem bekleyeceğim. Belirtmekte fayda var, bu işi sadece yatırım amaçlı değil hem zevk almak adına hem de kripto dünyasını keşfetmek için yapıyorum. Üşenmeden tek tek tüm başlıkları okumaya çalışıyorum tabi.Herkese iyi paylaşımlar dilerim
edit:29.12.2017 tarihinde Cardano (ADA) alımı yaptım ve sepetime 3.coinimi eklemiş oldum. Neden ADA aldın diye sorarsanız ETH'nin alternatifi gibi kabaca bir ifade kullanıp profesyonellerinden yüzünde tatlı bir tebessüm oluşturmak istiyorum