ekolet
Member
Activity: 112
Merit: 10
|
|
December 14, 2017, 01:45:21 PM |
|
Zamanında aldığım bütün bitcoinleri rulette kaybettim. Yarrağımı yiyebilirler vergi isterlerse. Satarken de elden satarım en kötü.
|
|
|
|
trako
|
|
December 14, 2017, 02:28:36 PM |
|
bu durum er ya da geç başımıza gelecekti. çözümleri var mı? illa ki kaçma yolları var ama o da bir yerde sürekli tekrarlandığında aynı sorunu oluşturacak. kıbrısa giriş çıkış yapıp. kumar oynadım kumarda kazandım kaybeden adam da kripto para olarak ödeme yaptı denerek bile içinden sıvışılacak bir konu. ya da yabancı uyruklu güvenilir bir arkadaş. ne bileyim ilk aklıma gelen bu.
|
|
|
|
temmuz
|
|
December 14, 2017, 02:35:42 PM |
|
insanların kazançları artıkça bu tip sorunlar yaşamaya başlamaları normal . bakalım durum ne olcak asıl sorun para ile alanlarda değil bountyle alanlarda nasıl çıkarcan gelenleri ben bu kadar bounty kazandım . bounty 10 btc kazandım onu sattım ev aldım bence bir yasal düzenleme şart ta ne yapcaklar belli değil.
|
|
|
|
tribeca
Member
Activity: 135
|
|
December 14, 2017, 02:46:21 PM |
|
elden satış yapıcaz artık. çantayla parayı alıp, btc transferini gerçekleştiricez.
|
|
|
|
Lunamoya
Newbie
Activity: 15
Merit: 0
|
|
December 14, 2017, 02:50:59 PM |
|
peki neye göre vergilendirmeye tabi tutulacagız.
bitstamp'e 100bin dolar gonderiden paribudan bozdun 107 bin dolar oldu
7 bin dolardan mı yoksa paribudan gelen 107 bin dolardan mı vergi verecegiz.
|
|
|
|
Haymac
|
|
December 14, 2017, 02:55:37 PM |
|
sonuç yokmu bu arkadaş gitmedimi hala vergi dairesine
|
|
|
|
consar
|
|
December 14, 2017, 03:45:58 PM |
|
izinliymiş vergici, ertelenmiş.
|
|
|
|
Haymac
|
|
December 14, 2017, 04:06:11 PM |
|
izinliymiş vergici, ertelenmiş.
Belge hala doğrulanamıyor, insanın inanası da gelmiyor.
|
|
|
|
RTE
|
|
December 14, 2017, 04:14:20 PM |
|
Şöyle düşünmek gerekiyor eğer bitcoin yasal olursa seve seve vergisini alır. Vergide alacağına göre bitcoin türkiyede yasal anlamına gelir zaten bir yazıda alandan satan madenciden hepsinden vergi alacağız diyordu.
|
|
|
|
spastikss
|
|
December 14, 2017, 04:24:52 PM |
|
paradan vergi alınmaz bu saçmalık olur.
eğer btc yi para birimi olarak kabul etmezse o ayrı bir konu.
|
|
|
|
blablablabla
|
|
December 14, 2017, 04:33:14 PM |
|
Bitcoin ticaretini emtia kabul edip KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisi kesecekler. Belli limitler üstünde kalan ticaretten yüksek vergi ödenecek. 2017 için 24.000 TL. ve üzeri limit var. Ülkeye para transfer ederken farklı hesaplar kullanın.
|
|
|
|
muteahhit
Member
Activity: 364
Merit: 20
|
|
December 14, 2017, 04:41:28 PM |
|
Vergi alması demek btcyi kabul ettiği anlamına gelir. Ama daha iki gün önce Nihat Zeybekci bitcoinin bir saadet zinciri vakası olduğunu herkesin uzak durması gerektiğini söyledi ! Garip bir çelişki
|
|
|
|
teramit (OP)
Legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
|
|
December 14, 2017, 09:23:29 PM |
|
Şu konuda açıklık gerekiyor.
DÖVİZ veya ALTIN (para) alım satımında hiçbir vergi-Stopaj ödenmez.
döviz veya altından al-sat ile gelir elde etmişsen yıllık 25bini geçen miktarına %15-20 arası gelir vergisi ödersin.
|
|
|
|
loveistanbul
Member
Activity: 392
|
|
December 14, 2017, 09:37:45 PM |
|
Teşvik vereceklerine usulsüzlük cezası kesiyorlar .Arap ülkelerinden para kaynakları kesildi.Hazır açık kapı buldular .Vurun abalıya modeli .
|
|
|
|
nekominer
Full Member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
|
|
December 15, 2017, 08:42:38 AM |
|
Bir kişi de demiyor ki, nispeten serin şehirlerde ucuz elektrik sağlayalım madenciler çoğalsın döviz girişi olsun.
|
|
|
|
KUTUB
Jr. Member
Activity: 161
Merit: 1
|
|
December 15, 2017, 09:03:12 AM |
|
2013 senesinde ben de btcturkde işlem yapmıştım giden gelen paralar olmuştu bankaya, ben de çağrılacak mıyım acaba, ayrıca daha ortada bir kanun yok benim kar edip etmediğimi nereden bilecek, hesaba gelen her para kar mıdır eğer öyleyse hesabına para girişi olan herkesin vergiye tabi tutulması lazım, kafalarda deli sorular, bence başka bir şey var bu işte, bekleyip görelim...
|
|
|
|
Ermbc
Newbie
Activity: 38
Merit: 0
|
|
December 15, 2017, 09:37:16 AM |
|
Beyler bu durum madencilere nasıl yansır mesela her ay 1500 1800 gibi bir miktar çeksek yıl sonunda 24 altı oluyor bu şekilde arizi kazanca girermi? 24 altı beyanname vermeye gerek yok diye biliyorum
|
|
|
|
Rkc Trader
|
|
December 15, 2017, 11:15:54 AM |
|
Kendi aramızda da konuşuyorduk makul seviyelerde kazançtan vergi alınabilir diye, bahsedilen rakamlar çok yüksek büyük ihtimalle ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler, bizde sevineceğiz. Hükümet genelde bu taktiği uyguluyor.
|
|
|
|
koinsever
|
|
December 15, 2017, 11:22:25 AM |
|
yasalaşsa ona göre ₺ fiyatında artış olur. yani 70000₺den satıp 5000₺ vergi ödeyeceksem, borsadaki fiyat 75000₺ üzerine çıkar. bi netleşse herkes ona göre aksiyon alır. ama böyle x şahsına tebligat atıp onunla uğraşırken arada y şahsını kim vurduya göndermek herkesi soğutur.
yatırım fonalrında al-sat yaparken stopaj kesilemez mi bundan da?
|
For rent...
|
|
|
Sacred
|
|
December 15, 2017, 05:08:49 PM |
|
Resmen kaçırıyorlar milleti soğutuyorlar Bitcoin'den falan. Soğumasına soğumayız ama bizim borsamızda dönecek parayı dışarı çıkartıyorlar. Gerçi paribu'nun işlem hacmine bakıyorum bu haberlere rağmen son birkaç günde yükselmeye devam ediyor. Millet yasa kesinleşmeden vurgunu yapalım mı diyor yoksa devlet vergi alacağım ayağına hepten reklamını mı yaptı bilemedim. Kazançtan vergi alınsın tabii ama hem bitcoin'in doğasına aykırı hem de büyük haksızlıklar olacak. Herkesin kafası karışık durumda vergilendirme nasıl olacak benim ettiğim kârdan mı yoksa ana paradan mı alınacak diye.
|
|
|
|
|