burakalp
Jr. Member
Activity: 30
Merit: 1
|
 |
February 11, 2018, 09:58:52 AM |
|
Bence de türk borsalarından çekmemelisin. İleriye dönük vergi borcu çıkartabilirler.
|
[ iShook ]THE NEW ENGINE FOR LITERARY SOCIAL MEDIA ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ►►PRE-SALE | Jan 8th, 2018 ◄◄ (http://ishookico.ishookoffer.com)
|
|
|
Kienbui
|
 |
February 11, 2018, 10:05:44 AM |
|
Parayı çekerken sıkıntı yaşamazsın fakat kimse sana yıllar sonra vergilendirilme getirilemeyeceğinin bir garantisini veremez. Bizim ülkemizde siyasetçiler paraya sıkıştığı anda halkın tepesine biner, bundan dolayı fazla yüz vermeyeceksin.
|
|
|
|
ethereumcu
Full Member

Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
|
 |
February 12, 2018, 07:07:13 PM |
|
Hocam giriş çıkış fiyatınıza bakar maliye, heralde anladığım kadarıyla +130 tl kardasınız, bundan vergiyi düşerler sizden alırlar alacaklarını, kalan sizin güle güle harcayın.
|
|
|
|
ARHN2000
Newbie
Activity: 84
Merit: 0
|
 |
February 15, 2018, 11:23:22 AM |
|
Bi sıkıntıyla karşılaşmazsın parça parça cekmek daha iyi olur ama bi sıkıntı yaşamassın zaten Bitcoin gibi paraların cekerken bi sıkıntı yaşatmamasyla seviliyo . 
|
|
|
|
mdikmetas
|
 |
February 15, 2018, 11:34:14 AM |
|
son durum nedir?
|
|
|
|
turcalata
Member

Activity: 574
Merit: 13
|
 |
February 15, 2018, 08:34:25 PM |
|
Aslında herkesin aklındaki soru bu ya parayı çekemezsem. Her gün yeni bir teknoloji çıkıyor. kripto para kartları tekrar gündeme gelmeye başladı. LTC bile bu anlamda girişim yapıyor. Bence çok endişeye gerek yok en kötü hesabınızdaki kripto ile kartı olan bir coin alır yurtdışına giderek oradan paranızı çekersiniz. Büyük rakamlar için bir kaç kez git gel yapmak gerekebilir 
|
|
|
|
fikifink
Jr. Member
Activity: 84
Merit: 1
|
 |
February 15, 2018, 09:10:19 PM |
|
Miktari bolerek aktarmak.
Ese dosta, akrabaya hisima turk borsalarindan hesap actirarak toplam tutari kucuk paylara bolerek aktarabilirsiniz.
|
|
|
|
kingofrogues07
Member

Activity: 140
|
 |
February 15, 2018, 10:39:11 PM |
|
Neye göre vergisi alınacak yazıyorsunuz anlamadım açıkcası? Mevzuatta olmayan bir şeyi nasıl talep edecekler? İlerde vergi çıkarsa geriye dönük uygulanmaz. En fazla masak paranın kaynağını sorar kaçakcılık suç vb. bir şey olmadığına emin olmak için, gider anlatır kazancınızın kaynağını gösterirsiniz hiç bir şey olmaz. Ki bu hacimdeki bir paranın peşinden gideceklerine zerre ihtimal vermiyorum. 5-10 milyon dolar sokacaksınız ki bir ihtimal baksınlar.
|
|
|
|
despero1234
Newbie
Activity: 8
|
 |
February 16, 2018, 12:38:22 AM |
|
Bence büyük bir sıkıntı karşına çıkmaz fakat hangi siteden wallet ına atıcağında onemli o nedenle dikkatli ol derim.
|
|
|
|
Egosmaster
|
 |
February 16, 2018, 01:33:05 AM |
|
130 bin çok büyük bi para değil bi sorun yaşayacağını sanmıyorum. Türkiye'de bu konu daha vergilendirilmiş durumda değil zaten.
|
|
|
|
robinson7
Newbie
Activity: 2
|
 |
February 16, 2018, 05:38:19 AM |
|
Bitcoin mevzularını araştıran bir arkadaşıma sordum ben de yakın bir mevzuyu, mevzuat çıkmadan çekmenin sorun olmayacağını dile getirdi, ama tabi seçim sizin.
|
|
|
|
thetis
|
 |
February 16, 2018, 06:38:41 AM |
|
Hocam giriş çıkış fiyatınıza bakar maliye, heralde anladığım kadarıyla +130 tl kardasınız, bundan vergiyi düşerler sizden alırlar alacaklarını, kalan sizin güle güle harcayın.
neye göre ne vergisi alacaklar acaba? gelir vergisi mi alacaklar? yoksa ötv, öiv, kdv, kurumsal vergi, damga vergisi, stopaj vergisi? hangi vergiyi neye göre alacaklar
|
|
|
|
faruk34
Full Member

Activity: 336
Merit: 107
ETH: 0x1C829E7A1b5cA44cc381863e10448504e07f78e9
|
 |
February 16, 2018, 07:55:41 PM |
|
ledger nano s usdt yi destekleseydi ne güzel olurdu paraları aceleyle çekme derdimiz olmazdı en azından kriz zamanlarında parayı usdt ye çevirirdik tabi sorunlarından arınmış bir usdt den bahsediyorum.kriz zamanlarında bankalarda paramızı saklayacağımıza değeri değişmeyen usdt ye çevirebilme ve ledger nano s e atma şansımız olurdu
|
|
|
|
Rockerfaller
Newbie
Activity: 11
Merit: 2
|
 |
February 16, 2018, 08:27:15 PM |
|
Üstünsen biraz zaman geçmiş. Öncelikle tebrikler.. Belki yazılmıştır bilemiyorum lakin, cevap biraz zor değil. Regüle edilmeyen bir konu sonuçta, maliye sizi incelese ellerine ne geçecek ki ? Kriptoparadan gelir elde ettiğinizi görünce hangi yasaya göre işlem yapacak ? Açıkçası diyecekleri hiç bir şey yok. Yasada karşılığı olmayan bir konuda zagen el kol bağlı. Bu arada ben bu mesajı yazarken belki de çoktan transfer ettiniz kendinize bilmiyorum ama sonucu merak ettim 
|
|
|
|
turcalata
Member

Activity: 574
|
 |
February 16, 2018, 08:31:10 PM |
|
Bitcoin mevzularını araştıran bir arkadaşıma sordum ben de yakın bir mevzuyu, mevzuat çıkmadan çekmenin sorun olmayacağını dile getirdi, ama tabi seçim sizin.
Vergi kanuni olmak zorundadır. Yani kanunla gelmeyen hiç bir konudan vergi alınamaz. Örneğin damga vergisi için damga vergisi kanunu, KDV için katma değer vergisi kanunu vardır. Tabiki Bitcoin kanunu çıkmayacaktır. Ama örneğin ileride gelir vergisi kanunu içerisine bir madde ile "BTC veya kripto paralar" eklenirse o zaman vergi alınmaya başlanabilir. Vergi alınmıyor ancak maliye tarafından al sat yapıp, para çekenler çağrılarak konu hakkında araştırma yapıldığı biliniyor. Devlet bu konuyla ilgili bir düzenlemeye gidecek belli ki. Ama bence bu güzel bir haber. Türkiye Cumhuriyeti olarak bir düzenleme yaparsa her ne denirse densin resmen olmasa bile tanınacağı anlamına gelir. Ki bu Türkiye tanısa dahi fiyatına olumlu etki yapacaktır bence.
|
|
|
|
kirmizicizgimiz
Member

Activity: 210
Merit: 10
|
 |
February 17, 2018, 08:22:05 AM |
|
Böyle durumlar da masak'a bildiriliyorsun diye biliyorum. Vergi dairesinden çağırılıp vergilendirme işlemi sonrasında herhangi bir sorun kalmıyor diye de ekliyorum.
|
|
|
|
hellokitty25
Newbie
Activity: 4
|
 |
March 12, 2018, 05:06:36 PM |
|
Herhangi bir sorun olmaz
|
|
|
|
Iamrobot
Member

Activity: 294
Merit: 10
|
 |
March 12, 2018, 05:51:28 PM |
|
Parayı nereden nasıl kazandığın belli olduğu için herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ama devlet bununla ilgili birşeyler illa yapar çünkü o paradan kendisine de birşeyler gelmesini elbette ister
|
|
|
|
klavyemaus52
|
 |
March 12, 2018, 07:33:37 PM |
|
Hepsini tek seferde çekmemeni öneririm başına bi durum gelebilir bikaç arkadaşına dağıtarak çekersen hem kafan rahat olur hem sıkıntı çıkmaz
|
|
|
|
tanatoid
Jr. Member
Activity: 157
Merit: 3
|
 |
March 12, 2018, 08:24:22 PM |
|
Bu başlığı hatırlıyorum neden hortlattınız üstlerden birilerinin dikkatini çeksinde vergilendirme gelsin diye mi ? Ek olarak bu başlıktan bi 15 20 gün sonra muhteşem düşüş sezonu başlamıştı 
|
korona ♛ CROWN YOUR LIFE! ♛ Be always in control with the Korona Coin.
|
|
|
|