O.capan
Jr. Member
Activity: 252
Merit: 5
|
|
March 11, 2018, 09:53:45 AM |
|
Getiren ulkeler bal gibi getiriyor. Hatta bir kaci oldukca yuksek oranli vergiler getirmekte. Bu durum yatirimciyi alternatiflere itiyor.
|
|
|
|
BitSharke135
|
|
March 11, 2018, 10:32:23 AM |
|
Bitcoin için vergi imkansız değil düzenleme ile vergi konabilir. Yurtdışından belli miktarın üzerinde para getiren herkes incelemeye takılır, vergiden kaçış yok. Sorun vergi oranı az oran bizi düzgün davranmaya sevk eder.
|
|
|
|
fenerlikartal1905
Newbie
Activity: 126
Merit: 0
|
|
March 11, 2018, 11:35:05 AM |
|
Bi de şu şekilde düşünmek lazım geçmiş bir kay hakkında şimdinin kanununa göre hüküm verilmez
|
|
|
|
obradovic
Newbie
Activity: 126
Merit: 0
|
|
March 11, 2018, 11:56:05 AM |
|
Bence de bu en azından bizim ülke için geçerli Ama ne olur ne olmaz kısa süre sonra vergi de çıkabilir
|
|
|
|
risinqsun
Sr. Member
Activity: 672
Merit: 273
-
|
|
March 11, 2018, 12:48:43 PM |
|
Devlet istedikten sonra ne yapar eder alır merak etmeyin siz. Devletlerin 2 söyliyeceği söz dump etkesinide yapacağını unutmayın o yüzden seve seve vereceğiz.
|
|
|
|
helevela
Member
Activity: 224
Merit: 11
|
|
March 11, 2018, 02:19:47 PM |
|
imkansız olsun bence de ben vergi vermek istemiyorum ota boka vergi veriyoruz zaten bunda da vergi vereceksek bizim sayemizde ayakta duran şu devletin ne ayrıcalığı kalıyor
|
|
|
|
fullypak
Legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
|
|
March 11, 2018, 06:50:13 PM |
|
her şeye yüksek vergi verirken birde kripto para için vergi vermek istemem, ne alış veriş etsem %50 vergi ödüyorum. piyasa zaten inmiş sepet erimiş devlet tasarruf yapsın vergi oranlarını düşürsün.
|
|
|
|
kulmagu
Member
Activity: 308
Merit: 10
|
|
March 12, 2018, 03:08:28 PM |
|
aslında imkansıza yakın değil elbet amerika yada avrupadaki örneklerine bakılarak bir yol izlenebilir ama bunun bize katkısı nedir önemli olan yapıcı inovatif şeylerde yarışmak
|
|
|
|
luppecuppe
|
|
March 12, 2018, 04:06:18 PM |
|
Forumda Hollanda'nın Dijital para birimlerine yönelik vergi getirdiğine ilişkin bir başlık açılmıştı. Bu mümkün olmayan bir durum değil ayrıca da devletler nezrinde para takibi ve bunu yasal hale getirmede önemli bir adım.
|
|
|
|
amirmass
|
|
April 26, 2018, 04:43:31 PM |
|
Mesele paraya dönüştürmek değilki, mesele parayı ülkeye sokmak dikkat çekmeden. Ordan vergilendirme yapıyorlar zaten. Devlet vergi her türlü koyar engelleyemeyiz bunu. Sade vergi oranı düşük olduğu zaman kabulleniriz. Kimse kazandığının yarını vergiye vermek istemez.
|
|
|
|
B.aksoy
Member
Activity: 308
|
|
April 26, 2018, 08:50:26 PM |
|
Ben imkansiz bir olay oldugunu dusunmuyorum getirmek isteyen ulkeler catir cutur getiriyor vergileri ve bazilari cidden ucuk vergilerden bahsediyorlar.
|
|
|
|
kutsal_money
Member
Activity: 154
|
|
April 26, 2018, 10:55:56 PM |
|
Bence hiçte imkansıza yakın değil devlet gereken çalışmaları yaparak bir anda kimse beklemezken bile bitcoine hatta diğer coinlere de vergi getirilebilir
|
|
|
|
longthu
|
|
May 01, 2018, 03:21:50 AM |
|
Vergi düzenlemelerini yapmaya karar vermelerine bakar bir aya vergi gelir, imkansız diye bir şey yok bu konuda, umarım vergi koyma zamanı geldiğinde insaflı davranırlar burada kazanç sanıldığı kadar kolay değil yani.
|
|
|
|
dannybrown
Legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
|
|
May 01, 2018, 07:25:11 AM |
|
Bitcoinleri elden alıp satınca nasıl vergilendireceklerini anlamadım. Ben gittim bitcoinleri bi adamdan satın alsam devletin bundan haberi olmaz
|
|
|
|
redboxneo
Member
Activity: 546
|
|
May 01, 2018, 09:08:31 AM |
|
3-5 tane bitcoin cüzdanda bulunuyor. türkiyede kripto borsaları yasak hale geldi diye düşünelim. forumda bozdurursun. tethere çevirirsin cüzdanda saklarsın. stablecoin çıktı oda tether işlevi görüyor paraya geçmiş oluyorsun. yurtdışında kripto geçen alışveriş sitesinden sipariş verebilir ihtiyacını yine karşılarsın. yani seçenek çok. vergilendirme ise gerçekten zor.
|
|
|
|
pancupan1903
Jr. Member
Activity: 364
Merit: 5
|
|
May 01, 2018, 09:17:12 AM |
|
hollanda %1 lik sembolik denebilecek bir vergi getirecek diye okumuştum .bu deneme amaçlı yatırımcıyı üzmeyecek bir miktar . devletler vergi almazsa bitcoinin ödeme aracı olarak kullanılması zor .
|
BLOCKMASON LINK Create Web APIs From Any Smart Contract
|
|
|
eduvar
Jr. Member
Activity: 58
|
|
May 01, 2018, 09:29:13 AM |
|
Bitcoin den tabiki vergi alınması diye bir şey söz konusu olamaz. Aama Bitcoin ticaretinden elde edilen kazançlar pekala tespit edilebilir ve bu da vergiye tabi kazançların karşınıza çıkmasını sağlar. günümüzde bir çok işlem yapılıyor insanlar arasında, hangileri için vergi ödeniyor? tabiki kayıt altına alınan işlemler için. Kayıt dışı kalan tutarlar ile ilgili vergi uygulanması zaten imkansız. aynı şey bu piyasa içinde geçerli. farzedelim iki kullanıcı kendi arasında transfer yapıp ticaret yaptı, bu durum vergi daireleri tarafından takip edilemediği için vergi söz konusu olmayacaktır. Ancak alım satım farkından ötürü vergi ödeyen bir bitcoin borsası kullanılarak BTC ticareti sonrasında elde edilen gelirler ülkedeki yasal bankalar vasıtasıyla vergi dairelerine bildirilebilir veya bu işi doğrudan vergi daireleri yapabilir. bu durumda kullanıcı bir gelir elde ettiği için vergi ödemek zorunda kalacaktır. bundan daha doğal bir şey yok. BTC ve vergilendirme hususu bundan öteye gidemez.
|
|
|
|
proof_seeker
Member
Activity: 336
|
|
May 01, 2018, 09:51:53 AM |
|
Umarim en dogrusu olani secerler ve vergi oranlari en fazla %5 olur cunku fazlasi yatirimciyi farkli yollara itecektir.
|
|
|
|
jameshugo17
|
|
May 01, 2018, 02:26:37 PM |
|
Hale bir düzenlemek TR için ki yakın zamanda yapabileceklerinide sanmıyorum umarım TL oalrak çekim işlemlerinde geriye dönük sıkıntı çıkarmazlar pek sanmıyorum ancak yinede belli olmaz.
|
|
|
|
binbash
|
|
May 01, 2018, 04:21:04 PM |
|
Bu devirde hiç bir şey imkansız değil merak etmeyin birgün onuda göreceğiz şuan için borsalardan alıyor olsalarda kar edenlerden de seve seve alacaklar sadece izleyin diyorum.
|
|
|
|
|