Ziyaretçilerle iletişim kanallarını açık tuttum, sosyal medyadan da yararlanmaya çalıştım ancak geribildirim o kadar az oldu ki sonunda bu iş
için erken olduğuna kanaat getiriyordum az daha.
Kesinlikle hayir!
Bakin, direkt Turkiye'ye hizmet veren iki tane Bitcoin exchange acildi bile. Siteniz yayinlanir yayinlanmaz bakmama ragmen, acikcasi alabilecegim bir seyler cikmasini bekliyordum.
Umarim bunu uzun vadeli gorerek uzerine egilirsiniz. Bu daha tipasi cikarilmamis bakir bir pazar, ve Turkiye'nin konumu bu konuda ortadogu lideri olmak icin bicilmis kaftan. Gurcani'nin biddingpond ornegi cok yerinde. Eger o eleman da ise asilmis olsa su anda bitmit'ten cok daha gelismis bir acik arttirma pazarimiz olabilirdi. Bitmit hala gereken seviyenin cok gerisinde.
Diger yandan, Turkiye'den disari mal gondermek bildigim kadariyla gereksiz derecede problemli bir mevzu. Bir diger husus da, eBay orneginde oldugu gibi, acik arttirma pazarinin tek merkezde toplanmasi saticilar icin cok buyuk avantaj.
Bu yuzden Turkiye bazli olmanin jeopolitik avantajina egilinebilir diye dusunuyorum. Ornegin Iranlilar, kulturel sebeplerle bu tarz konulara Turklerden cok daha once el atmaya calismalarina ragmen, ic ve dis siyasi baski sebebiyle hep geride kaliyorlar. Turkiye'deki bir servis hem iceriye Bitcoin girmesine, hem de ic pazarin disariya acilmasina yardimci olabilir.
Escrow konusunu gelistirirken teknik yeterlilik cok onemli. Bu yuzden, calismayi daha genis bir ekiple yapmayi degerlendirebilirsiniz. Bu konuda dis yatirim destegi almak mumkun olabilir diye dusunuyorum. Sitenin albenisi kanimca ikinci planda. Saglam bir altyapi olustuktan sonra o konuda top kosturmak nispeten kolay olacaktir.
Dusunce guzel olsada isim cok amatorce secilmis, bitcoine hakaret eder gibi. Ilkokul seviyesinde, profosyonellikten cok uzak.
Bilakis. Bitcoin halkin parasi, oyle degil mi?
Site uzerinden para calinmasi gibi problemlerden uzak oldugumuz surece, isim kendi basina bir karizma yaratacaktir. Asil profesyonellik isleyiste olmali.
Biz ailecek bu para birimine "koyun" diyoruz, ve cok guzel anlasiyoruz. Matrak olmasi iyi bir sey. Isim olarak bitlikoyun beklerdim gerci.
Buralardan istediğiniz ne varsa söyleyin, bi koşu alıp siteye koyarım sizin için.
Bitcoin karsiligi satilik gayrimenkul bulabilirseniz, ben sahsen ilgileniyorum. Gecenlerde
Karadeniz'de satilik bir yat ilani cikti; sunu Turkiye'den biri alsa da, Turk basininda biraz Bitcoin reklami olsa diye icimden gecmedi degil.
Turkiye'ye has giyim esyalariyla da ilgilenebilirim, fakat Avrupa'ya gonderebilecekseniz. Test etmek adina maliyetleri ustlenmeye hazirim. Gercekten kompetitif bir sey de cikabilir, cunku ucra bi kosesindeyim ve Almanya, Ingiltere ve Hollanda'dan Bitcoin alisverisleri yapiyorum genelde. Minik koleksiyon urunleri de ilginc olabilir (para, v.s.).
Dedigim gibi, yakin ulkelerden satici cekip, ornegin Iran halisi gibi seyleri pazara acarsaniz, buradan deneme ve reklam anlaminda destek olabiliriz belki. Stok oldugu surece ayni urunu hem bitmit, hem de sizin siteniz uzerinden pazara acmak problem yaratmayabilir.
ETA: Bu arada, sitede "talepler" bolumu acmayi dusunuyor musunuz? Eskiden auction sitelerinde bu oluyordu, zamanla siteler merkezilesmeye baslayinca kaldirildi saniyorum. Katalogu gelistirmek acisindan yararli olabilir belki?