Forum içinde topluluklar kurarak birşeyler yapılabilir.
Örneğin; ico takip topluluğu, güvenlik topluluğu, haber takip topluluğu, teknoloji topluluğu, newbie yetiştirme topluluğu, al-sat öğrenme topluluğu gibi.
Kişiler bu toplulukta forum rütbesine, bilgi seviyesine göre söz sahibi olur. Kendi aralarında sağladıkları bilgiyi düzenli şekilde tüm foruma aktarır.
Bazı arkadaşlar haklı olarak biz yıllarımızı verdik, yeniler hemen herşeyi öğrenmek istiyor diyor. Haklılar. Fakat şuda var. Bu konu çok kapsamlı bir konu. Yeni başlayan insanlar acaba netarafından başlasam diye çok bocalıyorlar. Hele benim gibi pimpirikliyse 1 ay boyunca google authenticatoru tam anlamayıp binance üye olmakta geç kalanı var.
.
Yeni arkadaşlara yol gösterilip, gerçekten kendisini geliştirmeye çalışan ve kendisini geliştirdikten sonra toplıluğa fayda sağlayabilecek arkadaşlar yetiştirilebilir. Böylece herkes kazanır.
Örnek vermek gerekirse;
Coin takip topluluğumuz olsun.
Topluluğun önde gelenleri zaten toplamda bi 30-40 coine hakimdir ve takip ediyordur.
Bir alt kademeye 30-40 farklı coini takip etme görevi verebilirler. Yol gösterirler. Dolayısıyla 70-80 coine hakim olurlar. Bu böle böle gider.
Nekadar kaliteli bir türk topluluğu yetişirse, globalden okadar fazla pay alırız.
Çok uzattım ama şunuda ekliyeyim.
Yıllarca mmorpg oyunları oynadım. Türkler olarak hep kendimizi kırtarma çabasında olduğumuz ve kolay yolla milleti sömürme çabalarımız olduğu için Türklerin başarılı olduğunu nerdeyse hiç görmedim.
Yabancılarda ise hep yenileri yeriştirme gayreti vardı ve yeni gelişenlerinde bir süre sonra gelişmeye katkı sağladıklarını gördüm. Başarılarıda bu şekilde geliyordu.