Bitcoin Forum
December 04, 2016, 01:56:48 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ATI 6950 Fan speed slow on secondary card  (Read 1026 times)
bitborse
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
July 07, 2011, 10:59:37 PM
 #1

I have dual ATI 6950's and have noticed that the primary GFX card (one with the monitor plugged into)'s fan speed is much faster than the secondary card. 

I have forced the fan speed for both cards to 100 using aticonfig, eg:

 $ aticonfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 100" --adapter=all

However when I put my hand behind the fan exhaust the primary card is pumping alot more air than the secondary.  Does anyone else see the same thing?  How can I get the fan speed up on the secondary GFX card?


Previously I ran a 5850 and if the mining script stopped the fan speed would stay at 100 no matter what.   However with the 6950 if the mining script stops, the GPU load decreases and the fan speed also steps/slows down as though it is ignoring my fan speed of 100 set.

Anyone have any ideas?
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
1480816608
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480816608

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480816608
Reply with quote  #2

1480816608
Report to moderator
bitborse
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
July 07, 2011, 11:13:21 PM
 #2

I have solved it now, it appears the --adaptor switch has no effect, but managed to change fan speed on secondary card using;

$ DISPLAY=:0.{X} aticonfig --pplib-cmd "set fanspeed 0 100"

Where {X} = 0 for primary card and 1 for secondary card.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!