Bitcoin Forum
October 22, 2018, 08:12:29 PM *
News: Make sure you are not using versions of Bitcoin Core other than 0.17.0 [Torrent], 0.16.3, 0.15.2, or 0.14.3. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Hardware Version and BMminer Version in the Antminer System Overview are empty  (Read 200 times)
mirex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
January 06, 2018, 02:00:41 PM
 #1

Hi fellow Bitcoin Miners,

I have a problem with my brand new Antminer S9. After properly connecting miner to PSU and ethernet, my miner is not working. The Hardware Version and BMminer Version in the Antminer System Overview are empty. I have a FW Fri Nov 17 17:57:49 CST 2017. I tried reinstall firmware from bitmain website, restarting, rebooting, reseting but nothing worked.

The red lights on boards are turning on and off. The green normal LED on front is on. I have your PSU AWS3++ in 230V socket.

And in kernel I found this: bmminer not found, restart bmminer ...

Please, what should I do?
1540239149
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540239149

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540239149
Reply with quote  #2

1540239149
Report to moderator
1540239149
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540239149

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540239149
Reply with quote  #2

1540239149
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1540239149
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540239149

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540239149
Reply with quote  #2

1540239149
Report to moderator
1540239149
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1540239149

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1540239149
Reply with quote  #2

1540239149
Report to moderator
HagssFIN
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1227


Electrical engineer (B.E.). Mining since 2014.


View Profile WWW
January 06, 2018, 02:01:42 PM
 #2

Have you waited for long enough time?

The cold start process takes time with these new model S9's.

mirex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
January 06, 2018, 02:22:00 PM
 #3

Have you waited for long enough time?

The cold start process takes time with these new model S9's.
Whats the long enough time? I waited around 1 hour.
HagssFIN
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1227


Electrical engineer (B.E.). Mining since 2014.


View Profile WWW
January 06, 2018, 02:23:37 PM
 #4

Have you waited for long enough time?

The cold start process takes time with these new model S9's.
Whats the long enough time? I waited around 1 hour.

Well, I agree that should be long enough.

Maybe you could try this firmware fix and after that install the newest available firmware
Package to Fix Upgrade Failure
https://shop.bitmain.com/support.htm?pid=007201611260753443104jm60Q6L0639

Also please doublecheck that your pool settings are ok.

Also reset methods are available here if any of these would help out
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

mirex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
January 06, 2018, 02:30:50 PM
 #5

Have you waited for long enough time?

The cold start process takes time with these new model S9's.
Whats the long enough time? I waited around 1 hour.

Well, I agree that should be long enough.

Maybe you could try this firmware fix and after that install the newest available firmware
Package to Fix Upgrade Failure
https://shop.bitmain.com/support.htm?pid=007201611260753443104jm60Q6L0639

Also please doublecheck that your pool settings are ok.

Also reset methods are available here if any of these would help out
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

Thanks, I will try that.
Cemlik
Member
**
Offline Offline

Activity: 336
Merit: 16


View Profile
January 07, 2018, 11:13:39 AM
 #6

Hi fellow Bitcoin Miners,

I have a problem with my brand new Antminer S9. After properly connecting miner to PSU and ethernet, my miner is not working. The Hardware Version and BMminer Version in the Antminer System Overview are empty. I have a FW Fri Nov 17 17:57:49 CST 2017. I tried reinstall firmware from bitmain website, restarting, rebooting, reseting but nothing worked.

The red lights on boards are turning on and off. The green normal LED on front is on. I have your PSU AWS3++ in 230V socket.

And in kernel I found this: bmminer not found, restart bmminer ...

Please, what should I do?

Hi.
i have the same problem.did you solve the problem? How did you solve it?

Bildiklerinizi paylaşın, sizinle birlikte mezara gitmesine izin vermeyin.

Atatürk’ü sevmeyenle asla muhattab olmayın!
Vatanını kurtarana nankörlük eden size neler eder!
pyro926
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
January 07, 2018, 12:26:52 PM
 #7

I'm in the same boat. New S9, no hardware version, ect. I was able to get it to hash for a while, but then it would quit hashing and I couldn't log into it. I read that someone was able to run 2 of the 3 hash boards so I tried it and it seemed to work for a few hours, then it would quit hashing again. I reset it and finally it is working, but still only on 2 hash boards. I tried to upload new firmware and was unable to get any of them to work. I downloaded FW from bitmain, but it would just say: uploaded 0% until it timed out and then became unresponsive. I'd love to get this thing running the way it should.
HagssFIN
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1050
Merit: 1227


Electrical engineer (B.E.). Mining since 2014.


View Profile WWW
January 07, 2018, 01:08:09 PM
 #8

Please contact Bitmain via a support ticket, if these tips are no use.

fanatic26
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 560


View Profile
January 08, 2018, 10:15:40 PM
 #9

If you have the Nov 2017 firmware I would recommend you try rolling back to an older version, not the latest. The November firmware has had a number of problems and I fix miners daily by rolling the firmware back.

Also you have not posted any kernel log details, which is the one place you should be looking to try and figure out why it is not mining.

Stop buying industrial miners, running them at home, and then complaining about the noise.
pyro926
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
January 09, 2018, 03:07:59 AM
 #10

I have checked the log, but when the miner quits working, I can't access it to get the log to see WHY it quit working. The ip address for the miner just times out and I have manually reset the miner. I have tried several times to flash the new FW with no luck. Is this a common problem? How long does a typical flash take?
mirex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 8
Merit: 0


View Profile
January 15, 2018, 06:04:11 PM
 #11

Hi fellow Bitcoin Miners,

I have a problem with my brand new Antminer S9. After properly connecting miner to PSU and ethernet, my miner is not working. The Hardware Version and BMminer Version in the Antminer System Overview are empty. I have a FW Fri Nov 17 17:57:49 CST 2017. I tried reinstall firmware from bitmain website, restarting, rebooting, reseting but nothing worked.

The red lights on boards are turning on and off. The green normal LED on front is on. I have your PSU AWS3++ in 230V socket.

And in kernel I found this: bmminer not found, restart bmminer ...

Please, what should I do?

Hi.
i have the same problem.did you solve the problem? How did you solve it?

Hi, my problem was solved by IP Reset. I did the reset and when it was done, it started. Problem disapeared, but then I needed to turn off the miner and the problem appeared again. So I didnt turn it on for a while and then started without the reset and it was working.
So try different reseting and turning off and on.

Have you waited for long enough time?

The cold start process takes time with these new model S9's.
Whats the long enough time? I waited around 1 hour.

Well, I agree that should be long enough.

Maybe you could try this firmware fix and after that install the newest available firmware
Package to Fix Upgrade Failure
https://shop.bitmain.com/support.htm?pid=007201611260753443104jm60Q6L0639

Also please doublecheck that your pool settings are ok.

Also reset methods are available here if any of these would help out
https://enforum.bitmain.com/bbs/topics/3957

Thanks for your advice!
fanatic26
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 560


View Profile
January 15, 2018, 10:17:12 PM
 #12

I have checked the log, but when the miner quits working, I can't access it to get the log to see WHY it quit working. The ip address for the miner just times out and I have manually reset the miner. I have tried several times to flash the new FW with no luck. Is this a common problem? How long does a typical flash take?

If your machine is fully shutting down there is some other problem. Most likely a PSU issue.

Stop buying industrial miners, running them at home, and then complaining about the noise.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!