Evet şuanda sadece Bitcoin ve Ethereum alım/satım işlemlerine izin vermekteler. Yakında ne olur bilinmez. Alternatif dğer borsalarda diğer coinlerin alım/satımını yapan yerlerde bulunmakta.
anladım teşekkürler.
yeni başlıyorum bu yatırımlara, sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
önce bitconle başlayıp daha sonra başka coinlere yönelmem daha mı doğru olur?
ve bitcoin aldıktan sonra yapmam gereken bir şey var mıdır? cüzdan oluşturmak gibi. nedir bu cüzdan tam olarak bilmiyorum ama..
Cüzdan nedir vb birçok bu forumdada internette de bilgi var ama yinede basitçe söyleyeyim. Cüzdan sizin hesabınzı oluyor kısaca yani içerisinde coinlerinizi tutmanızı sağlayan size bir public key yani bir nevi hesap numaranızı sağlayan ana şifreleme olarakta private key (ki cüzdan şifresi farklı, önemli olan private key ve kimseyle paylaşılmamalı, cüzdan şifresi ise cüzdan dosyası çalınır ve şifre bilinirse sıkıntı olur) sağlıyor (ki bu suanda aktif olarak kullanılan blockchain sisteminin şifreleme mantığıyla alakası var). Yapmanız gereken bitcoin alıp (illa bunu bir cüzdana atmanız gerekmiyor borsada da tutabilirsiniz ama cüzdan yapılarını öğrenseniz iyi olur.) bunu ya bir cüzdan da yada borsa da tutmanız . Tavsiyem detaylı olarak en azından transfer nasıl yapılır, transfer ücreti nedir, trade nasıl yapılır bunları öğrenmeden direkt olarak altcoin alı msatımına girmemeniz çok fazla kişi yanlış adrese yollama gibi sıkıntılardan bitcoin kaybedebiliyor. Az çok genel bu bilgileri öğrendikten sonra yavaş yavaş zaten bu işlemleri yapabilirsiniz. Genel bilgi önemli bu konularda. Bunlar öğrenildikten sonra aldığınız bitcoinleri altcoin alıp satabileceğiniz binance.com, bittrex.com , kucoin.com, bitfinex.com gibi borsalara atarak burda altcoin ler arasında alım satım yapılabilir.