Γεια σας,
είμαι εντελώς καινούριος στο mining (δεν έχω πάνω από εβδομάδα που παρακολουθώ/ασχολούμαι) οπότε κάποιες ερωτήσεις ίσως φανούν αστείες. Παρακαλώ να με συγχωρέσετε
Για αρχή θα ήθελα να ρωτήσω αυτό που είναι και στον τίτλο:
1. Μπορώ να κάνω mining σε Android? και αν ναι -εδώ είναι και η δυσκολία στην ερώτηση- θα μπορούσα να κάνω mining με usb asic miners?
Μπορεί να ακούγεται χαζή η ερώτηση, αλλά από ό,τι έχω καταλάβει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο mining είναι η κατανάλωση ρεύματος. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα μπορούσα να πάρω ένα usb hub για asic (όπου θα έλυνα το πρόβλημα της τροφοδοσίας των miners) και βρίσκοντας ένα αντάπτορα να το έβαζα πάνω στο android που η κατανάλωση θα ήταν μηδενική.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω αν υπάρχουν android mining tools που να μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
2. Παντού αναφέρονται τα addresses στα οποία πηγαίνουν τα btc που κάνεις mining. Πως ακριβώς γίνεται η διαδικασία? για παράδειγμα, ας πούμε ότι καταφέρνω να δημιουργήσω ένα BTC στο Slush's Pool, πώς το btc αυτό μεταφέρεται στον αριθμό που έχω εγώ για address?
3. Έχω βάλει το bfgminer εδώ και 2 μέρες να δουλεύει με μία 6870 (~240Mh / s) μόνο για να δω πως δουλεύει το mining. Αυτό που μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση είναι ότι παρόλο που η κάρτα δουλεύει στο 100% συνέχεια, φαίνεται σαν να μη βγάζω τίποτα. Δοκίμασα σε διάφορα pools και άλλοτε έπαιρνα κάποια BTC (ελάχιστα βέβαια), άλλοτε δεν έπαιρνα απολύτως τίποτα, άσχετα αν η κάρτα δούλευε ώρες.
Επίσης, η κάρτα δουλεύει ακόμα και αν δεν έχει τίποτα να επεξεργαστεί. Αυτό το διαπίστωσα όταν δούλεψα με το GUIminer, το οποίο απ΄ό,τι φαίνεται έχει θέματα με κάποιους drivers και κάρτες (μέσα σ'αυτές και η δικιά μου). Έβλεπα λοιπόν τη κάρτα στο 100% αλλά το guiminer μου έβγαζε 'verification failed, check hardware!' , δλδ. παρόλο που στην ουσία δεν επεξεργαζόταν τίποτα αυτή δούλευε φουλ.
Με το (3) σας κούρασα, αλλά η ερώτηση μετά από όλο αυτό το μπλα-μπλα είναι: Μήπως κάνω κάτι λάθος στο setup και είναι η κάρτα στο φουλ? ή μήπως κάτι κάνω και δεν λαμβάνω αυτά που-ίσως- θα έπρεπε να λαμβάνω από τη δουλειά που κάνει η κάρτα?
Υπάρχουν και άλλες απορίες, αλλά πιστεύω ότι με το καιρό θα τις λύσω
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια βοήθεια πάρω