Merhaba,
Bilindiği üzere, Litecoin ödeme aracı olarak Litepay'i faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Türkçe bölümünde ayrıntılı bir kaynak bulamadım. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Bilgi sahibi olan diğer arkadaşlar da burdan bilgi verebilirlerse Litepay kosnuunda biraz daha fazla bilgi sahibi olabiliriz diye düşünüyorum.
Öncelikli olarak bu sistem nasıl çalışacak ne yapılması gerekiyor oradan başlayalım. Litepay Projesi VISA üzerinden çalışacak. Litepay kullanıcıları dünyanın her hangi bir yerinden istedikleri an litecoin alabilecek ve VISA kartlarının geçerli olduğu yerlerde litecoin ile ödeme yapılabilecek. Bununla birlikte VISA uyumlu ATM lerden litecoin alım-satım yaparak istedikleri anda nakit paraya dönüştürülebilecek. İngiltere’de sıfır işlem ücreti ile çalışacağı söyleniyor.
En dikkat çekici özelliği litepay kart ile litecoin cüzdanınızdaki coinleri direk dolara çevirebiliyorsunuz ya da tam tersi anında litecoin alabiliyorsunuz. Karşılaştırma yapmak gerekir ise Bitpay de btc transferlerinde 5$ ücret alıyor ve gönderim süreside hesaba katıldığında sıkıntılı bir süreç işliyor. Ancak litepay'de ödemeler anında işleniyor. Yani şöyle düşünün ; Starbucks 'ta oturdunuz güzel bi mocha sonunda ödemeyi litepay ile yapıyorsunuz
ya da bizim bakkal hüseyin amcaya ödemeyi litepay ile yapacağım diyorsunuz
Güzel bir uygulama, önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi planlanııyor. İzleyip görmek lazım. Ülkemizde ki durum ne olacak önümüzde ki günlerde yaşayıp göreceğiz