solo kazmak icin coinin walletini indirip rpc ayarlarini yapilandirman lazim. conf dosyasi icinde rpcuser pass degerleri var. bu kisimlarda yazdigin degerleri rig uzerinde kullanip rigin wallet uzerinde kazmasini sagliyorsun. coinden coine port ayarlari farklilik gosteriyor ama temel husus miner programin user pass degerini wallet conf uzerinde tanimlayip buraya yonlendirmekten geciyor.
bunun disinda hazir pool scriptleri de var. baktigim yerel poollarda genellikle mpos scripti kullanilmis. bunu ornegin localde bir bilgisayarda ya da vm uzerinde calistirip kendi pool un uzerinde de kazabilirsin.
Üstad o rcpleri kendimiz belirliyoruz. Minerda bunları yazıyoruz.
Normal claymore minerda bu kısımları değiştiriyoruz.
Peki bu coinlerin portları conf dosyasında yazıyormu? Sitelerde bunları yazdığını görmedim çünkü.
Aslında şu mine scriptlerini kurabilme konusunda kendime güvensem o da mantıklı duruyor. Reedmesine baktım ama yemedi
belki pc ye local kurup deneyebilirim. Yahut sunuculardan birine kurabilirim.
Solo yaparken localhost falan kurmuyoruz değil mi?
Addnode gibi şeyler ekleniyordu sanki birde. Gerçi etn de denediğimde son addnode kırmızı çıktı vermişti ve sanıyorum hata idi.
Misal bitcoin latina cüzdanı indirdim ama tuhaftır roamingde conf dosyasıda yok. Kendi klasöründede yok.
Manuel oluşturduğumu farzediyprum... bu addnode kısımını neye göre ekliyoruz?
Önemli noktalar aslında buralar.
Kalan kısmını genelde bulabiliyoruz netten ama benim gibi ilk kez kuracak birisi addnode nedir nasıl eklenir nerden alınır nerden bulunur bilemeyebiliyor.