CLAYMORE
-Fee ödemek zorundasınız.
-Mining ekranında stabil hız. (örneğin 12 adet NVIDIA GTX1050 TI 4GB ile 164 Mh/s standart hız gösteriyor.)
-AMD ekran kartları ile en yüksek üretim gücünü veriyor.
-Dual mining yapmak isteyenler için tabi ki de vazgeçilmez olanı.
ETHMINER
-Fee yoktur.
-Mining ekranında değişken hız. (örneğin 12 adet NVIDIA GTX1050 TI 4GB ile 161-166 MH/s arasında değişken hız görünüyor.)
-NVIDIA ekran kartları ile Linux'da en yüksek üretim gücünü veriyor.
Yaşadığım bölgede sıcaklıklar ve nem çok fazla olduğu için ekran kartları ile dual mining yapmıyorum. Ayrıca NVIDIA kartları tercih ettiğim için ETHMINER kullanmaya başladım. Hem fee ödemeyip hem de daha yüksek üretim gücüne sahip olmak güzel bence. Değişken hız yüzünden henüz getiriyi tam karşılaştırma imkanım olmadı. Ama yarın aynı havuzda aynı ekran kartlarına sahip iki ayrı sistemi her iki yazılımla da aynı anda çalıştırıp sonuçları ekleyeceğim.Aynı ekran kartları için Claymore ve Ethminer için OC ayarları farklı.***************
GPU Rig'lerimin tamamını Windows'tan Linux'a taşıyarak HiveOS kullanmaya başladım. Artık paylaşımlarımı kullandığım işletim sistemine göre yapacağım. Şuanda 16 adet GPU Rig'im bulunmakta. Ortalama olarak 2.65 GH ETHASH üretim gücüm var.
HiveOS ile level atladığımı hissettim. İnternet kullanımı inanılmaz derece düştü. Windows işletim sisteminde internet kullanımı gereksiz yere fazlaydı. Tüm rigleri tek bir ekranda görüp tek seferde müdahele etmek de ayrı bir güzel.
OC ayarları Windows'tan tamamen farklı. Bu yüzden tüm riglerinizi aynı anda taşımanızı önermem. Şuanda iki tane rigimde Windows SSD takılı çalışıyor. Henüz OC ayarlarını çözemediğim için beklemeye aldım iki rigi.
Her bir rig için aylık 3 USD kullanım bedeli var. Ancak sunduğu olanaklar sayesinde bence çok da kafaya takılacak bir rakam değil.
Bilgisayardan Mozilla FireFox kullanarak sistemi kontrol ediyorum. Cep telefonundan ise Google Chrome ile girince sistemi kontrol etmek çok kolay. Ekranı büyütüp küçülterek istediğinizi yapabiliyorsunuz.
Bu arada şuana dek farkettiğim en belirgin bir kaç şeyi paylaşmak istiyorum.
GTX1050 TI 4GB ile en düşük 13.57 Mh/s, en yüksek 13.92 Mh/s üretim hızı alıyorum.
Ekran kartının markası değişince bu değerler değişiyor. (Zotac, MSI, ASUS ve Galax farklı üretim değerlerine sahip.)
Ekran kartı aynı marka olsa dahi model değişirse yine bu değerler değişiyor. (Mesela mini edition ve OC edition arasında fark var. Mesela OC edition ve EX OC edition araısnda fark var.)
OC yaparken bu değişkenler göz önünde bulundurulduğunda her karta aynı OC ayarı girilmiyor.
Durum böyle olunca aynı sayıda ekran kartına sahip iki rig arasında 3-4 MH/s hız farkı olabiliyor.Bu belirttiğim OC ile ilgili şeyler aslında Windows'da da var. Ama hiç kimse bunu dikkate almayarak internette bulduğu OC değerlerini uygulamaya çalışıyor. Sahip olduğunuz kartlara ait en düzgün ayarı deneyerek bulmanız gerekiyor. Bunu bulmak için de o kartın ortalama olarak üretim gücünü internetten kontrol edip OC yaparak o değerleri yakalamaya çalışmanız gerekiyor. O değerleri geçmeye çalışmayın, zaten sistem buna izin vermiyor. OC değerleri Windows ile aynı değil. Bunu tekrar belirtiyorum.
Normalde Ethereum kazmıyorum. Sürekli farklı coinleri kazıyorum. HiveOs ile Xevan ve Neoscrypt kazdım. Sorunsuz çalışıyorlar. OC yaparken sadece Core Clock arttırmak yeterli.
X16r algoritmasında testler yaptım ancak şuana kadar pek başarılı olamadım. Nedenini çözemediğim bir şekilde madenci yazılımı en fazla 3 dakika çalışıyor ve sonra sanki fazla OC yapmış gibi hata veriyor. Tabi ki herhangi bir OC yapmadan stock ayarlarda test ediyorum. Yeni çıkan bir algortima olduğu için çok hevesliydim ama şimdilik beklemeye aldım.
Ethereum algoritmasını da 7 saattir test ediyorum. Artık uykum geldiği için son testi de yarın yapıp farklı algoritmaları denemeye devam edeceğim.
Son olarak çok önemli birşey paylaşıyorum. Asus Prime Z270-A anakart kullanıcılarına kötü haber: Bir tane kart normalden eksik üretim gücü veriyor. Windows yüklü SSD taktığımda sorun yoktur ancak linux işletim sistemi yüklü SSD taktığımda bu sorun mevcut. 3 MH/s eksik değer göreceksiniz Etherum da. Equihash da da aynı şekilde eksiklik gördüm ancak Equihash da çok ayrıntılı testler yapmadım. Xevan algoritmasında ise arada fark yok denecek kadar az. Eğer çözüm bulamazsam bu anakartların olduğu sistemelri windows oalrak bırakabilir veya anakartları satarak yerine başka anakart alabilirim.