Bitcoin Forum
August 22, 2018, 06:12:26 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.2  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: S7 Miner Hashing issue  (Read 63 times)
after9mining
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
March 03, 2018, 10:10:11 PM
 #1

I have a issue with my middle board. When powering up all three boards light up for the entire power cycle. Once the machine cycles I lose the middle hashing board. The red light doesn't light up. When checking the miner software it shows the same chips as the other two and the same frequency. The temperature is at 12 while the other 2 are at 45. All three in the status section show oooooooo ooooo oooooooo oooooooo oooooooo oooooooo.
It shows that it can get power but loses it after the power cycle. I tried to search the forum but came up with many things that were similar but not the same. I,ve changed out the wiring to the boards but this didnt change the outcome. Any ideas?
1534918346
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534918346

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534918346
Reply with quote  #2

1534918346
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1534918346
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534918346

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534918346
Reply with quote  #2

1534918346
Report to moderator
1534918346
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1534918346

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1534918346
Reply with quote  #2

1534918346
Report to moderator
BitMaxz
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1032

Bitmain miners is getting worst.


View Profile WWW
March 03, 2018, 11:50:10 PM
 #2

If you have extra miner with the same PSU you can switch them and test it if it is PSU's issue, if still issue persist better to do software first before you go to the hardware.

You may try to reflash and replace a new firmware from bitmain check the firmware list here
https://shop.bitmain.com/support.htm?pid=00720160511022802617GoPmQhNb06CF
Just go to the upgrade dashboard of your antminer s7 then choose the downloaded firmware and upgrade.

If still not working you can try to run hashing board 1 by 1 with the same cable and check if what hashing board is damaged, then if they're running fine without issue in the same cable maybe its connection issue with the cable try to change the damaged cable.

Hope that you get some idea.

Just adding this for future troubleshooting
https://support.bitmain.com/hc/en-us/articles/220872007-Possible-problems-for-Antminer-Troubleshooting-for-S7-S9-L3-

after9mining
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
March 04, 2018, 06:59:55 PM
 #3

Thanks. Ill give that a try. I did get the other board running. On a board somewhere in my travels trying to fix this. It was mentioned to change to fans to 50% and adjust the frequency. This did get things working however I found that once the board came online I can see some errors. oooooooo oooxo oooooooo xooooooo oooooooo oooooooo they come and go if I power cycle.
after9mining
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
March 06, 2018, 03:36:43 AM
 #4

Still getting those x's but different spots and different boards with each reset
ccgllc
Copper Member
Member
**
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 36

Math doesn't care what you believe.


View Profile
March 06, 2018, 07:09:21 PM
 #5

Either lower the frequency and hope the chips can handle it, live with it, or declare your S7 as dying.  Typically knocking the frequency back a bit helps in this situation.

Of course, we are presuming adequate power and good cooling.

I mine bitcoin for a living, and I mine at Kano.is!
Blokforge Affiliate:  https://blokforge.com/?ref=21
Linux since 0.96 kernel and Slackware distributions on (4) floppies...
BitMaxz
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162
Merit: 1032

Bitmain miners is getting worst.


View Profile WWW
March 06, 2018, 11:41:42 PM
 #6

Still getting those x's but different spots and different boards with each reset
It might be a hardware if everything in software not working like ccgllc said it may be dying. For now better to adjust and lower the frequency of your miners, like what you said before it is working with adjusting frequency and fan. So, for now, this is the only best solution.

If you want to do hardware it would be riskier than software.

Anyway I wanted to share this thread it might be helpful for repairing s7 miner https://bitcointalk.org/index.php?topic=1420909.0

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!