Bitcoin Forum
June 17, 2019, 07:56:09 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Wysłałem Bitcoin na adres BitCore ? (BTC -> BTX)  (Read 83 times)
srebrnamoneta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 06, 2018, 11:34:17 AM
 #1

Witam,

w celu zasilenia swojego konta na giełdzie wysłałem Bitcoiny na konto mi przypisane przez giełdę.
Problem w tym, że zamiast skopiować przydzielone mi przez giełdę konto od BTC to skopiowałem omyłkowo przydzielone mi przez giełdę konto od BTX -> https://bitcore.cc.
Czyli obecnie moje bitcoiny są na adresie z sieci bitcore. Czy można je odzyskać ?
Dodam ze Bitcore jest na blockchain'ie Bitcoina więc może jest to jakiś plus ?

Pozdrawiam.
1560758169
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560758169

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560758169
Reply with quote  #2

1560758169
Report to moderator
1560758169
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560758169

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560758169
Reply with quote  #2

1560758169
Report to moderator
1560758169
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560758169

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560758169
Reply with quote  #2

1560758169
Report to moderator
NEW GAME FORMAT
JACKPOT UP TO $50000+
Guess The Symbols Of a Real Ethereum Hash
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1560758169
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1560758169

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1560758169
Reply with quote  #2

1560758169
Report to moderator
pawel7777
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764
Merit: 1083


We're all gonna make it


View Profile WWW
March 06, 2018, 01:30:14 PM
 #2

...
Dodam ze Bitcore jest na blockchain'ie Bitcoina więc może jest to jakiś plus ?


Jesli bitcore ma ten sam format adresow/kluczy co bitcoin, to gielda bedzie mogla odzyskac bitcoiny. Ale moga byc niezbyt chetni zeby to zrobic (szczegolnie jesli kwota jest mala), bo beda musieli to zrobic manualnie i potrzebny bedzie pracownik z dostepem do prywatnych kluczy, zeby go przeniesc z BTX do BTC, potem manualnie poprawic twoj stan konta na gieldzie.

Napisz do nich maila i grzecznie popros o pomoc.

Dla pewnosci wrzuc tez adres BTX na https://blockchain.info/ i sprawdz czy pokazuje jakis balans BTC.

▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████▄███████████
██████▀████████████████████
███████████████████████████
▄████▄██████████████▄█████
█████████████████▄██▀███
▀██▄▄███████████████████
████▀██████▄██▄████████████
██▄▄████████████▀██▄██
▀█▀██▀████████████▀████▀

P O K E R
▄▄▄███████▄▄▄
▄█████████████████▄
▄█████████████████████▄
▄██████████▄▄▄██████████▄
▄█████████████████████████▄
████████▄▄▄▀█▀▄▄▄████████
▐███████████████████████████▌
████████▀▀▀▐█▌▀▀▀████████
▀██████████▄███▄██████████▀
▀███████████████████████▀
▀█████████████████████▀
▀█████████████████▀
▀▀▀███████▀▀▀





██████
███▀▀▀
███
███




███
███
███▄▄▄
██████
Bad Beat Jackpot
Multiple Clients
New Software
NLH Tournaments
Krill Rakeback
Run It Twice

██████
▀▀▀███
   ███
   ███




   ███
   ███
▄▄▄███
██████

.♣ Play Now! ♣.
FL4RE
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 3

CIO at HODLER.TECH


View Profile WWW
March 06, 2018, 05:33:53 PM
 #3

Sprawa wygląda tak, giełda posiada klucz prywatny do tego adresu, najpewniej w formie skrótu sha256 (co jest tożsame z klonami bitka). Zmierzam do tego że, z tego klucza można utworzyć ten sam hash160 w BTC i BTX, oczywiście jeśli format jest podobny, lecz skoro udało ci się przesłać btc na btx to walidatory musiały uznać że to adres btc.

Także jest to do odratowania, ale potrzebujesz pomocnej dłoni ze strony giełdy.
To musi być dokładnie ten sam adres, nie mogą ci przelać btxów na inny, żeby nie zdradzać klucza, gdyż taka transakcja nie będzie widoczna w łańcuchu BTC.

HODLER.TECH HARDWARE WALLET TEAM
Bitcointalk thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5032817.0
srebrnamoneta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 07, 2018, 11:22:37 AM
 #4

Jesli bitcore ma ten sam format adresow/kluczy co bitcoin, to gielda bedzie mogla odzyskac bitcoiny. Ale moga byc niezbyt chetni zeby to zrobic (szczegolnie jesli kwota jest mala), bo beda musieli to zrobic manualnie i potrzebny bedzie pracownik z dostepem do prywatnych kluczy, zeby go przeniesc z BTX do BTC, potem manualnie poprawic twoj stan konta na gieldzie.

Napisz do nich maila i grzecznie popros o pomoc.

Dla pewnosci wrzuc tez adres BTX na https://blockchain.info/ i sprawdz czy pokazuje jakis balans BTC.

Napisali półtora miesiąca temu, że mogą to zrobić za opłatą 50 usd.
Ja im odpisałem, że się zgadzam i od tego momentu cisza, nie odpisują.
Podejrzewam, że taki zabieg to kwestia godziny pracy ? Czy dobrze myślę? Pewnie chodzi tylko o to, żeby ktoś sie ruszył i zmotywował do tej pracy ?
Kwota to 12500 zł, więc myślę, że nie taka mała.
Tak wrzucałem ten adres BTX na blockchain.info i "wisi" tam ta moja kwota, którą przelałem. Jest balans BTC.
srebrnamoneta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 07, 2018, 11:42:14 AM
 #5

Sprawa wygląda tak, giełda posiada klucz prywatny do tego adresu, najpewniej w formie skrótu sha256 (co jest tożsame z klonami bitka). Zmierzam do tego że, z tego klucza można utworzyć ten sam hash160 w BTC i BTX, oczywiście jeśli format jest podobny, lecz skoro udało ci się przesłać btc na btx to walidatory musiały uznać że to adres btc.

Także jest to do odratowania, ale potrzebujesz pomocnej dłoni ze strony giełdy.
To musi być dokładnie ten sam adres, nie mogą ci przelać btxów na inny, żeby nie zdradzać klucza, gdyż taka transakcja nie będzie widoczna w łańcuchu BTC.

BTC poszły na konto abc123, które jest przypisane do sieci BTX.
Zastanawiam się, czy na tym koncie abc123 są teraz BTX'y czy BTC ? W sumie Blockchain.info pokazuje na tym koncie wartość w BTC.

I teraz, jeżeli dobrze rozumiem, czy giełda miałaby uzyskać dostęp do konta o takim samym numerze abc123 ale w sieci BTC ?
Wydaje mi się, że chyba nie ma czegoś takiego, że są dwa takie same numery kont ale w różnych krypto (czyli abc123 w BTC i abc123 w BTX?)

FL4RE
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 3

CIO at HODLER.TECH


View Profile WWW
March 07, 2018, 11:53:18 AM
Merited by malevolent (1)
 #6

BTXów nie ma, jest BTC tam, ponieważ transakcja została zawarta w łańcuchu BTC. Musisz po prostu uzyskać dostęp abc123 lub dać im te 50$ niech ci to ręcznie wrócą.

Quote
I teraz, jeżeli dobrze rozumiem, czy giełda miałaby uzyskać dostęp do konta o takim samym numerze abc123 ale w sieci BTC ?
Wydaje mi się, że chyba nie ma czegoś takiego, że są dwa takie same numery kont ale w różnych krypto (czyli abc123 w BTC i abc123 w BTX?)
1. Tak
2. Niestety, ale to prawda, ten sam adres moze istniec w roznych krypto.

HODLER.TECH HARDWARE WALLET TEAM
Bitcointalk thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5032817.0
srebrnamoneta
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 4
Merit: 0


View Profile
March 10, 2018, 01:19:59 PM
 #7

Chętnie bym im dał te 50usd. Potwierdziłem ponad miesiąc temu, że akceptuje tą opłatę, ale się nie odzywają.
To jest giełda TradeSatoshi - trochę niszowa chyba. Zastanawiam się, jak ich zmotywować bardziej do pomocy mi Wink ?
Bo jak podejrzewam, to jest ich dobra wola a nie obowiązek, żeby taką akcję wykonać ?

Ok, czyli cały proces rozumiem tak:
1. Giełda ma klucz prywatny do konta abc123 w sieci BTX, najpewniej w formie skrótu sha256.
2. Giełda z tego klucza tworzy ten sam hash160 (jeszcze nie wiem co to jest) w sieci BTC.
3. Tym sposobem, giełda uzyskuje dostęp do konta abc123 w sieci BTC i:
4a) giełda sprzedaje moje BTC, kupuje BTX i księguje na moim koncie "giełdowym" BTX'y
lub
4b) giełda odsyła moje BTC z powrotem, tam, skąd przyszedł przelew lub na konto jakie wskażę
lub
4c) giełda zabiera sobie te BTC i księguje na moim koncie "giełdowym" BTC.

Zgadza się? Jeżeli tak, to na ile skomplikowany i czasochłonny jest proces tworzenia "hash160" ?
Jeżeli to zrozumiem, to może znajdę jakieś rozwiązanie do zmotywowania giełdy lub udzielenia podpowiedzi, jak mogliby to rozwiązać.
FL4RE
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 3

CIO at HODLER.TECH


View Profile WWW
March 10, 2018, 01:31:34 PM
 #8

@up No dokładnie, hash160 to surowy adres, w formie binarnej. Dla naszej wygody, podaniu kilka bajtów i przejechaniu całości algorytem Base58 otrzymujemy adres w formacie dobrze nam znanym.

Czyli innymi słowy, z klucza abc123 powstaje ten sam hash160 w sieci BTX i BTC, przez co mamy 2 takie same adresy tu i tu

HODLER.TECH HARDWARE WALLET TEAM
Bitcointalk thread: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5032817.0
pawel7777
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1764
Merit: 1083


We're all gonna make it


View Profile WWW
March 10, 2018, 06:31:42 PM
 #9

...
Napisali półtora miesiąca temu, że mogą to zrobić za opłatą 50 usd.
Ja im odpisałem, że się zgadzam i od tego momentu cisza, nie odpisują.
Podejrzewam, że taki zabieg to kwestia godziny pracy ? Czy dobrze myślę? Pewnie chodzi tylko o to, żeby ktoś sie ruszył i zmotywował do tej pracy ?
Kwota to 12500 zł, więc myślę, że nie taka mała.
Tak wrzucałem ten adres BTX na blockchain.info i "wisi" tam ta moja kwota, którą przelałem. Jest balans BTC.

Dobrze ze ci tak odpisali. Masz jakas podstawe prawna zeby ubiegac sie od nich zwrotu w razie czego.

Przypominaj im o sobie regularnie, zaczepiaj na mediach spolecznosciowych, napisz w ich oficjalnym watku: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1691388.0 az do skutku.

...
Bo jak podejrzewam, to jest ich dobra wola a nie obowiązek, żeby taką akcję wykonać ?
...

Tu jest troche szara strefa jesli chodzi o to czy maja obowiazek czy nie. Z jednej strony obowiazku moga nie miec ale wtedy nie maja prawa ruszyc tych BTC (mimo ze maja dostep), bo wiedza do kogo naleza i ze zostaly przeslane przez pomylke.


▄█████████████████████████▄
███████████████████████████
███████████████▄███████████
██████▀████████████████████
███████████████████████████
▄████▄██████████████▄█████
█████████████████▄██▀███
▀██▄▄███████████████████
████▀██████▄██▄████████████
██▄▄████████████▀██▄██
▀█▀██▀████████████▀████▀

P O K E R
▄▄▄███████▄▄▄
▄█████████████████▄
▄█████████████████████▄
▄██████████▄▄▄██████████▄
▄█████████████████████████▄
████████▄▄▄▀█▀▄▄▄████████
▐███████████████████████████▌
████████▀▀▀▐█▌▀▀▀████████
▀██████████▄███▄██████████▀
▀███████████████████████▀
▀█████████████████████▀
▀█████████████████▀
▀▀▀███████▀▀▀





██████
███▀▀▀
███
███




███
███
███▄▄▄
██████
Bad Beat Jackpot
Multiple Clients
New Software
NLH Tournaments
Krill Rakeback
Run It Twice

██████
▀▀▀███
   ███
   ███




   ███
   ███
▄▄▄███
██████

.♣ Play Now! ♣.
DivecoLogistics
Copper Member
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28
Merit: 1


View Profile WWW
March 29, 2018, 12:45:47 AM
 #10

Niestety, giełda nie ma obowiązku Ci pomóc - to nie bank (Zresztą od kilku ładnych lat bank również nie ma takiego obowiązku: https://bezprawnik.pl/zly-numer-konta-to-ty-masz-problem-nie-bank/ ).
Prawdopodobnie nie odzyskasz kwoty wysłanej na zły adres, chociaż próbować oczywiście możesz.
Game.Revenue
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 51
Merit: 0


View Profile
April 01, 2018, 04:52:23 AM
 #11

Mysle ze odzyskasz skoro napisali Ci ze to moga zrobic za oplata 50 USD to raczej odzyskasz. Jezeli ktos nie chce Ci pomoc to da Ci znac od razu. Tak jak mowia pisz probuj dzwonic, dzownic dzownic jezlie masz namiary to jest chyba najlepszy soposob
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!