uberin faydalarını sayarsınız ben risklerini yazayım.
uber bizim değil ithal internetle taksi çağıracağınız uygulama.
sayıları uberde olmayan taksicilere göre az ama mevcut taksicileri dışlayan anlayışı var.
ne yani yabancı ülkede biri çıkıp taksi yerine küçükbaş hayvan satın alabileceğiniz uygulama geliştirir ve dünyaya yayılırsa yerel üreticilerin halini düşünün.
amazon yabancı site, türkiyeye depo açıp 24 saatte istediğiniz ürünü adresinize teslim edecekmiş. onların deposu türkiyedeki en büyüğü olma özelliğinde potansiyel gösteriyor. diğer eticaret sitelerini etkileyecek haliyle.
neden diyorum. türkiyedeki mevcut siteler dururken neden yabancı özentisi. kazanan yabancı oluyor, satın alıyoruz ama ortada.
yabancı özentisi değildir bu. Kendisine çeki düzen versin adam olsun rekabet etsindir.
işini düzgün yapsa. dolandırmasalar, yolu uzatmasalar, yolda haythuyt gitmeseler kimsenin umrunda olmaz über. elinin altında olan taksiyle gider.
bizim esnafımızın şirketlerimizin seviye atlaması için standartlarını yükseltmeleri için rekabet olması lazım. görmeleri lazım yabancılar bu işi nasıl yapıyor korkmaları lazım müşteri kaybetmekten. işte ozaman hizmet sunarlar.
abim danimarkadaki taksileri anlatıyordu bana. sürücünün koltuğunun arkasında tablet varmış devamlı google maps açık gideceğin yeri söylüyorsun adam işaretliyor sonra hangi yolu tercih ettiğini söylüyorsun. hızlı mı olsun kısa mı olsun. seçim müşteride işte hizmet budur.
dolandırma gibi bir zihniyetin olmasa 1milyon plaka parası verdiğin arabaya bin liralıkta tablet koyarsın. müşteri rahat olur. nerede olduğunu ortalama kaç para ödeyeceğini bilir.
bende milliyetçiyimdir de milletimin özüne dönmesi için bizim yabancılara öğrettiğimiz değerleri tekrar onlardan öğrenmemiz gerekiyor. kuru millilik bi yere kadar.