Yıllarca Sinüzit olduğumu sanarak bu geniz akıntılarına karşı çözümler denedim. Geniş spektrumlu antibiyotiklerden acı turp a kadar denemediğim şey kalmadı.
Uzun yıllar sonunda bir iş seyahati sırasında bir emekli KBB uzmanına denk geldim. Durumumu anlattım ve bomba cevap geldi. Meğerse ben sinüzit değilmişim.
Teşhisim Alerjik Nirit (saman nezlesi) idi ve genelin aksine benim alerjim polen toz ve bunun gibi şeylere değil sigara dumanına imiş.
Günde 3 - 4 adet den fazla sigara içtiğim anda burnum tıkanıyor. Benim için iyi bir frenleyici oldu bu.
o çocukcağız böğüre böğüre kusar okaliptus lu buhar ile. Açık ve net olarak eziyet ediyorsunuz. Kısa zamanda bir KBB uzmanına gidip alerjit Nirit ile ilgili olarak tetkikler yaptırmanızı tavsiye ederim.
Bende benzer sorun var iki yıldır pek çok doktora gittim çözüm bulamamışlardı. En sonunda doktorun biri emar çekelim dedi ki prof. doç. dok. gittiğim yerde bile bunu yapmamıştı adam.
Sinüste ufak bir kist oluşmuş ilaç ile geçer ama tekrarlar kendini çünkü konka içerisinde hava oluşmuş sağ sinüse hava girmesini engelliyor dedi.
15-20 dakikalık bir operasyonla iki ay önce parçanın bir kısmını kesti ve 5 gün boyunca ameliyat sonrası ilaçları kullandım ki ameliyat dediğime bakmayın basit bir oparesyon.
Daha sonra Mondes isimli ilacı hemen hemen her gece yatmadan önce içtim. Hala içiyorum ikinci kutuyu gidip aldım. İnanılmaz faydasıı gördüm.
Ayrıca doktorun teşhisine gerek kalmadan bende sigara dumanına, toza ve aşırı derecede klimalı havalandırılmayan ortamda kalmak bu alerjiye sebep oluyor.
Bu bizzat kendi tespitim. Bunlara dikkat edersem sorunum azalıyordu ama hep vardı. Bu ilaç da iyi geldi.
Artık klimayı evde yada araçta açsam dahi pencerelerden birini hafif aralık bırakıyorum.
Sigara içenleri yanıma yaklaştırmıyorum. Depolara gittiğim zamanlar mecbur toza maruz kalıyorum. Gidersem çok durmamaya çalışıyorum.