Bitcoin Forum
June 25, 2024, 02:44:10 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: Day Traderlar için bir kaç yararlı bilgi  (Read 295 times)
jamesawyer (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 15


View Profile WWW
March 24, 2018, 06:59:59 AM
Last edit: March 24, 2018, 09:35:10 PM by jamesawyer
Merited by fuathan (5), Cashcash (1)
 #1

Bildiğiniz üzere iki çeşit yatırımcı var birisi uzun donemli diğeri günlük al satçı. Günlük al satlarda doğru pozisyonu alabilmek için grafiklerden yardım almak büyük bir avantaj ve bende kullandığım ve yararlı oldugunu dusundum bir kaç indikatörden bahsedeceğim.Zibilyon tane indicator var ama hepsini bilmenize gerek yok belli baslıları bılsenız yeterli diye düşünüyorum. Umarım bilmeyenler varsa bir faydamız dokunmus olur.

Bu arada bazi bilmeyen arkadaslar icin tradingview'in cok guzel bir ozellegini de hatirlatayim. kirpto signal finder kullanarak mantigini bilmeseniz bile size alip satmaniz gerektigini soyluyor. Youtube da videolar mevcut aratip bulabilirsiniz.

https://www.tradingview.com/cryptocurrency-signals/


Relative Strength Index (RSI)
Relatif Güç Endeksi en çok bilinen osilatörlerden biridir. İlk olarak J.Welles Wilder tarafından, Haziran 1978 tarihli Commodities ( Futures ) Magazine'deki bir makalede adı geçmiştir. Wilder'in " Technical Trading Systems" kitabında hesaplanması ve yorumlanması adım adım anlatılmıştır. Adının Relatif Güç Endeksi olmasının yarattığı yanlış anlamada olduğu gibi, iki ayrı hisse senedinin relatif gücünü değil, tek bir hisse senedinin kendi iç gücünü ifade eder. O nedenle "İç Güç Endeksi" demek, belki daha doğru bir tanımlama olur. RSI'ın formülü oldukça basittir ancak ne olduğunu anlatmak için sayfalarca örnek vermek gerekir.
Wilder RSI'ı ortaya attığında 14 günlük RSI kullanılmasını önerdi ama, 9 günlük ve 25 günlük RSI'lar da oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Çünkü, RSI hesaplamasında zaman periyodunu istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, hatta tecrübelerinizle en iyi çalışan zaman periyodunu seçmeniz tavsiye ediliyor. Sadece, baz alınan zaman ne kadar kısa olursa, indikatörün o kadar oynak olacağı akıldan çıkarılmamalıdır.
RSI 0 ile 100 arasında salınan bir fiyat izleme osilatörüdür. RSI'ın genel kabul gören yorumlama yöntemlerinden biri, uyumsuzluklara bakmaktır. Fiyatlar yukarı giderken ve yeni zirveler yaparken, indikatörün önceki zirvelerini geçememesi bir uyumsuzluktur. Bu uyumsuzluk, güç kaybının ve bir geri dönüş olabileceğinin belirtisidir.
Tepeler ve Dipler:RSI genellikle 70'in üzerinde tepeler, 30'un altında dipler yapar ve bu tepe ve dipleri genellikle fiyatlardan daha erken yapar.
Formasyonlar: RSI grafiği üzerinde de, fiyat grafiğinde olduğu gibi formasyonlar oluşur ( omuz-baş-omuz veya takoz formasyonları gibi ). Bu formasyonlar bazen fiyat grafiği üzerinde belirgin olarak görülmeyebilir. Ama bu yanıltıcı olmamalı, indikatör grafiğinde oluşan formasyonlar da izlenip, dikkate alınmalıdır.
Hatalı Salınımlar: (destek / direnç ihlalleri veya kırılmaları olarak da bilinir.) Bu olay RSI önceki tepesini aştığı veya önceki dip noktasının altına düştüğü zamanlarda olabilir. Bir süre sonra, indikatör düzelir ve normal seyrine devam eder.
Destek ve Dirençler: RSI grafiğinde de, destek ve direnç hatları oluşur hatta bazen direnç ve destekleri fiyat grafiğinden çok daha net gösterir.
Alım-Satım: RSI +30 seviyesini yukarı yönde keserse alış, +70 seviyesini aşağı yönde keserse satış sinyali verdiği varsayılır.

Commodity Channel Index (CCI)

Mal piyasaları için Donald Lambert tarafından geliştirilmiş olan CCI, hesaplanışındaki özellikler nedeniyle rahatlıkla hisse senedi piyasasına da uyarlanabilir. CCI için Lambert, 5 ile 25 günlük periyotların kullanılmasını önermektedir. Bir çok analist bu göstergeyi aşırı alım / aşırı satım bölgelerini gösteren osilatör olarak kullanır.
Yatay gelişen trendlere çok daha iyi uyum sağlamaktadır. Kısa vadedeki trend değişikliklerini izleyen CCI, çok hareketli olup, küçük fiyat değişiklikleri bile göstergenin +100 veya -100'le sınırlanmış eksenlerinin dışına çıkmasına sebep olur. Göstergenin bu eksenleri tekrar aksi yönde kesmesi, trend değişikliğine işaret eder.
Orta vadeli trend tespitinde, haftalık grafikler kullanılması daha uygundur. CCI hesaplanırken hisse senedi fiyatının kendi istatistiksel ortalamasından aşağı veya yukarı ne kadar saptığı bulunur. CCI +100 ile -100 arasında bir değer alır. +100'ün üzerinde olması demek, kağıdın fiyatının aşırı yükselmiş olması, -100'un altında olması ise aşırı düşmüş olması demektir ( aşırı alım ve aşırı satım ).
- CCI +100 değerini aşağı yönde keserse sat
- CCI -100 değerini yukarı yönde keserse al, sinyali ürettiği varsayılır

StochRSI
Stokastik RSI aslında RSI indikatörünün stokastiği şeklinde değerlendirilebilir.
Stokastik RSI da yine aynı stokastik gibi yorumlanır.
- StoRSI 20'yi yukarı doğru keserse olası bir alım sinyali,
- StoRSI 80'i aşağı doğru keserse olası bir satış sinyali, ürettiği varsayılır.
- Bazı analistler 50 seviyesini sinyalleri teyit etmek ve alım-satım sayısını azaltmak için kullanırlar.
Şöyleki :
Aşırı satım bölgesinden 50 seviyesi üzerine bir hareket bir alım sinyali olarak değerlendirilebilir ve gösterge 50'in altına düşene kadar geçerli kalır.
Aynı şekilde olarak aşırı alım bölgesinden 50 seviyesinin altına bir hareket bir satım sinyali olarak değerlendirilebilir ve gösterge 50'in üzerine çıkana kadar geçerli kalır.


Directional Movement
Directional Movement sistemi 5 göstergeden oluşur. Bunlar +DI, -DI, ADX, ADXR, ve DX göstergeleridir.
Directional Movement sisteminin temellerinden birisi +DI ve -DI göstergeleridir.
+DI göstergesi -DI 'yı yukarı kestiğinde alış, aşağı kestiğinde ise satış yönünde pozisyon alınmalıdır. Bu basit alım satım sistemini kullanırken "Uç Nokta Kuralı" adı verilen kuralı uygulayarak bu sistemden daha fazla verim almanız olasıdır. Bu kural yapılan alım satım sayısını azaltmayı amaçlar.

Uç Nokta Kuralı:
+DI, -DI'yi yukarı kestiği gündeki en yüksek fiyat "Uç Nokta Fiyatı" olarak değerlendirilir. Eğer +DI , -DI'yı yukarı kestiyse alım için kesişmenin olduğu gündeki uç nokta fiyatı aşılana kadar bekleyiniz.
Aynı şekilde eğer -DI, +DI'yı aşağı kestiyse "Uç Nokta Fiyatı" bu durumda kesişme günündeki en düşük fiyat olacaktır. Satış için hissenin fiyatının bu "uç nokta fiyatı" altına inmesini bekleyiniz.
Göstergeyi geliştirmiş olan Wilder ayrıca şu uyarıyı yapmaktadır.
"Directional Movement sistemini ADXR göstergesinin değeri 25'in üzerinde ise uygulayınız. ADXR 20 değerinin altında ise o zaman bu sistemi uygulamaktan kaçının."

On Balance Volume (OBV)
İşlem miktarı göstergeleri, alış gücü ile satış gücü arasındaki ilişkiyi göstermekte kullanılır. Bir işlem miktarı göstergesi olan OBV de piyasada alıcılarla satıcılar arasındaki dengeyi göstermek üzere tasarlanmış bir göstergedir. Artış günleri için son işlem miktarının bir toplama eklenmesi, düşüş günleri için ise toplamdan son işlem miktarının çıkartılması esasına göre hesaplanır. Fiyatın değişmediği günlerde son günkü işlem miktarı ihmal edilir.
Gösterge, bir toplam olarak hesaplanır ve yükseliş günlerindeki tüm işlem miktarının alış, düşüş günlerindeki tüm işlem miktarının ise satış olduğu varsayımına dayanır. Bu şekilde, bir hisse senedine ya da hisse senedinden para akışını hesaplamaya çalışır. Temel varsayım, OBV değişiminin, fiyat değişiminin önünde gittiğidir.
Teoriye göre, para akışı OBV göstergesinde görülebilir. Göstergenin fiyat artışını izlememesi, dönüş işareti olarak değerlendirilir. Gösterge-fiyat uyumsuzluğu, boğa ya da ayı piyasalarının sonunda görülür. OBV göstergesinin her yeni zirvesi, göstergenin yükseliş trendinde olduğu, her yeni dibi ise göstergenin düşüş trendinde olduğunu gösterir.
OBV'nin yatay hareketi, şüpheli trend olarak değerlendirilmelidir. Gösterge bir trend oluşturduğunda, kırılana kadar devam eder. Trendin kırılması ters yönde yeni bir trendin başlaması ile mümkündür. ( Yeni bir tepe ya da yeni bir dip ) Trendin değişmesi devam eden bir trendin üç gün duraklaması olarak ta gerçekleşebilir. Göstergenin iki gün yatay hareket etmesi ve tekrar aynı yönde ilerlemeye devam etmesi, trendin devamı olarak yorumlanır. (Bir başka deyişle şüpheli trendin sonu) Göstergenin trend değişimi, fiyatın da trend değişimine işaret ettiğinden, pozisyonlar, göstergenin trend değişimine göre ayarlanır.
Bir başka yaklaşıma göre ise yukarıda anlatılan yöntem, uzun vadeli pozisyon değişiklikleri için geçerlidir. Kısa vadeli pozisyonlarda göstergenin şüpheli trende girmesi, ya da trend değiştirmesi beklenmemeli, uyumsuzluklar pozisyon değişiklik uyarısı olarak değerlendirilmelidir.

MACD Dema
MACD, 12 günlük hareketli ortalamanın, 26 günlük hareketli ortalamadan çıkartılmasıyla hesaplanır. Çıkan sonuç, sıfırın altında ve üstünde hareket eden bir indikatördür. MACD sıfırın üzerinde olduğu zaman, 12 günlük hareketli ortalama değeri 26 günlük hareketli ortalama değerinden daha yüksek demektir. Bu da bir boğa piyasası anlamına gelir ki, mevcut beklentilerin (12 günlük ortalamalar) daha önceki beklentilerden (26 günlük hareketli ortalama) daha fazla güçlü olduğunu gösterir. Bu, arz talep dengesinde bir boğa piyasası, yukarı trend yönünde bir değişim olduğunun belirtisidir. MACD sıfırın altında ise, 12 günlük ortalama beklentilerin, 26 günlük ortalama beklentilerden daha az olduğunun, yani ayı piyasasının güçlendiğini, arz talep dengesinde ayı piyasasına bir kayış olduğunu gösterir.
MACD Dema göstergesinin normal MACD'den farkı hareketli ortalamaların hesabında Dema Metodu kullanılmasıdır. Dema metodu ile hesaplanan hareketli ortalamalar normal hareketli ortalamaların önemli sorunlarından olan gecikme faktörünü ortadan kaldırır. Böylece MACD dema göstergesi, normal MACD'ye göre genellikle daha erken sinyaller üretir.

Hareketli Ortalama
Hareketli ortalama bir dizinin verilen zaman aralığı içerisindeki ortalamasının hesaplanması için kullanılan bir yöntemdir. "Hareketli" kelimesi aslında ortlamanın durağan olmayıp zaman içinde eklenen veriye göre sürekli olarak kendini yeniden ayarlaması anlamında kullanılır.
FTA'da 6 çeşit hareketli ortalama hesap yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerin arasındaki temel fark en son günlerdeki değerlerin ortalama hesaplanırken ağırlığıdır. Yalnız "Ağırlıklı" yönteminde kullanılan strateji farklıdır. Bu yöntemde fiyatın ağırlığı o günkü volatiliteye bağlı olarak hesaplanır. Volatilie yükseldikçe ağırlık artar.
Basit: Her x gün için kapanış fiyatları toplanır ve x'e bölünür. Her günün ağırlığı eşittir.
Üssel: Son günlerin ağırlığı daha fazladır.
Ağırlıklı: Son günlerin ağırlığı daha fazladır.
Regresyonel:Regresyon tekniği kullanılarak hesaplanır.
Dema: Son günlerin ağırlığı daha fazladır.
Toplamsal:
Önemli bir diğer fark ise Dema yöntemi ile çizilen ortalamalardır. Dema yöntemi ile çizilen ortalamaların diğerlerine göre önemli bir üstünlüğü bulunur. Normalde diğer tüm ortalamalarda gecikme vardır ancak Dema yöntemi ile çizilen ortalamalarda neredeyse hiç gecikme olmaz ve daha erken sinyal alınabilir.
Hareketli ortalamaların en popüler kullanımlarından birisi hisse fiyatı ile bir ortalamayı veya iki ortalamayı kendi aralarında karşılaştırmaktır.
- Fiyat, ortalamayı yukarı yönde keserse al
- Fiyat ortalamayı aşağı yönde keserse sat
Aynı şekilde iki ortalama karşılaştırmasında
-Kısa dönemli ortalama uzun dönemliyi yukarı keserse al
-Kısa dönemli ortalama uzun dönemliyi aşağı keserse sat
Hareketli ortalama kullanımında en kritik nokta ortalama peryodunun (döneminin) seçimidir. Kısa vadeli alım-satım için kısa dönemli ortalamalar (3,5,7 gibi) , uzun vadeli alım-satım için ise daha uzun dönemli ortalamalar (21,50,200 gibi) denenebilir.



tendor
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 350
Merit: 102


View Profile
March 24, 2018, 04:43:25 PM
 #2

çok güzel ve dolu dolu bir paylaşım ama trader olmak okuyarak olacak iş değil. hele bir de günlük trade yapmak. sağlam psikoloji lazım. işlem tecrübesi için de bol bol al sat yapılmalı. teorik bilgiler zamanla pratiğe dönüşüyor. günlük al satçılar bir süre sonra hisleriyle hareket etmeye başlıyorlar. teknik bilgi pek işlemiyor bu piyasada bence.
ToeX
Member
**
Offline Offline

Activity: 103
Merit: 10


View Profile
March 24, 2018, 06:59:54 PM
 #3

Süpersin kardeşim eline sağlık
sealofsun
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420
Merit: 250


View Profile
March 24, 2018, 07:38:50 PM
 #4

Teşekkürler yazılanları deneyerek kendimi günlük al sat yapmak için test edeceğim, genelde uzun vade takılıyorum günlük işini çözersem neden olmasın. Peki kullandığınız program ve benzeri başka yardımcılar var mı ?
fuathan
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1092
Merit: 520


Aleph.im


View Profile
March 24, 2018, 07:40:39 PM
 #5

Harika paylasim olmus. Meriti bastim.  Wink
byzodiac
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 476
Merit: 100



View Profile
March 24, 2018, 08:28:55 PM
 #6

Meritim yok ama olsa ben de basardım, çok faydalı bir bilgi kaynağı olmuş. Rsi ve bolinger ile birçok alış satış noktasını tutturuyorum ve çok az biliyor olsam da, insanlar analizler işe yaramaz diyorlar ama yanıldıkları noktayı kaçırıyorlar, çok büyük bir olay olmadığı sürece rsi ve bollinger ile kar oranını katlamak münkün ben bikaç aydır bunu gözledim. Bollinger bilginiz varsa onu da ekleyebilirsiniz hocam o da çok başarılı.
Defloration
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448
Merit: 250


View Profile
March 24, 2018, 08:46:48 PM
 #7

Şimdi okudum ama hiç anlamadım yarın temiz kafayla baştan sona tekrar okuyup denemeler yapayım diyorum. Sonuçlarıda burdan paylaşırım. Tam da böyle bişeyler arıyordum denk geldi thanks  Smiley
yns1903
Member
**
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 16


View Profile WWW
March 24, 2018, 08:50:28 PM
 #8

Bayağı yararlı bilgiler var sanırım. Çünkü pek analiz ya da indikatör  konusunda tecrübeli değilim. Zaten bunları anlayıp traderlik yapıp kazanç sağlayan kişiler hakketmiştir o kazancı elde etmeyi. Birkaç kez daha okuyup biraz bişey anlamaya çalışacağım.

SRKNGL
Member
**
Offline Offline

Activity: 476
Merit: 10

Files.fm - Store, Share and Sell Files


View Profile
March 24, 2018, 09:26:21 PM
 #9

Ben daha çok günlük yerine anlık alsatlar yapıyorum. Özellikle binancede yükselişe başlamış coinlerle yapıyorum. Yakalarsam arbitaj yapıyorum. Özellikle hacmi düşük borsalardan alıp büyük borsalarda satıyorum.

jamesawyer (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 15


View Profile WWW
March 24, 2018, 09:29:26 PM
 #10

Harika paylasim olmus. Meriti bastim.  Wink

Tesekkurler hocam

Meritim yok ama olsa ben de basardım, çok faydalı bir bilgi kaynağı olmuş. Rsi ve bolinger ile birçok alış satış noktasını tutturuyorum ve çok az biliyor olsam da, insanlar analizler işe yaramaz diyorlar ama yanıldıkları noktayı kaçırıyorlar, çok büyük bir olay olmadığı sürece rsi ve bollinger ile kar oranını katlamak münkün ben bikaç aydır bunu gözledim. Bollinger bilginiz varsa onu da ekleyebilirsiniz hocam o da çok başarılı.

Bollinger malasef hic kullanmadim ama netten arastirip bulunabilir. Bollinger ve ichimoku'yu bende cok duydum. Youtube da videolar mevcut aslinda izlenip denenebilir.

Teşekkürler yazılanları deneyerek kendimi günlük al sat yapmak için test edeceğim, genelde uzun vade takılıyorum günlük işini çözersem neden olmasın. Peki kullandığınız program ve benzeri başka yardımcılar var mı ?

tabiki var hemde isini cok kolaylastiriyor. Bilmesen bile sana al sat diye soyluyor.

https://www.tradingview.com/cryptocurrency-signals/

koin_34
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 392
Merit: 101


View Profile
March 24, 2018, 10:46:50 PM
 #11

borsa açısından oldukça iyi bilgiler edindim, özet bilgi şeklinde, hap bilgi şeklinde başlık başlık yazmanız iyi olmuş, okurken kolay olmuş, rsi değeri gerçekten önemli bir değer
Aceeakell
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 840
Merit: 300



View Profile
March 24, 2018, 11:18:44 PM
 #12

Day Traderlar için ben de bir kaç bilgi eklemek isterim,


Quote
day trading hayattan çalar


öyle %5 aldım %20 sattım kar ettimle olmaz piyasayı bir çakarlar aşağı taa 18k dolardan 8k dolara kadar


hanginiz tahmin edebildi? bütün gün gelip forumda goy goy yapıyor herkes %5 aldım 3x kar ettim diye, o kadar boş laf ediliyor 1 kişi de çıksın desin ben biliyordum
Risotto
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238
Merit: 100


View Profile
March 24, 2018, 11:34:53 PM
 #13

Bilale anlatir gibi anlatirmisiniz ben grafiklerden hic anlamiyorum yazilanlardanda dogal olarak bisey anlmadim. Yinede bilgilendirme icin sagol james
BitTeo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 251



View Profile
March 24, 2018, 11:40:49 PM
 #14

Gerçekten faydalı bilgiler var fakat konu teknik analize dayandığı için neredeyse hiçbir şey anlamadığımı söyleyebilirim.. Bu kadar çok spekülatif bir piyasada sadece teknik analize bakmak doğru değil, en büyük hata bu olur.
NoqTaHan
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 203
Merit: 1


View Profile
March 24, 2018, 11:48:28 PM
 #15

day traderlik valla işini bilene kazandırır yeni yetmeler orta dereceli bilenler bu işten hep kayıpla çıkar haberiniz olsun ona ögre işlem yapın hatta yapmayın
Coingump
Member
**
Offline Offline

Activity: 108
Merit: 38

One day everyone will use the blockchain.


View Profile
March 25, 2018, 12:03:36 AM
 #16

Day Trader olmak için forexde ömür çürütüp
en az 1 yıl önce can havliyle kendini kriptolara atmış olmak lazım bence.

Yani hem yazdığınız gibi indikatör bilgisi üst seviye olmalı hem de temelin üstümde kripto bilgisi.

Teknik analiz coinlerde çalışmıyor diye bir durum yok tabi ki. Ancak bazen sağ gösterip sol vuruyor tahtayı büyük oranda kontrol edenler, bazen bilmediğiniz bir haber kaynaklı ani dalgalanma oluyor, bazen de tam coin gidecekken BTC başlıyor abuk sabuk hareketlere, grafik allak bullak oluyor sonra.

Ha bir de pump grupları belası var. Tam analizi çalıyorsun giriyorsun coine, gelip bi pump-dump yapıyorlar bütün analiz çöp oluyor sonra. Coin kendini toparlayamıyor.
Cashcash
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 644
Merit: 250


🤖UBEX.COM 🤖


View Profile
March 25, 2018, 12:06:34 AM
 #17

Güzel paylaşım . Teknik olayları bilmek faydalı olacaktır. Fakat bu piyasada bir balina yüklü satış veya alış koyduğunda tüm dengeleri değiştirebiliyor .


GLOBAL DECENTRALIZED ADVERTISING EXCHANGE

Token sale: MAY 21

                                  ▄█▄      ▄█▄        
                                 █████    █████       
                        ▄██▄     ▀█▀      ▀█▀        
                ▄█▄    ▀██▀                           
         ▄     ▀█▀                        ▄█▄        
        ▀█▀                      ▄█▄     █████       
                        ▄██▄    █████     ▀█▀        
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀                  
         ▄     ▀█▀                        ▄█▄        
        ▀█▀                      ▄█▄     █████       
                        ▄██▄    █████     ▀█▀        
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀                  
                ▀█▀                                    
          ▄                      ▄█▄      ▄█▄        
         ▀█▀           ▄██▄    █████    █████       
   ██          ▄█▄    ▀██▀     ▀█▀      ▀█▀        
                ▀█▀                                    
           ▄                      ▄█▄     ▄█▄        
          ▀█▀            ▄██▄   █████   █████       
    ██            ▄█▄   ▀██▀    ▀█▀     ▀█▀        
             ▄    ▀█▀                                 
            ▀█▀                         ▄█▄           
       ██              ▄█▄   ▄██▄    █████          
                  ▄    ▀█▀   ▀██▀     ▀█▀           
                 ▀█▀                                   
            ██                   ▄██▄                 
                    ▄     ▄█▄   ▀██▀                 
                   ▀█▀    ▀█▀                          

▄█   ▄█  ▄█        ▄█████▄   ▀█▄     ▄█▀
██   ██  ██▄▄▄▄▄   ██▀   ▀██    ▀█▄  ▄█▀
██   ██  ██▀▀▀▀██  ██▀▀▀▀▀▀▀      ████   
██   ██  ██   ██  ██▄   ▄█    ▄██▀▀██▄   
▀██████▀  ▀██████▀  ▀███████▀   ▄██▀   ▀██▄
Telegram
Facebook
ANN Thread
Youtube
LinkedIn
Twitter
Medium
Reddit
Github
jamesawyer (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 140
Merit: 15


View Profile WWW
March 25, 2018, 10:07:31 AM
 #18

Güzel paylaşım . Teknik olayları bilmek faydalı olacaktır. Fakat bu piyasada bir balina yüklü satış veya alış koyduğunda tüm dengeleri değiştirebiliyor .

tabiki oyle piyasa malasef ki en ufak manipulasyonla farkli tarafa yonlendiriliyor. ama haberleri takip ederek ayni zamanda da analiz yaparak daha dogru adimlar atilabiliyor

bitkolik
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 532
Merit: 254


View Profile
March 25, 2018, 10:16:21 AM
 #19

Day traderların bugün gelinen noktada en büyük problemlerinin borsalarda bulunan botlar olduğunu düşünüyorum. eminim çoğu insanı sinir ediyordur bu durum. ama yapacak bir şey yok. katlanmak lazım. güzel bir paylaşımda bulunmuş başlık sahibi ama çoğu insanın bunları uygulama noktasında sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum. sonuçta yaşayarak öğreniyor insan.
KenannT
Member
**
Offline Offline

Activity: 596
Merit: 14


View Profile
March 25, 2018, 03:18:52 PM
 #20

day trader diye bişi yoktur Cheesy 1 ay kazanırsın sonra 1 gunde kaybedersin yazık olur bu piyasada o psikolojilere dayanabilmek her insanın harcı değil o yüzden uzun vade en iyisi.

Kripto Para Haberleri   Kripto Para Haberleri ve Analizleri  Kripto Para

Kripto Hayat
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!