tabiiki arkadalar bu işi çıkaranlar en geç iki sene önce btc 1-2 $ lardan binlerce alıp maliyet oluşturmuşlar sonra borsasını açmışlar.durum ortada , peki asıl olmuş.
çok basit.
örnek ülke borsası royal kumarhane, giren bin pişman. değil ki avrupa veya ameria borsası.
borsa nedir şirketlere edenksli yani şirket kar edecek ki hisse talep alsın.
euro dolar nedir. foreks,, imalat sanayi ve ülke ekonomomisine bağlı, ülke yıl sonu bilançosu iyi gelecek ki dolar iyi olsun.
gidipte amerika borsasına herkes yatırım yapamaz ki, 50 bin dolar minimum girişi var ve 1 ay içinde en az bir al sat yapıması gerekiyor hakeze diğer yatırım araçları.
peki sanal para.
tek bir siteden al sat yapılabiliyor ve 7 milyar insana hitap ediyor.hemen alsat yapılabiliyor hiç bir geçikme yok.bankakalr arası en hızlı transfer western uniondur. o bile 15-20 dk sürerken...bir de bu şin borsası varken. 7 milyar insan basabilir aynı paraya aynı anda.
bakın cihaz üretenler balı kaymağını yiyor.sonra taban oluşturuyorlar.btc de olduğu gibi şimdi ltc de taban hazırlıkları oluşuyor ve cihazları satışa çıkmaya başladı.sonrasında bi arz talep oluşturacaklar diye düşünüyorum...
btc yi ben duymadım doğrusu balık kaçtı. ama ltc nin ucundan yani 10 $ dan yakaladım ve bi miktar aldım.
20 $ a çok kısa süede gitti. bu ülke borsasındaki hisselerde flash flash flashdır.
neden bu kadar açık yazdım. oyun bu ve 7 milyar insana hitap ediyor, burada biz 200 kişi falan bizbizeyiz, yazmakta bi mahsur yok. borsa gibi.
btc için cihaz almak mantıklı artık btc de mal alıp beklemek riskli olabilir ama ltc için bence önce mallanmalı.veye nmc ve nvc de yanına eklenmeli...ama yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir:) öyle deriz hep