3 ayda bir klima parası ödemek mantık dışı olur bence.
Şuan 241 kartım var. Yarın 26 kart daha alım yapacağım.
48 BTU klima ile iş çözülecek olsa hiç düşünmeden alırdım.
48 BTU değil 120 BTU zor soğutur bence sen hava çok sıcak oldugu günler riglere mola ver yoksa erirler ve o depoya-odaya girilmez fırın gibidir
valla helal olsun
Babamı ikna edebilsem bende sistemi büyütürüm ama babam yaptıgım işi mantıksız-gereksiz-faydasız görüyor kendi imkanlarımla bu kadar oluyor
Riglerin oldugu odaya giriyor bakıp geri dönüyor boş işle uğraşıyorsun, kaç para harcadın bunlara? Ne iş yapıyorlar? Amele misin? Boş icraat bunlar diyip durmasa...
Yinede sağolsun sadece söyleniyor o da iyi
26 kartı aldım modladım, bugün montaja başlayacağım İNŞALLAH. Şuanda 267 kartım, 52 ASIC cihazım var. 3 depom mevcut.
1 depoda sadece ASIC cihazlar var. Havalandırma sistemi yaptım. Sıcak havayı küçük bir odaya verecek şekidle ASIC cihazları koydum.
Bu odadan da dışarıya havayı çekip atıyorum. Diğer kısımda da tam ASIC cihazların üzerine hava vuracak şekilde 12000 BTU klima mevcut.
Yer küçük ancak 25kw elektrik kullanım için uygun.
Diğer depomda 24 adet GTX1060 3GB ve 5 adet GTX1070 8GB mevcut.
Burada 9000 BTU klima mevcut. Ayrıca pencere hep açık.
Daha fazla cihaz koyamıyorum. Elektrik altyapısı mevcut değil.
Elektriği yetersiz kaldığı için kapattığım depomun yerine hazırladığım yeni depomda havalandırma sistemi mevcut.
İçerdeki sıcak havayı sürekli dışarıya atıyor ve içeriye hava girsin diye pencereler daima açık.
Burada 143 adet GTX1050 TI, 84 adet RX560 mevcut. Bugün de 26 adet RX470 ekleyeceğim.
Buranın elektrik altyapısı 25kw kullanmam için uygun. Tüm kartlar modlu olduğundan az elektrik çekiyorlar.
Havalandırma sistemi dahil şuanda bu sistem ortalama 19-20 kw elektrik kullanıyor olacak.
Net hesabı henüz yapmadım. Net hesabı yapıp az biraz daha rig eklemeyi planlıyorum.
GTX1050TI ve RX560 ların olduğu rigler 12 li
RX470 leri de 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 6 şeklinde altı rig olarak kurdum. 12 li kurmama nedenim ise bu şekilde uygun fiyata mobo bulmuş olmam.
Depo sauna gibi sıcak. Sauna niyetine arada depoya gidiyorum. sonra ılık bi duş tamam