Piyasada aşağı doğru eğim vermişken sabaha karşı sıkıldım ve forumda gezinirken şu merit durumuna bakayım dedim. Kim ne kadar merit almıs , kim merit sayesinde rank atlayabilmiş diye.
Acaba activityim dolduktan sonra hero olmam için ne kadar merit almam gerektiğini hesaplayım dedim ancak maalesef ortaya çıkan tablodan anladığım kadarıyla bu çok mümkün gözükmüyor.
Bildiğim kadarııyla local forumda 2 tane merit source var. İkinci kişinin nickini hatırlayamasamda biri moderatörümüz EFS.
EFS tüm zamanlarda merit konusunda eli bol olan 5. user. Merit çıktığından beri şu zamana kadar 1009 merit vermiş. Son 30 günde 336 merit vermiş ve tüm forumda en çok merit veren 2 ci kişi olmuş. Kaba hesapla merit kaynağımız efs günde ortalama 11 merit atıyor. Zaten atılan merit a kişisinden b kişine giderken yarıdan fazla azalıyor.
Yani günlük atılan meritin hepsini a kişisi alsa a11 > b5 > c2> d0.8 şeklinde ilerliyor. tabi bu algoritma ranklere göre değişse bile kısaca günlük alınan merit d kişisine vardığında d kişisinin max 1 merit verme hakkına sahip oluyor.
Merit kavramı çıkalı yaklasık 4 ay oldu ve local forumda şu zamana kadar phil1618 dışında merit ile full memberdan sr membera atlayabilmiş başka birini göremedim. Orda da ihtiyacı olan merit sayısı 150. Sr den heroya yada herodan legend'a ulaşabilen zaten olmadı.
Merit çıktıktan sonra tam olarak 39 adet merit aldım ve bunların hemen hemen hepsini ilk ay aldım. Bu süreçte ne post kalitemi ne inanılmaz arttırdım ne de düşürdüm. Gidip herhangi bir şeyin kullanımını anlatan konu açmasam da post olsun diye post atmadım.
2014 şubat kayıtlı bir üye olarak rankimi hiçbir zaman dert etmemiştim ancak özellikle bountylerde artık rank oldukça önemli oldu. Doğal olarak bir üst ranke ulaşmak için de çaba göstermem gerekiyor ancak aşırı kaba özetle forumda rank atlamaya calısan en az 3 k user olduğunu düşünürsek bir userın fullden sr member'a yada sr den hero membera ulaşması hemen hemen imkansıza yakın. Tabi full membera ulaşmak için gereken 100 meritten bahsetmiyorum bile
Ayrıca dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ancak son zamanlarda yapılan icoların coğu bounty acsa bile bitcointalk'a çok az bütçe ayırıyor yada hiç ayırmıyor. Bunun başlıca nedenlerinde biri de merit sistemi diye düşünüyorum
Merit kaynaklarının fazlasıyla artırılması gerektiğini düşünüyorum aksi taktirde kimsenin rank atlamak diye bir ümidi kalmayacak