Bitcoin Forum
December 02, 2016, 08:29:38 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »  All
  Print  
Author Topic: Optimizing ATI performance, 6950 in particular  (Read 50708 times)
jkminkov
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 534


View Profile
May 17, 2011, 07:49:47 AM
 #41

probably wrong, I used RBE to unlock shaders by hand on http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3693#ov , just checked 6950->6970 on last page, saved BIOS and ... I can't flash another BIOS anymore ... but it's unlocked Grin gui-miner-01-05-2011 with -f 15 -w 128 -v shows 386Mhash/s @ 900 core /775 memory, CCC power tune +20

What do you mean by saying "I can't flash another BIOS anymore"? So, you can't go back to stock?

well I tried flashing the original saved BIOS and I can't ... Winflash gives an error, gigabyte vga tool says - same BIOS version

Bleutrade
600 dollars in one place talking - Dudes, hooray, Bitcoin against us just one, but we are growing in numbers!
1480710578
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480710578

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480710578
Reply with quote  #2

1480710578
Report to moderator
1480710578
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480710578

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480710578
Reply with quote  #2

1480710578
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480710578
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480710578

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480710578
Reply with quote  #2

1480710578
Report to moderator
Gameover
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 20, 2011, 01:25:38 PM
 #42

374 Mh/s
Core 950 MHz
Memory 1250 MHz
Temp 77C stable, ambient 77F
Voltage 1.2V
No shaders unlocked
ramdmc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
May 25, 2011, 05:46:45 PM
 #43

355 Mh/s
Core 840 MHz
Memory 1250 MHz
Fan 57%
Temp 69C
Voltage 1.1V
Shaders Unlocked, stock 6950 BIOS and 11.3 Catalyst Drivers/CCC
-v -w128

polishwarrior
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 25, 2011, 06:07:36 PM
 #44

417 Mh/s
Core @ 975MHz, 1.150v
Mem @ 1250MHz
Temp @ 63C, fan @ 77%
Shaders unlocked
-v -w128
fasti
Member
**
Offline Offline

Activity: 92


View Profile
May 25, 2011, 08:11:02 PM
 #45

342Mh/s
880 core
760 mem
23c room
75c gpu 32%fan
1.1v
-v -w 64

Latest drivers. 11.5

1QCcAR3e3wdxr7CcJ8ND1NmWuvLttCJScH
Dusty
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 722


Libertas a calumnia


View Profile WWW
May 26, 2011, 06:37:26 AM
 #46

417 Mh/s
That's very impressive: may I know the details of your setup?
Which system, linux or windows?
What program to overclock the card?
What software used to mine?

TIA!

Articoli bitcoin: Il portico dipinto
hiVe
Member
**
Offline Offline

Activity: 102


View Profile
May 26, 2011, 09:41:58 AM
 #47

417 Mh/s
Core @ 975MHz, 1.150v
Mem @ 1250MHz
Temp @ 63C, fan @ 77%
Shaders unlocked
-v -w128


Unlikely, and with vectorization used, impossible...
Xer
Member
**
Offline Offline

Activity: 99


View Profile
May 26, 2011, 11:02:12 AM
 #48

417 Mh/s
Core @ 975MHz, 1.150v
Mem @ 1250MHz
Temp @ 63C, fan @ 77%
Shaders unlocked
-v -w128


Unlikely, and with vectorization used, impossible...

Err not at all?
that looks normal for a unlocked 6950.

im doing 430 Mhash with mine

1.200 volt
unlocked shaders
1000 core
900 mem
Watercooled
~53c

snowboard789
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 320


View Profile
June 08, 2011, 03:12:08 PM
 #49

hi,

i have a 6950 which cannot be unlocked. i messed with msi afterburner and @ 900/760 runs ok.

when i try to volt up so to go to 950mhz , i actually get less mhashes. how is this possible? i tried 1133v and 950 the system didnt hang but i was mining less. does this make sense?
tunatime
Member
**
Offline Offline

Activity: 75


View Profile
June 08, 2011, 03:48:43 PM
 #50

hi,

i have a 6950 which cannot be unlocked. i messed with msi afterburner and @ 900/760 runs ok.

when i try to volt up so to go to 950mhz , i actually get less mhashes. how is this possible? i tried 1133v and 950 the system didnt hang but i was mining less. does this make sense?
your going need more v for 950 try 1.75 the stock 6970vcore) and put power tune at+20% form inside your ccc and btw what are you temps in they are high the card will cut back
snowboard789
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 320


View Profile
June 08, 2011, 05:49:16 PM
 #51

im afraid of giving 1.75volts are you sure about this???
i haven't flashed the bios to 6970 and i dont have unlocked shaders (not possible)
bolo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 09, 2011, 03:44:44 AM
 #52

I have 4 6950's and unable to get above 362mhash/s. I'm running unlocked shaders with 11.5 drivers and have tried all different clock/mem/volt/miner settings and unable to go any higher. I would like to get 400 per card. Am I missing something?

xjosx
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 33


View Profile
June 09, 2011, 04:44:10 AM
 #53

im afraid of giving 1.75volts are you sure about this???
i haven't flashed the bios to 6970 and i dont have unlocked shaders (not possible)

I believe he means 1.175... Gosh people should be more careful when typing.
That's what I've set mine to, and I get around 415 Mhash/s
snowboard789
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 320


View Profile
June 09, 2011, 09:27:08 AM
 #54


I believe he means 1.175... Gosh people should be more careful when typing.
That's what I've set mine to, and I get around 415 Mhash/s

you have unlocked card? tell me your setup with 1.175 ... it just works less when i change the volts from msi.

if i give it more volts, it drops the mhashrate this is trange.
H8ff0000
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile
June 09, 2011, 10:06:17 AM
 #55

I have 4 6950's and unable to get above 362mhash/s. I'm running unlocked shaders with 11.5 drivers and have tried all different clock/mem/volt/miner settings and unable to go any higher. I would like to get 400 per card. Am I missing something?



I have 6950 unlocked shaders, getting 408Mhash/s easily.
What I use:
MSI Afterburner - 1175v / 950 core / 450 mem / 60 fan (YMMV)
You might need to edit the config of Afterburner. Also you will have to lower the mem as low as possible, then close the app, then reopen. This will allow you to hit 450 mem. This was stable for me. 425 gave me artifacts. YMMV
guiminer flags -v -r5 -f1 -w128

Sorry if its sloppy I've been up for... 36hrs or something.
ataranlen
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 843


The One and Only


View Profile WWW
June 09, 2011, 10:29:43 AM
 #56

If only this:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102921

Supported shaders unlock... I tried, can't get it to work.

MineTexas.com Minecraft Server We accept Bitcoin and Dogecoin.
Deepbit on Facebook: http://www.facebook.com/pages/Deepbit/151108048294815
mattpker
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28



View Profile
June 09, 2011, 10:31:12 AM
 #57

I can't get above 900Mhz and 1.100 volts on my 6950's (unlocked shaders) at 380 Mhash/s. I guess I did not get these good cards like you guys got that can be overclocked a lot.

itsagas
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 59


View Profile
June 09, 2011, 10:48:57 AM
 #58

Does anyone have experience OC'ing Powercolor 6950's 1GB cards with the BIOS switch? 

I can get them to run 360 Mhash or so with one card but with four am only getting about 300 each (they are well spaced with risers and not running too hot). 

Specifically, looking to see if I can do all the OC'ing and settings in the windows tools and then bring the cards back over to linux boxes.  Will this work?
bolo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
June 09, 2011, 12:38:41 PM
 #59


I have 6950 unlocked shaders, getting 408Mhash/s easily.
What I use:
MSI Afterburner - 1175v / 950 core / 450 mem / 60 fan (YMMV)
You might need to edit the config of Afterburner. Also you will have to lower the mem as low as possible, then close the app, then reopen. This will allow you to hit 450 mem. This was stable for me. 425 gave me artifacts. YMMV
guiminer flags -v -r5 -f1 -w128

Sorry if its sloppy I've been up for... 36hrs or something.




Thanks. I've tried this and I'm getting 332Mhash/s when running these. It's stable just isn't fast.

I'm using these cards http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127555&cm_re=6950-_-14-127-555-_-Product

I unlocked using OPs instructions, GPU-Z is showing shaders at 1536 unified. 

Any other ideas on this?
padrino
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260



View Profile
June 09, 2011, 12:51:12 PM
 #60

It may be worth noting some 6950s cannot be unlocked because the flash is hardware locked so although one can easily make a proper rom one cannot flash it, for example XFX 6950s hardware revision A.3 (current Newegg offering) cannot be flashed. With that said techpowerup is one of the best sites to go for information and I have a thread going over there on a physical hardware hack, not sure if it will work yet but I'm playing with it.

1CPi7VRihoF396gyYYcs2AdTEF8KQG2BCR
Pages: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!