100-200 doları görmesine imkan yok. hani ben de dalağı işkembeyi ortaya koyup iddia ediyorum gibi ama gerçekten imkansız.
350-450 aralığı bana makul görünüyor uzun seyir için. sonra 2000 lik balonlar gelecek sıkıntı yok.
bilmem bir ihtimal bitcoinin önceden gerçek bir ödeme aracı olabileceğini düşünmüştüm belki ilerde iş görür kredi kartı yerine para yerine kullanılır demiştim ama gelinen noktada spekulasyon ve illegal işler haricinde normal vatandaştan talep görmeyeceği açık hale geldi. ondan bana göre 200 leri rahat görecektir:)
bu kadar kırılgan olmamak lazım
en önemlisi bitcoin'e bu kadar fazla sorumluluğu kısa zamanda yüklememek lazım. daha önünde çok uzun yollar olan bir protokol bu:) dün bir bugün iki. dışarı çıktığınızda bitcoinin varlığından haberdar olmayan bir sürü insan var. teknoloji gelişecek, akıllı telefonlar, kolay ödeme sistemleri vs. vs. derken zamanla olacak şeyler bunlar.
altını doldurmadığımız sürece 700 800 dolarda kalması zordu zaten. düşük olması iyidir, erken tanışanlar sessizce, radara yakalanmadan devam ederler.
valla kısa süreli, eli güçlü olmayan, her rüzgarda dağılan adamlarla aynı piyasayı paylaşacağıma, mtgox'un sahibi gibi şerefsizin önde gideni tiplerle aynı yerde bulunmaya razıyım. en azından onların kafası daha fazla çalışıyor ve hamlelerinden dersler çıkarıp yolumuzu çizebiliyoruz.
mtgox bunu önceki 3 krizde de yapmış. her krizde "withdrawal suspended" deyip piyasayı altüst etmiş. ve bu krizlerin ortak noktasını tahmin edin?
bitcoin kısa zamanda aşırı değerlenince olmuş hep withdrawal yasakları.
sanırım şu yukarıdaki cümle özetliyor durumu. fasa fiso yani 1000 dolar falan. aslolan piyasa yapıcılardır. onlar almamızı isterse alır, satmamızı isterse satarız, çünkü biz sadece birer piyonuz.
akıllı olan bekler ve ekim ortası fiyatlarından alabildiği kadar alıp atar zulaya.