cryptolidus
Member
Activity: 406
Merit: 10
|
|
June 08, 2018, 03:11:37 PM |
|
Super vijest. Da li postoji minimalni iznos za koji se može obaviti kupnja, odnosno prodaja kripto valuta? Na koji način određujete tečaj kripto valute u odnosu na kunu? [/quote]
SVAKAKO DOBRA VEST! Dolazi letnja sezona i vlasnici BTC lakše doći do kuna. BTC vlasnici će preplaviti hrvatsko primorje i Zagreb.
|
|
|
|
Dzeronimo
|
|
June 08, 2018, 07:41:57 PM |
|
I mene interesuje po kom kursu se menjaju crypto valute ali i da li se mogu dobiti neke druge valute a ne samo kune, za nas koji nismo iz HR ali dolazimo povremeno u ZG?
|
|
|
|
marlboroza
Legendary
Activity: 1932
Merit: 2272
|
|
June 09, 2018, 12:33:38 PM |
|
I jel ima kakvih novosti vezano za poslovnicu u Zagrebu?
evo info iz prve ruke Zagrebacka poslovnica se otvara u Ponedjeljak 11.06. radno vrijeme ce biti 10 do 20 sati sto se tice feea on je : 5% za gotovinske transakcije u poslovnici 3% ako uplatite u obliznjoj RBA banci ili ako zatrazite isplatu na tekuci racun takodjer sve se to moze obaviti i online za transakcije do 15K kuna nije potrebna identifikacija Duplo manja provizija nego na svim bitcoin bankomatima, konkurencija je dobra i sad bi vlasnici bankomata po nekoj logici trebali spustiti fee Što se tiče bankovnih uplata/isplata zar nije jednostavnije koristiti bitkonan? ~ Da li postoji minimalni iznos za koji se može obaviti kupnja, odnosno prodaja kripto valuta? Na koji način određujete tečaj kripto valute u odnosu na kunu?
Aj pa nećeš valjda po 100 kuna u mjenjačnicu
|
|
|
|
btcminer49er
|
|
June 09, 2018, 01:57:31 PM |
|
I jel ima kakvih novosti vezano za poslovnicu u Zagrebu?
evo info iz prve ruke Zagrebacka poslovnica se otvara u Ponedjeljak 11.06. radno vrijeme ce biti 10 do 20 sati sto se tice feea on je : 5% za gotovinske transakcije u poslovnici 3% ako uplatite u obliznjoj RBA banci ili ako zatrazite isplatu na tekuci racun takodjer sve se to moze obaviti i online za transakcije do 15K kuna nije potrebna identifikacija Duplo manja provizija nego na svim bitcoin bankomatima, konkurencija je dobra i sad bi vlasnici bankomata po nekoj logici trebali spustiti fee Što se tiče bankovnih uplata/isplata zar nije jednostavnije koristiti bitkonan? ~ Da li postoji minimalni iznos za koji se može obaviti kupnja, odnosno prodaja kripto valuta? Na koji način određujete tečaj kripto valute u odnosu na kunu?
Aj pa nećeš valjda po 100 kuna u mjenjačnicu Pa neću ići baš po 100Kn ali po petstotinak kuna bih već otišao pogotovo kad mi treba novac a cijena nije takva da je opravdano prodavati velike količine. Gledao sam malo na njihovom stranicama imaju kalkulator. I prema njemu je provizija za uplatu na tekući račun 3%, kad sam bacio računicu, trenutna cijenu na coinmarketcapu, srednji tečaj HNBa, dobio sam da je provizija točno 3%.
|
|
|
|
ovcijisir
|
|
June 09, 2018, 02:10:05 PM |
|
Da li se trguje samo sa BTC ili se prima još koja valuta?
|
|
|
|
RegulusHr (OP)
|
|
June 09, 2018, 10:00:12 PM |
|
Da li se trguje samo sa BTC ili se prima još koja valuta?
Koliko vidim na njihovim stranicama trguje se s 12 valuta. Možeš i sam provjeriti čime sve trguju https://www.bitcoin-store.hr/#/
|
|
|
|
fruitspirit
Member
Activity: 164
Merit: 13
|
|
June 13, 2018, 09:30:16 AM |
|
Sviđa mi se što u Hrvatskoj ima više mjenjacnica, samo informacija ako netko zna, da li je moguce još uvijek na bankomatima prodavat bitcoine?
|
|
|
|
oempie
Member
Activity: 104
Merit: 20
|
|
June 14, 2018, 04:45:41 AM |
|
I ljudovi, jel bio tko u zagrebačkoj mjenjačnici? Da čujemo dojmove..
|
|
|
|
btcminer49er
|
|
June 14, 2018, 02:19:42 PM |
|
I ljudovi, jel bio tko u zagrebačkoj mjenjačnici? Da čujemo dojmove.. Dok Coinmarket stoji ovako loše u mjenjačnicu idu samo oni kojima je velika frka za novac i oni koji u ovome vide priliku za jeftinu kupovinu. A izgleda da trenutno nikome nije tako velika frka i nitko nije ludo hrabar da sad kupuje. Mjenjačnica se otvorila baš u krivo vrijeme što se tiče stanja marketa, nadam se da to neće poljuljati vlasnika pa da brzo odustane.
|
|
|
|
sbogovac
Legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
|
|
June 14, 2018, 03:35:13 PM |
|
[...] Dok Coinmarket stoji ovako loše u mjenjačnicu idu samo oni kojima je velika frka za novac i oni koji u ovome vide priliku za jeftinu kupovinu. A izgleda da trenutno nikome nije tako velika frka i nitko nije ludo hrabar da sad kupuje. Mjenjačnica se otvorila baš u krivo vrijeme što se tiče stanja marketa, nadam se da to neće poljuljati vlasnika pa da brzo odustane. Dovoljno ljudi koriste BTC upravo zato zasto je namenjen; jednostavan, relativno brz, siguran i poprilicno anoniman nacin transportiranje vrijednosti... Ti ce uvijek biti dobra musterija za mjenjacnice.
|
0x7442A5c37E513D335F53843cD20c00F77eAC7867
|
|
|
fruitspirit
Member
|
|
June 14, 2018, 11:35:11 PM |
|
a kod tih mjenjačnica, mora se ostaviti neki osobni podatak ili se jednostavno razmjeni do određenog iznosa bez davanja osobnih dokumentata?
|
|
|
|
slackovic
Legendary
Activity: 2632
Merit: 1239
|
|
June 15, 2018, 06:15:05 AM |
|
a kod tih mjenjačnica, mora se ostaviti neki osobni podatak ili se jednostavno razmjeni do određenog iznosa bez davanja osobnih dokumentata?
Ako sam dobro zapamtio, ova mjenjačnica u ZG mijenja do 15.000 kuna bez ikakvih dokumenata. Ustvari, prema ovom postu, u pravu sam :-)
|
|
|
|
tooday
|
|
June 15, 2018, 07:13:09 AM |
|
Ako sam dobro zapamtio, ova mjenjačnica u ZG mijenja do 15.000 kuna bez ikakvih dokumenata. Ustvari, prema ovom postu, u pravu sam :-) Da, to je istina. Tako su mi rekli u bitcoin storu u Splitu kad sam bio. Provizija na to ti je 5%
|
|
|
|
iluvbitcoins
Legendary
Activity: 2198
Merit: 1150
Freedom&Honor
|
|
June 15, 2018, 08:08:54 AM |
|
Čovječe, ovo je prejebeno! Još samo da BTC dođe opet na 20k i evo me svaki vikend u Rijeci
|
Looking for a signature campaign.
|
|
|
tooday
|
|
June 15, 2018, 08:16:04 AM |
|
Čovječe, ovo je prejebeno! Još samo da BTC dođe opet na 20k i evo me svaki vikend u Rijeci Otkud sad Rijeka? Jedan store je u Splitu na adresi Ulica Hrvatske mornarice 1, a drugi u Zagrebu u City centar East na Slavonskoj
|
|
|
|
slackovic
Legendary
Activity: 2632
Merit: 1239
|
|
June 15, 2018, 11:08:03 AM |
|
Čovječe, ovo je prejebeno! Još samo da BTC dođe opet na 20k i evo me svaki vikend u Rijeci Otkud sad Rijeka? Jedan store je u Splitu na adresi Ulica Hrvatske mornarice 1, a drugi u Zagrebu u City centar East na Slavonskoj U ovom postu je netko (možda vlasnik mjenjačnice) napisao da do kraja lipnja planiraju otvoriti poslovnicu u Rijeci.
|
|
|
|
fruitspirit
Member
|
|
June 19, 2018, 11:50:19 PM |
|
Na tvu, u nekom prilogu je bila ekipa iz Splita koja drži mjenjačnicu i koliko sam vidio iz priloga biznis s ovime cvjeta, al za par godina će btc mjenjačnice vjerojatno biti normalna pojava
|
|
|
|
Zvjezdani
Member
Activity: 176
Merit: 17
|
|
June 20, 2018, 06:59:12 PM |
|
Na tvu, u nekom prilogu je bila ekipa iz Splita koja drži mjenjačnicu i koliko sam vidio iz priloga biznis s ovime cvjeta, al za par godina će btc mjenjačnice vjerojatno biti normalna pojava
Zanimljivo je da još nitko s ovog foruma nije bio u mjenjačnici i podijelio svoja iskustva s ostalim forumašima. Ili ovi koji su u lovi ne pišu po forumu.
|
|
|
|
ovcijisir
|
|
June 20, 2018, 07:20:14 PM |
|
Bio sam ja, išao sam iskoristiti ovaj dip i vidjeti kakva je mjenjačnica. Sve je prošlo ok, ali je isplata BTC-a iz nekog razloga malo kasnila (nije se vidjela na blockchain.info jedno 2 sata?) Zaposlenici su bili ljubazni i od pomoći. Račun dobiješ paprinati i pošalju ti kopiju na mail. Ako te još nešto zanima da nisam spomenuo slobodno pitaj.
|
|
|
|
RegulusHr (OP)
|
|
June 21, 2018, 07:48:52 AM |
|
Bio sam ja, išao sam iskoristiti ovaj dip i vidjeti kakva je mjenjačnica. Sve je prošlo ok, ali je isplata BTC-a iz nekog razloga malo kasnila (nije se vidjela na blockchain.info jedno 2 sata?) Zaposlenici su bili ljubazni i od pomoći. Račun dobiješ paprinati i pošalju ti kopiju na mail. Ako te još nešto zanima da nisam spomenuo slobodno pitaj.
Da li si možda gledao koliki je odnos između cijene BTCa koju si ti platio i one na Coinmarketcapu? Vjest o otvaranju mjenjačnice se probila u mainstream medie, vidio sam članak u Večernjem listu. https://www.vecernji.hr/zagreb/otvorena-prva-mjenjacnica-kriptovaluta-1253262
|
|
|
|
|