arkadaşlar selam
geçen gün böyle bi haber okudum
https://www.koinmedya.com/2018/05/12/bitcoin-icin-sok-iddia-gelecegi-karanlik/Gates, kripto paralara inanmadığını ve gerçek bir değeri olmadığından dolay gelecekte tutunamayacaklarını ve sonlarının Karanlık olduğunu iddia etti. Dünyanın en büyük teknoloji devi Microsoft’un kurucusu olan Gates, Bitcoin ve Kripto paralar hakkında bu cümleleri kurarken öte yandan milyonlarca kripto para yatırımcısı Boğa sezonunun açılması ile birlikte Bill Gates ve onun gibi düşünenlere bakmaksızın kripto para piyasasında kazanç elde etmeye devam ediyorlar.
Bill Gates Bitcoin için şok iddialarda bulunduBitcoin Aralık 2017de 20 bin dolarlık bir rekora imza atarak en yüksek hacmi olan kripto para birimi olmuş ve popülerliği artmıştı bunun yanı sıra Bitcoin’in bu ani artışı ile birlikte kripto para birimleri ve bu birimlerin işlemlerinde kullanılan blockchain teknolojisi tanınmaya başlanarak çeşitli alanlarda kullanılmaya başlamıştır.
Geçtiğimiz yıl 1.000 dolardan seviyelerinden 20.000 dolar seviyesine hızla çıkan Bitcoin, tüm dünyada hızla kendinden bahsettirmiş ve ilgilenenlerin rağbet göstermesini sağlamıştır. bu hafta 9.000 dolar seviyesinde işlem görmeye devam etmektedir.
microsoft ilk çıktığı yıllarda piyasadaki bir boşluğu doldurdu..o yıllarda grafik arabirimine sahip bir işletim sistemi yoktu...daha sonrasında directX ile oyun yazılımcılarına sağladığı olanaklar ve bilgisayar oyunlarının patlaması ile microsoft malı burdan götürdü...
ancak uyguladığı lisans ve fiyat politikaları nedeniyle her zaman hedef tahtası oldu..bunun yanında işletim sistemlerine yerleştirdiği ufak tefek kodlar ile kullanıcıdan habersiz bilgi toplaması ortaya çıkması ile baya başı derde girdi...
özgür yazılımcıların (linux) hep nefret ettiği bir olaydı microsoft ve ürünleri..internet explorer denen salak şeye bakın mesela...hala çağ gerisinde eşantiyon ilkel bir yazılım...bir de özgür yazılım cephesinde firefox a bakın...aralarında galaksiler kadar fark var.
hotmail mesela...5 mb epostayı para ile satardı...
windows mobile windows ce diye işletim sistemleri yapıp nokia ile bunu millete itelemeye çalıştılar...ne de olsa doymadılar millete kaktırmaya..para tatlı tabi...
günümüze baktığımızda ise linux sistemleri oldukça revaçta...öyleki linux bilmeyen hacker değildir zaten...stratejik kurum ve kuruluşlar çoktan windows u bıraktı..güvenlik açıkları ve bilgi çalması sebebi ile..
telefon pazarında da avcunu yaladı...androidten sağlam bir şamar yedi ve belini doğrultamadı..öyle de kalacak..
hotmail demişken..gmail zaten bu ve bunun türevlerini bitirdi...gmail ilk çıktığı zamanlarda gblarca posta alanını bedava veriyordu..
yani demek istediğim özetle bir şeyi çok iyi yapmış olabilirsin öncü olabilirsin lider olabilirsin...iyi para kazanmış olabilirsin.
ama bu Dünya'da hiçbişey sonsuza dek aynı kalamaz
ne de olsa değişmeyen tek şey değişim..
şimdi böylesine bir tarihi olan firmanın eski patronu; 80 lerin sonuna doğru internet ve cep telefonu devriminin öncü gelişmelerine benzer gelişmelerin bugün blokzincir teknolojisi olarak karşımıza çıktığı şu günlerde, böyle açıklamalar yapma gereği neden duyuyor olabilir ? ne batıyor ki buna?