paca08
Member
Activity: 406
Merit: 14
|
|
May 20, 2018, 08:20:27 PM |
|
Böyle bir yola girmeyeceğimizi düşünüyorum. Dolar kurunu sabitleyerek bir yere varabileceğimizi düşünmüyorum. Hata üstüne hata yapılan ekonomide bence kan değişikliğine ihtiyaç var. Eğer hükümet daha rasyonel kişileri göreve getirirse düzelme görülebilir.
|
|
|
|
khasank
|
|
May 20, 2018, 11:58:57 PM Last edit: May 21, 2018, 01:00:31 AM by khasank |
|
dolardaki kur sabitleri nir mi sizce
Sorunuz "devlet sabitler mi?" ise çok çok zor olur. Belki yapar ama elinde ne kadar rezerv var ki her isteyene USD verebilsin. Eğer sabitler se yabancı şirketler bayram eder. TL kazanıp USD alması onlar için çok daha kolay olur.
|
|
|
|
Suleiman the Magnificent
|
|
May 21, 2018, 12:35:22 AM |
|
Sabitlenir sabitlenmesine de sonuçlarına katlanmak şartıyla. O sonuçlara katlanmayı göze alabileceklerini pek sanmıyorum. Önümüzdeki süreçte naparlarsa yapsınlar bu kuru kolay kolay düşüremezler. Zaten herşey berbat ilerliyorken bir an önce reformlar yapılıp geleceğe dönük adımlar atılması gerekiyor. Varsın 3-5 yıl daha sıkıntı çekelim ama sonrasında işler düzelsin.
|
|
|
|
sectorim
|
|
May 21, 2018, 07:20:41 AM |
|
kur sabitlenmesi ekonominin şahlanmasını mı sağlayacak? Anket yapılmış dolar, faiz yükselmesinin sebebinin dış güçler olduğuna inanan %42 kitle varmış. nasıl anlatacaksın. bunlar ekonomiyi daha berbat hale getirecek demedi demeyin.
|
|
|
|
lordzc
|
|
May 21, 2018, 09:12:55 AM |
|
Sabitlenmeye çalışır ise bir kısa vadede yükselmeyecektir . Fakat bir günde 1 TL artıncada olmayan ekonomimiz hepten içine sıçılacaktır . Dış güçler diyorlar evet haklılar adam üretiyor , sen üretmiyorsun tabii adamın parası artacak . Sen çalıyorsun adam çalmıyor tabii adamın parası değer kazanacak . Tam mallık
|
|
|
|
Kalemder
Legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
|
|
May 21, 2018, 10:56:55 AM |
|
Elinde limitsiz dolar varsa tabiki sabitleyebilirsin. Çünkü o zaman gücün olmuş olur. Sürekli aşağı fiyattan dolar talep edene aynı fiyattan dolar verme imkanın olması lazım bunun için. Buda imkansız olduğuna göre Ama TL yi sabitleyebilirsin, bunun için sürekli tl basman gerekir. Gerçi tl talep eden pek yok.
|
Kripto Para Rehberi: Koinmen▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄████████████████▄ ▄▄██████████████████████▄ █████████████▀█████████████▄ ▄█████████████▀ ▄█▀ ███████████ ▄██████████ ▀▀ ████████████ ▄█████████████ ▄▄▄ ▀▀██████████ █████████████▀ ████▄ ▀█████████▄ █████████████ ▀▀█▀▀ ▄██████████ ████████████▀ ▄▄ ████████████ ████████████ ▄████▄ ███████████ █████████ ██████ ██████████ █████████▄▄ ▄██████████ ▀██████████ ██ ▄▄▄▄████████████ ▀█████████▄▄█▄ ███████████████▀ ▀██████████████████████████▀ ▀█████████████████████▀ ▀▀██████████████▀▀ ▀▀▀▀▀▀▀ | |
|
|
|
emregungor
|
|
May 21, 2018, 11:43:21 AM |
|
valla düşmesi lazım bazı ileri zekalılar doları olup çıkmasını istiyor . Beyin yokki dolar cıkarsa geçici zengin olacan ama günlük hayat pahalı olacak. kısa sürede elindekinden de olacaklar. anlayana tabi...
Böyle arkadaşlar yüzünden çıkıyor dolar elimizde dolar yok dolar olursa güçlü TL mizde olur ama bunu anlayamazsınız
|
|
|
|
MorpheWQ
Legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
|
|
May 21, 2018, 11:44:46 AM |
|
Dolarda kur sabitleme iki yoldan yapılabilir. Biri dolaylı yoldan. Herkesin şu anda yapmaya çalıştığ gibi. Biri de direkt sabitleme. Çıkar dersin dolar 1 lira, kapatırsın gözünü dışarıya. İşte bu kalan dünyayı görmezden gelmek demektir. Pek de hayra alamet değildir...
|
|
|
|
aba1959
Member
Activity: 336
Merit: 10
|
|
May 21, 2018, 11:49:38 AM |
|
dolardaki veyahut eurodaki yani yabancı paralarda kur sabitlemek,yaa burası kaboçya değil..dışarı ile bağlantılı bir sürü yatırım vede yatırımcı var.bu ancak kapalı ülke yönetimlerinde olan bir yöntemden bahsediyorsunuz.ülkemiz bu konuda dünya üzerinde bir sürü antlaşmalara tabi olan demokratik bir ülke .böyle birşeyin olabilmesi bugün için imkansız....
|
|
|
|
AlyattesLydia
|
|
May 21, 2018, 01:53:33 PM |
|
Doları sabitlemek, bittiğimizi açıklamak ile eş anlamlıdır. Burada piyasa beklentisine yanıt olarak merkez bankasının faizleri artırması gerekir. Zaten çok fazla dayanabileceklerini sanmıyorum. Nereden bakarsak bakalım, bizi kötü günler bekliyor.
|
|
|
|
amirmass
|
|
May 21, 2018, 03:03:15 PM |
|
Bence sabitlenmez. Uygulanabilecek bir çok mali politika varken kur sabitlenmesi en son düşünülür. Ülkedeki döviz açığı yüzünden bu kadar yükseldi dolar. O yüzden varlık barışını getirdiler ama geç oldu. Bu derece yükseleceğini tahmin etmediler ya da tahmin edip engel olmadılar. Bu durum bir anda patlak verecek bir şey değil. Zamanında doğru uygulanmayan politikalar yüzünden bu kadar değer kaybetti paramız.
|
|
|
|
carlzec
|
|
May 21, 2018, 06:08:35 PM |
|
Yapılan açıklamalar ve gidişat biraz sabitlemeye doğru gidiliyor izlenimi veriliyor ama arkadaşların da söylediği gibi sabitleme işi ekonominin gidişatını daha da beter bir halin içine sokabilir.
|
|
|
|
sinandd
Jr. Member
Activity: 112
Merit: 1
|
|
May 21, 2018, 06:28:20 PM |
|
Dogal yollarla sabitlenme ihracat ithalatin cok gerisinde oldugu icin mumkun degil merkez bankasi mudahale eder ama kur sabitler ise cokusun baslagici olur basa cikamaz cok gec kalindi artik herkes zevk almaya baksin
|
XCT CLUB | xCrypt - Blockchain Ecosystem ▰▰▰ ▲▼ PRE - ICO Sale is Live! ▲▼ ▰▰▰
|
|
|
ksteve96
Full Member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
|
|
May 22, 2018, 02:50:17 AM |
|
Doların yükselmesi sürpriz olmuş gibi davranmaya gerek yok. Yaklaşık iki yıldır olayın bu noktaya geldiğini ülkeyi yönetenler dahil herkes biliyordu fakat taşıma su ile değirmen döndürmeye devam ettiler. Ülkemizde daha evvel doların sabitlendiği bir dönem hatırlıyorum. Pek iyi bir fikir değil fakat sabitlemek durumunda kalabilirler.
|
|
|
|
RTE
|
|
May 22, 2018, 03:50:20 AM |
|
bende emin değilim ama yıllar önce sabitlenmiş olduğunu duydum gerçi o zamanları görmedim daha yoktum dünyada neyse bence sabitlenmesi yerine güçlü bir para birimimiz olsa daha iyi olurdu.
|
|
|
|
mappefaar
Jr. Member
Activity: 168
Merit: 1
|
|
May 22, 2018, 08:37:16 AM |
|
Genel algı sabitlenemeyeceği yönünde ama ben artık hiç bir şeyden emin değilim, bu ortamda her şey mümkün. Hatta bankada döviz bulunduranların çekmesini bile tavsiye edebilirim.
|
|
|
|
exturudere
|
|
May 22, 2018, 09:15:05 AM |
|
Doların sabitlenmesinin hiç bir yararı olmadıgı gibi çok büyük zararları olur. Akli selim hiç bir ekonomist ya da politikacı böyle bir şey yapmaz. En son Türkiye'de dolar sabitlendikten sonra ki 1 yıl içinde devaülasyon olmuş ve her yer batmıştı. Bu işin hiç bir mantıklı yanı yok. Serbest piyasada hiç bir değeri sabitleyemezsiniz. umarım böyle bir şey yapılmaz. Felaket olur.
|
|
|
|
Otisabi
Member
Activity: 196
Merit: 12
otisbey
|
|
May 22, 2018, 09:16:05 AM |
|
bu saatten sonra ne dolar düşer ne de dolar kuru sabitlenir atı alan üsküdarı geçti zengini zengin eden sistemler yıllardır sürüyor parası olan bir gecede paraya para katıyor allah garibana sabır versin
|
|
|
|
calmaral
Newbie
Activity: 168
Merit: 0
|
|
May 22, 2018, 01:07:08 PM |
|
Doların sabitlenmesinin hiç bir yararı olmadıgı gibi çok büyük zararları olur. Akli selim hiç bir ekonomist ya da politikacı böyle bir şey yapmaz. En son Türkiye'de dolar sabitlendikten sonra ki 1 yıl içinde devaülasyon olmuş ve her yer batmıştı. Bu işin hiç bir mantıklı yanı yok. Serbest piyasada hiç bir değeri sabitleyemezsiniz. umarım böyle bir şey yapılmaz. Felaket olur.
Ben de öyle düşünüyorum ateşe benzinle müdahale etmek gibi bir şey olur böyle bir adım. Otisabi'nin de dediği gibi Allah garibana yardım etsin zenginler paradan para kazanıyor, garibanın cebindeki para da gittikçe eriyip gidiyor.
|
|
|
|
mdikmetas
|
|
May 22, 2018, 01:33:41 PM |
|
yıllardır birazcık karşı taraf da dinlenmiş olsaydı malesef bu başımıza gelmezdi eee tek başına hiçbirşeyi tam bilemezsin kabul etmediğin içinde bu durum kaçınılmaz ekonomik olarak malesef eriyoruz battık artık.
|
|
|
|
|