<Snip>
Tko god želi donirati kriptovalute Ukrajini, najbolje i najsigurnije je da novac šalje na
zvanične adrese koje je sama Ukrajinska vlada objavila. Kad je Bitcoin u pitanju, donirano je već skoro 300 BTCa ili oko $12 miliona ako se pretvori u fiat. Teško je u ovim vremenima očekivati neku transparentnost i uvid u to kako vlada troši ta sredstva i na šta.
inace, Ukrajina je u jednom momentu najavila airdrop za sve koji budu donirali, pa su odustali (oko 12 sati kasnije), pravi rug pul kripto tvitera, mada generalno nije imalo puno uticaja na povecanje broja donacija
pretpostavljam da su shvatili da je tesko napraviti neki airdrop, kad su dali adrese u BTC, ETH i DOT (sam Gavin Wood je donirao $5,7 miliona jer su otvorili DOT adresu), ali mi deluje kao nepotrebna aktivnost u ovakvim vremenima, mozda gresim
ipak, ko god je donirao vise od 0,05 ETH na zvanicnu adresu, moze da preuzme POAP (bio je presek pre par dana)
edit:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5255107.msg59542835#msg59542835Bugarska je zemlja sa najvise BTC-a, bar za mene, iznenadjenje, pa da podelim