Bitcoin Forum
December 08, 2016, 12:12:18 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 »  All
  Print  
Author Topic: Newer variant of Catalyst (8.892)11.9 out(might fix 100 % CPU bug).  (Read 7050 times)
pekv2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770



View Profile
September 12, 2011, 08:58:27 PM
 #21

Also don't forget image backups of the OS before the driver install as well just in case something goes really bad. What was it, 11.6 beta screwed a lot of people over with sudden BSOD's? or 11.7 beta's? But yea, that adds another 10-20 minutes as well, for me it is 3-4 minutes, reading off an SSD to write the image backup on a somewhat fast western digital.
1481199138
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481199138

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481199138
Reply with quote  #2

1481199138
Report to moderator
1481199138
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481199138

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481199138
Reply with quote  #2

1481199138
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481199138
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481199138

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481199138
Reply with quote  #2

1481199138
Report to moderator
1481199138
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481199138

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481199138
Reply with quote  #2

1481199138
Report to moderator
Beta-coiner1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 518


View Profile
September 12, 2011, 09:50:44 PM
 #22

Both the official and Guru3d variants do not install for me on XP.

If you believe this post has helped,please donate-

1JfwAiV8WbT9HtmQVvnkJ6KwUy9gLjzxdK
iopq
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
September 13, 2011, 03:02:05 AM
 #23

Funny thing: when I tried installing it, I already had the latest driver version
anyway, I tried the lastest 2.5 SDK, and indeed, it solved the 100% CPU issue
too bad it's still 1% slower than 2.1 SDK on my overclocked 5750, same driver version

dub0matic
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182



View Profile
September 13, 2011, 03:07:48 AM
 #24

Funny thing: when I tried installing it, I already had the latest driver version
anyway, I tried the lastest 2.5 SDK, and indeed, it solved the 100% CPU issue
too bad it's still 1% slower than 2.1 SDK on my overclocked 5750, same driver version
haha 5750 is garbage move on

make it rain haha
btc 176MrZ3CCXGb1GqFiGaoqQpaynzYqZsW6n
iopq
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
September 13, 2011, 03:10:34 AM
 #25

Funny thing: when I tried installing it, I already had the latest driver version
anyway, I tried the lastest 2.5 SDK, and indeed, it solved the 100% CPU issue
too bad it's still 1% slower than 2.1 SDK on my overclocked 5750, same driver version
haha 5750 is garbage move on
I had to RMA my 5850 because of artifacts, so waiting for them to mail me a new one

but I HIGHLY suspect that all 5xxx cards are faster on 2.1 SDK
I will test and report back when I get my 5850

MajorMiner
Member
**
Offline Offline

Activity: 71



View Profile
September 13, 2011, 03:10:48 AM
 #26

I've been running 11.7 as the last stable rev for my rigs. I tried 11.8 and it BSOD'ed my rigs whenever I tried underclocking my 5970s memory below 500. Under 11.7 I am able to clock down to 250 and remain stable. From my personal exp the 11.8 update was targeted at gamers and miners got the shaft. Did anyone try underclocking memory to 250-300 range under 11.9?

Thank you!
 Grin

"From a small seed a mighty trunk may grow." -Aeschylus
pekv2
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 770



View Profile
September 13, 2011, 04:27:50 AM
 #27

but I HIGHLY suspect that all 5xxx cards are faster on 2.1 SDK
I will test and report back when I get my 5850

I've got an increase using between driver 11.6-11.8 and latest guiminer, increase was from 314mhash/s to 320 mhash/s on my first, 316 to 322-323 mhash/s on my second card that just mines. Coming from 10.11 & 2.1 sdk.

two 5830's.
johnj
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
September 13, 2011, 05:35:28 AM
 #28

From another thread, this worked for me:

I picked up a 5770 cheap yesterday to run along with a 5830.  Noticed 100% cpu usage once I started mining. I had  0% usage when running one card.  Seems to be a common problem caused by the openCL drivers.  Here's what I did to fix it.  Running WIN7 64 bit / Phenom II dual core cpu.

I have one monitor installed to both cards (HDMI / VGA port)
Boot with both cards plugged in.  Go to screen resolution display settings and on the drop down menu for multiple displays select " Show desktop only on 1" (for 1st installed card)
start up your miner for that card.  Go back to display settings and select "show desktop only on 2" (for 2nd card) Now start up another miner for that card.  
I am now getting 0% cpu usage.  I'm assuming this will work for Windows XP also.  You may have to select extend display or detect first for Windows to recognize both cards before doing the above.


1AeW7QK59HvEJwiyMztFH1ubWPSLLKx5ym
TradeHill Referral TH-R120549
LegitBit
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140



View Profile
September 13, 2011, 05:09:24 PM
 #29

There is no reason to clean out the entire driver, just install the OpenCL Package by itself, it is open cl, not the driver that makes the difference.

Only about 2 minutes of downtime and I get 3Mh/s more on Phoenix with the Phakt kernel.

In the guru3d download it is under: Setup -> Packages -> Apps -> OpenCL


More info:
I am running 11.8 Win7 x64 on a R5830. I installed the regular version of OpenCL from 11.9RC not OpenCL64.


(In the last 5 min: 24 Accepted; 0 Rejected so looking pretty stable to me at first glance.)

Donate : 1EiAKUmTVtqXsaGLKQQVvLT9DDnHsT7jTZ (Block Explorer)
Valalvax
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 439


View Profile
September 14, 2011, 12:46:46 AM
 #30

Card: No Name 5830

OS: Win7

Miner: CGMiner, no special settings

Clock at 960 mem at 300

Fixed the 50% CPU bug for me

Going at 300ish MH/s sometimes less than 300 sometimes up to 310, not sure if it's any higher than normal (I think the second number it lists is an average... 301)
wallet.dat
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 253


View Profile
September 14, 2011, 04:10:43 PM
 #31

Been running it two hours now.  Seems solid so far.
Hashrate improved ~1% using cgminer  (840 MHash/s vs 832MHash/s on pair of overclocked & shader-unlocked 6850s).

You're getting 420 MH/s on a 6850?

"MOOOOOOOM! THE MEATLOAF!!! F**K!"
johnj
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
September 14, 2011, 06:00:00 PM
 #32

I like the 2GB  "reference" 6850 because it is identical to a 6870.  The bad news is AMD seems to have caught on to how easy it is to turn a 6850 into a 6870 and it is getting very hard to find 6850 reference 2GB models in stock.

If I'm following correctly, this is what AMD does.  They'll make a 6870 and if it doesn't pass their QA they'll sell it as a lesser compnent (6850).  The reasons this happens more with reference cards is that since their first off the line, the line hasn't been tweaked.

I say this because the same thing happened with the Phenom II x2-x4.  The first-production x2s were x4's with 2 'bad' cores.  But you could unlock them to see if they worked enough.

1AeW7QK59HvEJwiyMztFH1ubWPSLLKx5ym
TradeHill Referral TH-R120549
Tim the Magician
Member
**
Offline Offline

Activity: 96


View Profile
September 14, 2011, 06:05:18 PM
 #33

I've been running 11.7 as the last stable rev for my rigs. I tried 11.8 and it BSOD'ed my rigs whenever I tried underclocking my 5970s memory below 500. Under 11.7 I am able to clock down to 250 and remain stable. From my personal exp the 11.8 update was targeted at gamers and miners got the shaft. Did anyone try underclocking memory to 250-300 range under 11.9?

Thank you!
 Grin

I'm on 1.8 but I have all my Sapphire Xtreme 5850s at 175 memory clocks using Trixx with no problems (Win 7 x64)
SleeperUnit
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 52


View Profile
September 15, 2011, 02:57:37 AM
 #34

The 2GB "reference" 6850 (i.e. turbine cooler and sealed card case) are hard to find now but easily flashed to 6870 (unlocks the full 1536 shaders).   I then overclock them to 940 / 250 ( @ 1.175 VDC).  I can get them to 950 but I usually get a crash once a day and if they don't restart the lost time isn't worth the last 10 Mhz.

As far as I can tell, AMD never officially sold a 2GB version of either the 6850 or 6870. Ok so there's a 6850M that comes with 2GB RAM but that's based on the Juniper design, not Barts.

Also the 6870 GPU only has 1120 SPs so to get 420 Mh/s you would have to supercool your "6870" and run it at ~1300 MHz.

By this point, I think your 8 key is too close to your 9 key. 420 Mh/s isn't unreasonable on a 6970 or unlocked 6950.

joulesbeef
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


moOo


View Profile
September 15, 2011, 02:59:16 AM
 #35

win7 64 and win7 32 here.. installed fine, get 1.5% increase in hashes and no cpu bug. love the drive so far.

mooo for rent
fcmatt
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1106


View Profile
September 15, 2011, 03:49:43 AM
 #36

tried installing just opencl. did not fix the bug.
tried just installing the beta drivers right over the other. rebooted. turn off ccc crap. reboot. did not fix the bug.

win7 x64 6950x2 and a 5850.

also no noticeable speed bump.

not worth it for me.
phorensic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630



View Profile
September 15, 2011, 04:46:55 AM
 #37

Installed just new openCL and it did not fix the CPU bug on win7 64-bit with 5830.  Might try to do the whole driver with a full cleanup first.
xcloudx01
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
September 15, 2011, 10:05:00 AM
 #38

Still bugged for me
2 x 5850
Win7 64bit
Xenomorph
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 32



View Profile
September 15, 2011, 11:01:31 PM
 #39

haha 5750 is garbage move on

Really? $55 for a card that gets 175 Mhash/sec seemed pretty nice to me. It turned an old box of mine into a nice miner for cheap.

johnj
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
September 15, 2011, 11:33:50 PM
 #40

haha 5750 is garbage move on

Really? $55 for a card that gets 175 Mhash/sec seemed pretty nice to me. It turned an old box of mine into a nice miner for cheap.



Don't let the hate get to you.  I'm not sure what the wattage is on a 5750, but on a 5770 it's about 2:1 mh/j.  They're small but stout.

1AeW7QK59HvEJwiyMztFH1ubWPSLLKx5ym
TradeHill Referral TH-R120549
Pages: « 1 [2] 3 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!