bulson
Full Member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
|
|
June 26, 2018, 04:24:11 PM |
|
Enflasyon yıllardır rekor üstüne rekor kırıyor birkaç ay içinde zirve yapacağı kesin.Heleki teknolojiye yatırım yapmazsak "bahsettiğim satın almak değil üretecek kapasiteye ulaşmak" rekor üstüne rekor kırmaya devam edeceğimiz kesin.
|
|
|
|
carlzec
|
|
June 27, 2018, 05:53:41 AM |
|
Seçim seçim diyorduk şimdi o da bitti bakalım enflasyon ve cari açığa yönelik ne tür bir eylem planı oluşturulacak ve tedbirler alınacak hep birlikte göreceğiz. Ama artık hiç umudum kalmadı
|
|
|
|
luppecuppe (OP)
|
|
June 27, 2018, 06:18:30 AM |
|
Bu saatten sonra gerçekçi ve kalıcı politikalar uygulanmadığı sürece ülkemizin ekonomik gidişatının düzelmesi çok zor sancılı günler bizi bekliyor desek yeridir. İnşallah düzelir ama bu göstergelerle zor
|
|
|
|
sgrcn36
Newbie
Activity: 252
Merit: 0
|
|
June 27, 2018, 09:37:52 AM |
|
Enflasyon zaten şuanda zirve yapmış durumda tahminine göre yeni hükümet kurulduktan sonra ilk işi enflasyonu düşürmek olacaktır.
|
|
|
|
cukulata45
Newbie
Activity: 57
|
|
June 27, 2018, 09:48:55 AM |
|
Evet ülkenin durumu bu şekilde devam ettiği sürece enflasyon artar cinayet cinnet hırsızlık gasp kapkaç her şey artar her şey
|
|
|
|
jeda2000
|
|
June 27, 2018, 09:59:04 PM |
|
Ne kadar üzücü bir durum kimse de ümit emaresi bile yok, piyasaya umutsuzluk hakim. Enflasyon ve cari açığı düşürüp üretim ekonomisine dayalı bir sistem geliştirlmediği sürece ülke olarak sancılı günler bizi bekliyor.
|
|
|
|
gunmunj
Member
Activity: 308
Merit: 10
|
|
June 27, 2018, 10:10:41 PM |
|
Son iki aydır ülkede nasıl bir yapılanma olacak belli olmadığı için ekonomide bir belirsizlik oldu buda enflasyona yansıdı, ama bunun dışında ki en büyük sebep üretken bir ekonomimizin olmayışı.
|
|
|
|
sundure
Newbie
Activity: 168
|
|
June 27, 2018, 11:14:24 PM |
|
üretkenlikten uzak olan bir ülke batmaya mahkumdur. sürekli ithalat adamın belini büker bir bakmışsın ki enflasyon alıp başını gitmiş. O yüzden üretime ağırlık verilmeli artık.
|
|
|
|
alfredobitcoin11
Jr. Member
Activity: 112
Merit: 2
|
|
June 28, 2018, 09:28:50 AM |
|
Malesef gidişatımız hiç iyi değil tüketim ekonomisi politikası uyguluyoruz sonumuz hayrolsun
|
|
|
|
alealeal
Newbie
Activity: 110
|
|
June 28, 2018, 09:33:03 AM |
|
Evet enflasyon artacak zaten ülkede üretim yok ekonomi batık ihracatımız yok tabi enflasyon döviz fırlar.
|
|
|
|
bulson
Full Member
|
|
June 28, 2018, 12:17:30 PM |
|
İthalata özellikle Amerikan menşeili ürünlere getirlecek ek ithalat vergileriyle birçok ürünün fiyatı yakın zamanda %5-%60 arası artacak. Alım gücü iyice düşecek hayır sanki bu ürünlerin muadilleri ülkemizde uretiliyor da tercih etmiyoruz. Patatesi bile Suriye'den aldık çok zor günler var önümüzde.
|
|
|
|
blodelf1
Newbie
Activity: 172
|
|
June 28, 2018, 04:27:50 PM |
|
enflasyon şu an da zirve yapmış durumda.ülkenin ekonomisi kötü diyince ne var dolar yükselmişse deniyor.enflasyondan anlayan yok tabi.
|
|
|
|
henrybek3
|
|
June 28, 2018, 06:26:32 PM |
|
İthalata özellikle Amerikan menşeili ürünlere getirlecek ek ithalat vergileriyle birçok ürünün fiyatı yakın zamanda %5-%60 arası artacak. Alım gücü iyice düşecek hayır sanki bu ürünlerin muadilleri ülkemizde uretiliyor da tercih etmiyoruz. Patatesi bile Suriye'den aldık çok zor günler var önümüzde.
En çok da buna şaşırdım iç savaştan çıkmış bir ülke zeytin yağı üretimini katlamış ithal ediyor üstelik 4 milyon suriyeliyi barındıran ülkemiz bir de buradan patates ithal edecek. Bu ithal etme alışkanlığı bonzai bağımlılığını geçti valla
|
|
|
|
bulson
Full Member
|
|
June 28, 2018, 08:14:07 PM |
|
En çok da buna şaşırdım iç savaştan çıkmış bir ülke zeytin yağı üretimini katlamış ithal ediyor üstelik 4 milyon suriyeliyi barındıran ülkemiz bir de buradan patates ithal edecek. Bu ithal etme alışkanlığı bonzai bağımlılığını geçti valla Aynen öyle tam tüketim toplumu olduk, hayır teknolojiye bilime odaklı bir ülke olsak ta kas gücü gerektiren ürünleri ithal etsek anlarım fakat bizde oda yok, illaki bir noktada çok fena patlayacağız.
|
|
|
|
mypat3op
|
|
June 29, 2018, 06:28:56 AM |
|
Bir haftalığına köye geldim ve sadece geçen yıl geldiğimde 100TL ye aldığım sebze meyveye bu sefer 200TL yi geçen bir parayı paşa paşa verdim, şaka gibi kasabı, marketi saymıyorum bile.
|
|
|
|
Firadi
Jr. Member
Activity: 126
Merit: 1
|
|
June 29, 2018, 12:10:43 PM |
|
Mehmet Şimşek ekonomiden çok iyi anlıyor, bu konuda çok yetkin bir insan İngiltere ziyaretinden sonra faizler yükseltilmeye başlandı buna itiraz edemediler bunun sonucunda da enflasyonun artması kaçınılmaz
|
|
|
|
calmaral
Newbie
Activity: 168
|
|
June 29, 2018, 01:32:05 PM |
|
Mehmet Şimşek iyi bir ekonomist olsa bile karar alma noktasında adama bırakırlar mı bakalım,en ufak bir eleştiride nasıl yüklendiklerini gördük. Merkez bankası da bağımsız hareket edemiyor, yeni dönem ülkemiz için epey sancılı geçecek.
|
|
|
|
mahmure
Newbie
Activity: 182
|
|
June 29, 2018, 10:28:25 PM |
|
Etrafımızda savaş çemberi varken dolar ve avronun başını alıp gittiği bir ortamda enflasyonun artmaması tuhaf olurdu. Bana çok normal bir sonuç gibi geliyor. önemli olan bunu çok kısa sürede tekrar düşürmek.
|
|
|
|
bdivrik
|
|
June 30, 2018, 11:48:00 PM |
|
Alım gücümüz hızla eriyor ihtiyaç harici olan harcamalara artık dikkat etmek lazım çok ciddi bir ekonomik bunalımın artık içine girdik sayılır benzin doğal gaz ve bir dünya temel ihtiyaç maddesine zamn gelebilir.
|
|
|
|
patlicanmoru
Member
Activity: 239
Merit: 14
|
|
July 02, 2018, 05:18:27 PM |
|
zirvenin zirvesi olacak sanırım bukezki bekliyoruz bakalım zaten bağımlısı olduk
|
|
|
|
|