Necroface (OP)
Full Member
Activity: 518
Merit: 102
simply getting the job done
|
|
June 18, 2018, 10:31:19 PM |
|
ANLAŞILMAZ!!! Çok net bir cevap verdim, affola, bu piyasada ve forumda benden kat ve kat fazla vakit ve emek harcamış arkadaşlar lütfen beni hoş görsün. Yanılıyorsam da uyarsın, dilerlerse sert bir dille, ee dost acı söyler, boynumuz kıldan ince. Herneyse konuya biraz daha açıklık getireyim, sağda solda birçok yerde, forum olsun telegram olsun, arkadaşların ağzı ya da ünlüler-fenomenler... 'Bu proje tutar abi' diyip, proje tuttuğunda 'Bakın ben demiştim' diyor ki, bu iki cümleyi duymaktan o kadar çok yoruldum ve sıkıldım ki anlatamam. Niye mi, bunları duyduğum belki 300 projeden 3 tanesi anca tuttu da ondan. İyi de zaten 300üne de söylediniz neredeyse! Şimdi daha da açalım, eee abi sen de işi bilecen, bakacaksın projeye, ne yenilik getirmiş, arkasındaki ekip kim, ön satış yapmış mı, pre-mine var mı, airdrop salmış mı, bounty ne dağıtmış, toplam arzı neymiş, kendine ne saklamış............ uzar da uzar, geç abi geç, boş muhabbet, bir proje söylüyorsunuz 'bakın şunu yapacaklarmış, mış mış da mış mış', pundix'in yaptığını ilk deneyen o muydu, ya da musicoinin, ekibinde hollywood yıldızının resmi bulunup tutan proje gördüm ya ben, girmiycem daha fazla detaya-isimlere! Eeee nasıl tutçak peki bir proje: bakın en çok reklamı kim yapıyor, alın takibe, niye mi? kefali bol olur! Balık tutmayı seven arkadaşlar bilir, önce biraz yem atarsın, üşüşür balıklar, sonra sallarsın oltayı, ne gelirse. İşte reklam burada yem, ne kadar çok reklam o kadar çok yem. Ha senden önce yunus geçmiştir balık yoktur, boş dönersin, ama baktın bir iki geliyor, bir hafta kalmazsın orada, kovayı doldurur kaçarsın. Tanıdık geldi mi? Dur dur örnekleyeyim: Abi 500 dolarda satmışın coinleri, bak tutsaydın 1000 dolar oldu! Tutmaz kardeşim elinde, o adam işi biliyor, elinde tutsaydı 30 projeden sadece 1i çıkar o dediğin fiyata, gerisi dibe vurur, ya balıklar doyar, ya da balıklar biter ya da balıklar çakar mevzuyu. Ama o şahıs sana balık tutmayı bırakacağı ana kadar, bu proje değerlenir demeye devam edecektir. Ne kadar çok olta o kadar bol şans ama nerede reklamın-yemin bol olduğu yerde. Kimsenin gitmediği, hiç yem atmadığı yerde balık tutulmaz mı, tutulur, ama 100 kişi dener 1 kişi tutar, dilden dile o 1 kişi anlatılır, herkes hayallere kapılır, kimse sormaz diğer 99una ne oldu. Ona da hayatın içinden bir cevap vereyim, hani derler ya sokaktaki hayvanlar nasıl yaşıyor, sen yaşayanı görüyorsun, bağışıklığı mı güçlüydü, geçççç, sadece şanslıydı, sen birtanesini görüyorsun ama 10olercesi ölüyor hergün, ruhun duymuyor. Özetle dostlar yatırım yapacaksanız ve biliyorum ki çoğunuz elinizdeki üç kuruş parayla daha iyi bir hayat standardına ulaşmanın hayaliyle buradasınız, öncelikle çoğumuzun başarısız olacağını bilin (biz kaybetmezsek başkası kazanamaz), sonra oyunun kurallarını iyi analiz edin, bu piyasada birisi sana sağdan git diyorsa %99 doğru yol soldakidir. Sağdan giden yol sadece sana bunu söyleyeni, bir yerden bir yere taşıman demektir ki, sen yorulunca senin için yolun sonu gelmiştir. Onun içinse mutlaka başka bir hamal bekliyordur. Ee ne dedin sen şimdi diye hala soruyorsan daha da açık söyleyeyim, AÇ GÖZÜNÜ YEMLERLERKEN AL, HIRS YAPMADAN UZA, PİRİNCE GİDECEĞİM DİYE ELDEKİ BULGURDAN OLMA, ANCA ÖYLE BULGUR BİRİKİR DE PİRİNÇ PİLAVI OLMASA DA BULGUR PİLAVI YERSİN!
Not: Son zamanlarda sıklıkla okuduğum, 'varımı yoğumu kaybettim ama hala umutluyum' şeklindeki yazılara atfen yazılmıştır.
|