Bitcoin Forum
December 04, 2016, 08:44:29 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: AMD Catalyst™ Control Center / AMD Vision™ Engine Control Center 11.9 Released!  (Read 5992 times)
PLaci1982
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


Live long and prosper. \\//,


View Profile
September 28, 2011, 09:08:53 PM
 #1

According to experience with the 11.9 Relase Candidate and an AMD forum topic, there are good news for miners with single GPU rigs! It seems to be that the 100% CPU bug should be fixed by the new driver!
Try it, and post your results!

Full package for Vista and 7, all in 1!

(11.9 Application Profiles wasn't released yet when I did the packages, I used 11.8 CAP 4)

11-09_vista_win7_32-64.rar

  • Display Driver
  • OpenCL Driver
  • ATI Integrated Driver
  • Catalyst Control Center (langpack2: English, French, German, Spanish, Italian, Polish, Portuguese, Greek, and Hungarian)
  • HydraVision Package
  • AMD Media Codec Package
  • South Bridge Driver
  • RAID Driver
  • AHCI Driver
  • ATI Catalyst Application Profiles (11.08 CAP4)

Full package for XP, all in 1!

11-09_xp32-64.rar

  • Display Driver
  • OpenCL Driver
  • ATI Integrated Driver
  • Catalyst Control Center (All languages!)
  • HydraVision Package
  • AMD Media Codec Package
  • South Bridge Driver
  • RAID Driver
  • AHCI Driver
  • ATI Catalyst Application Profiles (11.08 CAP4)

AGP Hotfix Full package, all in 1!

11-09_agp-hotfix_vista_win7_32-64.rar
11-09_agp-hotfix_xp32-64.rar

  • Display Driver
  • OpenCL Driver
  • ATI Integrated Driver
  • Catalyst Control Center
  • HydraVision Package
  • AMD Media Codec Package

Previous drivers:
AMD Catalyst™ Control Center / AMD Vision™ Engine Control Center 11.8
AMD Catalyst™ Control Center / AMD Vision™ Engine Control Center 11.7

EDIT:
(2012.05.17.)

Q:
I have tried to download one of the archives but I get the federal notice about MegaUpload takedown. Is it possible to update the links?
A:
Megaupload.com was sized, and I have internet connection problems since 1st March.
I don't really know other upload sites, I'm really not onto them...
I created some torrents, but I don't know where to upload them.... (sites like IsoHunt and The Pirate Bay did erased the torrent and/or banned me super fast...  Undecided)
I only can tell you the megnet url for them....

Magnet url for 11.07
Magnet url for 11.08
Magnet url for 11.09
Magnet url for 11.11

I could not post them here before because of my ISP problems. They have only a few seeds yet.

Q: Will you make packages from more up to date drivers?
A: Maybe, but I have not much time...

Hardware Expert / WinXP, Win7 Expert

1J5oPkyGVdb4mv44KGZQYsHS2ch6e1t4rc
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
1480884269
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480884269

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480884269
Reply with quote  #2

1480884269
Report to moderator
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
September 28, 2011, 11:02:52 PM
 #2

It doesn't fix 100% CPU bug for multiple GPU.  If you have a single GPU it fixes the 100% bug then again AMD created that bug in 11.7.

The 100% CPU w/ multiple GPU which has been around for 2.5 years now still hasn't been fixed by AMD despite it being an outstanding issue, reported on their forum, and updated with every single driver release.
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
September 29, 2011, 08:04:40 AM
 #3

It doesn't fix 100% CPU bug for multiple GPU.  If you have a single GPU it fixes the 100% bug then again AMD created that bug in 11.7.

The 100% CPU w/ multiple GPU which has been around for 2.5 years now still hasn't been fixed by AMD despite it being an outstanding issue, reported on their forum, and updated with every single driver release.

11.9 release is out and 11.10 preview is out too. 11.9 release fixes cpu bug on single gpu but only on low aggression. Anything higher than 10 aggression and I start getting significant cpu (11 = 40%, 12 = 80%, 13+ = 100%)

PLaci1982
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


Live long and prosper. \\//,


View Profile
September 29, 2011, 08:36:22 AM
 #4

I finished and uploaded my usual all-in-one packages, and updated my 1st post.

Hardware Expert / WinXP, Win7 Expert

1J5oPkyGVdb4mv44KGZQYsHS2ch6e1t4rc
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


Ruu \o/


View Profile WWW
October 02, 2011, 02:22:32 AM
 #5

Tried it on linux. CPU usage still sucks balls even with only one GPU. Back to 11.6...

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
Pooled mine at kano.is, solo mine at solo.ckpool.org
-ck
ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
October 02, 2011, 03:15:50 AM
 #6

Tried it on linux. CPU usage still sucks balls even with only one GPU. Back to 11.6...

Is it possible at all to get multi gpu mining working with no cpu bug with sdk >=2.4? on windows that is.

iopq
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 644


View Profile
October 02, 2011, 07:56:20 AM
 #7

Tried it on linux. CPU usage still sucks balls even with only one GPU. Back to 11.6...

Is it possible at all to get multi gpu mining working with no cpu bug with sdk >=2.4? on windows that is.
11.9 has no CPU usage on 2.5 SDK with one GPU

now multiple GPUs I didn't test because I don't feel like it

worldinacoin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658



View Profile WWW
October 02, 2011, 08:23:19 AM
 #8

Just curious, I am using Asus will the AMD Catalyst work for my GPU?
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 02, 2011, 02:35:51 PM
 #9

Just curious, I am using Asus will the AMD Catalyst work for my GPU?

Really?

AMD drivers work for all AMD GPU regardless of which brand.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 02, 2011, 02:36:25 PM
 #10

Is it possible at all to get multi gpu mining working with no cpu bug with sdk >=2.4? on windows that is.

No. 
pennytrader
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 253


View Profile
October 02, 2011, 07:33:37 PM
 #11

It doesn't fix 100% CPU bug for multiple GPU.  If you have a single GPU it fixes the 100% bug then again AMD created that bug in 11.7.

The 100% CPU w/ multiple GPU which has been around for 2.5 years now still hasn't been fixed by AMD despite it being an outstanding issue, reported on their forum, and updated with every single driver release.

11.9 release is out and 11.10 preview is out too. 11.9 release fixes cpu bug on single gpu but only on low aggression. Anything higher than 10 aggression and I start getting significant cpu (11 = 40%, 12 = 80%, 13+ = 100%)

+1. aggression=10 seems to be a magic number.

For people who claimed it uses 0% CPU, report your aggresion number

please donate to 1P3m2resGCP2o2sFX324DP1mfqHgGPA8BL
Schleicher
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 630



View Profile
October 02, 2011, 08:11:16 PM
 #12

cgminer 2.0.5:
cpu below 1% for intensity 9
cpu at 30-40% for intensity 10

This is with a Athlon 64 X2 6000+ and one 6870 card running under Win 7 64Bit

Bitcoin donations: 1H2BHSyuwLP9vqt2p3bK9G3mDJsAi7qChw
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 02, 2011, 08:30:01 PM
 #13

It is interesting (weird) that there is a non linear relationship between intensity and cpu usage.

My understanding (and it may be incorrect) is higher intensity simply instructs the GPU to hash for longer interval (technically complete more hashes) before returning results.

Why that would suddenly cause a spike in CPU usage above intensity 9 I can't explain.
Dexter770221
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1026


View Profile
October 02, 2011, 09:39:44 PM
 #14

Nothing helps for me. One core of CPU 100% instantly. Reduction in agression (from 12 to 9) results in reduction of perfomance, I get  5 MH/s less and Afterburner shows 97% of GPU usage.

Under development Modular UPGRADEABLE Miner (MUM). Looking for investors.
Changing one PCB with screwdriver and you have brand new miner in hand... Plug&Play, scalable from one module to thousands.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 02, 2011, 09:54:32 PM
 #15

Nothing helps for me. One core of CPU 100% instantly. Reduction in agression (from 12 to 9) results in reduction of perfomance, I get  5 MH/s less and Afterburner shows 97% of GPU usage.
Do you have more than 1 GPU?

11.9 only fixes 100% CPU bug with 1 GPU.  Note that is 1 GPU not 1 card so even single cards with 2 GPU (like 6990 and 5970) will have the 100% CPU bug.
Dexter770221
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1026


View Profile
October 03, 2011, 06:59:36 AM
 #16

Yep, more then one.

Under development Modular UPGRADEABLE Miner (MUM). Looking for investors.
Changing one PCB with screwdriver and you have brand new miner in hand... Plug&Play, scalable from one module to thousands.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 03, 2011, 01:00:44 PM
 #17

Sad AMD can't fix their problems.

The multi-GPU 100% CPU bug has been around since dawn of mankind (actually I think it is v11.5?).

Then rather than fix it AMD ignores it for a half dozen versions and then somehow caused single GPU to ALSO get the 100% bug in Catalyst 11.7. 
It takes then 2 version (6 months) and they fix it for single GPU and keep the bug for multi-GPUs.  This despite their being an open bug report in AMD forums for over a year.   

Not only that people researched the pre-release version of 11.9 driver and CONFIRMED it fixed the 100% bug on single GPU but the bug remained on multiple GPU.  AMD answer is they don't do hotfixes and it may be included in the next driver version. 

If Nvidia didn't suck at hashing I would drop AMD forever and never look back (and this is coming from a long time "AMD fanboy" in my younger years).

PLaci1982
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


Live long and prosper. \\//,


View Profile
October 03, 2011, 01:52:33 PM
 #18

It takes then 2 version (6 months)

6 months?
11.5 = May 2011
11.6 = June 2011
11.7 = July 2011
11.9 = September 2011

Hardware Expert / WinXP, Win7 Expert

1J5oPkyGVdb4mv44KGZQYsHS2ch6e1t4rc
stellan0r
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490


Medical Translations for Bitcoins


View Profile
October 03, 2011, 01:57:09 PM
 #19

what about the hashrate?

any difference to 11.6/.7/.8 ?

Allgemeine Gesundheitsberatung gegen Bitcoin-Zahlung. Bei Fragen einfach eine PM schicken!
If you want to send a thank you: BTC "1PZJvKvarRviQRQWejpvXW2j4e1xbT8MZb" / Doge "DHtN2YEFg1obv2VFps8RwQSL6xL1RRYyXN"
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 03, 2011, 02:08:55 PM
 #20

It takes then 2 version (6 months)

6 months?
11.5 = May 2011
11.6 = June 2011
11.7 = July 2011
11.9 = September 2011

Ok sorry 4 months.  Is that better?  I mean AMD has a broken driver for what feels like forever.  The problem isn't subtle.  The 100% CPU bug affect AMD own examples in their SDK.

I mean it is impossible not to replicate it.
1) Install 2+ GPU
2) Run AMD own example.
3) Verify 100% CPU bug.

Despite that AMD doesn't fix it and then breaks it further so it ALSO affects single GPU.  They finally fix that 4 months later and the fix is limited to single GPU only. AMD can't even confirm if they are working on a fix or that they have verified a problem exists.
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!