Öncelikle bu konuya ait ikinci yazım olacak biliyorsunuz ilkinde 10 altın kural sıralamıştım. Şimdi bu 10 altın kuralın devamı niteliğinde bir yazı olacak.
Tekrar hatırlamak gerekirse; ekonomi bölümünde yüksek lisans yapan birisi olarak sizlere, altcoin trade'i konusunda bildiklerimi aktarmak istediğim için burada yazılar yazmaya karar verdim. Davranışsal finansın trade yapmakta ne kadar önemli olduğunu konuşacağız.
İkinci 10 altın kuralımız;
1- Alım/satım kararlarınızı o günkü fiyata dayandırmayın. Fiyat çok düştü, atık düşmez veya çok yükseldi artık yükselmez sanmayın.
2- Küçük hesaplar yapmayın. Seçtiğiniz altcoinin yükseleceğine gerçekten inanıyorsanız ucuz almaya çalışmayın. Piyasa fiyatının altında almaya çalışırken coini kaçırabilirsiniz
3- Tepe ve dip noktalardan kaçının. Bir coini almadan önce grafiğine mutlaka bakın coin zirvesindeyse ve siz bunu bilmeden alırsanız. Hemen ertesinde düştüğünde şaşırırsınız. Bu dipteyken de geçerli.
4- Yüksek miktarlardaki alımı tek fiyattan yapmayın. Büyük portföyler için yapılan alımları bir kaç güne ve değişik fiyatlara yayın. Yani kademeli alıp satmaya alışın.
5- Emin olmadığınız zamanlarda işlem yapmayın. Kendinizi her gün alım/satım yapmak zorunda hissetmeyin.
6- Kendi fikrinizle başkalarının fikrini birbirinden ayırın. Kendi kararlarımızı verdikten sonra başkalarının sizi etkilemesine müsaade etmeyin.
7- Ara vererek işlemler yapın. Her gün yapılan alım satımlar kişinin karar verme yeteneğini köreltebilir.
8- Küçük paralardan başlayın. Bilmediğiniz bir alanda para kaybetme tehlikesi yerine küçük miktarla kendinizi deneyerek tecrübe edinmeye çalışın.
9- Eğer alış veya satış için verdiğiniz emir veya aldığınız pozisyon uykularınızı kaçıracak düzeye geliyorsa ondan vazgeçebilirsiniz.
10- Başarılı alım satım kararları için zihnin bağımsız olması gereklidir. Kararların kaybetme korkusu altında verilmesi hatalı sonuçlar doğurabilir. Yani başka bir iş için biriktirdiğiniz paralarla ve üstüne spekülasyonlara itibar edip alım satıma girmeyin.
Herkese bol kazançlar, destekleriniz için teşekkürler. Umarım faydalı olur.
Bir önceki 10 altın kural yazısına ise buradan ulaşabilirsiniz.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4623189.msg41743393#msg41743393