9.5 MHs rig var günlük 0.5 BTC
Uyarsa PM
guzel fiyat
bu fiyattan kiralamak isteyen birini bulursan ben de tanismak isterim
. Lakin moralini bozmak istemem ama 30 bin lira ile olu yatirim yapmissin, Simdi senin teklifini ele alarak biraz matematik yapalim ;
9.5 MHs= 9500 KHs olduguna gore
ve
Bit-Mining sitesinde su an 1 KHs 0.07 LTC olduguna gore
ve su an btc-e de ltc/btc = 0.0249 olduguna gore
senin rig gucunu satin almam icin 16.59 BTC odemem gerekir,
ki bu da bugunun kurlari ile yaklasik $9378 eder ve bugunku kurdan senin sistemini (suya sabuna ve tabii kablolara ve herhangi bir bilgisayar parcasina dokunmadan ve donanimlarin gelmesini beklemeden ve hatta elektrik ve sogutma maliyetlerine de katlanmadan) 21 bin TL ye alabiliyorum anlamina gelir, ama bitti mi ? bitmedi ;
16.59 BTC yi bir anda vermez ve senden gunluk 0.5 BTC ye kiralarsam tam tamina 33 gun sonra gece yarisi saat 02:30 gibi ayni harcamayi yapmis oluyorum ve elimde sadece fiyatinin ne oldugu veya olacagi belli olmayan cesitli scrypt coinlerim oluyor,
Oysa ki ben bu yatirimi bir kerede yaparsam 33 gun sonra hem satabilecegim 9500 KHs mining powerim (yani anaparam) ki 1 ay sonra muhtemelen daha yuksek fiyattan olacagindan dolayi buradan da kar etmis oluyorum,
hem de satin almis oldugum an mine etmeye baslayacagindan 33 gun sonra elimde, bu guc ile gunluk 2,88 den yaklasik 95 LTC coinim olmus oluyor ki bu da ana parama ek olarak ve LTC kur artisini bile hesaba katmazsak yaklasik 3000 TL civarinda 1 ayda edilmis kar anlamina geliyor.
Yani sevgili dostum, demek istedigim teklifin bana karli gelmedi
bos vaktim vardi boyle hesap yaparak degerlendireyim dedim ....