Bitcoin Forum
November 02, 2024, 01:43:20 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »  All
  Print  
Author Topic: Merit alması gereken başlıklar hangileri ?  (Read 26187 times)
PHI1618
Legendary
*

Activity: 1554
Merit: 1334

View Profile
February 18, 2019, 06:58:49 PM

% 100 değil % 1000 bile anonim olmaz.Bloklar birbirine bağlı olduğu için işte açtığın coin adresine biri yasadışı para yolladı sende gittin bunu başka hesaba yolladın o hesaptanda 5 e böldün ve gene o 5 hesaba girdin onlarıda 10 a böldün yani sonuçta önceden almış btc yi 50 ye böldün diyelim sonrada gittin hepsini tek hesaba aktardın olay bitti mi?
Tabiî ki hayır işte block denen olay bu zaten gene en son hesapta para bulunuyor.

Sitede ayrı 2 konu açtım btc ve ltc konuları bir liste var o siteden 10-15 coinin tüm blok hareketlerini görebilirsin.

Bu hesaba 45000 bch gelmiş.03/08/2018 tarihinde ve
17/11/2018 de hesaptan tüm para çıkmış.alttan belli takip edersen ben en son adresi atayım sana para orda ve kanıtını sunalım. Shocked

https://bitinfocharts.com/bitcoin%20cash/address/1AwDXywmyhASpCCFWkqhySgZf8KiswFoGh

adres 2 burayı incele

https://bitinfocharts.com/bitcoin%20cash/block/556983/1AwDXywmyhASpCCFWkqhySgZf8KiswFoGh

adam dünya hesaba parçalaşmış yollamış.en son 24000 olanı takip edelim.bakalım ne olacak. Grin

https://bitinfocharts.com/bitcoin%20cash/address/1LgJdu3aVuctSeypFAW4Tf7mggB4HFVd3p

Alınan:   24.293 BCH (1 ins)   ilk: 2018-11-17 04:08:14   son: 2018-11-17 04:08:14
Gönderilen:   24,293 BCH (1 çıkış)   ilk: 2019-01-11 02:45:46   son: 2019-01-11 02:45:46

https://bitinfocharts.com/bitcoin%20cash/block/556983/1LgJdu3aVuctSeypFAW4Tf7mggB4HFVd3p

Evet sonrakinde anaparaya ulaştık.

Alınan:   229.999.48 26 BCH    

https://bitinfocharts.com/bitcoin%20cash/address/18kTdW27wC2r2duL6yeA1Mdpo7vKatLz1L

Sonuç özellikle bu siteden rich liste olan tüm coinleri tektek incelersin ve hedefe ulaşırsın kaldıki biz evde basit kıçı kırık notebook ile bu işi yapıyorsak.

Kaldıki NSA,CIA,FBI,MOSSAD yada diğer istihbarat örgütlerinin elindeki uydu ve serverlarını hayal edersen bizim bulduğumun daha derinini onlar şak diye saniyelerde bulur.İşte o arada diyelim kaybolan ufak paralar bozdurulanlar borsalarda kimin hesabından ne kadar bozuldu hangi bankaya aktarıldı ve kim çekti ise kimlik bilgisine rahat rahat ulaşırlar.

Sahte hesap belki açarlar ama genede çekmeye bankaya gitse yada ATM den çekse kameralar kaydediyor. Tongue

Ayrıca bir yerde haber vardı MONERO aklımda kalan 3-5 coin daha vardı bunları işid kullanıyor bu şekilde hücrelere para yolluyor diyorlardı.

Sonuçta terör örgütü,Uyuşturucu baronları güney Amerika yada Büyük silah kaçakçılarıda blockchain kullanıp para transferi yapanda vardır ama takipteler onlarda kesin biliyorlardır takip edildiklerini.

Sonuça% 100-1000 anonim kalmak mümkün değil.Elimdeki imkanlar kısıtlı helede daha üst düzey bilgisayar sistemi olsa (server gibi)  ulaşamayacağız bilgide yok onuda belirteyim.

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 19, 2019, 06:11:57 PM

https://coinmarketcap.com/

https://athcoinindex.com/

https://coinmarketdaddy.com/

https://www.worldcoinindex.com/

https://www.cryptocompare.com/

https://messari.io/onchainfx/

https://coinpaprika.com/

Bu alttakini yeni keşfettim bunu ayrı tutuyorum.
Çünkü en dandirik tokenların bile bilgisi var.
Ne kadar basıldığı fiyat tarih gibi açıklamalar mevcut.
en üst solda coin sayısına tıklayın

https://www.coingecko.com/tr

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 21, 2019, 06:51:58 AM
Merited by teramit (2)

Birçoğunuzun bildiği gibi MyEtherWallet günün gerisinde kalmaya başlamış ve bazı ihtiyaçlar için MEW kullanırken zorlanır hale gelmiştik. MEW'de bunu farketmiş olmalılar ki, bir upgrade yaparak platformu daha zengin hale getirdiler.

Her zaman ki gibi web cüzdan olarak hizmetine yeni arayüzüyle devam ederken, isteyenlere MetaMask benzeri MEW CX Chrome Eklentisi ve ayrıca mobilde Android ve iPhone için hizmet verecek şekilde güncellendiler. [NOT: Daha önce yaşandığı gibi olayların önlenmesi adına lütfen "phishing" e karşı dikkatli olun ve benim burada kullandığım linkler dahil tüm linkleri kontrol etmeden Private Key ve Seed'lerinizi sisteme girmeyin]

Bugüne kadar JSON dosyası ve/veya Private Key ile güvenliğini sağladığınız cüzdanlar için mobil adına farklı bir çözüm geliştirilmiş. Artık mobil cüzdanları hardware wallet şeklinde kullanabileceğiniz seed keylerle kurulum yapılabilen mobil cüzdan uygulaması yayınlandı.

Bende dahil bir çok kişi bu mobil uygulamada mevcut cüzdanların kullanımı konusunda sorun yaşıyorduk. Çünkü cüzdan kurulumu yaparken, private key değil seed keyler ile eski hesabınızı "import" edebiliyorsunuz. Bu durumu nasıl değiştirebiliriz bilmediğim için MyEtherWallet takımına bir mail atıp durumla ilgili geri dönüş istedim.

We recommend that you generate a completely new wallet with MEWconnect, and then transfer your funds from your old wallet to the new one. There are a few reasons why  this is the best option for the security of your funds.

MEWconnect has a hardware wallet-like functionality. Your private key is kept encrypted in the secure vault on your device. This is a significantly safer way to access funds than JSON/Keystore, mnemonic phrase, or direct private key entry on the web.

By creating a new wallet, you can be sure that you are the only one who has had access to your 24 word recovery phrase.

Restoring an existing wallet with MEWconnect will null the increased security benefits of the app. Therefore, we do not recommend for it to be used to house addresses generated on other platforms – including ours.

MEW ekibinden gelen buydu.

Kısaca çevirirsem, ekip yeni cüzdanın hardware wallet olduğunu ve güvenlik anahtarlarının mobil cihazda şifreli bir şekilde saklandığını ve bu şekilde yapılacak cüzdan hesaplarının import edilmesinin hardware cüzdan avantajını yitirmesine sebep olacağından, kendilerininde zaten bu nedenle eski cüzdan kullanımını tavsiye etmediklerini iletmişler. İstenilirse eski cüzdandaki kritpoların yeni cüzdana transfer edebileceğimizi de eklemişler.

Sanırım bu nedenle eski cüzdanları en azından şimdilik MEW Connect ya da MEW CX ile kullanamayacağız.

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 26, 2019, 04:38:04 PM

laf olsun  diye mesaj atmaya gerek yok

block sayısını tıklarsanız biraz önce dediğimi kayıtlarında görebilirsiniz

block 7239378 deki ödül ve fee
3.219655121615846372 Ether (3 + 0.125905121615846372 + 0.09375)

https://etherscan.io/block/7239378

buda uncle

https://etherscan.io/uncle/0x58b60e661a076cd1012d36ea9183fcc61a3cac666e14c997c731f38a357063df
2.625 Ether
uncleda fee olmaz.

bu arada uncle en fazla bir blockda 2 kere verilebilir yani ödül

3+2,625+2,625 de olabilirdi  + feeler

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 27, 2019, 08:21:13 AM

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5102730.msg49935671#msg49935671

Buyrun. Şimdiye kadar 2ye katladık, shorta devam.

Evet daha önce bende bu başlık sayesinde adını duydum. Yanlış hatırlamıyorsam eğer bounty de yapmıştı galiba. Ben çok incelemeden çevre ile alakalı zannedip katılmamıştım. Sadece hotbitte diye düşünüyordum. Yanlış gormediysem epey bir borsada mevcutmuş. Ağırlık hotbitte.

Bounty falan yapmadı. Pre-mine da yoktu. Tamamen madencilikle yürüyen bir sisteme sahip GRIN. "Sözde" yaratıcısı kim bilinmiyor. Ortada yokmuş beyefendi. Yani teknik olarak ETH'ye değil BTC'ye rakip olma amacı taşıyor gibi.

Gelelim fiyatla ilgili yoruma. Bana kalırsa önüzmüdeki 10 yıl boyunca ciddi fiyat artışı görme ihtimalimiz düşük. Çünkü Bitcoin'e rakip olma amacı olsa da, adet olarak 260 milyona kadar hızla kazılacak. Bugün 2 milyondan az olan GRIN coin sayısının 2020 yılı başına kadar 26 milyona çıkması bekleniyor. 10 yıl içinde de 260 milyon.

Yani haliyle bu hızla sayısı artan coin'in fiyatının yükseleceğini beklemek çok zor. Bugün 5$ olsa tanesi günde yaklaşık 500K piyasaya ilave ediyor. Bu ortamda BTC gibi market ağırlığı olmadığını düşünürsek, fiyat yükselmesi zor. Bence madencilik olayı dışında Grin tamamen macera aramak olur. Ancak yine de kendinizde detaylı araştırın. Binance dışında bütün major borsalara da eklendi sanırım. Binance'a eklenirse bir sükse yapacaktır. Sonra tekrar aşağıya. Ancak olay şu tanesi 1$ olunca Binance'a girerse 2$ bile yapsa bugünkü fiyatın altında kapatır. Yatırım yapın ya da yapmayın çok dikkatli olun...

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 27, 2019, 07:31:56 PM

https://bitcointalk.org/index.php?topic=3276775.0

Elimde olsa bu konudaki tüm mesajlara en az 10'ar merit atardım. Konuyu geç gördüm ama buraya eklememek olmazdı.

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 27, 2019, 07:41:09 PM

Bu akşam Exmo Borsası ile partnerlik yapıldığı açıklandı. Paytomat ekibi tarafından ortaklığın tam olarak nasıl işleyeceği açıklanmadı ama büyük ihtimal anlık fiat/kripto bozma işlemleri için kullanılacak gibi duruyor.

Exponun kendi yaptığı açıklamada şöyle bir kısım var;

“We have always been fascinated by the way blockchain simplify the traditional financial system. This partnership is another important step towards the usage of cryptocurrencies as a payment method, its integration to the real area. We will provide the possibility for fast and easy performing of all main operations with cryptocurrencies straight inside the Paytomat wallet according to the platform exchange rate without any additional fees”, said CEO of EXMO Sergey Zhdanov.

Kalın harflerle işaretlediğim kısımda, Paytomat sistemi içerisinde gerçekleşecek olan tüm ana operasyonlarda borsa fiyatları üzerinden herhangi bir komisyon almadan işlem yapacağız diyor. Sanırım burada yapılacak olan işlemi kısaca aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

Diyelim ki Nusret Paytomat ile anlaşma yaptı ve Pos cihazlaranı kullanmaya başladı. Bunu duyan Ahmet Abi gidiyor Nusret'e güzel bir stake söylüyor, üzerine de baklavayı çakıyor. Sonra Nusret hesap ile geliyor ve olaylar gelişiyor.

Nusret: Ödemeniz 200 TL
Ahmet Abi: Duydum ki Paytomat ile anlaşmışsınız ben ödemeyi Waves ile yapmak istiyorum.
Nusret: Evet anlaştık ama biz kripto ödemelerini sadece Türkiye dışındaki ülkelerde alıyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemiz de şu an için bu şekilde ödeme aldığımızda bunu vergilendirilmiş olarak devlete bildirmemiz maalesef oldukça zor.
Ahmet Abi: Ne yapacağız peki Nusret??
Nusret: Merak etmeyin, Paytomat'ın bunun için de çözümü var. Siz şimdi bana Waves olarak ödemeyi yapın buyrun POS cihazı, QR kodunu taratabilirsiniz, toplam borcunuz 2,5 Waves. Siz şimdi bu ödemeyi Waves ile de yapsanız Litecoin ile de yapsanız ben bu şubem için Paytomat ile anlaştım, onlar bana ödemeyi fiat olarak gönderecekler. Nasıl mı? Anlaşmış oldukları Exmo borsasını duymuşsunuzdur, siz ödemeyi yaptığınız an bana ilettiğiniz Waves, Exmo borsasının entegrasyonları sayesinde Borsa üzerinden anında satılıyor ve Paytomat'ın hesabına Fiat para olarak geçişi yapılıyor. Paytomat da o an benim hesabıma Fiat parayı gönderiyor ve ben size bu pos cihazından sanki ödemeyi TL ile yapmışsınız gibi, 200 TL tutarında fatura/fiş kesiyorum.
Ahmet Abi: Al o zaman 1 Waves de bahşiş, helali hoş olsun.

Yani borsadaki Likitideyi kullanarak dileyen işletmeye diledikleri(desteklenen) fiat para birimlerinde anında ödeme yapabilecekler. Borsanın paylaştığı partnerlik açıklaması linkini aşağıda iletiyorum.

https://exmo.com/es/news_view?id=2613

PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 28, 2019, 06:30:01 AM

Kripto Para ve Blockchain dünyasına yeni başlayanlar için temel bilgileri bir araya getirdim. En başa başlıkları yazıyorum. Eğer öğrenmek/okumak istediğiniz konu varsa, arama yaparak direkt o konuya gidebilirsiniz.

---------------------------------
1. Kripto Para Nedir?
2. Blockchain Nedir?
3. ICO Nedir?
4. Airdrop Nedir?
5. Altcoin Nedir?
6. Bitcoin Nedir?
7. Bitcoin Sözlüğü
8. Bitcoin Cüzdanları
9. İsme Özel Bitcoin Cüzdanı Oluşturma
10. Ethereum Nedir?
11. Akıllı Sözleşmeler
12. Faydalı Bağlantılar

🔘 1. Kripto Para Nedir? 🔘

Kripto Para bildiğimiz para birimleri Türk Lirası, Dolar vb. gibi bir para sistemidir. Ama bu para birimlerinden farklı olarak, kripto paranın oluşturulma amacı belli kriptografi prensipleri sayesinde mümkün kılınan bir işlem ile dijital bilgi değişimi sağlamaktır. Kriptografinin kullanım amacı para işlemlerini güvence altına almak ve yeni paraların oluşturulmasını kontrol etmektir. İlk Kripto Para, 2009’da bulunan Bitcoin’dir. Günümüzde yüzlerce farklı kripto para kullanılmaktadır ve bunlar genelde “alternatif kripto para” olarak isimlendirilir.

Başka bir deyişle kripto kara parasal değeri olan satırlarca koda dönüştürülmüş bir elektrik akımı gibidir. Daha da basite indirgemek gerekirse, kripto para dijital bir para birimidir.

Hükümetlerin para biriminin değerini belirlediği merkezi bankaların aksine, hiçbir hükümetin kripto paralar üstünde kontrolü yoktur. Çünkü bu paranın kontrolünü sağlayan bir merkezi yoktur.

~snip~

Mesaj uzun olduğu için kısalttım, orijinal mesaja bakınız lütfen.

gospodin
Legendary
*

Activity: 2408
Merit: 1478

alex

View Profile WWW
February 28, 2019, 07:29:44 AM

Kripto Para ve Blockchain dünyasına yeni başlayanlar için temel bilgileri bir araya getirdim. En başa başlıkları yazıyorum. Eğer öğrenmek/okumak istediğiniz konu varsa, arama yaparak direkt o konuya gidebilirsiniz.

1. Kripto Para Nedir?
2. Blockchain Nedir?
3. ICO Nedir?
4. Airdrop Nedir?
5. Altcoin Nedir?
6. Bitcoin Nedir?
7. Bitcoin Sözlüğü
8. Bitcoin Cüzdanları
10. Ethereum Nedir?
11. Akıllı Sözleşmeler
12. Faydalı Bağlantılar

Kripto Para bildiğimiz para birimleri Türk Lirası, Dolar vb. gibi bir para sistemidir. Ama bu para birimlerinden farklı olarak, kripto paranın oluşturulma amacı belli kriptografi prensipleri sayesinde mümkün kılınan bir işlem ile dijital bilgi değişimi sağlamaktır. Kriptografinin kullanım amacı para işlemlerini güvence altına almak ve yeni paraların oluşturulmasını kontrol etmektir. İlk Kripto Para, 2009’da bulunan Bitcoin’dir. Günümüzde yüzlerce farklı kripto para kullanılmaktadır ve bunlar genelde “alternatif kripto para” olarak isimlendirilir.

Başka bir deyişle kripto kara parasal değeri olan satırlarca koda dönüştürülmüş bir elektrik akımı gibidir. Daha da basite indirgemek gerekirse, kripto para dijital bir para birimidir.

Hükümetlerin para biriminin değerini belirlediği merkezi bankaların aksine, hiçbir hükümetin kripto paralar üstünde kontrolü yoktur. Çünkü bu paranın kontrolünü sağlayan bir merkezi yoktur.

~snip~

sen yapma  bari hocam.  kaynak belirtmeden internette bulunan  yazilari bir araya getirmek bence meriti hakketmez:)
PHI1618
Legendary
*

View Profile
February 28, 2019, 08:27:08 AM

1. Kripto Para Nedir?
2. Blockchain Nedir?
3. ICO Nedir?
4. Airdrop Nedir?
5. Altcoin Nedir?
6. Bitcoin Nedir?
7. Bitcoin Sözlüğü
8. Bitcoin Cüzdanları
10. Ethereum Nedir?
11. Akıllı Sözleşmeler
12. Faydalı Bağlantılar

~snip~

sen yapma  bari hocam.  kaynak belirtmeden internette bulunan  yazilari bir araya getirmek bence meriti hakketmez:)
Toplayıp foruma aktarmak bilgi kaynağı oluşturması açısından önemli bence. Kaynak konusunda haklısın ama, üyeyi uyarıp bu konuda düzenlemesini isteyebiliriz.
Tabii ki özgün içerik daha çok merit almalı ama bu gibi forum için kaynak, veri oluşturacak konular da en azından 1'er merit almalı diye düşünüyorum Smiley
Kaynak da muhtemelen arkadaşın imzasındaki yer ama reklam olmasın diye yazmadı galiba Cheesy

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 01, 2019, 06:50:44 AM

Bounty kampanyalarına Twitter ile başlangıç yaptım ve şimdi facebook kampanyalarına da dahil olmaya başladım. Amacım tabi ki her yeni üye gibi emin adımlarla ilerleyip seviye atlamak ve imza kampanyalarına dahil olmak.

Dahil olduğum bazı bounty kampanya şartları ve forumda açılan konularda yapılan yorumlar yüzünden kafam karıştı ve gönderdiğim raporların bazılarından şüphe duymaya başladım. Bu nedenle de yeni bir kampanyaya dahil olmadan önce siz tecrübeli arkadaşlarımdan yorum almak istiyorum.

Örneğin FishCoin kampanyası...

Aşağıdaki metni translate ile çevirdiğimde sadece bu başlıklar dışındaki İngilizce konulara yapılan yorumların sayılacağını düşündüm ve açıkçası translate kullanan biri olarak da vazgeçtim. Malum yorum yapmak istediğinizde anlam bütünlüğü bozuluyor. Üstelik bu kampanya da sanırım Türkçe başlıklar sayılmıyor, öyle değil mi?

- Posts made in the following sections (and all their child boards) will not be counted as valid posts: Marketplace; Off-topic; Archival; Marketplace (Altcoins); Local threads.

(- Aşağıdaki bölümlerde (ve tüm çocuk panolarında) yapılan mesajlar geçerli gönderiler olarak sayılmayacaktır: Marketplace; Konu dışı; arşiv; Pazar yeri (Altcoins); Yerel konular.)

Şimdi sorularıma geleyim; (Bazıları size de saçma gelebilir ama bazı bounty manager lar yüzünden bildiğimi sandığım şeyi bilmediğimi düşünmeye başladım.)

* Katıldığımız imza bountyleri dahilinde yaptığımız Türkçe yorumların sayılması için, bounty koşullarında ne yazması lazım? Konu açma zorunluluğu oluyor mu? Açılırsa illaki katıldığınız kampanya ile ilgili mi olması gerekir yoksa farklı bir kampanya veya konuda başlık açılması uygun mudur?

* Telegram bounty'lerinde aktiflikten kasıt nedir? (gruba üye davet etmek, online kalma süresi, mantıklı yorum yapma)... Gün içinde en az 1 kere "show recent messages" yapıyorum, pin mesajlarını okuyup duruma göre okuduğumu (check) onaylıyorum. Üye davet etmem isteniyor ama bir türlü telegram dışından kendi referansımla link yayınlayarak üye davet edemiyorum. Örneğin; Drogon https://t.me/joinchat/FSgY4RI3tNfalmD2sbIZRg  veya Obirum https://t.me/Obirum  için nasıl referans linki oluştururum.

* Twitter bounty'lerinde ise bu zamana kadar sorunsuz rt veya tweet attığımı ve raporladığımı sanıyordum ama bir arkadaşın başlığında, tecrübeli bir arkadaşın yaptığı yorum yüzünden kafam karıştı. (Özellikle de bazı twitter bountylerinde tweet atma şartı varsa)

Örnek twitter bounty kampanyası şartları
- Create 1 original tweet per week
- Have #BTC #ETH #Fishcoin in all the tweets/retweets.

RT yapmak nedir? Kısaca, yayınlanmış bir mesajın altında yer alan Retweet butonuna basıp göndermek değil midir? Bu şekilde yapılan RT de rapora eklenen link, mesajın ilk sahibinin linkidir ve twitter bounty raporlarında da Retweet başlığı altına eklediğimiz linkler de bunlardır.

Yine aynı şekilde RT butonuna basıp, çıkan ekranın üst bölümündeki yorum kısmına hastag ve/veya yorum da eklersek o zaman tweet olmaz mı. Çünkü o zaman yeni bir tweet oluşturmuş oluruz ve oluşan link bizim profilimizle bağlantılı linktir. (zaten hepimiz orjinal tweet atmayı biliyoruz orayı hiç karıştırmıyorum  Grin )

Şimdi buradaki sorun, örnek twitter bounty kampanyasında da görüldüğü gibi tüm tweet ve retweetlerde belirtilen hastagların kullanılma zorunluluğu var ve raporlama da tweet ve retweet olarak ayrı ayrı yapılacak. Ama rapor gönderenlerin hemen hemen %80 'i linki normal bir şekilde retweet etmiş ve yorum kısmına belirtilen hastagları eklemiş. Bazıları da benim gibi yapıp raporlarında sadece orjinal tweet olduşturduklarını tweet alanına, hastag kullanıp retweetlediklerini (kendi profil linklerine bağlı olan linki) de Retweet alanına yazarak göndermiş.

Genelde çoğunluğun yaptığı doğrudur mantığında ilerlersek ve benim gibi acemilerin de önceki raporları baz alarak işlem yaptığını düşürsek hangisi doğru?

Biz nerede hata yapıyoruz?

Şimdiden teşekkürler.

* Katıldığımız imza bountyleri dahilinde yaptığımız Türkçe yorumların sayılması için, bounty koşullarında ne yazması lazım? Konu açma zorunluluğu oluyor mu? Açılırsa illaki katıldığınız kampanya ile ilgili mi olması gerekir yoksa farklı bir kampanya veya konuda başlık açılması uygun mudur?
Eğer local thread de yazamazsanız diye bir ibare yoksa genelde sayıyorlar ancak buralarda en temizi yetkili ile görüşerek ben translate kullanmak istemiyorum, Türkçe kısımda yazsam kabul eder misiniz? diye sormak. Diyalog iyidir.

* Telegram bounty'lerinde aktiflikten kasıt nedir? (gruba üye davet etmek, online kalma süresi, mantıklı yorum yapma)... Gün içinde en az 1 kere "show recent messages" yapıyorum, pin mesajlarını okuyup duruma göre okuduğumu (check) onaylıyorum. Üye davet etmem isteniyor ama bir türlü telegram dışından kendi referansımla link yayınlayarak üye davet edemiyorum. Örneğin; Drogon https://t.me/joinchat/FSgY4RI3tNfalmD2sbIZRg  veya Obirum https://t.me/Obirum  için nasıl referans linki oluştururum.
Referans linki oluşturmak dışında grup içerisinde ayarlardan üye ekleyebiliyorsunuz. Onun dışında referans link nasıl oluşturulur emin değilim, şu an 1-2 grupta aradım ama bulamadım.

* Twitter bounty'lerinde ise bu zamana kadar sorunsuz rt veya tweet attığımı ve raporladığımı sanıyordum ama bir arkadaşın başlığında, tecrübeli bir arkadaşın yaptığı yorum yüzünden kafam karıştı. (Özellikle de bazı twitter bountylerinde tweet atma şartı varsa)
Örnek twitter bounty kampanyası şartları
- Create 1 original tweet per week
- Have #BTC #ETH #Fishcoin in all the tweets/retweets.
RT yapmak nedir? Kısaca, yayınlanmış bir mesajın altında yer alan Retweet butonuna basıp göndermek değil midir? Bu şekilde yapılan RT de rapora eklenen link, mesajın ilk sahibinin linkidir ve twitter bounty raporlarında da Retweet başlığı altına eklediğimiz linkler de bunlardır.
Yine aynı şekilde RT butonuna basıp, çıkan ekranın üst bölümündeki yorum kısmına hastag ve/veya yorum da eklersek o zaman tweet olmaz mı. Çünkü o zaman yeni bir tweet oluşturmuş oluruz ve oluşan link bizim profilimizle bağlantılı linktir. (zaten hepimiz orjinal tweet atmayı biliyoruz orayı hiç karıştırmıyorum  Grin )
Şimdi buradaki sorun, örnek twitter bounty kampanyasında da görüldüğü gibi tüm tweet ve retweetlerde belirtilen hastagların kullanılma zorunluluğu var ve raporlama da tweet ve retweet olarak ayrı ayrı yapılacak. Ama rapor gönderenlerin hemen hemen %80 'i linki normal bir şekilde retweet etmiş ve yorum kısmına belirtilen hastagları eklemiş. Bazıları da benim gibi yapıp raporlarında sadece orjinal tweet olduşturduklarını tweet alanına, hastag kullanıp retweetlediklerini (kendi profil linklerine bağlı olan linki) de Retweet alanına yazarak göndermiş.

Şimdi hocam burada şuna dikkat etmeniz lazım, sadece RT diyorsa eğer rt butonuna basıp geçebilirsiniz. Ama şöyle bir yazı var ise, all Rt have this hashtags, o zaman kendiniz tweet atar gibi, yorum kısmına o hashtagleri yazıp göndermeli ve rt linki olarak kendi paylaştığınız tweetin linkini yapıştırmalısınız. Hatırladığım tüm Amazix bountylerinde rt'ler bu şekilde isteniyordu ama bountyhive rt butonuna basarak geçmenizi istiyor. Burada da en temizi yine kampanyayı yönetenlerle diyalog içerisinde olmak. Hem bu konuları hem de aklınıza takılan diğer konuları direkt olarak yöneticilere sorarak bilgisini almak en temiz yöntem, çünkü herkes yanlış yapıyor olabilir gerçekten. Ben bir bounty'e katılmıştım misal, adam yönetici bas bas bağırmasına rağmen 'cüzdan Neo olacak' diye, %80-90 eth cüzdanı ileterek katılmış, cüzdanlarını düzeltmemiş ve doğal olarak spreadsheet de elenmişlerdi.

ben bitcoin denilen "şey"i ilk olarak 2013 ya da 2014 yılında radikal gazetesinden çıkan bir haberden öğrenmiştim. orada adamlar yazmış da yazmış ama ben bir şey anlamamıştım. ilk olarak madencilik işi için bilgisayarıma garip bir program kurmuştum ki kim bilir o program neydi:) daha sonra ise bitcoin cüzdanı almak için birkaç siteyi karıştırdım ama yok private key yok bilmem ne key derken işin içinden çıkamamıştım. yani alt tarafı basit bir internet bankacılığı hesabı gibi bir şey olmalı diye düşünürken beni aşan bir olay olduğunu kavrayınca hemen format atıp yoluma devam etmiştim. bunun dışında her ortamda herkese ise "bitcoin diye bir para var süper." diyordum ama bitcoin'den bir cacık anlamıyordum. neyse yıllar geçti ve ilk cüzdanımı çoğumuz gibi mew üzerinden kurdum. şimdi gelelim asıl konuya. @hasyurt arkadaşımızın geçen gün sorduğu soruyu doğru ya da yanlış bir şekilde cevaplamaya:

piyasalar leş olduğu için çoğumuz para yatırmaktansa garanti bir yöntem olarak airdrop ya da bounty peşinde koşturmayı tercih ediyoruz. en azından kendima adıma konuşacak olursam ben böyle yapıyorum. böylece hem piyasadan uzak kalmıyorum hem de 3-5 bir şeyler kazanıyorum. 3-5 dolar:))
tabii ki bu durumda da karşımıza sürekli olarak çıkan bir cüzdan meselesi var. kime güveneceğiz arkadaş? adam tırt bir bounty yapmış ve bizden cüzdan indirmemizi istiyor. bu durumda benim yaptıklarım şu şekilde oluyor:

1- ne olursa olsun ne telefonuma ne de bilgisayarıma hiçbir cüzdan indirmeyip yoluma devam ediyorum. (sadece slate bountysi için cüzdan indirdim diye hatırlıyorum.)

şayet kampanyaya katılım sağlamak istiyorsam da:

1- ilk olarak web cüzdanı var mı diye kontrol ediyorum. varsa sırf bu iş için kullandığım bir tarayıcı tercih ediyorum. yoksa,

2- hemen cüzdanı indirmiyorum. benden önce mutlaka birileri indirip oraya yorum yazana kadar bekliyorum. yine de bilgisayarıma hiçbir program kurmuyorum. (linux kullanıyorum.) olursa elimde 2 tane kullanmadığım androidli cihaz var ve cüzdanları bunlara kuruyorum.

3- mutlaka cüzdan linkini vs. virustotal sitesiyle kontrol ediyorum: https://www.virustotal.com/

gelelim cüzdanlara:

NEO İÇİN:

ilk olarak ethereum tokenleri için hangi cüzdanı kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. benim kullandıklarım: mew, mist (masaüstü), eidoo, trust ve adını hatırlamadığım birkaç tane daha cüzdan. bunlar mobil, masaüstü ve web cüzdanı.

neo tokenleri için cüzdan seçerken kendi sitelerine girip hangi cüzdanları yazdıklarına bakıyorum. yoksa internette bin tane ne olduğu belli olmayan cüzdan var. aman cızzz!

https://neo.org/client

buradan ben web cüzdanı olan neo-tracker ile mobil uygulama olan aphelion cüzdanını kullanıyorum. aphelion'un ayrıca masaüstü cüzdanı da var. (neo varsa gas da destekliyor.) bunların dışında 03 cüzdanını denedim ama hoşuma gitmedi. neon wallet 32 bit desteklemediği için bilgisayarıma kuramamıştım belki şu an destekliyordur.

ACHAIN İÇİN:

çok fazla achain tokeni olmasa da arada sırada karşımıza çıkabiliyor. bunun için de yine kendi sitelerinde belirttikleri "kcash" isimli mobil cüzdanlarını kullanıyorum. aynı şekilde masaüstü uygulaması da var. yanlış hatırlamıyorsam bu cüzdan bütün erc20 tokenlerini de destekliyor. garip bir yönü var o da cüzdan güncellemesi genellikle uygulama içinden oluyor. çok nadir olarak google play üzerinden güncelleme yapıyor. nedenini anlamadım ama arayüz olarak son derece beğendiğim bir cüzdan.

https://www.achain.com/

ICON İÇİN:

konu hakkında bilgi sahibi olmasam da sadece 1 kere bountylerine katıldım ve bunun için de kendi sitelerinde belirttikleri google eklentisi şeklinde olan cüzdanlarını (ICONex) kullandım. işin garip tarafı cüzdanıma gelen tokenler çekilmiş! hacklenme gibi bir olay mı oldu bilmiyorum bu yüzden ICON tokenlerinden uzak duruyorum. tırstım!

https://icon.foundation  (sitede wallet yazan yere tıklayınca bizi eklentiye yönlendiriyor.)

TRON İÇİN:

tron için de neo'da izlediğimiz yolu izlemek en mantıklısı. yine kendi sitelerine gidince bize belli başlı cüzdanları listeliyor: https://tron.network/wallet
bunlar içinde hem telefonlar için hem de bilgisayar için cüzdanlar mevcut. benim tercihim ise web cüzdanı olarak kullanmamıza olanak sağlayan https://tronscan.org/ (doğru düzgün bounty olmadığı için kullanmıyorum.)

STELLAR İÇİN:

aynı şekilde adamların sitelerine gittiğimiz zaman karşımıza cüzdanlar çıkıyor: https://www.stellar.org/lumens/wallets/ masaüstü, web ve mobil uygulama olarak aralarından birisini seçebiliriz.
uyuz! ilk başta stellar tokenleri ile ilgili bütün bountylere katılıyordum ama sonradan cüzdanda metelik olmadığı için boş yere uğraştığımı anladım. o gün bugündür hiçbir kampanyasına katılmıyorum. boş yere cimrilik yapıyorum ne bileyim. @freim adlı arkadaşımız bu durum hakkında daha önceden yazı yazmıştı: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5083967.msg48628855#msg48628855

EOS İÇİN:

telefonuma yüklediğim meet.one cüzdanı var. bu konu hakkında sizlerden yorum bekliyorum.

son birkaç şey daha ekledikten sonra bu uzun ve gereksiz konuyu kapatacağım. hiçbir şekilde sahip olduğum ledger cüzdanına satın almadığım bir kripto para göndermiyorum. ikinci olarak atomicwallet denilen bir cüzdan var. onda da bayağı bir koin ekleme şansı var ama hiç kullanmadım.
son olarak da sanal bilgisayar kurmak için @elysio'nun konusuna bakabilirsiniz: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5036365.msg46092249#msg46092249

(amazon ve google'ın bulut servisi ile deneyen var mı?)

not: konu içinde bounty geçtiği için bu bölüme açtım. cüzdan yazısı gibi olduğu için servislere açmam gerekebilirdi.

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 02, 2019, 05:25:22 PM

PHI1618 üstadın aşağıda başlıkla bizlere duyurduğu FX swap konusunu okumuşsunuzdur.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5101072.0

Evet süreç bu ay başlıyor.
Bu süreçte Pundix yeni aldığı kararla mart ayı itibariyle dağıtımını yaptığı airdrop etkinliğinin 3 ayı bugün başladı. Bu günden itibaren günlük hesaplanacak airdrop aylık %11 olacak şekilde cüzdanlara yollanacak. Bu detaya dikkat edin. Mayıs ayında bu olay tamamen sona erecek ve bence artık zaten bu airdrop dalgası yeterliydi.

10 Mart günü ise farklı bir etkinlik var. NPXS ve NPXSXEM tokenlerını XWallet (Pundix'in Cüzdan Uygulaması)'nda tutanlara toplam FX miktarının %15'ini kapsayacak bir airdrop yapılacak. Yani elinizde tuttuğunuz NPXS ve NPXSXEM oranlanacak ve %15'e tekabül edecek kadar token cüzdanınıza yatırılacak. Bununla ilgili hesaplama biraz sorunlu. Açıkçası nasıl bir yöntem olacak onu birlikte göreceğiz.

Daha sonra net tarihi duyurulacağı açıklanan ikinci süreçte Nisan/Mayıs aylarında yapılacak %45'lik SWAP.
NPXS ve NPXSXEM saihpleri isterlerse FX token arzınının %45'ine tekabül edecek şekilde SWAP işlemi yapabilecek. Yani elindeki NPXS'lerden vazgeçip, FX'e dönecek. Hesaplama burada daha da karışık. Çözebilene aşk olsun...

Şimdi gelelim hesaplama kısmına...

https://functionx.io./#/token'dan aldığım bilgilere göre

İlk aşamada %15'lik airdropdan bahsedelim...

Toplam FX token sayısı: 378,604,524
Bunun %65'i SWAP ve Airdrop yoluyla dağıtılacak.

%15'lik airdrop 10 Mart 2019'da başlayıp, 09 Mart 2020'de sona erecek.

Bu süreçte NPXS ve NPXSXEM sahipleri, tokenlerini XWallet'ta tutmalı ve ayda en az 2 kez girerek stake almak için basit görevleri yapmak zorunda. "Yani kısacası at unut yapmayın arkadaşlar!"
Toplam 56,790,678.7 f(x) token bu süreçte dağıtılacak. Yani her ay 4,732,556.6 f(x) token dağıtılacak.

Example: Bob deposits 100,000 NPXS in XWallet and stakes; he will receive approximately 18 f(x) tokens annually. (1.5 f(x) tokens monthly)

Sitede yer alan örnek hesaplamaya göre, her 100K NPXS veya 100K NPXSXEM için aylık 1.5 f(x) token alacaksınız ve 1 yıl boyunca cüzdanınızda durması halinde her 100K token için 18 f(x) token alacaksınız.
[NOT: Adet olarak 18 f(x) token az ve  toplam rakamının yaklaşık 379 milyon olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.]

Bu sürece elinde NPXS ve NPXSXEM sahipleri katılabilecek ve katılımlar Android, iOS ve Web Wallet'lar ile sağlanabilecek.

Gelelim %45'lik adı SWAP olan ama bence resmen NPXS ve NPXSXEM ile satışı yapılan f(x) token ICO'su sürecine...

Bu süreçte: 189.302.263 token olacak.

Bu sürece dahil olmak için ÇİN ve Malezya vatandaşı olmamalısınız Smiley Ve zaten değiliz sanırım... Smiley

Net tarihi henüz belirli olmayan bu süreçte Nisan-Mayıs ayları içinde başlayacak ve 3 ay sürecek!

Burada bence NPXS için en önemli nokta ve ICO'dan ayıran nokta aynı zamanda şurada: SWAP sürecinde kullanılan tüm NPXS ve NPXSXEM'ler sistemden kaldırılacak yani yakılacak!
Pundi X ekibi ellerindeki NPXS tokenlerini f(X) swap'ında kullanmayacakmış, bu sadece uzun vadeli HODL'cular için ayarlanan bir süreçmiş.
Bu süreçte f(X) token için NPXS'inden vazgeçenler ayrıca airdroptan faydalanmaya devam edeceklermiş.
3 ay içinde staking'e dahil olmayan yani SWAPlanmayan tokenler 12 ay sonra ekosistem geliştirme fonuna devredilecekmiş.

Bu süreçle ilgili net sayı verilmesede her 100K token için 54 f(X) olacağını düşünüyorum! Yine de hesaplamadan emin değilim.

ÖNEMLİ NOTLAR;
  • NPXS'in Binance'ın büyük desteğine sahip olduğunu bilmemize rağmen airdrop şu ana kadar Binance tarafından bir açıklama gelmediği göz önüne alınırsa desteklenmeyecek.
  • Swap sonrası ortaya çıkacak f(X) token Binance'da listelenip listelenmeyeceğiyle ilgili bir bilgi yok
  • PundiX'in imajını düşünürsek bence mutlaka iyi bir kaç borsada listelenecektir.
  • Kripto dünyasında etkisi büyük bir platform olan Pundix ekibi sayesinde bence f(X) değerli bir token olabilir.
  • Bu süreçler tamamiyle risk içerir, dikkatli olmakta fayda var!
[/b]

Ayrıca birde topluluğa belli görevler ile dağıtılacak %5'lik bir bölüm var detayları ve tarihi daha sonra açıklanacakmış...

Son olarak ve bence önemli...

Bugün Xwallet indirip kurdum. Ve KYC'yi de tamamladım. Sonra süreci araştırırken dikkatimi çeken bir şey oldu. NPXS holderlarının faydalanacağı airdrop ve Swaptan aynı koşullarla XEM tokeni olan NPXSXEM tokenlerde faydalanacak. Hiç bilgim ve ilgim olmasa da NPXSXEM'i araştırayım dedim. Nedense rağbet NPXS kadar yok. Sadece bir kaç borsada var. Ve fiyatına baktığımda bugünkü değerlerle 12-14 sat arasında olan NPXSXEM mantıklı gibi geldi. Sonra XWallet'a girdim ama orada XEM tokeni için bir cüzdan yok. Yani ETH tokeni NPXS'i isteyen Xwallet'a atabilir ama NPXSXEM mümkün değil. Konuyu hemen Pundix'in Telegram sayfasına taşıdım ve sordum. Bir kaç gün içinde NPXSXEM tokeni için uygulamanın güncelleneceği bilgisini aldıktan sonra airdrop ve SWAP için kullanmayı düşündüğüm miktar için NPXSXEM aldım. Yani bugünün fiyatıyla %50 kâr ettim bile. Bence benim gibi düşünende çok olabilir ve XEM tokeninin de değeri artabilir. Karar tamamen size ait olmak kaydıyla değerlendirmeyi düşünenlere tavsiyem olsun.

Kaynaklarım:

https://medium.com/pundix/f-x-token-allocation-to-npxs-and-npxsxem-holders-3979ad865faa
https://functionx.io./#/token
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5101072.0

gospodin
Legendary
*

alex

View Profile WWW
March 03, 2019, 06:20:08 AM

"nasıl olacak, ne yapacağız?" diye son dönemde düşündüğümüz vertex'in swap işlemleri için açılan başlık: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5116205.0

not: forumdaki bounty dağıtımları daha yapılmadığı için bizlerin beklemesi gerekiyor. başlıkta açıklaması var zaten.
PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 03, 2019, 08:07:07 AM

"nasıl olacak, ne yapacağız?" diye son dönemde düşündüğümüz vertex'in swap işlemleri için açılan başlık: https://bitcointalk.org/index.php?topic=5116205.0

not: forumdaki bounty dağıtımları daha yapılmadığı için bizlerin beklemesi gerekiyor. başlıkta açıklaması var zaten.
Bunu eklemeye gelmiştim. Bol meritlik bir konu. Meriti olan arkadaşlar ve merit kaynakları gözden kaçırmaz umarım.

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 09, 2019, 05:14:31 PM

başlığı gördüğünüz anda "lan ne alakası var, ne saçmalıyorsun!!!" dediğinizi biliyorum ama çoğu insan, ilk başlarda ben de bu gruba dahildim, blockchain ile bitcoin'i doğal olarak aynı şey zannediyor. peki biz bu forumdaki insanlar olarak ne düşünüyoruz? yani bitcoin 150.000 bin dolar olsun ama blockchain teknolojisi isterse yerin dibine batsın! ya da "yerler bitcoin'i yeter ki bitcoin teknolojisi gelişsin tüm dünyaya yayılsın bitcoin bir şekilde kendisine yol bulur. istersen 10 dolar olsun!" mu diye düşünüyorsunuz?

google'da türkçe sayfa aramalarına "blockchain" yazarsanız mesela pek fazla bir sonuç çıkmıyor, daha doğrusu işimize yarayacak sonuç çıkmıyor. klasik "dağıtık, merkezi olmayan, bitcoin" tarzı yazılar var. ülkemizde ne kamu ne de özel sektörün bu işle ilgili ne yaptığı hakkında pek fazla bilgi yok. benim bildiğim bkmexpress ve tubitak var sadece. çin gibi ülkelerse özellikle kamu alanında bu işin üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. katar gibi ülkeler ise fintech ile blockchain'i birleştirerek yeni finans merkezi oluşturmaya çalışıyor.

neyse peki arkadaşlar ben sizlere ne yapılabilir diye "tekrar"dan sorsam ne cevap yazarsınız? ufak bir beyin fırtınası yapsak kötü mü olur?

- Unilever’in sahip olduğu Ben and Jerry’s, blockchain destekli bir platform sayesinde müşterilerine ormanların artmasına yardımcı olacak girişimlere satın aldıkları dondurmalar üzerinden karbon kredisi adı altında destek vermelerini ve bunu takip edebilmelerini sağlıyor. 

- Starbucks Costa Rica, Colombia ve Rwanda’da seçili kahve yetiştiricileriyle bir proje başlattı. İzlenebilirlik teknolojisi Starbucks müşterilerinin içtikleri kahvenin hangi tarlada yetiştirildiğini gösteriyor.

- Avustralya’da Quennsland şeker kamışı yetiştiricilerine tedarik zincirlerini takip edebilmek için 1.7M dolar destek verdi. Bu inisiyatif sayesinde çiftçiler ve şekeri kullanan büyük üreticiler işin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve son olarak da karlılığını yeni standartlarda takip edebiliyor olacaklar.

kaynak: https://www.campaigntr.com/blockchain-ve-markalarin-gelecegi-1/

- Uluslararası ticaretin kolaylaştırılması yolunda dijital teknolojinin sunduğu imkanları kullanan teknoloji devi IBM Avrupa’nın en büyük bankaları arasında bulunan kuruluşlar ile blockchain teknolojisi üzerinden dijital ticaret zinciri konsorsiyumu kurma girişiminde bulunmuştur.

- Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı operatörlerinden Maersk Line şirketi uluslararası sularda seyreden gemi ve yüklerin (konteyner) operasyonunda zaman ve maliyetten kazanmak, sürecin hızlanması ve evrakların prosedüründen kurtulmak amacıyla IBM ile stratejik iş birliği yoluna giderek blockchain altyapısını kullanmaya başlamıştır.

Gıda güvenliğine yönelik tedarik zincirini blockchain teknolojisiyle izlemek için dünyanın en büyük gıda devleri Walmart, Unilever, Nestle, Dole, Kroger gibi şirketler de IBM ile anlaşmıştı
r.

İsveç tapu sicil kayıtlarının saklanması ve yönetilmesini blockchain ile gerçekleştirmek için adım atmıştır.

Küresel teknoloji şirketi Bitfury arazi tapusu tescili için pilot ülke olarak Gürcistan ile anlaşma imzalamıştır.

kaynak: http://www.duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/Sayfa/10332/blockchain-nedir-

"Benzer şekilde dünyada gelişmekte olan ülkelere yapılan yardımların %30’u heba oluyor, ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyor. Neden? Aracılara ödenen paralar ve yolsuzluk. İrlanda Kızılhaç’ı bu nedenle Lübnan’da mültecilere gönderdiği kuponları Blockchain teknolojisi ile takip ederek böyle hangi ürünlerde kullanıldığını anlık olarak görme imkanına sahip olur. Bu, onlar için de bir aydınlanma olur, zira normalde nakdi olmayan yardımlar genelde gıda maddeleri ile sınırlı olurken, burada ailelerin genelde temizlik malzemesi satın aldığını farkederler. Ayrıca kurum, bu sistem sayesinde bağışçılarına yaptıkları bağışların hangi alanlarda kullanıldığını da takip etme olanağı verir. Verdiğiniz yardımın insanların hayatına dokunduğunu görmekten alacağınız manevi tatmini artırmanın yanında, sonra yapacağınız bağışlar için de ciddi bir motivasyon olacağını söylemek doğru olur sanırım. "

İyilik için blockcahin:
http://www.fortuneturkey.com/iyilik-icin-blockchain-53427

durmadan birilerine sms ile yardım eden vatandaşlarımız paraların nereye gittiğini takip edebiliyor mu?

sanat için blockchain: http://www.fortuneturkey.com/sanat-icin-blockchain-53491

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 09, 2019, 08:25:12 PM

İnsanları artık iyice salak yerine koymaya başladılar. Sanki bu ICO lar hepsi tek elden çıkıyormuş gibi,
Sanki bir ICO fabrikası şirket var.

Diyorsun bana 10m dolar lazım. firma soruyor ne vereyim abime ? diyorsun ki yeşil enerji den yürüyelim.
Buna göre white paper, one pager ot bok püsür sıçıyorlar. Veriyorsun bir 200.000 usd herşeyi ayarlıyor senin için.

Telegram ülke sorumlusundan tivıtır fenomenine, sosyal medyacısından linked ine kadar imza kampanyasını hazırlıyorlar.
200k usd nin haricinde ayrıcada ICO dan da %20 alıyorlar.

kılçıksız elinde  8 milyon dolar kalıyor işin sonunda. çok güzel iş.

ICO Fabrikası ajanslar, 1 yıl boyunca bir kaç ayda bir proje ile ilgili olarak onu yaptık bunu yaptık haberlerini de ayarlıyorlar.
biraz para harcayıp bir kaç popüler borsaya giriş yapıyorlar.
Ellerindeki %20 yi borsada çaktıktan sonra ajans projeden çekiliyor.
ikinci yılın sonuna doğru da zaten yatırımcılar işin peşini bırakıyor.

Ben bu kadar güzel piyasa görmedim. Yıllardır emdiler emdiler bitiremediler bu uzayı.
Ne bereketli yermiş yahu.

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 10, 2019, 07:44:21 AM

Hem işleyişe genel bir bakış için tablo, hem de olası karşılaştırma ihtimalleri üzerine bir değerlendirme oluşması için
platform coinlerde token oluşturma maliyetlerini listelemek istedim.
Kısmen derleyebildiklerim bunlar, eklemek istedikleriniz ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz olursa belirtin düzenleyelim.

TRON1024 trx
WAVES1 waves
ERTHEREUMkontrata bağlı 0.5 ve 3 usd arası
STELLAR72 xlm
KOMODOstarter-kit onaydan geçmek gerekiyor.
NEO500 gas contract
IOSTmainnet sonrası
QUARK CHAINmainnet sonrası
EOScüzi miktar yine kontrata bağlı olabilir, emin değilim.

Konunun devamı için; siz olsanız hangi platformu tercih ederdiniz ve fiyatların seviyesi size ne düşündürüyor?

Eth ve xlm smart contract ihtiyaçlı ve ihtiyaçsız tercih seçeneklerim gibi ikiye ayrılıyor.

Diyalog:
(A kişisi)- neden etherum?
(B kişisi)- yürüyen uçak.

Bu kadar geliştirici aptal olamaz diye düşündüm Cheesy

[im g]https://pbs.twimg.com/media/DY2FLeHWkAA4yCS.jpg[/img]

Uygun fiyat koşulları muamma bir konu hem genele ulaşım imkanı sağlıyor hem de elini kolunu sallayanın girişimi mevzusu...

PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 11, 2019, 04:28:47 PM

Arkadaşlar herkese selam,

Fatih Bey (PHI1618) projen hakkında forumda başlık açılmış diyince şaşırıp geldim Smiley Öncelikle başlığı açan arkadaşa ve olumlu/olumsuz yorum yapan herkese teşekkürler.

Kısaca, ExFuturo (https://exfuturo.org) Bitcoin SV blockchain'i üzerindeki web siteleri ve metin dosyaları için bir arama motorudur.

Daha iyi anlaşılması için biraz arkaplanına değinmek istiyorum. Bitcoin SV -şahsi fikrimce- Bitcoin'in orijinal protokolüne sadık kalan tek koin. Bilmeyenler için: şu an 128MB'lik büyük blokları olan, işlem ücretleri çok düşük olan, saniyede yüzlerce transfer yapabilme kapasitesine sahip olan bir zincir. Ayrıca transferler içerisinde -şu an için- 100KB'a kadar veri saklama imkanı veriyor.

Bu parasal olmayan verileri tutmanın espirisi -tartışmalı karakter- Craig Wright'ın Metanet denilen öngörüsüne dayanmakta. Metanet, Bitcoin zinciri üzerinde gömülü yeni bir internet olarak tanımlanabilir. Zincir üzerinde parasal işlemler haricinde sözleşmeler, websiteleri, dosyalar, şifrelenmiş kişisel veriler, gerçek ürünleri temsil eden tokenlar, hisse senetleri, güvenli mesajlaşma vb. kayıtların da bulunduğunu ve bunların arasındaki etkileşimin doğrudan zincir üzerinde yapılabildiğini hayal edin. Tüm dünya için değişmez bir kayıt defteri ve tüm koinlerin yaptığı şeyi tek bir çatı altında toplayacak bir platform. İşte bu öngörüye göre ileride internetin yanında bir de dev datacenter/mining firmaları tarafından dünyaya sunulan bir böyle Metanet'imiz olacak.

ExFuturo, işte bu Metanet'in içerisine yüklenmeye başlanan web sitelerini ve metin bazlı dosyalarını taramaya başlayan bir arama motorudur. Site üzerindeki sonuçlar, Bitcoin SV zincirinden geliyor ve tıklayıp açtığınızda doğrudan blockchain üzerindeki bir dosyayı görüntülüyorsunuz. Tıpkı bir block explorer'dan işlem detaylarına baktığınız gibi, buradan da gömülü web sitelerine bakıyorsunuz.

Bulacağınız web sitelerinin çoğu kullanıcıların denemek amacıyla yüklediği şeyler. Bu anlamda internetin ilk günlerine benziyor. Olgunlaşması için vakit gerekecektir.

Bir arkadaşın yukarıda belirttiği gibi b:// adresleri henüz işletim sistemleri, tarayıcılar vb. tarafından tanınmıyor; tıpkı http'nin de başlangıçta tanınmaması gibi. Zaten @_unwriter mahlaslı bir yazılımcı tarafından sunulalı sadece bir kaç ay oldu (https://b.bitdb.network/). Fakat ileride bir forumda b://txid diye bir link görüp tıkladığınızda bilgisayarınız doğrudan Bitcoin ağından ilgili dosyayı bulup açacak. Bunun bir prototipini yaptığım Chrome eklentisinde görebilirsiniz: https://twitter.com/prayer0000/status/1104817214685888512

Bazı yorumlardan ExFuturo'nun yeni bir merkezsiz platform vb. olduğu sanılmış gibi algıladım. Öyle bir durum yok, dediğim gibi Bitcoin SV zinciri üzerindeki websitelerini aramaya ve görüntülemeye yaramaktadır.

Bir arkadaş gerekli hype için desteği veririz demiş eksik olmasın. Arkadaşlar işin doğrusu eşek yüküyle iş yaptım/yapmaya devam ediyorum. Fakat hem büyük bir sermaye hem de destek olmadan başarılı olmak çok zor. İkisinden biri şart.

- SteelDisk.com (paslanmaz çelik soğuk depolama ünitesi)
- BitProton.com (izleme ve soğuk harcama cüzdanı))
- Literatus.org (ödemeler için Bitcoin SV kullanan, çok-dilli blog platformu)
- ExFuturo.org (Metanet için arama motoru)

Bana en güzel destek, sunduğum platformların/uygulamaların kullanılması.

Örneğin aranızda blog tutanlar, inceleme paylaşanlar vb. varsa yeni yayına aldığım Literatus (https://literatus.org) adlı çok-dilli blog platformunu deneyebilirler. Türkçe bölümünde (https://tr.literatus.org) birer
 yazılarını yayınlarlarsa bana çok büyük bir destek vermiş olurlar. Literatus ile normal blog tutmanın haricinde yazılarınız üzerinden doğrudan para da kazanabilmektesiniz. Örneğin bir koin hakkında detaylı bir inceleme hazırladığınızı ve 1 TL'den satışa çıkardığınızı ve 500 kişi tarafından okunduğunu düşünün (şurada görüldüğü gibi https://www.youtube.com/watch?v=Nj1nSBnjpdE). Şu an Türkçe dahil 6 dilde yayında ve çoğu Bitcoin SV destekçilerinden oluşan küçük bir kullanıcı kitlesi var. Sitedeki tek Türk site kurucusu olarak benim Smiley Dolayısıyla platforma katkı sunarsanız bana en büyük desteği vermiş olursunuz.

Ayrıca beni Twitter üzerinden takip ederseniz de sevinirim: https://twitter.com/prayer0000

gospodin
Legendary
*

alex

View Profile WWW
March 12, 2019, 04:37:55 AM
Last edit: March 12, 2019, 04:59:23 PM by gospodin

Tam olarak at kafası bu olsa gerek. 75 karakter dolsun yeter değil mi ?

prayer0000 hocam ellerine sağlık daha önce paslanmaz çelik çalışmanızı görmüştüm ancak bana çok kullanışlı gelmemişti. Ne olursa olsun bazı kafasızlar tak diye her şeyin mükemmel ve en güncel halinin icat edildiğini zannetse de her şey binlerce hatanın, yanlış denemenin sonucunda bulunur. Ellerinize sağlık hocam, bir ürün ortaya çıkarmayı denediğiniz ve denemeye devam edeceğiniz için dahi gurur duyuyorum. Umarım başarıya ulaşırsınız.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5116342.msg50122560#msg50122560
PHI1618
Legendary
*

View Profile
March 12, 2019, 12:53:05 PM

Kripto işlerinde yer alan herkes, kripto dünyasında STO (Security Token Offering) yani Menkul Kıymet Tokenlerinin satıldığı yeni bir fon toplama yöntemi olduğunu elbet duymuştur.

STO'yu kriptoda kullanma fikri, ICO dolandırıcılığı ile ilgili birçok sorundan sonra ortaya çıktı. Açık konuşmak gerekirse, 2017-2019'da yapılan ICO'ların %98'i ya dolandırıcıydı ya da hiç kimse yatırım yapmak istemediği için başarısız oldu. Dolandırıcılar (özellikle Rusya, Litvanya, Ukrayna, Hindistan), eğer milleti dolandırırlarsa kimsenin peşlerine düşmeyeceğini ve cezalandırılmayacaklarını anladıktan sonra çok hızlı bir şekilde ICO işine girdiler.

Ethereum ve diğer platformlarda ICO yapmanın çok kolay olması sayesinde, bir sahte/scam kripto projesi yapmak çok kolaylaştı. Ayrıca, ICO'lar, kontrol edimeyeceklerini bildikleri için sahte resimlerle ekipler oluşturup başka projelerin tanıtım belgelerini dahi çaldılar. 2018 yılının sonunda yatırımcıları sahtekarlığa karşı korumak için bir şeylerin değiştirilmesi gerektiği çok açık bir şekilde ortaya çıktı ve STO'nun bunun için iyi bir araç olarak görüldü.

STO Menkul Kıymet Tokeni Teklifi ICO ile neredeyse aynıdır, ancak bir ICO'dan farklı olarak, STO bir menkul kıymet, hisse senedi, tahvil vb. gibi varlıklara yapılan bir yatırım sözleşmesidir.

Şimdi basit bir şekilde anlaşılabilir hale getirelim.

1. STO'ya yatırım yaparken, KYC süreci gereklidir (STO'yu düzenleyenler ve yatırımcılar tanımlanmalıdır) Bu sayede yatırımcılar sahte ekiplerden korunacak ve paranızı kimin aldığını bileceksiniz.
2. STO her zaman bir tür maddi varlık tarafından desteklenmelidir. Bu bir çeşit emanet/escrow olacaktır.
3. STO'lar menkul kıymetler olarak sınıflandırılır ve başlatıldıkları ülkenin resmi olarak tescilini gerektirir. (SEC, FCA, vb.)
4. Bir STO'yu başlatmak çok pahalıdır ve dolandırıcıların parası yetmez.

STO'lar kripto dünyasındaki finansal özgürlük ideolojisine aykırı olabilir, ancak her şeyin şeffaf olduğu fon toplama yöntemleri daha sağlıklı olacaktır. Sadece gerçek şirketler ve yatırımcılar buna katılabilecektir.

Tabi ki bu, tüm ICO'ların scam olduğu anlamına asla gelmez, ICO'lar kripto dünyanın çok büyük bir parçası.

[im g]http://picresize.com/images/rsz_aaa.png[/img]

Orijinal konu mosporogroz adlı arkadaşa aittir, Türkçe çevirisi bana aittir.
Çeviri yapmış arkadaş, emek boşa gitmemeli.

Pages: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 »  All
  Print  

Jump to: