Bitcoin Forum
November 02, 2024, 05:23:16 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 »  All
  Print  
Author Topic: Merit alması gereken başlıklar hangileri ?  (Read 26187 times)
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
August 21, 2019, 07:41:43 AM
 #201

Kaynak: https://info.binance.com/en/research/marketresearch/portfolio-1.html
Not: Çeviri ve düzenleme bana aittir.

Bu başlıkta, Bitcoin ile ilgili volatilite(oynaklık) ve zamana göre getirileri gibi bazı temel ölçütler hesaplanmaktadır.

Bitcoin, fiyatı 1 Dolardan 20.000 Dolara yükselirken yıllar boyunca çok büyük fiyat değişiklikleri sergilemiştir.


Tablo 1: 2011-2019 arası BTC getirileri



Yukarıdaki tabloda, yeni chain(zincir)lere neden olan hardforklar(çatallaşma) hesaplamadan hariç tutulmuştur, ancak bu yeni coinler pasif yatırımcılar için göz ardı edilemez pozitif getiri kaynaklardır.


Tablo 2: 2010 - 2015 arası Bitcoin fiyatı


Bitcoin fiyatı, bir borsadaki ilk referans fiyatı ile Aralık 2015'te 1000 USD'nin üzerindeki fiyata gelerek zirve yapması arasında, şiddetli dalgalanmalar gösterdi.

MtGox’un iflasının ardından, Bitcoin fiyatı 2015 yılında 300 Dolar civarında bir seviyeye geriledi. Bu dalgalanmalara rağmen, Bitcoin’in hashrate'i(madencilik hızı) Aralık 2015’te ilk defa madencilerin yoğun ilgi gösterdiğine işaret ederek 1 exahash/saniye'ye ulaştı.


Tablo 3: 2 ana fork ile birlikte Bitcoinin dolar bazlı fiyatı (2016-2019)


Bitcoin’in fiyatı 2017’nin başlarına kadar 1.000-2.000 dolar civarında kalırken, 2017’nin ikinci yarısında Bitcoin’in, 20.000 doların biraz altında bir değerle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Fakat daha sonra fiyatı 3500 dolara kadar geriledi.


2019'un başından bu yana, Bitcoin fiyatı 10.000 dolara yakın seviyelere yükseldi.

Ağustos 2017’den 2018’in başlarına kadar, Bitcoin’in blok zinciri birkaç kez bölündü (hard fork), iki ayrı blokzinciri üzerinde çalışan 2 ayrı coin ortaya çıktı.

Özellikle, Bitcoin Cash (BCH), 1 Ağustos 2017'de, maksimum blok büyüklüğüyle ilgili bir topluluk anlaşmazlığı nedeniyle çatala uğradı.

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
August 25, 2019, 05:18:46 AM
 #202

Trader'ların dikkatine Altcoin Analizcisi ayağınıza geldi! 📣
Coin, token, ico, ieo, bounty sorularınıza analiz çekilir. ✍️
5 dakikada yapılır hemen teslim edilir. 💡
: )



Girişi biraz espirili yaptım ama hizmette ciddiyim. Arzu ettiğiniz coini sorun kendi kriterlerime göre değerlendirip açık fikrimi yazayım. Bütün coinlerin kendi doğası vardır. Her coin hakkında tabiki uzman olamam. Çoğu coin hakkında sadece mevcut verilere bakıp ilk izlenimlerimi sunabilirim. Yakından takip ettiğim coinler hakkında da tecrübe ve sezilerimi de ekleyebilirim. Sorduğunuz coin ile ilgili özel veriler, haberler varsa onları da eklediğinizde değerlendirmem daha sağlıklı olacaktır. Konunun aynı zamanda yeni üyeler için eğitici olmasını da umuyorum.

Uzun yıllardır trade yapıyorum. Yüzlerce coin/tokende işlemler yaptım. Binlercesini takip ettim. Çokça tecrübe biriktirdim.

Açıkça belirteyim ki, mesajlarımın hiç biri yatırım tavsiyesi değildir. Fazla beklentiye girmeyin. Kendimi de kasmadan, aklıma geleni yazacağım farz edin. Doğru-yanlış olmasını umursamayacağım. Çoğu sadece izlenimden oluşacak veri analizidir. Yinede elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağım. Amacım boş vaktimi eğlenceli bir işle değerlendirmek.

Konuya ilgi olursa analizlerimi bir drive tablosunda da arşivleyebilirim.
Lütfen sizlerde arkadaşların soracağı coinler hakkında düşüncelerinizi belirtin.

Gönderin sorularınızı gelsin Smiley

* Herkes 1 coin/token yazsın lütfen. Fatal error vermesin makine organik sonuçta.
* Bir süre sonra başka coin analizi de isteyebilirsiniz.
* Daha uzun bir aralıkta aynı coinin güncel değerlendirmesini de isteyebilirsiniz.









Yapılan Değerlendirmeler:

WİNK

Wink hakkında yorumunuzu alabilir miyim hocam? yalnız meritim yok, teşekkürlerimi sunsam şimdiden yeterli olur mu? Smiley

Sizin canınız sağ olsun, herhangi bir şey karşılığında yapmıyorum Smiley

Wink;

Çıktığı ilk günden beri benimde ekranımda sürekli takip ettiğim bir coin. Ama sadece ieo tokenı olmasından dolayı takip ediyorum ve küçük hareketlerine odaklandım. Bunun haricinde uzun süreli yatırım yapılacak bir coin kesinlikle değildir. Hemen hemen bütün kumar bazlı coinlerin makus bir talihi vardır. Zaten piyasada da bunlardan oldukça fazla var. Tabi win bunlar içinde en iddialılarından biri. Yinede ben bu sektörün selametini pek hayırlı görmüyorum.

Kumar amaçlı piyasaya sürülen bir dizi kripto para:
$CBC $FUN $GPN $BETR $BET $CHP $EGC $BCI $ASA $PLAY $BST $EDG $UNIT $TFL $FLOT $CPC $CSNO $CAS $DICE $XPST $SCR $SPX $LBT $ESZ $GIF $LCK $UAC $TGAME $WGR $MRS $MBI $GIM $GOAL $VSL $ABP $FUNDZ $SPECTRE $CASH $TIP $XWIN $ASTOR $MOS $VSLICE $1KCOIN $BTRM $FAIR $GRO $PLY $WIN $RFL $MOG $NLC2 $VRBTC $XBL $HT $AMMO $BETX $DCI $RLT $E4ROW $PPY $MAG $LOTC $ETA $BBET $MIND $CBET $BETKING $XVIA $ODDZ $MPRM $IDICE $FXN $FGD …

Önemli olanlarını çoğumuz ico'sundan beri biliyordur. Hepsi iddialı bir şekilde başladılar. Neyse bu bölümü geçeyim.

İeo zamanında ben bu coinin BTT fiyatına yaklaşacağını düşünüyordum ama malesef tam tersi oldu. İyi ki ilk gün ve ilk dakika bozmuşum elimdekileri. Sirkülasyon açısından da çok aşırı kümülatif buluyorum kişisel olarak. Bu kadar fazla sayıda tokenın dağılabilmesi için ciddi bir zaman gerekiyor.

Yakın zamanda yukarı atılım yapması için görünen, önemli bir sebep yok. Sadece en son yapılan ieo olduğu için, kervana, geleneğe uyup yükselebilir. Bunun haricinde önemli bir sebep görmüyorum.


Teşekkürler hocam, benim de eklemek istediğim şeyler şunlar: Özellikle edgeless ve funfair uzun zamandır duyduğum projeler ve kumar projeleri yeri geldiğinde aşırı hypelanabiliyor. Adamlar ellerindeki malı boşaltmak için bunu yapmak zorunda yoksa kasanın elinde bir yığın çöpten başka birşey kalmaz. Ancak tabii ne zaman olur orası belirsiz...
Funfair 6.5 milyar token ile 800m dolar marketcap'a (şu an 15m dolar) ve yanlış hatırlamıyorsam edgeless da 250m dolar marketcap'a ulaşmıştı bir zamanlar...wink şu an elimde olduğu için hold etmeye devam edeceğim, zararına satmak istemiyorum. tekrar teşekkür ederim, bol kazançlar...

Wink için bende ekleme yapayım tamamiyle doldur boşalt coin oldugunu dusunuyorum. Ben ieo da elime gecenlerin hepsiyle 4 sattan vedalastım benim için yeterli parasını kazandırdı. Bekleyenlerde var ise arkasında justin fırlaması oldugu için elbet bir gün yeniden pompalanacagını tabiki eklemek istiyorum. Çekik jıstın her buldugu fırsatta winki shillemekten geri kalmıyor. Hatta yakın zamanda elinde trx /win airdrop açıklamıştı bile. Belki 7 8 9 10 satları görür ama ne zaman olur tabiki Allah bilir.




Spectrecoin ve Equal
hocam benim sorum spectrecoin. nedense son birkaç zamandır gözüme batıyor bu it: https://coinmarketcap.com/currencies/spectrecoin/
Spectrecoin
Öncelikle son 1 yılda hacmi oldukça düşük. Yıl içerisinde giderek düşmeye devam eden bir hacim görüyorum. Ciddi bir borsada henüz listelenmemiş olması bunun temel sebebi olmakla beraber şuanda sadece 1 borsada %100'lük hacime sahip. Yani tek borsada işlem görüyor. Bu veriler arasında oldukça uçurum olduğundan dolayı coinin ticareti neredeyse durmuş diyebiliriz. Yatırım yapılacak bir coin değil bu açıdan. Kendi zincirine sahip bir coin. Stake dağıtan coinlerin geleceği genelde aşağı doğru grafik çizmekte zaten. Gizlilik odaklı bir çok coin var hali hazırda monero bunların en iyisi. YTD ama elinde ciddi bir miktar olan uygun bir yükselişte kendini dışarı atsın.

Suply olarak bir sınır belirlenmemiş, sürekli ucu açık. Bu açıdan enflasyon önemli bir tehdit.



Quote
bir diğeri de bende bulunan sikik token equal. hani ben biliyorum ama başkaları ne düşünüyor merak ediyorum: https://coinmarketcap.com/currencies/equal/

Bir bnb chain tokenı ve yeni. 100 sata çıkıp 16 sata inmiş.
Eğer bu seviyelerden maliyetlendiyseniz bence bu tokene şans vermelisiniz.
Veriler umut veriyor. Zira son bir kaç günce hacimde patlamalar oluyor.
500-1000 dolar olan günlük hacim son 3 günde 50 bin dolara çıkmış.
Buda birilerinin topladığı ve bıkan birilerinin elden çıkarttığı anlamına geliyor.
Hacim bu şekilde bir düzen takip ederse CEX haberi bile duymak mümkün.
Sirkülasyon oranı pek iyi değil malesef.
Önümüzdeki bir hafta özellikle hacim-fiyat korelasyonu yakından takip edilmeli.
Artış olmayacaksa elden çıkartabilirsiniz bu süre sonunda.

Proje olarak Trust Wallet gibi bir cüzdan uygulaması.
Şuradan ne kadar iddialı olduklarını az çok çıkarabiliriz: http://prntscr.com/oviai5

Dediğim gibi 1 haftalık süreç önemli. Şuan hacim konusunda ilerleme kaydediyor.

Equal swap yapacağı zaman biraz hareketlenmisti. Bende biraz vardı o da zamanında airdroptan ya da bountyden geldi etherdelta da hepsini satamadım. Belirli bir kısmı kalıyordu. O kalanı bu swap muhabbetine sattım gitti. Boğa gelirse belki gider yoksa şuan için yükselişi zor görünüyor.
Eyvallah hocam merit olursa vereceğim. Ben de birkaç ekleme yapayım sanal ile alakalı. 200 milyona yakın token takımı olacak. Daha önce erc20 tokeniydi binance zincirine yeni katıldılar. 2017 yılından beri piyasada bulunuyorlar. 

Spec içinse uzak durmak gerekiyor. 



Bat:
Çok teşekkür ederiz. Birkaç tane önüme sürekli düşen coin bulunmakta. Bunlardan bir iki tanesine yatırım düşünüyorum. Ancak kararsız kaldım.

Bat, doge, steem, golos, scr, weku 

Bir fikriniz var mıdır acaba?

Tek seferde 1-2 coin ancak kapasitem var. CMC'yi burda listelemenin anlamı olmaz. İnsaflı olun lütfen Cheesy

Bat:
Brave'ın tarayıcı tokenı. İnternet Reklamcılığında bir devrimdir. Ama günümüzün devri için değil. Geleceğin teknolojisi bu bence. Hali hazırda mevcut rakiplerini yenebileceği bir gücü yok Brave'in. Bu açıdan proje teknik anlamda ilerleyebilir. Ama rakipleri önünü sürekli kesecektir. Zaten bu yüzden fiyat çıkışı göremedik. Uzun süre 0,3 dolarda seyreden fiyat yarıya düştü. Ben bravi hep 0,3 dolar bildim ve bu fiyatı hep baz aldım. Sirkülasyon oranı da oldukça iyi olan, projeside orijinal ve ekibi de iyi olan böyle bir coini ben her zaman 0,3 dolarda kalmasını umuyorum.

Olumlu (btc) piyasa şartlarında tekrar 0,3 dolara yükseleceği kanaatindeyim. Bunun için yatırım yapan insanlar biraz sabırlı olup beklemeleri gerekebilir. Bat bir coin olarak çok başarılı çünkü bir çok önemli borsada yeri var. Şu tablonun harika dağılımı da yıldızlı pek iyi vermeme sebebtir:



Gösterdiğiniz listede en iyi yatırım olabilecek coin battır. Gerisi tırı vırı. Doge moge geçin bunları efenim Smiley



Monero:
Monero hakkında yorumunuzu merak etmekteyim.

Monero'yu burada en iyi bilene monero'yu anlatmaya ar ederim. Sloganımız belli: "Allah monero'nun belasını versin" Cheesy

Şaka bir yana...

Monero;
Gizlilik odaklı yapısıyla, benzer projeler içerisinde en çok tanınan, en köklü ve güçlü proje Monero'dur. Aynı zamanda madencilerin yakından bildiği bir coin. Yakında ETH'nin POS'a geçişi ile birlikte hash gücünün ekseriyetle yöneleceğini düşündüğüm coindir. What To Mine sitesinden verilere tekrar baktım ve bu fikrimi destekledim. ETH mandeciliğinin çoğu ETC ve XMR arasında dağılacaktır tahminim. Ayrıca BTC'nin ilk çıkış piyasası olan Dark Web'te de XMR'nin yaygın olarak kullanıldığını düşünüyorum. Bu açıdan Monero geleceği parlak bir coin. Ama bu fiyatlara da insanın alası gelmiyor o ayrı bir konu. Değerlendirmem fiyat haricindedir. 100 dolar ve üzeri olacaktır monero. Ama benim için garanti alım bölgesi 50 dolar seviyeleri. İleri bir gelecekte monero'nun hem madenciliği yoğun olacak hemde insanlar arasında ödeme aracı olarak yoğun kullanılacak. Uyuşturucu, hap, esrar, silah gibi karanlık piyasalarda özellikle Amerika'da. Yakın zamanda Ledger'a da eklendi yanlış hatırlamıyorsam. Kendini rahat kabul ettirebilen bir coin. Arzı düşük ama ETH Pos'a geçtiğinde ciddi bir arz yükselmesi de yaşayacak. Aynı oranda kullanım da artarsa yeme de yanında yat.





EOS, OAX

Bu faydalı konu için teşekkürler Smiley Ben de ortaya karışık yazayım coin/tokenleri. Bildikleriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
EOS, OAX, MTH, HOT(holo), Pundix, TRX.

Ortaya karışık atınca makine bozuluyor abi : ) Yinede seni kırmayım o zaman kısa kısa yazayım.

Eos:
Arkasında usdt'nin sahıbı, fabrikatör Bitfinex varken bu coine bir şeycik olmaz. Bitfinex için namus meselesidir EOS ağı. Kendi başına çok güçlü bir ağ aynı zamanda. Fakat bu aralar EOS'a kardeşler doğurmaya başladı Bitfinex. LEO ile başladı bu devir. Bitfinex aynı anda bu kadar coinin arkasında durup takip edebilecek mi bilmiyorum. Fiyat olarak ben en başından beri pahalı gördüğüm için asla almıyorum, trade yapmıyorum. Kişisel olarak trade için tercih ettiğim bir yatırım aracı değil. Bu suply'ye bu fiyat fazla, ne olursa olsun. Topluluğumuz henüz o kadar geniş değil. hımm... daha ne diyim...



OAX:
Ortalıkta bu kadar iddialı ve güçlü merkezsiz borsa varken OAX'a asla sıra gelmez. Uzun vadeli bir trade aracı değildir. Ama kısa vadeli pumpçuların aşık olduğu bir coindir. Ölü bir yerden alıp, yukarı bir yere yaz fiyatı genelde gerçekleşir. Ama hacimli işlemler için %100 zarar ettirir ben uyarayım sizi. Alacaksanız ufaktan ölüden alıp yukarıdan canlı satış yapacan. Hatta o işin de sırrı stop-limit emri vermekte Wink Cheesy



MTH:
Bulaşmayın.


Not: Herkes 1 coin yazsın ağalar. Makine değil bu da kafa : )





KMD
Merhaba, $KMD için görüşünüzü merak ettim. Yorumlamanız mümkün mü acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

KMD:
En esski coinlerden biridir kendisi ve köklü bir geçmişi var. Piyasada bunca olan bitenden sonra bile bu seviyelerde fiyatlanması bana göre olumlu bir durum. Özellikle blockchain geliştiricileri için çok kullanışlı imkanlar sağlıyor. Günümüzde bir çok DEX'in başaramadığı Atomic Swap'ı gerçekleştiren bir zincir. Zaten çoklu zincir KMD'nin sloganı haline geldi. Tabi bunları ne derece gerçekleştirebildiğini denetlemek lazım. Ben şahsen girip de test etmedim. Özellikle Atomic Swapın gerçekten nasıl bir mantıkla gerçekleştirdiğini deneyimlemek isterim doğrusu. Bunun için bir ara zaman ayırıp kurcalamam lazım. Malumunuz şuanda DEX diye geçinen tüm borsalar sadece kendi zinciri içerisindeki tokenlar arasında DEX vazifesi görüyor. Diğer zincirlerdeki coinleri takas edemiyorlar yada kendi ekiplerine ait geçit cüzdanlar kullanıyorlar. Buda güvenilir bir yöntem değil, DEX hiç değil. Bu dediğimi unutmayın. Gelecek Atomic Swap uygulayan DEX projelerinde.

KMD projesi için görüşlerim oldukça olumlu. Aktif ve işini takip eden, güncellemeleri aksatmayan iyi bir ekip var karşımızda.

Fiyat hakkında görüş istiyorsanız; Yılın en düşük fiyatlarına doğru gidiyor. Yakın geleceği için bir tahminde bulunmam çok zor, düşüşünü sürdürebilir. Sürekli izlediğim bir coin olmadığı için... Ama orta uzun vadede KMD gibi öncü bir projeye ihtiyacımız olacak.

Yakın gelecek için şu veriler bana olumsuz hava hissettirmekte;
Servet Dağılımı:


Aktif adreslerin sayısı artmıyor:



Ayrıca transfer sayıları da şuan için iç açıcı bir tablo göstermiyor. Dediğim gibi bugünün değil geleceğin coini. Takip edelim orta-uzun vade için.



OCN
Ocn ve Semux hakkında değerlendirme alabilirsem güzel olurdu.Şimdiden teşekkürler.

OCN:
Odyssey: Odise destanı, uzun ve maceralı yolculuk
Grafiğine ilk baktığımda gerçekten de isminin anlamını hak ediyor. Uzun süre 0,002 dolarda sıkışma yaşamış ve nihayetinde kendini bırakmış 0,0012 dolara. Hacimsel olarakta sürekli bir düşüş görüyorum. Ayrıca suply oranında %60'lık bir oran var. Projeyi incelediğimde tam olarak anlayamadığım vaatlerini. "Güvene dayalı ekonomi paylaşımı" gibi bir sloganları var. Bunu duyunca aklıma direk MMM ponzi sistemi geldi. Buda iyi bir çağırışım yapmadı doğrusu. Birinin bana projeyi anlatması gerekiyor sanırım. Mobil uygulamalarını play store'a yayınlayamamışlar hala. İndirip denemek isterdim ama direk download ettiriyor. Böyle fikrini, vaadini ilk bakışta basitçe anlayamadığım projeleri sevmiyorum. Ne vaadediyorsan açık, basit bir dille anlat. "paylaşım ekonomisi" ve bir sürü bilindik slogan vari vaatler sıralanmış.

Ayrıca twitter hesaplarını şubattan beri güncellemiyorlar. Belli ki kendileri de bıkmış projeden. Telegram guruplarında admine soru sordum ortalıkta in cin top oynuyor. Bilemiyorum dostum... Tavsiyelik bir token olmadığı açık. Detaylı bilgim yok ama bunun sebebi de net anlaşılamayan izlenimi olabilir. Sonuçta yeni yatırımcılarında girip hızlı anlayıp heyecan duyabilmesi lazım hype için. Alacaksan, alma. Aldıysan, maliyetini gözle derim. YTD





Zach
Ayrıntılı bir ZCASH analizi alabilirsem memnun olurum,

bu çok iddialı bir Bitcoin fork'uydu, kendi içinde de forklara gitti, privacy, anonimlik falan derken hatalı ekonomik tercihlerle yıllardır fiyatı çok eridi...

şu anda özellikle ekip, teknoloji ve yazılım olarak ne durumda merak ediyorum

ZCASH:
Yakından takip ettiğim bir coin olmadığı için en güncel haliyle bilgi paylaşamam hocam ama mevcut verilere bakıp fikirlerimi ifade edebilirim.
Sizin de dediğiniz gibi forkların verdiği hype ile ayakta duran bir coin Zcash. BTC'den ayrılırken inanılmaz bir ilgi gördü ama piyasaya çıkması ile beraber dump yemesi bir oldu. En son iki ay önce bir fork daha yaşadı ve hype toplamayı başarıdı onda da. Herkes uçacak kaçacak sandı ama olay gerçekleşmeden dumpa başladılar.

Genelde haddindan fazla beklenti oluşturan coinlerde olağan bir durum bu. Şuanda fiyatı ilk çıktığı tarihlerdeki nominal değerlerde. Zcash'te tıpkı Monero gibi gizlilik odaklı bir coin ve bu özelliği ile ön plana çıkıyor. ETH'nin POS'a geçişinde bunun da ön plana çıkma ihtimali var. Ama özellikle madenciliği monero'dan biraz daha farklı ve zor. Zira Zcash madenciliği genel olarak 1080ti-1070 nvidia gibi pahalı güçlü kartlarla yapılıyor. Bu açıdan monero kadar yaygınlaşmayacağı açık. Zcash-Monero fiyat/suply korelasyonu açısından değerlendirdiğimizde Zcash fiyatının çok daha ucuz olduğunu görüyoruz.

Madenciliği pahalı kartlarla yapılıyor olması Zcash'e hız, stabillik gibi güçlü özellikler katıyor olmalı. Monero ile bir aralarında benchmark tarzı bir hız karşılaştırması yapmakta fayda görüyorum.

Son 1 ay boyunca fiyat düşse de transfer sayıları artmış.


Hash gücü ciddi anlamda artış trendinde.


Gizli-Açık Transferlerin sayısı son bir ay:


Bu üç tabloyu analiz ettiğimizde;
Hash gücünün artıyor olması, madencilerin ilgisini gösteriyor.
Transfer sayılarının artıyor olması bu veriyi olumlu anlamda destekliyor.
Ayrıca gizli yapılan işlem sayılarının görece fazla olmaması, zcashin pis işlerde fazla kullanılmadığını gösteriyor (henüz)
Pis işlerde çok kullanılmış olsa dump riski olarak değerlendirirdim bunu. Çünkü "hırsızlar satmaya eğilimlidir."

Aktif ve yeni adreslerin sayısı ciddi anlamda artmış durumda. Buda yeni katılımcıları işaret etmekte.


Ayrıca aşağıdaki tabloda toplamda 17m adetçik coinin dağılma oranına bakabilirsiniz. Oldukça yayılmış durumda olduğunu söyleyebilirim. İlk 50 adreste toplam coin miktarının %30'u bulunuyor. Kalan %70 verimli bir şekilde dağıtılmış. İlk 50 adreste de ciddi bir dump riski taşıyan zengin bir şahıs adresi yok denilebilir.


Ekip olarak da aktifler. Zaten proje hareketli olunca ekipte aktif oluyor.

Sanırım şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Genel anlamda uzun vade için pozitifim ZCASH'e karşı.

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
El-Cezeri
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 214


Analist - Trader - Yazar


View Profile
August 25, 2019, 11:43:53 AM
Last edit: August 25, 2019, 11:56:53 AM by El-Cezeri
 #203

@PHI, dikkatin için çok teşekkür ederim. İlginden dolayı onur duyduğumu söylemeden edemeyeceğim Smiley O konuda hala analiz etmem gereken bir kaç istek coin var. Aklımda en kısa zamanda yapacağım inşallah.

PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
August 25, 2019, 08:20:16 PM
 #204

@PHI, dikkatin için çok teşekkür ederim. İlginden dolayı onur duyduğumu söylemeden edemeyeceğim Smiley O konuda hala analiz etmem gereken bir kaç istek coin var. Aklımda en kısa zamanda yapacağım inşallah.
Forumda takip ettiğim yazarlardansınız Smiley

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
August 26, 2019, 09:08:17 PM
 #205

Kaynak: https://www.binance.com/en/support/articles/360032921211

Çeviri ve düzenleme bana aittir.




Merhaba Binance dostları...

Binance, ödünç verme(Lending) Platformumuzu 2019/08/29 6:00 AM (UTC) itibarıyla, adresinde boşta dijital varlıkları olan Binance kullanıcılarına katma değerli bir hizmet olarak başlatıyoruz.

Lending'e başvurmak isteyenler için bağlantı: https://www.binance.com/en/lending

Borç Verme(Lending) Hakkında

Borç Verme ile Binance kullanıcıları, belirli bir süre zarfında varlıklarını ödünç vererek faiz geliri elde ederek fonlarını büyütebilecekler.

Borç verme lansmanının ilk aşamasında, 14 günlük sabit dönem BNB, USDT ve ETC mevcut olacak ve aşağıda daha ayrıntılı olarak sunulacak.


Faiz şartları nedir?

Yıllık Faiz Oranları: BNB (% 15), USDT (% 10), ETC (% 7).

Abonelik Zamanı: 2019/08/28 06:00 AM (UTC) ile 2019/08/29 0:00 AM (UTC) arasında.

Vade Süresi: 14 gün.

Faiz Hesaplama Zamanı: 2019/08/29 0:00 AM (UTC) - 2019/09/10 23:59 PM (UTC) arasında.

Faiz Ödeme Süresi: Vade dolduktan hemen sonra

Abonelik Formatı: İlk gelene ilk hizmet anlayışı.




Örnek faiz hesaplama:

A Kullanıcısı 10 lot BNB Lending için (toplam 100 BNB) abone olursa, vade sonunda kazanılan faiz 0.057534 BNB x 10 = 0.57534 BNB olacaktır.

NOT: Borç verme olarak kullanılan BNB bakiyeleri, her kullanıcının Binance Launchpad IEO'ları için günlük BNB bakiye hesaplamalarına dahil edilecektir.


"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
September 24, 2019, 08:29:02 AM
Merited by teramit (2)
 #206

Epey uzun zamandır forumda pek rastlamadığım bir konuyu buldum. Hepimiz cüzdanlarımızda BTC tutuyoruz. Bir çoğumuzda cüzdan ve/veya cüzdanlar üzerinden işlemler gerçekleştiriyoruz. Forumda bir kaç bounty, bir kaç alım-satım işlemi sonunda artık BTC adresiniz mutlaka birileri tarafından bilinir hale gelecek. Ve dolayısıyla BTC'nin merkeziyetsizlik konusu patlamış oluyor.

Anonimlik ne olacak?

Haliyle tüm işlemlerden sonra BTC adresiniz bir şekilde, birileri tarafından bilinir hale gelecek. E bu durumda anonimlik ne olacak? Aslında cahilliğimmiş şeklinde yorumladığım bir konu oldu bunu çözmem.
Şimdi her hafta ufak ufakta olsa ödeme aldığınız bir yönteminiz olduğunu düşünün. Ve ikinci bir yerden de birincinin haber olmadan yada birinci dolayısıyla kimliğinizin açığa çıkmadan bir ödeme almanız gereksin. Ne yapardınız?

XPUB

Burada XPUB'ı nasıl keşfettiğimi açıklamam lazım sanırım. İmzasını taşıdığım projenin ödemelerini BTC olarak almak için Enjin wallet'ı indirip kurdum. Bir süredir ETH cüzdanım için kullanıyordum Enjin'i. İmza kampanyasından haftalık ödemelerimi düzenli olarak alıyordum. Ne yazık ki telefonum (samsung s7 edge) geçtiğimiz haftalarda birden kapandı ve açılmadı. (eMMC arızası mı ne haltsa... küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi) Neyse ben zaten Enjin cüzdanı kendimce güvenli şekilde yedeklemiştim ve o yedekten tekrar bir telefona kurdum. Baktım kampanyadan bugüne kadar gelen BTC'lerim yerinde ve sapasağlam. Sevindim. Ancak geçenlerde bir bakayım duruma derken Enjin üzerindeki BTC adresimin değiştiğini farkettim. Tabi tahmin edeceğiniz gibi şok oldum. Bounty manager'a konuyu iletmeye karar verdim ama neden böyle oldu bir bakayım dedim kendimce. Sonra başladım Enjin support'u okumaya. Çok sürmeden XPUB'ı gördüm.

XPUB, kısaca Enjin wallet'ın (bir kaç cüzdan uygulamasında daha var) yukarıda yazdığım konuların önüne geçebilmek üzere sunduğu bir şeymiş. Enjin size her ödeme aldığınızda değişen bir XPUB listesi sunuyor. Yani xxx adrese bir ödeme aldığınızda, sistemde görünen BTC adresi değişip yyy oluyor. Sonra zzz... Ancak tüm bakiyeyi tek bir hesapta izleyip, o tek hesaptan tüm BTC'lerini tek seferde kullanabiliyorsunuz. Cüzdan adresleri değişse bile, siz eski adresinize düzenli gelen ödemelerinizi aynı hesaptan takip etmeye devam ediyormuşsunuz. Çok güzel bir şey değil mi?

Tabi ben burada cüzdanın yedekle-geri yükle olayından değil, XPUB  yüzünden adresimin değiştiğini öğrenince rahatladım. Sizlerinde bilmesi gerektiğini düşündüm. Şimdi multi hesapçılarda bilmeyenler varsa ışıklar yandı ama benim anlatma sebebim bu değil. Ama yine de evet mümkün. Tek bir hesapla farklı onlarca adresten BTC çekebilirsiniz.

Ben bunu kullandığım Enjin wallet'da buldum. Ama sonra araştırırken blockchain'de de mevcut olduğunu gördüm.

Son olarak aşağıda resimlerini koyacağım üzere Enjin wallet'dan XPUB adresinizi öğrenebilirsiniz. Ancak bunu paylaştığınızda, bu listeye bağlı tüm BTC adreslerinin görüntülenebilir olacağını unutmayın. Gizliliğinizi korumak için liste adresini koruyun derim. Sanırım blockchain'de xpub özelliği var ancak orada adresleri tek tek de listeleyebiliyorsunuz sanırım. enjin'de geriye dönük hesapları görme var mı emin değilim. XPUB üzerinden görüntülenebilir.

Zaten ufak ufak BTC'ler adresinize geliyorsa, bunları tek adresten dışarı çıkarma maliyet açısından büyük avantaj. Bu özellik Enjin wallet'ta BTC ve LTC için, Blockchain wallet'ta BTC ve BCH için mevcut.


[im g]https://support.enjin.com/hc/article_attachments/360006886794/XPUB-3.jpg[/img][i mg]https://support.enjin.com/hc/article_attachments/360006886814/XPUB-4.jpg[/img]




Çok ama çok uzun zaman oldu legderima dokunmayali hatta nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sanirim onda da sürekli olarak değişen BTC adresleri vardı. Anonimlikten ziyade kişinin güvenliğini sağlıyor. Dusunsenize içinde 1000 BTC nin olduğu kabak gibi duran tek cüzdan adresi bir yerde saldırıya açık hedef. Bunun yerine 20 tane farklı BTC adrese dağılmış cüzdan daha güvenli gözüküyor. Sürekli aynı adresten hareket olmuş gözükmüyor. Enjindeki benzer olay gotten anlamadiysam. 

Bu düşünce doğru değil. XPUB sadece anonim olmanı sağlar fakat tüm adresler aynı 12 kelimeye (mnemonic seed) bağlıdır. Bu kelimelerin sayısı Ledger gibi kripto para cüzdanlarında 24'e kadar çıkabilir. 12 word-BIP39 standardı 2048 adet ingilizce kelime bulundurur, birinizin cüzdanınızdaki tüm adreslere ulaşması için 2132 kombinasyon yapılması gerekir fakat kombinasyonların hepsi rastgele yapılmadığı için gerçek kombinasyon miktarı 2128'dir. Bu nedenle, çeşitli forumlarda kripto para cüzdanlarının private keylerini çalmaya çalışan kişilerin tamamı boşuna çabalamaktadır çünkü elinizde zamanında ötesinde süper bir bilgisayar bulundurmadığınız sürece bu kombinasyonu gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Bunun dışında Ledger cüzdanı 24 kelimenin dışında ekstra güvenlik isteyen kullanıcılar için 25. kelimeyi belirleme seçeneği de sunmuştur fakat bunu bir çok kullanıcı bilmez. Ledger cihazınızda aşağıdaki şekilde ilerleyerek 25. kelimenizi belirleyebilirsiniz.

Code:
Settings > Security > Passphrase > Attach to a PIN

Tüm bunların dışında ekstra güvenlik için benim tavsiyem multi signature kripto para cüzdanlarıdır. Standart cüzdanlarda her adrese karşı bir private key denk gelir ve private keye sahip olan kişi adresin sahibidir ama artık hiçbir şey eskisi gibi değil, 2013'de multi signature cüzdanlar geliştirildi. Kısaca anlatmak gerekirse, X ve Y'de iki farklı anahtar var ve cüzdanı açmak için bu iki anahtara da sahip olmanız gerekiyor. Multi signature cüzdanların farklı kullanım çeşitleri vardır; 2-2, 3-3, 4-3 gibi fakat kullanımı en yaygın olan yöntem 3-2'dir. Bu yöntemde üç adet anahtar bulunur. Biri X kişisinde, diğeri Y kişisinde bir diğeri ise fiziksel olarak kimsenin ulaşamayacağı bir noktada saklanmaktadır ve X'e ya da Y'ye bir şey olması durumda yedek olarak durmaktadır. Bir multisig cüzdanı kullanmak için birden fazla kişi gerekmez, bireysel olarak da multisig cüzdan kullanabilirsiniz. 3-2 yönteminde 3 farklı private keyi 3 farklı birbirinden bağımsız yere kaydedersiniz. Bu keylerden biri bilgisayarınızdayken, öteki key cep telefonunuzda olduğu durumda cep telefonunuzdaki key çalınsa dahi bilgisayarınızdaki keye de ihtiyaçları olacaktır fakat siz yedek 3. keyiniz ile transfer yapmaya devam edebilirsiniz.


Çok ama çok uzun zaman oldu legderima dokunmayali hatta nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sanirim onda da sürekli olarak değişen BTC adresleri vardı. Anonimlikten ziyade kişinin güvenliğini sağlıyor. Dusunsenize içinde 1000 BTC nin olduğu kabak gibi duran tek cüzdan adresi bir yerde saldırıya açık hedef. Bunun yerine 20 tane farklı BTC adrese dağılmış cüzdan daha güvenli gözüküyor. Sürekli aynı adresten hareket olmuş gözükmüyor. Enjindeki benzer olay gotten anlamadiysam. 

Bu 1000 BTC'lik cüzdan için iyi bir seçenek. Peki ya haftalık 0.0001 gibi ödeme aldığınız 2-3 farklı cüzdan olduğunu düşünürsek ne olur üstad? Bu BTC'leri çekmek için haftalık ciddi bir rakam ödemek zorunda kalırsın. Rakam önemli yani burada.

Çok ama çok uzun zaman oldu legderima dokunmayali hatta nerede olduğunu bile bilmiyorum. Sanirim onda da sürekli olarak değişen BTC adresleri vardı. Anonimlikten ziyade kişinin güvenliğini sağlıyor. Dusunsenize içinde 1000 BTC nin olduğu kabak gibi duran tek cüzdan adresi bir yerde saldırıya açık hedef. Bunun yerine 20 tane farklı BTC adrese dağılmış cüzdan daha güvenli gözüküyor. Sürekli aynı adresten hareket olmuş gözükmüyor. Enjindeki benzer olay gotten anlamadiysam. 

Bu düşünce doğru değil. XPUB sadece anonim olmanı sağlar fakat tüm adresler aynı 12 kelimeye (mnemonic seed) bağlıdır. Bu kelimelerin sayısı Ledger gibi kripto para cüzdanlarında 24'e kadar çıkabilir. 12 word-BIP39 standardı 2048 adet ingilizce kelime bulundurur, birinizin cüzdanınızdaki tüm adreslere ulaşması için 2132 kombinasyon yapılması gerekir fakat kombinasyonların hepsi rastgele yapılmadığı için gerçek kombinasyon miktarı 2128'dir. Bu nedenle, çeşitli forumlarda kripto para cüzdanlarının private keylerini çalmaya çalışan kişilerin tamamı boşuna çabalamaktadır çünkü elinizde zamanında ötesinde süper bir bilgisayar bulundurmadığınız sürece bu kombinasyonu gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Bunun dışında Ledger cüzdanı 24 kelimenin dışında ekstra güvenlik isteyen kullanıcılar için 25. kelimeyi belirleme seçeneği de sunmuştur fakat bunu bir çok kullanıcı bilmez. Ledger cihazınızda aşağıdaki şekilde ilerleyerek 25. kelimenizi belirleyebilirsiniz.

Code:
Settings > Security > Passphrase > Attach to a PIN

Tüm bunların dışında ekstra güvenlik için benim tavsiyem multi signature kripto para cüzdanlarıdır. Standart cüzdanlarda her adrese karşı bir private key denk gelir ve private keye sahip olan kişi adresin sahibidir ama artık hiçbir şey eskisi gibi değil, 2013'de multi signature cüzdanlar geliştirildi. Kısaca anlatmak gerekirse, X ve Y'de iki farklı anahtar var ve cüzdanı açmak için bu iki anahtara da sahip olmanız gerekiyor. Multi signature cüzdanların farklı kullanım çeşitleri vardır; 2-2, 3-3, 4-3 gibi fakat kullanımı en yaygın olan yöntem 3-2'dir. Bu yöntemde üç adet anahtar bulunur. Biri X kişisinde, diğeri Y kişisinde bir diğeri ise fiziksel olarak kimsenin ulaşamayacağı bir noktada saklanmaktadır ve X'e ya da Y'ye bir şey olması durumda yedek olarak durmaktadır. Bir multisig cüzdanı kullanmak için birden fazla kişi gerekmez, bireysel olarak da multisig cüzdan kullanabilirsiniz. 3-2 yönteminde 3 farklı private keyi 3 farklı birbirinden bağımsız yere kaydedersiniz. Bu keylerden biri bilgisayarınızdayken, öteki key cep telefonunuzda olduğu durumda cep telefonunuzdaki key çalınsa dahi bilgisayarınızdaki keye de ihtiyaçları olacaktır fakat siz yedek 3. keyiniz ile transfer yapmaya devam edebilirsiniz.

İnanılmaz güzel bir yazı olmuş. Tek başına başlık olmayı hak eden kapasitede. Eline sağlık.

BTC'nin geleceği için kafamı en çok bu süper bilgisayar ve kuantum bilgisayarları olayı karıştırıyor. Geçenlerde izlediğim bir TED konuşması vardı, kuantum PC'ler hakkında. Yapılan deneyde bir insan ve sıradan bir PC ile yazı tura yarışması düzenleniyor. Bilgisayar en iyi ihtimalle %53 kazanım yakalıyor. Yani yüzlerce farklı kişiyle ardı ardına yazı-tura üzerine bahis alınıyor ve PC'ler %53'üne kadar kazanabiliyor. Ardından aynı test bir insan ve bir kuantum PC (prototip) ile deneniyor. Ve ortaya çıkan sonuç inanılmaz. Sıradan bir PC %53 başarı yakalayabilirken, şans faktörünün devrede olduğu yazı tura gibi basit bir olasılıkta bile %93'ün üzerinde başarı yakalıyor. Evet kuantum pc insana karşı 100 oyunun 93'ünü kazanıyor. Bunun şans değil zeka içerikli olduğunu düşünsek sonuç ne olurdu sizce?

Bunu neden anlattım. Bir kuantum PC'nin çok fazla yorulmadan sıradan BTC cüzdanlarını tespit etmekte ve KEY'lerini bulmakta çok zorlanmayacağı fikri oluştu kafamda. Burada multi-sig olayı önemli hale geliyor. Ama kuantum PC karşısında ne kadar şans var emin değilim.

Buradan sonrasını herkes okumak istemeyebilir diye ayrı bir not olarak şuraya bırakmak istedim. Kuantum PC'ler olasılıkları sıradan bilgisayarların yaptığı gibi 0 ve 1'lerden oluşan basit kodlamaya dayandırmıyor. (0-1 konusuda hep Matrix'i gözümün önüne getiriyor ne işse Smiley )

Kuantum PC'lerde 0'dan 1'e doğru giden bir düzlemden bahsediliyor. Yani 0.0001'i de bir olasılık olarak görüyor kuantum pc'ler. Hal böyle olunca yukarıda bahsettiğim yazı-tura oyununda iki kez art arda tura gelmesini ve bunun ardından oluşacak tüm olasılıkları değerlendiriyormuş. Bu sanırım geleceğimiz için farklı bir tecrübe. Söz konusu videoyu bulursam sizlerle paylaşayım. Ben izlerken bir tedirgin oldum, yanlış sularda mı yüzüyoruz acaba diye...



"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
September 29, 2019, 05:16:35 AM
 #207

Blokzinciri bir tür dağıtılmış defter teknolojisidir (DLT), Hashgraph ise blok zinciri ile aynı teknolojiyi ve avantajları sunsa da, daha güvenilir olduğunu iddia eden bir konsensus algoritmasıdır. Klasik blok zincirinde birden fazla madenci aynı anda blok oluşturmaya çalıştığında bloklardan sadece biri kabul görürken, Hashgraph teknolojisinde aynı anda birden fazla blok oluşturulabilir. Bu nedenle Hashgraph teknolojisinin kripto para transferinde çok daha hızlı ve Byzantine hatasına (Byzantine fault) duyarlı olduğu söyleniyor. Hashgraph teknolojisinin dezavantajı tamamen merkezi olması ve kapalı kaynak kodlu olmasından kaynaklanıyor dolayısıyla blok zinciri teknolojisinin bize sağladığı merkezsizlik avantajını Hashgraph sağlayamıyor. [1]

Bu işin süslü kısmıydı fakat işin gerçek kısmına geldiğimizde Hedera Hashgraph'ın asla yatırım yapılmaması gereken bir kripto para birimi olduğunu anlıyoruz çünkü emisyon oranı çok yüksek ve hiçbir varlık bu kadar yüksek emisyon oranına karşı değer kazanamamıştır. Kısacası, Lale Devri'nde (Tulip period) üretilen fazla lalelerin sonucunda lalelerin değer kaybetmesi gibi Hedera da değer kaybecektir. Hedera Hashgraph, web sitesinden token metrics detaylarını kaldırmıştır çünkü insanların bilinçsizce yatırım yapmalarını istiyorlar. Her ne kadar token metrics detaylarını websitelerinden silerek bu gerçeği gizlemek isteseler dahi ben forum kullanıcılarını uyarmak için tokenlerin dağıtımının ekran görüntüsünü çoktan kaydetmiştim. Hedera'nın dağılım grafiği Grin ve Algorand ile aşırı derecede benzerlik gösteriyor dolayısıyla onlar gibi değer kaybedecektir. [2]

image loading...

Byzantine fault tolerance: "Bir grup veya parti içindeki tüm üyelerin, tek bir strateji üzerinde görüş birliğine varmalarını gerektiren iletişime, güvenilemediği veya doğrulanmadığı durumu ifade eder. Bu anlaşma probleminin bir örneği; bir kentin etrafını saran bir general grubunun, saldırıya veya çekilmeye karar vermemesi gerekliliğidir. Her general saldırmayı veya geri çekilmeyi kabul etmelidir, yoksa işler herkes adına kötüye gider. Bazı generaller haince davranabilir ve habercilerine yanlış bilgi ilettirebilirler. Bu problem, kripto para birimi için de, ağ katılımcılarının işlemleri bazında oluşabilir. Bu şartlar altında bir uzlaşmaya varılmalıdır. Bizans Hata Toleransı (Byzantine fault) çözülmez ise bir kanıt ister. Hataya dayanıklı dağıtılmış sistemler, bileşenlerin eksik ya da sahte bilgi kaydı ihtimaline karşı, daha önceden belirlenmiş bir method aracılığıyla fikir birliğine varır. Örneğin, Bitcoin, blokzinciri üzerinde bir fikir birliği için İş Kanıtı (PoW) konsensus sistemini kullanır." [3], [4], [5]

[1] Hashgraph Nedir?
[2] Grin ve Algorand Token Dağılımı
[3] https://www.youtube.com/watch?v=C07a3vt4LdI
[4] https://www.youtube.com/watch?v=VWG9xcwjxUg
[5] https://www.youtube.com/watch?v=dfsRQyYXOsQ

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
gospodin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2408
Merit: 1478

alex


View Profile WWW
September 29, 2019, 10:43:28 AM
 #208

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5182645.msg52587964#msg52587964
@matthias9515 güzel bilgiler vermeye devam ediyor.
Sekanex
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 110
Merit: 0


View Profile
September 30, 2019, 06:04:09 PM
 #209

Ben merit sistemini adaletli bulmuyorum. Her ne kadar Forumu bilgi paylaşımı açısından kullansamda forumu kullanmamın asıl amacı bounty kampanyaları bu konuda dürüst olacağım. Merit sistemide bu konuda ciddi engeller çıkarıyor bize. Tabiki forumun çöplük haline gelmemesi de gerek bu konudaki önlemleride anlıyorum ama mesela yorum ve postlara tüm kullanıcılar artı yada eksi not verebilse toplam artı miktarına göre rütbe sistemi olsa sanki bu tarz bir sistem daha adil olur bence. Böylece herkes artı miktarını arttırmak için daha kaliteli post açıp yorum yapmaya çalışır. Ayrıca forum da merit sahiplerinin tekelinden kurtulur. Yanlışmı düşünüyorum
jopen
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1470
Merit: 449


View Profile
October 03, 2019, 04:25:23 PM
 #210

10.000 Yılda yaptığımız bir işlemi 300 saniyede yapıyor olmasına takıldım... gece gece hesaplama yapmak istedim Smiley

Google arama kutusuna ''10000 year how many seconds'' yazdık ve bize 10.000 yılda 315.569.259.747 saniye cevabını verdi.

Bitcoin olasılık değerlerini hatırlayalım

Forum üzerinden 2011 yılında kjj adlı üye tarafından yayınlanan hesaplama :

There are exactly 2^160 possible addresses as long as we keep using RIPE-MD160.

2^160 is 1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976.


bir adrese ulaşma ihtimalimiz 1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976/1 olduğuna göre.


Şimdi bitcoin private key denemesi yapan bir program bulalım.
Plutus programımız olsun : https://github.com/Isaacdelly/Plutus
Açıklama bölümünde şöyle bir ibare var : ''It takes 0.0032457721 seconds for this progam to brute force a single Bitcoin address.'' Kısaca diyorki; 0.0032457721 saniyede bir adres araması yapar. 1 saniye / 0.0032457721 yaparsak = bize saniyede 308 adres taradığını gösterir.

Şimdi elimizde ne vardı? 10.000 yıl/ 315.569.259.747 saniye 315.569.259.747 * 308 = 97,195,332,002,076 yani bugünün teknolojisi ile ve evimdeki bir bilgisayarla bir bitcoin adresine adrese kafamı takmış olsam mevcut programlar ulaşabileceğim sonuç 97 trilyon deneme. verdiğim örnek program saniyede 308 tarama ile yavaş kalabilir bu nedenle bu programın 10.000 katı hızlı işlem yapan başka bir program olduğunu varsayıyoruz. deneme yapabileceğimiz sayı adeti : 971,953,320,020,760,000 yani 10.000 yılda yapabileceğim işlem 971 katrilyon.


1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976/971,953,320,020,760,000

Yani bir adrese ulaşma ihtimalim yüzdesel olarak 10.000 yılda %0.00000000000000000000000000000066503744860375901689 dir.

________________________________________

Şimdi 10000 yıllık işlemi 300 saniyede yapan bir kuantum bilgisayara bakalım.

normal bilgisayarımla 10000 yılda yapabileceğim işlem sayısı 971,953,320,020,760,000 ,  kuantum bilgisayarımız ise bunu 300 saniyede yapabildiğini düşünürsek. saniyede 3,239,844,400,069,200 adet işlem kapasitesi demektir. şimdi buradan ilerleyelim.. Kuantum bilgisayarımız saniyede : 3,239,844,400,069,200 işlem yapabiliyor. yani 323 katrilyon.


1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976/3,239,844,400,069,200

Kuantum bilgisayarla bir adrese ulaşma ihtimalim saniyede : %0.00000000000000000000000000000000221679149534586338 dir.

Kuantum bilgisayarla 10.000 yıl üzerinden hesaplama yapalım.

10.000 yılda kaç saniyemiz vardı? 315.569.259.747 Saniye

315.569.259.747 saniye * 3,239,844,400,069,200 saniyelik işlem  kapasitesi = 1,022,395,299,025,300,759,574,492,400 oktilyon toplam işlem.

Sonuç ? 1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976/1,022,395,299,025,300,759,574,492,400 ihtimadir.

hadi olayı çok çok abartalım. Dünya nüfüsü 20.000.000.000 olsun ve herkesin evinde bir kuantum bilgisayar olsun ve aynı anda bir adresin private keyini bulmaya çalışalım.


20.000.000.000 Kuantum bilgisayar *  1,022,395,299,025,300,759,574,492,400 -  10.000 yıllık kuantum bilgisayarla yapılan işlem = 20,447,905,980,506,015,191,489,848,000,000,000,000

Ne oldu : 1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976/20,447,905,980,506,015,191,489,848,000,000,000,000

10.000 yıl süre, 20.000.000.000 toplam kuantum bilgisayar ile bir bitcoin adresini bulma ihtimalimiz : %0.00000000001399102502399478611216170240058247006766 dir

Çok boş ve gereksiz hesaplamalar oldu ama 10.000/300 saniye kıyaslaması da bitcoin için pek farketmiyor. ileride saniyede çok çok fazla işlem yapan bir bilgisayar çıkar o zaman işler farklı olabilir ama 10000 yıl / 300 saniye kıyaslaması bile gördüğünüz üzere istediğiniz adresin private keyini bulmak için yeterli değil. yine random taramalarla başka adreslere ulaşma ihtimaliniz çok yüksek ama bu hesaplamalarla istediğiniz hesabın privaye keyine ulaşmanız mümkün görünmüyor. hesaplamalarda hata olabilir yine yanlış olan yerleri uzun uzun alıntı yapmadan bildirirseniz düzeltmek ve doğrusunu öğrenmek isterim.
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
October 07, 2019, 11:58:59 AM
 #211

Bitcoin ve Bitcointalk Tarihi
En Dikkat Çekici Olaylar [İnfo Grafik]

Bitcoin ve kullandığımız Bitcointalk forumunda bugüne kadar yaşanmış en dikkat çekici, ilginç olayları buraya güncelleyerek ekleyeceğim. Elimden geldiğince ilgili olayın linkini, kaynaklarını da iliştirmeye çalışacağım. Tam güncel bir arşiv olması açısından günümüze kadar güncelleyip çevirisini yaparak ilerleyeceğim. Daha sonra gelecekte de olacak önemli olayları bu konuya not düşebiliriz.

Tarihin akışı içerisinde arada atladığımız olaylar olursa lütfen yorum olarak ekleyin. Bende ana mesaja eklerim.
İlginizi çeken bir olay olursa kaynağına gitmek için üstüne tıklamanız yeterli olacaktır.
Dikkatinizi çeken olayı kopyalayıp konu altından yorumlayabilirsiniz.

Tarihten dersler çıkartmak umuduyla...



Not: @Xtraelv'in geçen sene açmış olduğu ve @Zedpastin'in açtığı konudan yararlanıp çevirisini yaparken aynı zamanda kendi bildiklerimi de ekleyeceğim. Ayrıca bir infografik taslağı hazırlayıp daha rahat takip etmenizi sağlayacağım.

Mobile en uygun ebatta yapmaya çalışıyorum. Genişlik kaç yapmalıyım sizce?
Renk ve şablon uygun mudur ona göre devam edeceğim?

Ek: Telefonumdan da baktım taslak fena durmuyor, yaklaştırmadan tam sayfa çıkıyor, okunabiliyor. Bu şekilde devam edeceğim çalışmalara. Amacım hem tarihte olan şeyleri yorumlamak (böylece öğrenmek) hem de size pratik bir şekilde sunmak.




















"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
vycl87
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1204
Merit: 630


View Profile
October 07, 2019, 02:12:48 PM
 #212

Ben merit sistemini adaletli bulmuyorum. Her ne kadar Forumu bilgi paylaşımı açısından kullansamda forumu kullanmamın asıl amacı bounty kampanyaları bu konuda dürüst olacağım. Merit sistemide bu konuda ciddi engeller çıkarıyor bize. Tabiki forumun çöplük haline gelmemesi de gerek bu konudaki önlemleride anlıyorum ama mesela yorum ve postlara tüm kullanıcılar artı yada eksi not verebilse toplam artı miktarına göre rütbe sistemi olsa sanki bu tarz bir sistem daha adil olur bence. Böylece herkes artı miktarını arttırmak için daha kaliteli post açıp yorum yapmaya çalışır. Ayrıca forum da merit sahiplerinin tekelinden kurtulur. Yanlışmı düşünüyorum

Teknik olarak sistem aynı. Sadece eksi merit vermek olmadığı için mi sizin itirazınız? Ayrıca bu işe eksi oy vermeyi koydukları anda ortalık karışır. Örneğin ben girip Rus, Endonezya bölümünde tüm gönderilere eksiyi basabilirim. Bunun önüne ne engel olacak? Ama kimse kimseye durduk yere merit vermez. Merit almak için çok çalışmak lazım mı evet. Ama %100 adalet kimseye yok dünya da maalesef.

Örneğin açılan çok iyi bir başlık 3-5 merit alırken, saçma bir yoruma bazen 20-30 merit verilebiliyor. Ama 3-5 de olsa birileri adaleti sağlamak için taşın altına elini sokuyor. Onun için gidişat üzerinden en iyi yöntem bu olabilir.
DrMsEr
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 728
Merit: 501



View Profile
October 11, 2019, 07:47:36 PM
 #213

Meriti doğru yerde ve doğru konu için harcamak gerekiyor yoksa millet birbirine karşılıklı merit ata ata saçma sapan konuları arşa çıkaracak tabi bu da kolay bir durum değil,ülkenin eurovisiondan çekildiği gibi merit sisteminden çekilmek istiyorum Smiley)
vycl87
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1204
Merit: 630


View Profile
October 14, 2019, 09:39:43 AM
 #214

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5192752

Multi-Coin Cüzdanlarla ilgili yaptığım değerlendirme başlığım.
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
October 21, 2019, 07:34:28 PM
 #215

NordVPN'in 2 yilligi 83 dolara alinabiliyor. Dunyanin her yerinde sunucusu var ve bir suru protokolu destekliyor. Sen 12 ayliga 600 lira diyorsun, 100 dolardan fazla para ediyor. Streisand da Algo da ikisi de zaten otomatik kuruluyor, aylik VPN'lere baktigimizda Mullvad gibi yerler var anonymity hizmetini en yuksek seviyede tutup sadece 5 euro isteyen. Senin bir aylik hizmetin bunun iki kati. Tek sunucu, 100 Mbps hizmet sunuyorum diyorsun ayda 10 dolar civarinda para istiyorsun. Bunun bilgisayar kurdu olup olmak ile alakasi yok. Dupeduz adam silkme, Turkce instructions olayini anlayabiliyorum, dogru gercekten Streisand Turkce instruction sunmuyor. Kimse tanimiyor, kimse sunuculari bilmiyor. Neden profesyonel sirketler gercek anlamda yari fiyatina, hatta bazi firmalar ceyregine ayni hizmeti bir suru sunucu ve 1Gbps+ hiz saglarken neden size gelsin ki? Isterse 12 milyar kapasiteli sunucu olsun, sundugun hizmet internette milyar kisi ve sirket tarafindan sunuluyor cogunda Turkce destegi de var, normalde daha ucuza ve daha kaliteli bi hizmet ile girisim yapilir, okudugm kadariyla "kaliteli" olmadigi gibi (200 kisiye 100 Mbps'lik sunucu dalga gecer gibi birsey) digerlerinin iki kati para istiyorsun. Bu mesajinda ukalalilikla alakasi yok, sen nasil satis icin ozgursen, bende fikir belirtmede ozgurum. Eger satisini baltaladigimi da dusunuyorsan, dusunmene gerek yok.

https://mullvad.net/tr/ - Butceniz yetiyorsa TR destegi ve bir cok sunucuya sahip, log tutmayan guvenilir bir saglayici.

https://surfshark.com/ - Son zamanlarda populer olmus, Ingilizce gerektiren fakat tam bir fiyat-performans saglayan VPN.

Ayrica bahsettigin "ogretme" isine de raziyim, ucret falan da istemiyorum. Herhangi bir firmaya guvenmeyip ya da kontrolun tamamen kendisine ait olmak isteyen, kendilerine ait VPN sunucusu isteyen arkadaslar bana PM atsin. Sunucu giderlerini acik acik onlara belirtip ne kadar tutuyorsa olayi detayli bir bicimde anlatip step-by-step kuruluma yardim da ederim. Yuzsuz gibi performansin yarisini verebilecek bir sunucuya 60 lira talep etmiyorum.




"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
October 24, 2019, 04:32:19 PM
 #216

nasıl etkinleştiriyoruz

URL bar'a "chrome://version" yazarak once hangi Chrome versiyonunda oldugunu kontrol etmen gerekiyor, eger 78'de isen bir sonraki asamaya, 78'de degilsen sag ustteki 3 noktaya tiklayip "Yardim" ve "Google Chrome Hakkinda" ya tiklayarak guncellemeyi kontrol ettirip guncellemen gerekiyor.

Eger versiyonda bir problem yoksa adres cubguna "chrome://flags" yazip cikan arama cubuguna "Dark Mode" yazdiktan sonra cikan "Force Dark Mode for Web Contents" otomatik olarak Default ayariyla geliyor, bunu Enabled yapip Chrome'u kapatip aciyoruz. (Sag altta buton cikiyor zaten)



"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
November 03, 2019, 07:29:40 PM
 #217

Forumda özellikle bu konu dışı bölümünde son zamanlarda bir film - dizi atılımı geldiğini görüyorum.
O zaman sizlere Pratik Bilgiler serimizin bu bölümünde çok faydalı olacağını düşündüğüm ve ülkemizde çok bilinmeyen (bilende çok sayıda insan var) Stremio'dan bahsetmek istiyorum.

Şimdi öncelikle şunu söyliyim, hepimiz bir şekilde film ve dizi izlemek için uğraşıyoruz. Bir dönem popcorn programı çıktığında artık sorunsuz her şeyi izleyebileceğiz demiştik ama o da uzun soluklu olmadı. Çünkü popcorn programı bir içerik barındırıyordu ve bir sürü hack, yasaklama gibi soruna konu oluyordu. Popcorn'un çok sayıda versiyonu türedi bizim kriptolardaki fork gibi. Popcorn.io, ws, tc vs... Ama sonuçta hepsi sorunluydu. Sonrasında film siteleri birden hız kazandı. Herhalde hepimiz bir dönem dizimag kullandık mesela. İndir, kaydet, sil arşivle sizede zor geliyor ve çözüm arıyorsanız çok doğru yerdesiniz tebrikler Smiley

Sizleri stremio ile tanıştırayım.
NOT: Program sadece kendimin kullandığı bir program olup güvenilirliği hakkında fikrim yoktur. Oluşacak tüm sorunlardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum. Sadece kendim kullandığım ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadığımı iletebilirim.

Stremio bir içerik sağlayıcı değil. Yani doğrudan size sunduğu hiç bir veri yok. Sadece diğer bir çok içerik sağlayıcıya aracılık ediyor.

Tv içeriklerinden, dizilere, filmlerden belgesellere ve podcast'lere kadar sınırsız içerik var. Çünkü açık kaynak kodlu bu programda eklentiler üzerinden diğer içerik sağlayıcıların entegrasyonu var.

Netflix dahil pek çok platformun kullanılabildiği bir program stremio. İsterseniz netflix üyeliğinizi buraya bağlayarak buradan içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Ben netflix abonesiyim ama bu program ile isterseniz netflixle işiniz kalmayabilir. Amazon, Hulu, Netflix ve diğer tüm içerikler stremio'da zaten teknik olarak ulaşılabilir. Ve evet tamamen ücretsiz! (Türkçe filmlerde dönem dönem erişilebilir oluyor ama genelde global düşünmek lazım.)

Öncelikle söyliyim online izlemek çoğunlukla mümkün ama benim ortalama hesabıma göre %20-30 oranında bazı içerikler olsa da paylaşan olmadığı için içeriğe erişim mümkün olmayabiliyor. Örneğin 2000'li yılların başında yayınlanan dizinin bazı bölümlerinde paylaşım her zaman mümkün olmayabiliyor. Ama son bir kaç yıl içerisindeki tüm içeriklere rahatlıkla erişebilirsiniz.
Tanıtıma başlamadan önce, son olarak, stremio'da sinemadakilerde dahil tüm içerikleri görebiliyorsunuz. Ancak eklentilerde bazen sinema çekimi versiyonları da yer alabiliyor. Bunları ben izlememeyi tercih ediyorum. Bunun için bir kaç önerim olabilir. İlgili içeriği (film ya da dizi) açtığınızda sağda eklentileri (add-on) göreceksiniz. Orada seçmek istediğiniz add-on'un üzerinde beklerseniz açacağınız dosyanın uzantısını görebilirsiniz. hdcam, hd-ts şeklindeki içerikler genelde sinema çekimidir. Bunların dışındaki seçenekler sağlıklı görüntüler sunabilir sizlere.

İlgili platforma https://www.stremio.com/'dan ulaşabilir ve programı oradan indirebilirsiniz. Stremio hem masaüstü hemde android sürümü var olan bir program. ios hakkında bilgim yok.
Programı kurup ister üye olabilir, isterseniz misafir girişi yapabilirsiniz, ben üyeliği tavsiye ederim çünkü dizilerde izlediğiniz yeri hatırlaması sizin için bir artı. Kurulum sonrası örnek ekran;
Quote

Üyeliğinizi tamamladıysanız ya da misafir girişi yaptıysanız artık hazır sayılırız. Son bir kaç adım.
Resimde en üst sağ kısımda araç çubuğunda puzzle şeklinde bir imge var. Ona tıklayarak add-on yani eklentilere geçiyoruz.
Buradan bize uygun içeriklerin add-on'larını tek tek yüklüyoruz. Burada büyük torrent sitelerinden, popcorn orijinale udemy kurslarından müzik eklentilerine kadar onlarca farklı eklenti var. +18 içerik dahil. Size uygun olanları ekleyerek geri tuşuna basıyoruz ve artık hazırız.

Quote

Programın Türkçe versiyonu var. Ama İngilizce kullanımı da çok basit.
Soldaki araç çubuğundan içerikleri Film, dizi, tv programı, müzik seçebiliyor. Altından sıralama yöntemini belirleyebiliyorsunuz. Üstteki araç çubuğundan kütüphaneniz, keşfet bölümü ve dizi-film takviminiz kişiselleştirilebilir olarak duruyor. Benim en sevdiğim olaylardan birisi bu.

Kütüphanenize eklediğiniz diziler takvim bölümünden yeni bölümü yayınlandıkça size görünür oluyor.

İstediğiniz içeriği seçtiğinizde, sizi ilgili içerikle ilgili ana bir sayfa karşılıyor. Bu sayfadan içeriğin IMDB notu, temel bilgileri ve fragmanlarını görebiliyorsunuz. Sağda açılan listeden de size uygun eklenti üzerinden yayın almaya başlıyorsunuz.

Şimdi sistem teknik olarak torrent mantığıyla çalışıyor. Siz okey verdiğiniz anda cihazınız o ilgili torrent ağından içeriği indirmeye başlıyor. Bu aşamada hem indirme hem gönderme yaptığını unutmayın. Bu noktadan sonra size kişisel bir seçenek geliyor. Ayarlardan değiştirebileceğiniz üzere isterseniz sadece bu içeriği indirip izlerken siz gönderme yapabilirsiniz. Ya da izlediğiniz filmi PC'de tutmayı seçerseniz pc'nize aynı anda kaydeder ve programı açtığınızda o listeden göndermeyi sürekli yapar. Bunun tercihini size bırakıyor. Şahsen ben güvenlik sebebiyle, sadece izlerken paylaşıma izin veriyorum. Ama bu size kalmış.

Program üzerinden isterseniz, içeriği TV'ye yansıtma yapma şansınız var. Ayrıca bir diğer güzelliği de altyazılar. Her içerik için bir çok dilde altyazı seçeneği mevcut. Siz ayarlardan dilinizi Türkçe seçtiğinizde tüm içeriklerde eğer varsa Türkçe altyazıyı kendisi otomatik ekler. Yayın sırasında izleme çubuğundan isterseniz veya eğer senkronizasyon iyi değilse seçeneği değiştirebilirsiniz. Ya da sizin dışarıdan bulduğunuz başka bir altyazı seçeneğini ekleyebilirsiniz.

Hepinize iyi seyirler. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Android versiyonu da telefonumda kurulu ve senkronize çalışıyor. Ancak ben pek kullanmıyorum bu nedenle Android hakkında sorularınızı tam anlamıyla cevaplayamayabilirim. Ama PC konusunda sanırım cevap verebilirim.


"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
wolwoo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2128
Merit: 1148



View Profile
November 05, 2019, 12:59:35 AM
 #218

Yeni bir üye için forumda kullanılan bazı özel sözlere (argosuna) alışmak zaman alan bir durum.
Yeni traderlar için kripto terminolojisini bilmek ve anlamak önemlidir.
Yeni blockchain yazılımcıları için buradaki sözlüğü gözden geçirmek yararlı olacaktır.
Maddeleri sıralayıp içeriği zamanla yazacağım. Sizde istediğiniz bir kısmını tamamlayabilir yada yeni kelimeler ekleyebilirsiniz.

Bu konuyu zamanla geliştirip büyütmeyi planlıyorum. Öncelikle forum jargonu ile başlayıp zamanla tamamlayalım. İş bu içerikte kripto paralar, token ve assset'ler "coin" olarak anılacaktır.

Bitcointalk

HODL: "Hold On for Dear Life" olarak bir açılımı yapılsa da esasında eski bir forum kullanıcısının açtığı bir konu da başlığa "hold" yazacağına "hodl" yazması ile benimsenmiştir. Bir coinde uzun süreli olarak beklemeyi ifade eder. O coninin koruyucusu olarak adlandırılır.

FOMO:  ‘Fear Of Missing Out’. Fırsatı kaçırma korkusu olarak özetleyebiliriz. Bir coin grafiğinde yeşil bir pump gördüğünde trader'lar o coine üşüşürler. Yani fomo oluşur. FOMO kriptoda işlem yaparken dikkat edilmesi gereken büyük bir faktördür çünkü kripto para piyasaları hala duygular ile yönlenebilen bir borsadır.

FUD: ‘Fear, Uncertainty and Doubt’. Korku, Belirsizlik ve Şüpheyi ifade eder. Belirli olumsuz bir haberin (gerçek veya yalan) yayılmasıdır. Fud yapmak, fud yaymak gibi cümle içinde kullanılır. Fomo'nun tersidir.

ATH: All-Time High. Tüm zamanların en yükseği anlamına gelir. Bir coinin rekor fiyata çıktığı seviyeyi ifade etmek için kullanılır.

Balina: Önemli miktarda sermayeye sahip olan büyük oyuncu. Balinalar, büyük sermayelerinden dolayı genellikle küçük altcoinlerde büyük hareketler sağlarlar.

Shill: Bir coini gereğinden fazla öne çıkartmak, anlatmak, reklamını yapmaktır. Bunu yapanların amacı yatırımcıları bu coine çekmektir. "X coini shilliyor" şeklinde cümle içinde kullanılır.

Bag Holder: Bir coini yüksek fiyattan alıp, onu satma fırsatını kaçıran yatırımcılar için kullanılır. Coinler için riskli holderlardır.

ANN

Bounty

BT

Bump

Early Adopter Envy

Edit

GLBSE

Goxxed

'M', 'Mr M' & 'The Manipulator'

OBO'

'OP'

'Pizza'

'PPT'

'Scamcoin'

'Scammer Tag'

'Shitlist'

'Shut Up And Take My Money!'

'Sockpuppet'

'Sounds Legit' & 'Seems Legit'

'Sticky'

'Three-pronged Attack'

'We're Going To Pattaya!'

'WTB', 'WTS' & 'WTT'

'YABC'

'Zhoutonged'

'AKA'

'ATM'

'BOT'

'Brony'

'BTW'

'CWOT'

'DILLIGAF?'

'Dox', 'Doxed' & 'Doxxed'

'FTFY'

'FUD'

'FWIW'

'FYI'

'GIYF'

'IDGAF'

'IIRC'

'IMO' & 'IMHO'

'Jelly'

'LE'

'Libertard'

'LMAO' & 'LMFAO'

'LOL'
 
'Moar'

'NSFW'

'Nym'
 
'OMG', 'OMFG', 'zOMG', 'zOMFG', 'ZOMG' & 'ZOMFG'

'OTOH'

'o.o' & 'o_o'

'o.O', 'O.O', 'o_O' & 'O_O'

'PPL'
People.

'ROFL'

'STFU'

'TANSTAAFL'

'TL:DR'

'Troll'

'WTF'
What The Fuck!

'xD'

'YMMV'

':p' & ':b'

':/' & ':\'

***
'OT'

'PM'

'Randian'

'Tumbler'

'UTC'
***

Bitcoin İle İlgili Olanlar

'Address'

'Armory'

'BIP'

'Bitcoin Foundation'

'Bitcoind'

'Block'

'Blockchain'

'Block Party'

'Block Reward'

'Brain Wallet'

'Browser Based Wallet'

'BTC'

'Change' & 'Change Address'

'Client'

'Coinbase'

'Cold Wallet' & 'Cold Storage'

'Confirmations'

'Deterministic Wallet'

'Difficulty' & 'Difficulty Adjustment'

'Faucet'

'Finney Attack'

'Genesis Block'
 
'Hard Fork'

'Hash'

'Hash Rate'

'Hop', 'Hopping' & 'Hop Proof'

'Hot Wallet'

'Instamine'
  
'kBTC'

'Krugman Fallacy'

'mBTC' & 'BTM'

'Merged Mining'

'Mine'

'Miner'

'Mining Rig'

'Node' & 'Full Node'

'Online Wallet'

'Orphaned Blocks'

'Paper Wallet'

'Pool'

'POS'

'POT'

'POW'
 
'PPS' & 'Pay Per Share'

'Premine'

'Proof Of Stake'

'Proof Of Work'

'Reward Halving'

'SAT' & 'Satoshi'

'Satoshi Client'
 
'Share'
 
'Soft Fork'

'SPV Client'

'Stale' & 'Stale Share'

'Taint'

'Thin Client'

'TNBTC'

'Transaction Fee'

'TX'

'uBTC' & 'μBTC'

'Vanity Address' & 'Vanity Generator'

'Wallet'

'Web Wallet'

'AFAIK'

***

Margin Trade

Margin Trading: Yani bildiğiniz kaldıraçlı işlemlerdir. Forexteki gibi kredi alarak işlemlerinizi yaparsınız. En riskli ticaret şeklidir.

Long: Bir coini satın almak onu long'lamaktır. Genelde marjin işlemler için kullanılır. Longlamak yani satın almak. Tersi: Short

Short: Bir coini satmak yada düşeceğine bahse girmek. Marjin işlemlerde kullanılır. Aldığınız kredi ile, elinizde olmayan bir coini de satarak kazanabilirsiniz. Risklidir.

Limit Order: Belirli bir fiyat seviyesi geçtikten sonra, bu coini şu fiyattan sat anlamına gelen emridir.

Borrowing Rate: Borçlanma oranı. Kaldıraçlı bir pozisyon açtığınızda, seçtiğiniz kaldıraç oranını ve borçlandığınız riski ifade eder.

Lending Rate: Faiz oranıdır. Yani faizde tuttuğunuz paranın getiri oranıdır.

BUY | SELL Wall: Alım yada satış tarafında pozisyon alınan belirli bir seviyede yüksek miktarda sermaye olması durumudur.

Altcoin: Açılımı alternatif coin'dir. Bitcoin haricindeki tüm kripto paralar için kullanılır. Genel bir ifadedir.

Circulating Supply: Bir coinin dolaşımdaki arzıdır. Bunu fiyatla çarparsanız market cap çıkar ortaya.

Market Cap: Dolaşan arzı fiyatla çarparsanız market cap çıkar ortaya. Piyasa değerini ifade eder. Genelde piyasadaki hakimiyetini gösterir.

DDOS:

ICO:

Arbitrage:

BTFD:

Moon:

Weak Hands:

Token Airdrop

Vote for Token Listing

ETA

Bounty

Buying the Dips

Shitcoin

When Lambo?

Whitepaper

Distributed Ledger

ASIC

ASIC Miners

Bitpay

Blockchain

Block Reward

BTC

Cold Storage

Cryptocurrency

Difficulty

Exchange

Faucet

Fiat

Flippening

Forging

Fork

Genesis Block

Halving

Hard Fork

Hard Wallet

Hash

Hash Rate

Lightening Network

Maximalist

Mining

OCD

Paper Wallet

Private Key

Proof of Work

Proof of Stake

Public Key

Satoshi Nakamoto

Scrypt

Segregated Witness

SHA-256

Silk Road

Smart contracts

Soft Fork

Wallet

51% Attack

BEAR

BULL

BEARWHALE

REKT

ADDY

DILDO

DYOR

FA

JOMO

TXid

To get Goxed

To take a Big Vern holiday

To receive a BFL upgrade

To buy a Yesminer



Kaynak1 - Kaynak2

@Kalemder Forum Jargonu / Kripto Terminolojisi / Blockchain Sözlüğü

"Küllü hâlin yezûlü" =>> Her hâl geçicidir
Vispilio
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2128
Merit: 1657



View Profile WWW
November 05, 2019, 01:08:44 AM
Merited by vycl87 (1)
 #219

Elle çizim kategorisinde estetik bir çalışma olmuş Smiley;

Türk sanatçı arkadaşımız Meta'daki entry'sinde pek hak ettiği meritleri toplayamamış henüz bana göre:

Hi everybody, I'm Dragondance, here is my 3rd submission Smiley ,
 
hand drawn in ink and yellow marker...

Happy Festivities !!





BTC: 1KyC263q14cMyoAwBYqqG5NLhzgDAh8pPm

.$FCI.          ▀▀█ ███
     ▄▄████▄▄ ██ ███▄▄
  ▄▄ ▄▄  ▄▄▄▄ ▀▄▄▄▀▀▀ ▄▄▄
▄▄  ▀▀▄▄▄ ▄▀▀ ███▀▄██ ██▀▄▄
 █ █  ▀▀ ███▀ ▀▀▀▄██▀▄▄▄███
▄▄ █ █▄ ▄  ▀█ ██▀ ▄ ██▀ ▀▀
██ ▄ ██ ██ █  ▄▄ █ ██ ██ ██
█ ▄█ ██ █▀ ▄▄ ▀▀ ▄▄    ▄▄▄▄
▄▄▀█ ▀▀ ▄▄▄ █ ██   ▀██ ████
▀█ ▀▄▄ ▀▀▄▄ ▄ ██ ███▄  ▀▀▄▄
  ▀█▀▄ █▌ █ █ ▄▄▄ ▀▀▀ ██
     ▀ ██ █ █ ███ ▄▀█▀
          ▀ ▄ ██ ▀▀
█▀▀▀











█▄▄▄
      ▄▄▓▓▓▄▄▄
   ▄▓▓▓██▓▓▓▓███▄
  ▄██▓█████▓▓████▄
  ███▀░░▀█▀▀▀▀▀███
  ██░░░░░░░░░░░░██

  ▀▄█▀░░▀▄█▀
   ░░░░░░░░░░░░
    ▓░░▄████▄░░▓
     ██
 ▄██████▀▀▀▀██████▄
  ▄▓▓██████████▓▓▄▄
█████████▀▀█████████
  ▀▀▀▀███▄▄███▀▀▀▀
FREE
CITY
INDIVIDUAL
▀▀▀█











▄▄▄█
.FAIR LAUNCH AT .PUMP.FUN..█▀▀▀











█▄▄▄
 LIQUIDITY LOCKED FOREVER
  BANKLESS & HACKLESS
  HYPERFINANCIAL VIBES
▀▀▀█











▄▄▄█
▄██████████████████████████▄
████████████████████████████
████████████████████████████
██████ ▄▀██████████  ███████
███████▄▀▄▀██████  █████████
█████████▄▀▄▀██  ███████████
███████████▄▀▄ █████████████
███████████  ▄▀▄▀███████████
█████████  ████▄▀▄▀█████████
███████  ████████▄▀ ████████
████████████████████████████
████████████████████████████
▀██████████████████████████▀
▄██████████████████████████▄
████████████████████████████
████████████████████████████
█████████████████▀▀  ███████
█████████████▀▀      ███████
█████████▀▀   ▄▄     ███████
█████▀▀    ▄█▀▀     ████████
█████████ █▀        ████████
█████████ █ ▄███▄   ████████
██████████████████▄▄████████
████████████████████████████
████████████████████████████
▀██████████████████████████▀
PHI1618
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1554
Merit: 1334



View Profile
November 06, 2019, 07:45:56 AM
 #220

Merit hakeden ama hakettiğini alamayan güzel ve bilgilendirici bir yazı. Ben de ilgi duyduğum ve deneyimlediğim için özellikle merit vermek istedim ama malesef elde yok Smiley


Güzel bir konu olmuş, şu sıralar benzer konular hakkında oldukça fazla araştırma yapıyorum.

Dış görünüş olarak pek kilolu gözüktüğüm söylenemez. (1.90 - 87 Kilo) Ancak boy sadece vucuttaki yağları gizlememe yardımcı olabiliyor. Yoksa tişörtü çıkarınca gerçekler maalesef çok iç açıcı değil.

Bu sıralar Water Fasting - Otofaji ve diğer yeme alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştım. Okudukça aslında bazı şeylerin bize çok yanlış empoze edildiğini fark ettim. Örneğin kahvaltı ile başlayalım;

"Kahvaltı günün en önemli öğünüdür" bu lafı çok sık duyduk değil mi? Hatta hepimiz bunun bilimsel bir dayanağı olduğunu düşündük. Ancak bu cümle aslında Kellogg's tarafından daha fazla kahvaltılık gevrek satmak amacıyla oluşturulmuştur. Büyük bir pazarlama taktiği diyebiliriz. Burada altını çizmek istediğim husus burada yazdıklarım herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler için geçerlidir. Yoksa şeker hastaları gibi kişilerin düzenli olarak yemek yemesi gerekir.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2016/nov/28/breakfast-health-america-kellog-food-lifestyle

Kendimi bildim bileli de bu algıya ayak uydurup, "aç olmasam bile" kahvaltı yapmaya devam ettim. Oysa kahvaltı yapmasaydım, vücudum çok daha sağlıklı ve yağsız olabilirdi.

"Vücut, şekeri glikojen olarak vücutta saklar. Bu glikojenler ise 8 ila 12 saat içerisinde yakılır. Ancak sık yemek yiyenler vücuda devamlı olarak glikojen depolayacakları için glikojen rezervi hiç tükenmez ve vücut enerji için yağ yakmayı neredeyse unuturken sadece glikojen yakmaya çalışır. İşte aralıklı oruç, bunun önüne geçer ve vücudun, enerji için yağ yakmasını sağlar. Böylece kilo kaybı gerçekleşir ve istenen kiloya aralıklı oruçla ulaşılır."

https://yemek.com/intermittent-fasting-aralikli-oruc-nedir/

Akşam en geç 20:00'de yemek yeseniz, sabah kahvaltısını atlarsanız, öğle yemeğini de 13:00'da yediğinizi düşünürsek vücut tam 17 saat aç kalıyor. Hiç fena değil.

Buradaki tek fayda zayıflamak değildir. Hatta zayıflamak sadece bir yan etkidir. Asıl önemli olan bu durumun bizi kanserden korumasıdır.

“Otofaji – Hücre içi Geri Dönüşüm Sistemi” Nobel Konuşması olarak adlandırılan Otofaji konusundaki araştırmalarıyla 2016 Nobel tıp ödülü sahibi Yoshinori Ohsumi olmuştur. Eğer proteine ihtiyacınız varsa, vücudunuz yeni protein üretmek için parçalanmış aminoasidi geri kazanacaktır.

Elbette, vücudunuz gerekli olandan daha fazla protein barındırıyorsa, o zaman kesinlikle aşırı amino asit salgılar veya proteini enerjiye dönüştürür.  Çoğu kişi büyümenin her zaman iyi olduğunu düşünse de gerçek şu ki, yetişkinlerde büyüme neredeyse daima kötüdür. Kanser çok fazla büyüme demektir. Alzheimer hastalığı da beyinde çok fazla önemsiz protein birikimi (nörofibriler yumaksılar) ile ortaya çıkabilir. Kalp krizi ve felçlere ateromatöz plaklar neden olur. Bunlar, birçok şeyin aşırı birikimidir, fakat belirgin biçimde, düz kas hücreleri, bağ dokuları ve dejeneratif malzemelerdir. Düz kasın çok fazla büyümesi, kalp krizine neden olan ateroskleroza neden olabilir. Böbrekler ve yumurtalıklar gibi polikistik hastalıklar çok fazla büyüme demektir. Obezite çok fazla büyüme anlamına gelir.

Besin yoksunluğu, protein agregasyonu veya yayılma (protein yığınları) veya enfeksiyonlar dahil olmak üzere bazı hücresel stres türleri, bu sorunları engellemek ve hücrenin iyi çalışmasını sağlamak için otofajiyi aktifleştirecektir. Bu işlemin başlangıçta seçici olmadığı düşünülmüştü, ancak daha sonra hasarlı organelleri (alt hücresel bileşenler) ve istilacı patojenleri seçebildikleri görüldü. Süreç sadece memelilerde değil, aynı zamanda Dr. Ohsumi’nin çalışmalarının çoğunda otofaji ile ilgili genlerin (ATG) çözülmekte olduğu böcekler ve mayalarda da betimlendi. O, bu temizleme ve geri dönüşüm yolunun, tek hücreli organizmalardan insanlara kadar tüm dünyada korunmuş olduğunu doğruladı.

https://sencerbulut.com/fasting-ve-otofaji/

Aslında toparlarsak ana mantığımız aynı eski çağlarda yaşayan atalarımız gibi olmalı. Açsan açsındır, değilsen yemek yemene gerek yok. Zaman zaman fark etmişsinizdir, öğle yemeği vakti gelir ama karnınız o kadar tok olmasına rağmen yine de yediğiniz miktarı çok da değiştirmeden o öğünü alırsınız. Vücutta bunları mecburen depolamak zorunda kalır.

Kendi adıma bunları okuduktan sonra kahvaltı öğününü aradan çıkarmaya karar verdim. Bunu yaklaşık 10 gün boyunca gözlemleyeceğim eğer iş performansını çok olumsuz etkilemiyorsa, öğle yemeğinde ilk öğünü alacağım. Orada aldığım öğün sonrası eğer akşam çok fazla aç değilsem, sadece bir çorba ile günü sonlandırmayı düşünüyorum. Bu aslında olması gereken ama hepimizin günlük koşuşturma içerisinde çok da dikkat etmediğimiz bir sorundu. Ne olursa olsun, şartlanmış gibi öğünleri atlamadan yiyorduk.

Tavsiyem açsanız yemek yerken, karnınız aç değilse yemeyin, bu kadar basit.

Tekrar vurgulamak istiyorum, bu kararı almadan önce doktorunuza danışmakta fayda var. Beklenmeyen yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.




"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!