Bu ay gelen faturadan ekran görüntüsü:
31 günde 1755 kw elektrik tüketimi yapmışım. Birim fiyattan hesapladığımızda 492 TL yapıyor.
0,28062519 TL birim fiyat. Eski faturalarla kıyasladığımda birim fiyatta baya bir artış var.
244 TL de dağıtım bedeli adı altında geçirmişler ki bu ücret elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi için alınıyormuş. (Daha önce bir çok farklı isimde tahsil ettikleri daha doğrusu vatandaşa geçirdikleri ücretler.)
Evinize döner siparişi verdiğinizde döneri eve getirme ücreti alınıyor mu ? Ya da yeni servis motoru alacağız dağıtım bedeli ödeyin diyorlar mı ? Bence diyorlar.
Alt kattaki dönerci her sipariş götürdüğü yerden servis ücreti istiyor, dağıtım yapmak için motor alacağız diyor
Şaka şaka.
Faturanın üzerine bir de 150 TL vergi eklentisi yapılmış. Hooop 492 TL olan faturamız 887 TL ye fırlamış. Güzel öpülüyoruz.
887,50 TL / 1755 kw = 0,505698 TL birim fiyat.Bu yazdığım standart ev tarifesi. Geçen yıl bu zamanlar birim fiyat 0,42 TL ye denk geliyordu. Bu da %16 net zam gelmiş demek oluyor.
Bir yılda sadece elektriğe %16 zam gelmiş. Türkiye ekonomisi maşallah çok güçlü.
Elektrik fiyatından yola çıkarsak Türkiye ekonomisi %16 büyümüş, şaha kalkmış. Avrupa bizi kıskanıyor.
İnşallah daha da büyüyeceğiz. Bu rakamlar bize yetmiyor. Dolar 6.51 TL olmuş şuan. Hocam bi dua edelim de 10 TL olur yakın zamanda inşallah.
Türk parası o kadar çok değer kazanmış ki baksanıza 1 dolar tam 6,51 TL yapıyor. Maşallah. Ne bereketli bir para birimimiz var.
Yalnız bir şeyi eleştirmeden geçemeyeceğim. Bu kadar hızlı büyüyen bir ekonomimiz varken, batı bizi kıskanırken elektriğe %16 zam az bence.
Sayın ekonomi bakanımız bu işe bir el atmalı ve elektriğe %10 daha zam yaptırmalı. Çünkü teknik verilere göre Türkiye'nin hızına kimse yetişemiyor.
Her gelen zam ile ekonomimizin daha da geliştiğinin farkına varıyoruz. Bilmem anlatabiliyor muyum ?!
Defalarca yazıldı, çizildi. Ülke olarak üretim yapılmalı. Ülkemiz her mevsim güneş alan bir ülke, kurun güneş panellerini. Ülkemizde pek çok bölgede rüzgar aşırı derecede fazla, kurun rüzgar tribünlerini. Akarsularımız var, barajlarımız var. Bedavaya elektrik üretin ve bunu ucuza satın. Ama Türk halkına satın, herkese eşit fiyattan yararlanma imkanı sunun. Yurtdışından elektrik ithal etmeyin. Kendi kendine yeten ve hatta yurtdışına elektrik ihracatı yapabilecek bir ülkeyiz. Tabi anlayana... Haydi geçmiş bayramınız kutlu ola.