Bitcoin Forum
December 06, 2016, 10:09:59 PM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: What driver/SDK combo does NOT have the 100% CPU usage?  (Read 982 times)
Mousepotato
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 896


Seal Cub Clubbing Club


View Profile
October 28, 2011, 04:34:27 PM
 #1

Ok so I'm stuck with this stupid 100% usage problem with 4 GPU cores.  I've regressed my drivers back to 11.5 and SDK 2.1 to no avail (did a total Uninstall between version changes).  I thought that combo shouldn't exhibit the 100% issue???  Any ideas?

Mousepotato
1481062199
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481062199

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481062199
Reply with quote  #2

1481062199
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
jamesg
VIP
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1330


AKA: gigavps


View Profile
October 28, 2011, 04:36:31 PM
 #2

Ok so I'm stuck with this stupid 100% usage problem with 4 GPU cores.  I've regressed my drivers back to 11.5 and SDK 2.1 to no avail (did a total Uninstall between version changes).  I thought that combo shouldn't exhibit the 100% issue???  Any ideas?

Run linux.
DeathAndTaxes
Donator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1218


Gerald Davis


View Profile
October 28, 2011, 06:39:30 PM
 #3

For 2+ GPU the only combo I have found is Linux + 11.5 + 2.1. 

I have found no windows driver combo without 100% GPU bug ON 2+ GPU.

Some people may claim otherwise but before you waste your time make sure they are running 2+ GPU.
amazingrando
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 546



View Profile
October 28, 2011, 08:57:21 PM
 #4

For me it's lower on 11.9 on Win 7 x64.  I get like 50% usage.  You can also set the affinity to a single core or thread (if using hyperthreading), which will help a little.

Otherwise, Linux is the way to go.  I use Catalyst 11.6 and APP SDK 2.4 on Linux across all of my rigs.  No CPU issue and 11.6 lets you over/underclock beyond GPU BIOS limits

Bitbond - 105% PPS mining bond - mining payouts without buying hardware
n4l3hp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 173


View Profile
October 29, 2011, 04:47:36 AM
 #5

Using WinXP 64, 11.6 / 2.5



As you can see there's a game running in the background using the IGP of the Gigabyte 890GPA-UD3H.

ssateneth
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1288



View Profile
October 29, 2011, 06:12:15 PM
 #6

n4l3hp looks like you have cpu bug too. your processors clearly have a load on them while mining.

johnj
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 154


View Profile
October 29, 2011, 06:25:20 PM
 #7




11.4/2.4

But I gotta use 2 (real) mointors and disable one monitor while I'm firing up the other miner.

1AeW7QK59HvEJwiyMztFH1ubWPSLLKx5ym
TradeHill Referral TH-R120549
n4l3hp
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 173


View Profile
October 29, 2011, 08:53:19 PM
 #8

n4l3hp looks like you have cpu bug too. your processors clearly have a load on them while mining.

As I've said, a game was also running when I took that screenshot. Look at the taskbar (1st picture), Granado Espada (2nd picture) is running while mining. If I don't open any other apps or games, load is only 3-6%.

You can view my older screenshot while using poclbm at https://bitcointalk.org/index.php?topic=4446.msg405917#msg405917.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!