Bitcoin Forum
September 22, 2020, 03:05:10 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.20.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: More than 9 5700 xt nitro not working!!!!  (Read 124 times)
renz.mbisla
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
September 20, 2020, 03:13:22 PM
 #1

Boot screen not showing when 10 gpu or more. I'm thinking because of the pico psu. I should use 300W pico psu?

Asrock h110 pro btc+
Intel g3930
8gb ram
3 hp platinum server psu 1200W
5700 xt nitro
SMOS in a 32gb flash drive
1600743910
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1600743910

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1600743910
Reply with quote  #2

1600743910
Report to moderator
1600743910
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1600743910

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1600743910
Reply with quote  #2

1600743910
Report to moderator
AWARD-WINNING
CASINO
CRYPTO EXCLUSIVE
CLUBHOUSE
1500+
GAMES
2 MIN
CASH-OUTS
24/7
SUPPORT
100s OF
FREE SPINS
PLAY NOW
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1600743910
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1600743910

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1600743910
Reply with quote  #2

1600743910
Report to moderator
1600743910
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1600743910

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1600743910
Reply with quote  #2

1600743910
Report to moderator
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2786
Merit: 2636



View Profile
September 20, 2020, 05:42:36 PM
 #2

Boot screen not showing when 10 gpu or more. I'm thinking because of the pico psu. I should use 300W pico psu?

Asrock h110 pro btc+
Intel g3930
8gb ram
3 hp platinum server psu 1200W
5700 xt nitro
SMOS in a 32gb flash drive

no just run 9 gpus

It is more important to have gear that runs steady and not to squeeze in as many gppus as you can on a single mining board.

is this your mobo?

https://www.asrock.com/MB/Intel/H110%20Pro%20BTC+

run it with 8 or 9 cards

and just make sure it runs well with the 8 or 9

I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
renz.mbisla
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
September 21, 2020, 03:27:11 AM
 #3

Boot screen not showing when 10 gpu or more. I'm thinking because of the pico psu. I should use 300W pico psu?

Asrock h110 pro btc+
Intel g3930
8gb ram
3 hp platinum server psu 1200W
5700 xt nitro
SMOS in a 32gb flash drive

no just run 9 gpus

It is more important to have gear that runs steady and not to squeeze in as many gppus as you can on a single mining board.

is this your mobo?

https://www.asrock.com/MB/Intel/H110%20Pro%20BTC+

run it with 8 or 9 cards

and just make sure it runs well with the 8 or 9

Yes that's my mobo.

  • I also tried Biostar TB250-BTC PRO and also failed to get more than 9 GPU.
  • Twek BIOS settings.
  • Make it 16GB RAM
  • Use SSD Windows 10
  • PC PSU
  • Tested each GPU if it is working properly

I saw others running more than 9 GPUs and also some have issues too.
Maybe I'll consider to add new mobo Sad
GODLIKEE
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 1


View Profile
September 21, 2020, 06:40:19 AM
 #4

try pcie gen 2
geck
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 55
Merit: 0


View Profile
September 21, 2020, 12:18:37 PM
 #5

we need to have a sticky for this motherboard.

Disable CSM in bios.
Occasionally, if the rig freezes, you will have to remove the cards, go into bios and disable csm again.
renz.mbisla
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3
Merit: 0


View Profile
September 21, 2020, 04:11:39 PM
 #6

try pcie gen 2

Already tried but still no boot screen showed.
deadsix
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 698
Merit: 513


Fail to plan, and you plan to fail.


View Profile
September 21, 2020, 05:22:50 PM
 #7

try pcie gen 2

Already tried but still no boot screen showed.

Switch everything to Pcie Gen1, disable sound, disable onboard video and switch to pcix, turn off unused usb ports and sata ports (if you see the option in your bios).

Ethereum/Zcash/Monero Mining Bangalore https://bitcointalk.org/index.php?topic=1703592
dagarair
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 827
Merit: 350



View Profile WWW
September 21, 2020, 06:06:50 PM
Last edit: September 21, 2020, 08:10:17 PM by dagarair
 #8

There is an issue with 5700 and pulling more than 3.5v out of pci bus.  Your issue is the motherboard.  100%  If there are power plugs on the board and you have not plugged in power then do so.  If you have then its your board. 

In summation your board don't have the nuts to power more than 8-9 if you are lucky.


4MW Data Center - I BUILT Tongue  - Full story below:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=4789787.msg43227027#msg43227027
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!