treba mi protip:
postao sam gigzi ANN i slika je poprilicno velika oko 1040x16600 i kako god da je pokusam objaviti dobijem onaj error message ''bitcointalk image proxy invalid image''
zadnje sto sam pokusao je da je podijelim na 3 slike, to je upalilo ispocetka ali nakon sat vremena sam ponovo objavio i opet mi nema embeed-a.
probao sam i sa razlicitim image upload servisima i opet nista nisam dobio
prvi upload koji sam pokusao nije izbacivao taj error ali je donja trecina slike nedostajala (ali kada sam je otvarao u novom tab-u opet je sve bilo u redu)
sta da radim?
Koristi imgur za upload. Imaš kodove direktno za objavu na forum.
Razbij sliku na više djelova (svaka cijelina jedna slika). U photoshopu koristiš slice tool i snimi ju kao optimized for web. Ovisno od toga što je na slici mijenjaj jpeg i png formate. Za tekst preko pozadine bolji ti je png dok za slike autora obavezno jpg. Ako imaš više od 5 slika isplati ti se napraviti račun na imgur (besplatno) jer onda možeš dobiti listu linkova za sve slike. Ne moraš copy/paste 1 po jedan.
Ako smanjiš rezoluciju gubiš kvalitetu. Ja nikad ne idem ispod width=800 a obično držim 1024 ili šta je već u originalu.
I ako sve napraviš perfektno nekada kada otvoriš hrpu ANN topica istovremeno bitcointalk će se zablesiti i izbaciti pokoju sliku.