Benimde bu tarz durum başıma gelmişti bankanın iptal etmesi lazım bence sizi ya anlamadılar yada uğrasmak istemediler. Sonucda senin istediğin dısı bir çekim yapılıyor kanunda bu bir nevi çalmak,hırsızlık,gasp bu yüzden bilgilerin teyit edildikden sonra ya kartının kapatılması gerek yada işlemlerin iptal ettirilmesi gerek. Bence tekrar bir görüşün[/b]
Bu tarz islemlerin iptali mumkun degildir, tek yapilabilecek sey kartin iptalidir ama bu provizyondaki islemi durdurmaz yada iptal etmez, sadece ileriye donuk bir onlemdir. Buarada bu islemin kart sahibinin istegi disinda bir cekim oldugunu banka bilemez dolayisiyla iptal hakki Kart sahibi bankaya taninmamistir, bankanin tek yapabilecegi yukardada bahsettigim gibi kartin iptalidir. Eger iptal hakki bankaya taninsaydi ozaman ayikla pirincin tasini
millet gider catir catir alisveris yapar, ev araba alir, gemicik alir
(Bilerek abartiyorumki ornek acikca anlasilsin) Sonrada bankayi arar islemleri iptal edin bunlari ben almadim der :PPPPP
Bir defasinda benim kredi kartim cuzdanimdayken KOPYALAMISLAR, yani kartim calinmamisti yada kaybolmamisti bile, buyuk ihtimalle restoranda filan alip karti gidiyolar ya o arada kopyasini cikariyorlar, o yuzden aklinizda olsun kredi kartiyla odeme yaparken 1 saniye bile gozunuzun onunden ayirmayin. Bi baktim baska sehirden 2000 TL lik bir cekim yapildi, aninda isbankasindan sms geldi bu islem size ait degilse hemen bizi arayin dedi, kaynar sular indi basimdan asagi, hemen aradim karti iptal ettirdim, sonra 1 ay filan isbankasi konuyu inceledi sonundada benim karttan cekilen 2000 TL yi kartima iade yaptilar.
Kredi kartini kopyalamak icin bildiginiz pos makinesi gibi bir cihaz kullaniyolar, yani kopyalama islemi toplamda 1 saniye suruyor karti cirt diye geciriyor cihazdan bam islem tamam, hatta gozunuzun onunde bile yapsa cogunlukla anlayamazsiniz cunku siz o cihazi pos makinesi saniyorsunuz ama kopyalama makinasi iste.... Ama paranizi karttan cekmek icin bir defada gercek posdan gecirmesi gerekir , yani gozunuzun onunde eger 2 defa karti makineden gecirirlerse suphelenmek icin ciddi sebebiniz vardir. 1 defa gercek pos, 1 defa kopya makinesinin posu.... Tabi her 2 defa geciren kasiyerin uzerinede atlayip bogazinada yapismayinda aklinizda olsun