Bitcoin Forum
May 21, 2022, 12:43:21 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 23.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Powercolor Red Dragon RX470 4GB Mining Edition - BIOS MOD  (Read 250 times)
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 10, 2018, 11:43:47 AM
 #1

These are the cards https://www.techpowerup.com/gpu-specs/powercolor-rx-470-mining.b4852

Should i mod the BIOS the same as with any other RX470 ?

Copy 1500 memory timings to 1625 - 1750 - 2000

Thank you!
1653093801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653093801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653093801
Reply with quote  #2

1653093801
Report to moderator
1653093801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653093801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653093801
Reply with quote  #2

1653093801
Report to moderator
1653093801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653093801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653093801
Reply with quote  #2

1653093801
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1653093801
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1653093801

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1653093801
Reply with quote  #2

1653093801
Report to moderator
sxemini
Member
**
Offline Offline

Activity: 1301
Merit: 40


View Profile
December 10, 2018, 12:53:02 PM
 #2

These are the cards https://www.techpowerup.com/gpu-specs/powercolor-rx-470-mining.b4852

Should i mod the BIOS the same as with any other RX470 ?

Copy 1500 memory timings to 1625 - 1750 - 2000

Thank you!

Don´t copy the 1500 Strap, use SRB BiosEditor and use the Pimpmystraps Button.

Donations ETH/ETC/TOKENS 0x3586fE59934c1Af2eE40d8376D1d1AF3BbA61708
Binance Bonus -> https://www.binance.com/de/register?ref=XTP9URDX
Zergpool Refcode for only 0,3% Poolfee -> d4ab238c239d44e974809a8c22d03525
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 10, 2018, 01:34:57 PM
 #3

Okay, thanks !

EDIT: So tried it on another 470 in a rig
And I'm getting 0,4 MH less, then with the 1500 memory copying ....
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 10, 2018, 03:43:39 PM
 #4

Don't want to mess up my cards, anybody that can verify the
1500 mem timing copy to

1625 - 1750 - 2000  will work ?
Lunga Chung
Member
**
Offline Offline

Activity: 278
Merit: 23


View Profile
December 10, 2018, 04:25:59 PM
 #5

Don't want to mess up my cards, anybody that can verify the
1500 mem timing copy to

1625 - 1750 - 2000  will work ?

Let's start by sharing type of algo and OC settings (along with brand of miner)

PBE and SRB straps work really well for ETH and XMR

Also mind sharing brand of VRAM you have
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 10, 2018, 05:06:47 PM
 #6

I use PBE on my other GPU's
Model is in the title .... its samsung memory ....

I get lower hashrate with SRB then if i copy 1500 timings with PBE
Just wondering if i need to do the same with these cards ... thats all ...
Lunga Chung
Member
**
Offline Offline

Activity: 278
Merit: 23


View Profile
December 10, 2018, 05:21:32 PM
 #7

I use PBE on my other GPU's
Model is in the title .... its samsung memory ....

I get lower hashrate with SRB then if i copy 1500 timings with PBE
Just wondering if i need to do the same with these cards ... thats all ...

SRB straps are leaning more to ETH then to XMR for example (this is why i ask what are you mining) the PBE.

This is PBE strap (not a copy from 1500 up) from ONE CLICK

1500 to 2000


Memory: k4g41325fe Samsung

1500 to 2000

777000000000000022CC1C00AD615C41C0590E152ECC8608006007000B031420FA8900A00300000 010122F3FBA354019


ETH gets around 30.5Mhs, XMR 1Khs
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 10, 2018, 08:06:54 PM
 #8

I mine ETH, I tried SRB on one RX470 8GB and got 0,4 MH/s less then with PBE...

I'll try your strap, it's for 1500-1625-1750 and 2000 ?

When I install the latest driver, I have to use the patch so it seems, they are already modded. I don't have the original BIOS to mod unfortunately. What should I do ?

Getting 28,15 1950/1050 900mV
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 11, 2018, 10:27:41 AM
 #9

This is how my Timings look, it looks like they were already modded .....
But my timings look abnormal, instead of the usual 1500-1625-1750 ....


Shoud i keep this mod or use a better one ...... because i think i should get 30 Mh/s out of these cards ?

I had one card out of the six, that was running at only 24 OC'd... so i thaught this one wasn't modded.
And i think it hasn't... but those timings are weird to ....

Lunga Chung
Member
**
Offline Offline

Activity: 278
Merit: 23


View Profile
December 11, 2018, 01:27:45 PM
 #10

Use latest PBE this version is to old, also lookup original bios on TechPowerup site is this model of your card AXRX-470-4GBD5-DM?

Oc should be like this 1160 core, memory 2075

look at this guide

mining.help
r3lentleSs
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 266
Merit: 100


View Profile
December 11, 2018, 04:02:25 PM
 #11

Yes thats my card, already checked for BIOS in their database, and they haven't gotten my card.
They have https://www.techpowerup.com/vgabios/188078/powercolor-rx470-4096-161005
But thats with different core clock

Getting 28.8 Mh/s atm, with 1050/2000/900 mV

Anything over 2000, and i'm loosing hashrate. But my core/memory is modded in the bios.
Thats why i want to try to mod a original BIOS and see if i can get over 2000....
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!