Hello all.
I've been in here for 1.5 years.
I spend most of my time in Turkish local board. I am trying to follow the global forum as much as I can but it is not enough. So I usually write in Turkish board.
As you know, the Turkish board is one of the most active sections of Local section with 809468 Posts and 33666 Topics.
The moderator of the Turkish board, EFS, is also moderator in some global boards.
I was in the Full Member rank when the merit system created. First I got Sr Member rank and then Hero rank. After the merit system in Turkish section, I was the only member who passed the ranks of full member, sr member, hero member.
All the merit sent to me was distributed to the messages I considered important.
I'm also doing Hardware Wallet reviews. I've done five different wallet reviews. I'll post 2 more wallet reviews soon. My review threads can be found here;
"Ledger Nano S" review and guide - One of the great hardware wallet
"Trezor Wallet" review and guide - A good hardware wallet
"Digital Bitbox Wallet" review and guide - A Switzerland made wallet
"Hd Kasse" review and guide - HyundaiPay's Hardware Wallet
Trezor Model T review and guide (I'm translating it into English. You can see Turkish version below.)Turkish versions
1-
REHBER: Ledger Nano S incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar2-
REHBER: "Hd-Kasse" incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar3-
REHBER: Trezor One incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar4-
REHBER: Trezor Model T incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar5-
REHBER: Bitbox Wallet incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar6-
SteelDisk Private Key Koruyucu İncelemesi: "Ölümsüz Cüzdan"7-
KeepKey Wallet İncelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplarAs I mentioned, the Turkish section is one of the most active local sections of the bitcointalk. There are a lot of messages in our Turkish section that deserve merit. I'm applying for a merit source in order to be able to give merist as award to these messages.
These are the threads and messages that I think should take merit from the Turkish section. Because they are all in Turkish, you may have difficulty understanding. But I'm sure a lot of users will support me in the Turkish section.
Here are some messages I've chosen for your attention;
#1Gördüğüm kadarıyla projeyi ilk başlatan ve kullanılmış adresleri sonradan üretilen adreslerle eşleştirme (ve 19 eşleşme yakalandığı) iddiası ile yola çıkan ekip projeyi ya bıraktı ya da eskisi kadar bilgi paylaşımında bulunmuyorlar, bu konuya kafayı takmış birisi olarak ben de tam tersi bir iddia ile asla daha önce en az bir kez işlem görmüş bir adresin tekrar rastgele üretilemeyeceğini kanıtlama yolunda projeye dahil oldum ve bir ekip kurdum. Ekibin kuruluşu ve içeriği ile ilgili bilgileri yazayım önce.
Ekipte ben hariç 3 kişi bulunuyor bunlardan ilki ve en önemli kişi bugün Türkiye'de adı bilinen en büyük üniversitelerin birinde eğitim görevlisi ve kriptoloji konusunda bilimsel araştırmaları olan birisi, diğer ekip üyemiz bilgisiyar mühendisi ve aynı zamanda bir yazılım şirketinde senior programcı diğeri ise yine aynı şirkette Linux uzmanı olarak çalışıyor ve bu bahsettiğim şahıs ara ara üniversitelerde Linux dağıtımları ile ilgili eğitim ve sempozyumlara katılıyor.
Kurduğumuz sistemden de bahsedelim.
Öncelikle bir zen sunucu üzerinde çalışan 2 sunucumuz var bunlardan birisi bitcoin full index çalışan cüzdanımız ve diğerinde ise NoSQL çalışıyor yazılımcı arkadaşımız bitcoine RPC ile bağlanıp sıfırıncı bloktan itibaren her bir bloğu tarayarak transactionlardaki bitcoin adreslerini veritabanına kaydediyor, burada en önemli husus sadece adresi kaydetmekle kalmıyor aynı zamanda her transactionda vin ve vout verilerini alarak adreslerin bakiyelerini de sürekli olarak update ediyor sistem 24 saatten uzun süredir çalışıyor ve bu post yazılırken 254347. blok işlenmiş ve 18.090.697 adet bitcoin adresi veritabanına kaydedilmiş durumda. Bu kısım tamamen karşılaştırmaya tabi tutulacak hedef bitcoin adresi uzayını temsil ediyor.
Projenin diğer kanadında ise 2 adet daha önce mining işinde kullanılmış rigleri görevlendirdik, yazılımcı arkadaşımız random bitcoin adresi üretip bunu bloklar halinde kaydediyor her bir blok dosya boyutu 1.5 mb ve her bir dosya ortalama 22.000 rastgele üretilmiş bitcoin adresi ve private keyini içeriyor. üretilen blok dosyalar nas üzerine taşınıyor yani 2 rig aynı anda çalışarak (oclvanitygen kullanıyoruz) 24 saatte 130 milyon adres üretiyor daha sonra üretilen bu blok dosyaları nas'dan alınarak NoSQL sunucusuna gönderiliyor (nas ve NoSQL sunucusu aynı network üzerinde çalışır durumda bu sayede transfer gecikmesi gibi bir sorunumuz da bulunmuyor) 22 bin adres içeren dosya açılarak her bir adres veritabanındaki kullanılmış adreslerle karşılaştırılıyor ve eğer bir eşleşme bulunursa sistem bize bir uyarı veriyor.
Amaç :Rastgele üretilmiş bir adresin daha önce bir bitcoin client'ı üzerinden yaratılıp en az 1 işlem görmüş bir adresle eşleşmesinin günümüz teknolojisi ve varolan işlemci gücüyle imkansız olduğunun kanıtlanması. Burada içinde bakiye bulunan bir adres aranmıyor içinde hiç bitcoin olmasa bile bir adres ile eşleşme olması halinde tez başarısız olacak.
Testler :Test 1 : Öncelikle oluşturulan adreslerin private keylerinin gerçekten doğru olup olmadığını denetlemek için rastgele seçilmiş bir private key'i bitcoin wallet'a import ettik ve doğruluğunu onayladık.
Test 2 : Blockchain taramasındaki kaydedilmiş adresleri blockchain info üzerinde kontrol ettik ve şimdiye kadar taranmış ve işleme alınmış transactionlarla örtüşüp örtüşmediğini kontrol ettik ve onayladık.
Test 3 : Rastgele üretilen blok dosyalarından birinin içini bilerek ve isteyerek manipüle ettik ve içine transaction görmüş bir bitcoin adresinini sanki gerçekten random üretilmiş gibi ekledik karşılaştırma sistemini bir kez çalıştırdık ve eşleşme yakalanınca bildirim aldık.
Şu anki durumumuz mevcut toplanan kullanılmış bitcoin adresleri veri tabanımız kısmen de olsa bizi tatmin edecek boyuta olaştığı için (18 milyon adres) random üretilen adreslerle karşılaştırma işlemine başladık ve dünden bugüne 130 milyon adres karşılaştırması yaptık.
Şimdiye kadar eşleşme sayısı 0 ve hala tarama devam ediyor. Gelişmeleri buradan paylaşacağım.
İş Kanıtı :http://i63.tinypic.com/290x9ci.pngEkteki imaj blockchain taraması sonrasında kaydedilmiş son adresleri içeren görüntü, kolonlar sırasıyla id, adres ön karakter tipi (1,3 ve Bech32 için 4), adres, alınan sayısı, toplan alınan, son bakiye ve oluşturulma zamanı
İş Kanıtı 2 :http://i63.tinypic.com/32zrj0m.pngEkteki imaj blockchaindeki her bir bloğu açıp tek tek transactionları tarayarak adresleri kaydedip bakiyelerini de güncellendiğinin kanıtı
İş Kanıtı 3 :https://prnt.sc/lpb5abNAS'da tutulan rastgele adres üretilerek oluşturmuş her bir adres bloğunun dosya listesi.
Anti teze karşın yeniden tarama :Şu anda rastgele oluşturulmuş ve karşılaştırmaya dahil edilen adresler mevcut blockchainin tamamının indexlenmemiş olması nedeniyle kullanılmış bir adresle denk gelme ihtimaline karşın silinmiyor ve nas üzerinde tutuluyor, blockchain indexlemesi son blok'a ulaşıldığında bir zaman damgası üretilecek ve o ana kadar taranmaya dahil edilip olası bir eşleşmeyi kaçırmış olabileceği düşünülen adresler yeniden taranacak.
Biraz da bilim :RIPE-MD160 kullanılarak 2^160 adres üretmek mümkün bu da tam olarak 1,461,501,637,330,902,918,203,684,832,716,283,019,655,932,542,976. adres anlamına geliyor şu anda biz 24 saatte 130 milyon adres üretebiliyoruz. Mevcut hardware'i hiç değiştirmeden bu sistem çalıştığını varsaymamız durumunda tüm adres uzayını taramamız tahminen 31,228,667,464,335,532,440,249,675,912,741,090,163 yıl sürecek.
moore kanununa göre işlemci hızları her 18 ayda bir 2 katına çıktığını varsaysak ve tüm finansal gücümüzü mevcut donanımlarımızı arttırmaya kanalize etsek bile bir insan ömrünü bırak bir ırkın toplam dünya üzerinde yaşam süresince bu boyutta bir uzayın %100 taranması imkansız bu hesaplamaya göre.
Donanım :Zen Sunucu :2x Intel 12-Core Xeon E5-2650v4
Huawei RH2288V3 (12LFF)
2x 12 cores
256GB DDR4 RAM
4x480GB SSD
Rigler :4 adet GEFORCE GTX 1080 Ti Ekran kartlı * 2 PC
NAS :Raid 5 altyapısı kullanan 40 Tb kapasiteli SCSI Disk
Güncelleme : oclvanitygen parametrelerini ve diskte kaydedilme şekliyle oynayarak günlük üretilen adres sayısını 290 milyona çıkarttık bu da %100'den daha fazla bir artış sağladı.
Güncelleme [01.12.2018 15:27]Toplam karşılaştırılan adres sayısı : 332.641.600
Blockchainden çıkartılan adres sayısı : 18.417.269
Eşleşen adres : 0
Bilgi : "Blockchainden çıkartılan adres sayısı" bitcoin blockchaininde en az 1 işlem gören tüm adresleri çektiğimiz veritabanındaki kayıt sayısını gösteriyor. Random üretilen adresler bu kaydedilmiş adreslerle karşılaştırılıyor ki eşleşme olacak mı yani daha önce kullanılmış bir adresin private keyini rastgele tekrar üretebilecek miyiz diye bakıyoruz. Şimdilik blockchainin 300 bininci bloğuna bile ulaşamadık biraz yavaş ilerliyoruz adresleri çekmede bu sayıya çok takılmayın önemli olan karşılaştırılmada kullanılan adres sayısı.
#2Adres oluşturanlara ufak bir bilgi/hatırlatma daha.
Bitcoin Wiki sayfasında
Most Bitcoin addresses are 34 characters. They consist of random digits and uppercase and lowercase letters, with the exception that the uppercase letter "O", uppercase letter "I", lowercase letter "l", and the number "0" are never used to prevent visual ambiguity.
Some Bitcoin addresses can be shorter than 34 characters (as few as 26) and still be valid. A significant percentage of Bitcoin addresses are only 33 characters, and some addresses may be even shorter. Every Bitcoin address stands for a number. These shorter addresses are valid simply because they stand for numbers that happen to start with zeroes, and when the zeroes are omitted, the encoded address gets shorter.
Several of the characters inside a Bitcoin address are used as a checksum so that typographical errors can be automatically found and rejected. The checksum also allows Bitcoin software to confirm that a 33-character (or shorter) address is in fact valid and isn't simply an address with a missing character.
denilmekte. yani maksimum 34 haneli olabilir. minimum 26 haneli. 26-34 arasında 58 karakterli oluşturulabilecek adresleri toplayıp, iki ile çarptığınızda (5 ve K,L ile başlayan private key'lerden üretildiği için) 31747309152445636964862743947861395793050323077304099536896 adres yapmakta. normalde 10^79 gibi bir anahtar uzunluğu olmasına rağmen, üretilecek adres sayısı 10^59'da kalmakta. anahtardan adres dönüşümü yapılırken 2^160 hash alındığı zaman dahada azalacağı belli. bazılarınızın aklına hemen farklı anahtar değerlerinde aynı adres üretilebilir mi? sorusu gelebilir. bu ispatlanana kadar olmadığını farzedeceğiz.
2 haneli uzunlugu: 2 Oluşturulabilecek: 58
3 haneli uzunlugu: 4 Oluşturulabilecek: 3364
4 haneli uzunlugu: 6 Oluşturulabilecek: 195112
5 haneli uzunlugu: 8 Oluşturulabilecek: 11316496
6 haneli uzunlugu: 9 Oluşturulabilecek: 656356768
7 haneli uzunlugu: 11 Oluşturulabilecek: 38068692544
8 haneli uzunlugu: 13 Oluşturulabilecek: 2207984167552
9 haneli uzunlugu: 15 Oluşturulabilecek: 128063081718016
10 haneli uzunlugu: 16 Oluşturulabilecek: 7427658739644928
11 haneli uzunlugu: 18 Oluşturulabilecek: 430804206899405824
12 haneli uzunlugu: 20 Oluşturulabilecek: 24986644000165537792
13 haneli uzunlugu: 22 Oluşturulabilecek: 1449225352009601191936
14 haneli uzunlugu: 23 Oluşturulabilecek: 84055070416556869132288
15 haneli uzunlugu: 25 Oluşturulabilecek: 4875194084160298409672704
16 haneli uzunlugu: 27 Oluşturulabilecek: 282761256881297307761016832
17 haneli uzunlugu: 29 Oluşturulabilecek: 16400152899115243850138976256
18 haneli uzunlugu: 30 Oluşturulabilecek: 951208868148684143308060622848
19 haneli uzunlugu: 32 Oluşturulabilecek: 55170114352623680311867516125184
20 haneli uzunlugu: 34 Oluşturulabilecek: 3199866632452173458088315935260672
21 haneli uzunlugu: 36 Oluşturulabilecek: 185592264682226060569122324245118976
22 haneli uzunlugu: 38 Oluşturulabilecek: 10764351351569111513009094806216900608
23 haneli uzunlugu: 39 Oluşturulabilecek: 624332378391008467754527498760580235264
24 haneli uzunlugu: 41 Oluşturulabilecek: 36211277946678491129762594928113653645312
25 haneli uzunlugu: 43 Oluşturulabilecek: 2100254120907352485526230505830591911428096
26 haneli uzunlugu: 45 Oluşturulabilecek: 121814739012626444160521369338174330862829568
27 haneli uzunlugu: 46 Oluşturulabilecek: 7065254862732333761310239421614111190044114944
28 haneli uzunlugu: 48 Oluşturulabilecek: 409784782038475358155993886453618449022558666752
29 haneli uzunlugu: 50 Oluşturulabilecek: 23767517358231570773047645414309870043308402671616
30 haneli uzunlugu: 52 Oluşturulabilecek: 1378516006777431104836763434029972462511887354953728
31 haneli uzunlugu: 53 Oluşturulabilecek: 79953928393091004080532279173738402825689466587316224
32 haneli uzunlugu: 55 Oluşturulabilecek: 4637327846799278236670872192076827363889989062064340992
33 haneli uzunlugu: 57 Oluşturulabilecek: 268965015114358137726910587140455987105619365599731777536
34 haneli uzunlugu: 59 Oluşturulabilecek: 15599970876632771988160814054146447252125923204784443097088
Hatırlatma 1 ile başlayan adresler için geçerli bilgi. yoksa 3 ve bca ile başlayanlar dahil edilmemiştir. konu çok pasif kaldı
biraz hareketlendirelim dedim
#3paython' da yazılmış bir yazılım
adres üretimi yapıp balance kontrolü yapıyor.
oluşan adresleri csv dosyasına atar...
modülleri yükleyip hemen kullanabilirsiniz.
#!/usr/bin/env python
import os
import ecdsa
import hashlib
import base58
import requests
import time
from smtplib import SMTP_SSL as SMTP
import logging
wif = ""
logging.basicConfig(filename='BTC_PrivateKeys_'+time.strftime("%Y-%m-%d-%H-%M")+'.csv', \
level=logging.INFO, format='%(message)s', datefmt='%Y-%m-%d,%H:%M:%S')
logging.getLogger("requests").setLevel(logging.WARNING)
logging.info ('"Timestamp", "WifKey", "PublicAddress"')
def ping_address(publicAddress):
global pk
global wif
global publicKey
"""
sends Request to a Block Explorer
Main one is blockexplorer - seems to be UNLIMITED...using chain.so has a rate limiter
https://blockexplorer.com/api/addr/ balance = pmts['balance']
https://chain.so/api/v2/get_address_balance/BTC/ balance = pmts['data']['confirmed_balance']
"""
req = requests.get("
https://blockexplorer.com/api/addr/"+publicAddress)
pmts = req.json()
balance = pmts['balance']
print balance
# "WifKey", "HexKey", "PublicAddress", "PublicKey", "Balance"
logging.info (''+ time.strftime("%m-%d-%y %H:%M:%S") +','+ wif +','+publicAddress +', ' + str(balance) )
if float(balance) > 0.00000000:
print "Tebrikler, aktif bir hesap buldunuz"
def wif_conversion(pk):
global wif
padding = '80' + pk
# print padding
hashedVal = hashlib.sha256(padding.decode('hex')).hexdigest()
checksum = hashlib.sha256(hashedVal.decode('hex')).hexdigest()[:8]
# print hashedVal
# print padding+checksum
payload = padding + checksum
wif = base58.b58encode(payload.decode('hex'))
print wif
while True:
pk = os.urandom(32).encode("hex")
wif_conversion(pk)
sk = ecdsa.SigningKey.from_string(pk.decode("hex"), curve = ecdsa.SECP256k1)
vk = sk.verifying_key
publicKey = ("\04" + vk.to_string())
ripemd160 = hashlib.new('ripemd160')
ripemd160.update(hashlib.sha256(publicKey).digest())
networkAppend = '\00' + ripemd160.digest()
checksum = hashlib.sha256(hashlib.sha256(networkAppend).digest()).digest()[:4]
binary_address = networkAppend + checksum
publicAddress = base58.b58encode(binary_address)
print publicAddress
while True:
try:
ping_address(publicAddress)
except ValueError:
print "bekleyin 3 saniye"
print pk
print publicAddress
time.sleep(3)
continue
break
# msg = "I own your Private Key for %s" %(publicAddress)
# signed_msg = sk.sign(msg)
# encoded_msg = signed_msg.encode("hex")
#4Hesaplayalım.Bitcoin cüzdanlar arası transfer süresi max 10 dk.Borsada satmak max 1 dk,komisyonsa borsalara bağlı olarak binde 5.Borsadan banka hesabına transfer ücreti 3-5 ₺.Hemen hemen 30 dk içinde gerçekleştirilebilir ve komisyonlar üç aşağı beş yukarı 6-7 ₺ civarında.Eğer yaşanılan yerde BTC ATM’si varsa bu süre saniyelere düşer.Şimdi,Swift ile minimum 3 max 14 gün,minimum 50 $ ile yapılan transferle BTC transferlerinin arasında nasıl oluyor da “pek de bir fark” olmuyor?2 gün gibi bir süreye nasıl ulaştın anlamak gerçekten güç.Bu mesajını bir kenara not et,1-1,5 sene sonra Bitcoin döngüsü gereği “sebepsiz” yükselmeye başladığında aslında her şeyin döngüde bittiğini ve “bahanelere” ihtiyaç duyduğunu gör.
yazdiklarimi kisisel algilama, tamamen sisteme olan sitem. senlik değil, benim zaten artik yatirimim yok 10-14k arasinda cikmistim. tartisma cikartma amacli yazmadim sadece insanlar bilgilensin, isler toz pembe değil.
Bu işlemler tamamen palavra şimdi sana gerçek işlemi göstereceğim. Bu yazdıkların tamamen kağıt üzerinde geçerli ve işler gerçekte hiçte böyle değil.Yani sizin kağıt üzerinde yaptığınız işler tamamen
'hayalperest' ve
'gerçeklikten uzak'Ben X şirketine 500.000 Türk lirası ile Bitcoin kullanarak kaç para gönderebileceğim şimdi hemen hesaplıyorum.
$1 = 5 Türk lirası olarak sayalım.
1- Yurt dışı borsasını kullanırım (Alternatif olduğum swift sistemine muhtaç kalırım **Patladım**)
2- Türk borsasını kullanırım (Swift sistemine ihtiyacım olmaz, Paribu'yu kullanarak başlıyorum)
Paribu'dan 500.000 Türk lirasına kadar Bitcoin satın almaya çalışırsam fiyat 19.799 Türk lirasından 21.000 Türk lirasına çıkıyor. Yani aslında 19.799 Türk lirası değerindeki Bitcoin'i eğer satın almak istersem ortalama 20.500 Türk lirasına satın alıyorum daha
sadece Bitcoin satın alırken kafadan 19.799/20.500 = %-0,0342 yani -17097 Türk lirası zarar ettikMAKER KOMİSYONU %0.25500.000 X 0.0025 = 1250 Türk lirası daha gitti, geçmiş olsun.
Toplam zarar: 18374 Türk lirası
Şimdi parayı karşıdaki şirkete atıyoruz 0.0005 Bitcoin tokat yedi (10 Türk lirası daha gitti)
Toplam zarar: 18384 Türk lirası
Paramızı şirket aldı; Kraken'de bozdurup banka hesabına çekecek heriflerin elinde olması gereken 500.000 Türk lirası oldu sana 481.616 Türk lirası. Biz bu hesapta 1 doları 5 Türk lirasından sayıyoruz yani karşı tarafın elinde $96.323 değerinde Bitcoin var ve bunu Kraken'de bozdurup banka hesabına çekecek.
96.323 dolarlık Bitcoin'i Kraken'de satmak istersem emirler 3725 dolardan 3713'e düştü ortalama 3718 de bizim para oldu 96141 dolar (-181 dolar zarar yazdık)
hadi ekle bakalım %0.16 maker komisyonunu 153 dolar daha öde Kraken'e aslanım sen olmasan Kraken nasıl geçinecek. Bizim para oldu 95.987 dolar
Şimdi bu USD'yi bankaya çekicez Kraken efendi Pending'i onaylayacak daha dur sen 95.987 doları 2 güne anca onaylar, hani Bitcoin 30 dkda para gönderiyomuş bilmem ne ya onlar sadece cüzdanlar arasında. Parayı realize etmeye kalktığında yok öyle şey.
Parayı bankaya çekerken Kraken efendiye $60 daha ateşleyeceksin
95.927 dolar
Yani 500.000 Türk lirasıyla Bitcoin satın alıp karşıya gönderip, karşıdaki kişinin de banka hesabına parayı geçirmesinin ortalama maliyeti 20.365 Türk lirası**Sen cüzdandan cüzdana elindeki Bitcoin'i 30 dakikada gönderiyor olabilirsin.**
İş borsanın cüzdanına para göndermeye gelince 1-5 saat beklersin, Bitcoin satın almak için 1 saat beklersin, karşıdaki kişinin parayı bozdurup bankaya parasını geçirmesini 2 gün beklersin. Borsa withdrawal'a onay verecek de sen o parayı çekeceksin.
Ya bırak allah aşkına, daha Bitstamp'ten 5-6 haneli para çekecekken seni 1 hafta KYC&AML işlemleriyle oyaladığından bile bahsetmedim. 3 aşağı 5 yukarı böyle kardeşim daha ortaya Bitcoin'in volatilitesini katmadım.
Kısacası kağıt üzerinde 10 dakikada cüzdandan cüzdana para aktarırsın ama iş o parayı realize etmeye gelince en aşağı 2 gün sürecek ve o kadar volatilite olacak ki 100.000 doların yukarıdaki işlem gibi karşı tarafa 95.927 dolar olarak geçecek.
ne yaparsan yap, Bitcoin'i karşıya gönderip paranı realize etmeye çalıştığında en kötü %2 ile %7 arasında zarar edeceksin.istediğin borsayı kullan, fark etmez..
ben buy emri verir satılmasını bekler zarar etmem de. bekle bakalım 500.000 türk lirasını aynı fiyattan eritebilecek misin?
belki bitcoin'in fiyatı düşecek? biri senin buy emrinin 1 türk lirası üstüne buy emri girecek asla 500.000 türk liralık bitcoin'i buy emri girerek alamayacaksın.
en kötü %3 zarar yazacaksın
sonra da ortamlarda bitcoin 30 dakikada swifte alternatif oluyor deriz sıkıntı yok. evet oluyor ama iş parayı realize etmeye gelince kağıt üzerindeki gibi olmuyor.
#5Boğa-Dana-Düve-Buzağı-Ayı İntegrali
Piyasanın durumu malum zaten moraller dip seviyede olduğu için başlıkta böyle olsun artık.
Resim biraz karışık gözüksede sıra nolardan zaten olay belli.
1-Boğa - Meşhur Aralık-Ocak ayında olan Boğa
2-Dana - Mayıs ayındaki hacim Boğanın yarısı kadar dana ismini koyduk.
3-Düve - Temmuz ayındaki hacim buda boğanın 3 te 1 ne denk geliyor.
4-Buzağı – Son düşüşün 14 kasım günkü nokta boğanın 4 yada 5 te 1 hacim.
5-Ayı – İşte bugünler asıl ayı bence.
-Önceden konular açıldıda ayı geldi diye işte ayı dediklerimiz 2-3-4-noları mumla arar olduk resmen.Şu anda asıl ayı piyasasındayız gibi.
Hacim düşe düşe 120 milyar usd ye geriledi.Kısa vadede 100 milyar usd ye düşmesi muhtemel.Çünkü balinaların insafı yok bol satış baskısı yaratıp iyice indirmeye niyetlilerde işte nereye kadar inceck kestirmesi güç.
-Asıl merak edilen çıkış ne kadar süre sonra başlar ve çıkış işte üste attığımız resimdeki kademeli mi çıkar yoksa ilk boğa gibi 1-2 ayda tepe yaparmı?
Not: Hodl bekleyenlerdenim.İşte üstte attığım resimdeki piyasa hacimlerine göre hesaplarsam misal 2 noda dana denilen 400-450 milyar usd lik mayıstaki gibi bir piyasada btc 10.000 usd idi zararı karşılayıp kara geçiyorum tabii şimdiki 450 milyar usd olacak olanda coin fiyatları eskisi gibi belki aynı olmaz ama eldeki coin çeşidinden birinden kaybetsen birinden karşılar sanırım.
Merak edilen geçen seneki bir boğa gerçekten olurmu diyenlerde var konularda?
Milleti ürkütüp kaçırdılar da sonuçta 900 milyar usd gibi bir hacim olursa önceki boğa ancak olacak.para girişi şart o kadar para belki zamanla ağır ağır girecekte işte ne zaman onuda umutla bekliyoruz bakalım hep beraber göreceğiz.
https://resmim.net/f/8jSBZ0.png #6Teknik analiz ile öngörü yatay seyirlerde güzel sonuçlar verse de bana göre piyasa psikoloji sinin yorumlaması olarak (matematik karşılığı) görüyorum. O yüzden herkesin kullandığı bir terim var para tekniği çizer.
Sesli düşünelim,
Siz piyasaya yön veren birisiniz diyelim elinizdeki malı küçük yatırımcıya boşaltacaksınız. Öncelikle insanlara o hissenin sağlam olduğuna inandırmanız lazım. yapmanız gerekenler basittir.
Bilançolarla oynarsınız . Zarar kalemlerini yıl sonuna kadar sümen altı ederseniz veya saklaya bildiğiniz kadar saklarsınız. Yada kar oranlarını suni şişirirsiniz.
Güzel haberler sürersiniz piyasaya. Şu yatırımcılarla görüşüyoruz gibi. Örnek vermek gerekirse Elon Musk , sudii fonu ile görüştük filan demişti yalan olduğu ortaya çıktı yada tekstil bankasının Çinlilere satacaz diye her sene çıkması (2002) yılları. Yada Doğan haber grubunun amerikalı fona satağız diye pof pof laması gibi gibi bir sürü örnek sayarım...
Üçüncü adımda hisseyi bir güzel pumplarsınız , aslında kimseden malı almazsınız kendi malınızı ala ala yukarı çıkarırsınız. Arada ky size mal kaktırır onlar canınızı sıksada büyük resme odaklanın.
Ky karlı bir şekilde size mal kaktırması bir dedikoduya sebep olur aslında dedimya canınızı sıksada onlar sizin ayaklı gazeteleriniz olur.
Teknikciler için güzel bir teknik oluşturursunuz herşey al sinyali verir üstüne birde piyasada konuşulan haberlerde mevcut olunca normalde olması gereken 1$ hisse başı nominal değer şuan 4-5$ vurmuştur ve hedef olarak piyasalara , dergilere ve gazetelere gerekirse para karşılığı makele yazarsınız ( Blockcahinde bu fenolara kalıyor. Ver 2 eth mu senin için bir borsanın reklamını yapsın)
Her şey mükemmel hale geldi , haber var (sec-Baktt vs....) , piyasada para kazanan insanlar oldu küçük servetler kazandı harika dedikodu başlasın, medya ve feno ayağıda tamam hedef 100.000$ oldu. Teknik harika bas bas bağırıyor hedef 100.000$ diye harika bütün indikatörler olumlu. Haberler pof pof landı şimdi malı yıkacağımız adamlar lazım. Dedikya maliyet zaten cücük kadar kaldı.
Ve Alice harikalar diyarında , noldu abi teknik böyle harika durumdayken çöküş başladı
fenomen ağabeyyy Dash hani taş gibiydi, tron hani 1$ olacaktı hani eth 25.000$ hedefi vardı.
Herkes bura direnç şuradan dönecek bakın hareketli ortalama hala al veriyor derken para oldu pul. Sıkıntı büyük coinler haricinde çoğunda hacimde bitti kime satacaksın yada 100$ aldığın bir tokeni 1 $ satar mısın ?
Burada bu sefer insan psikolojisi baş gösterdi, Dışarıdan para yatıracak adamda bi anda geri çekildi. Herkes izlemeye başladı
Çok yazdım yaa bakalım bakalım takipteyim bu konuyu
#7Emin hocanın yeni projesinde %51 işi hayal olucakmış anlatılana göre 2/3 gibi bir çoğunluk yakalanması gerekiyormuş. Bu adama güvenim var bakalım ne olucak.
Bu kişiyi ne zaman görsem sürekli insanlara yeni bir kripto parayı pazarlıyor oluyor.
PoW algoritması 2009’da Bitcoin tarafından kullanılsa da günümüzde PoS, dPoS hatta dPoW gibi algoritmalar var. PoS algoritmasinda elinde tuttuğun token sayısı kadar güce sahip oluyorsun. Bu durumda aynı zamanda bir yatirimci olduğun için kripto paranin geleceğini riske atacak herhangi bir adımda bulunmuyorsun fakat PoW algoritmasinda madenciler sadece arz fazlasına ve yüksek enflasyona sebep oluyor. Bir madenci Nvidia ve AMD şirketlerine para kazandırırken oluşturduğu arz fazlasını borsada satıyor. Bu aynı bir arsanin hisse sahibi olmak gibi, sürekli yeni hissedarlar çikiyor aslinda PoW algoritmasinda sürekli birileri senin cebinden para çaliyor.
PoS’un iki çeşidi var.
Biri PoS diğeri dPoS
PoS algoritmasini yukarida anlattim. dPoS ise yanlis hatirlamiyorsam delegate PoS olmasi gerekiyor. Yani delegeler seçiyorsun sadece onlar kripto para hakkinda söz sahibi oluyor. Şu an en hizli ve güvenli sistem dPoS gibi görünse de dPoS’un bana göre Amerikan merkezli swift sisteminden hiçbir farkı yok. dPoS algoritması kötü ellerde sistemi merkezileştiriyor. Bu yüzden milletin lafına bakmayın zaten şu an elimizde PoS gibi kullanilabilir bir algoritma var.
#8Konu açılalı aylar olmuş. Yapılmak istenen şeye çok aklım yatmadık, çok mantıklı gelmedi ama merak ettiğim bir durum var. Bu konunun çıktısı ne oldu? Yakayabildiniz mi bi balık? 1 btc falan geldi mi?
Aslında neden 1 btc ve üstü bir adres yakalamak kriter onu da anlamış değilim ben içinde hiç bitcoin olmayan ama kullanılmış yani en az 1 transaction görmüş adres eşleşmesi bile projenin başarılı olduğunun göstergesi, arkadaşlar bunu başardıklarını söylüyor ve 19 adres ile eşleşme yakaladıklarını iddia ediyor, tabi bunun kanıtlanması da imkansız adama kanıtla desek de kanıtlayamaz çünkü bakın bu adresi random ürettik bu da blockchaindeki kullanıldığı tarih deme şansı yok çünkü vakti zamanında kendi kullanıp private keyini bildiği bir adresi karşılaştırma dosyasına eliye ekleyebilir.
Projeye ben içinde bitcoin bulunan adres eşleşmesi değil daha önce transaction görmüş yani kullanılmış bir adresin eşleşmesi olarak bakıyorum ve hala inanmakta güçlük çekiyorum nedenini ise şöyle anlatayım, bu konuda oldukça bilgili ve özellikle cryptoloji konusunda bilimsel makale yazmış bir eğitim görevlisi ile bu konuyu uzun uzadıya konuşmuşluğum var onun bana verdiği örnek şöyleydi varın siz imkansızlığını düşünün.
Pasifik okyanusunda bir sandalın içinde oturduğunu ve elindeki toplu iğneyi suya daldırıp geri çıkardığını düşün, sonra da pasifik okyanusuna kıyısı olan bir adanın sahilinden yine toplu iğneyi suya daldırdığını ve okyanusun ortasında daldırdığında iğnenin ucuna temas etmiş hidrojen atomlarının tesadüfen sahilde de iğnenin ucuyla temas etmesi, işte olasılık bu demesi. (Burada arkadaşların ama biz 1 tane adres ile karşılaştırma yapmıyoruz şimdiye kadar kullanılan bütün adresleri karşılaştırıyoruz demeleri de bir savunma değil çünkü iğnenin ucuna denk gelen bir tane atom 1 tane adresi temsil ediyorsa şimdiye kadar kullanılmış olan adresler iğnenin başı kadar alanı temsil ediyor) yani insan beyninin bile algılamakta zorlandığı bir olasılıktan bahsediyoruz burada ama arkadaşlar ısrarla biz yaptık 19 tane de adrese denk geldik diyorlar, yalan söylüyorsunuz diyemiyoruz kanıtımız yok, doğru söylüyorsunuz yapılabilir hiç diyemiyoruz çünkü ortada bilimsel bir zorluk ve hatta imkansızlık var, kafamız karışmış ortada kalmış durumdayız. Bu konuda arkadaşların dürüstlüğüne inanmaktan başka bir şansımız yok ne yazık ki.
Arkadaşlar bir program yazdık
Program bir torrent ağı gibi çalışıyor Btc private keyleri çözüp içindeki Btc miktarını bulup, adresiyle birlikte bir txt dosyasına kayıt ediyor, aynı zaman da taradığı tüm adresleri de bu txt dosyasına kayıt ediyor. Dakikada 40 adres tarıyor. Olayı mantığı şu şekilde Bir bilgisayar dakikada 40 adres tarıyor, ama programı kurup bu ağa giren her bilgisayar bu sistemin bir parçası oluyor. Örneğin ağa bağlı 1000 bilgisayar olursa dakikada 40000 adres taranmış oluyor. Ağ içinde herhangi bir bakiyeli cüzdan bulunursa bulunduktan 1 saat sonra bulunduğu andaki bakiyesiyle programın ana ekranında paylaşılıyor ve herkes tarafından kullanılabiliyor. (eğer çekeceksen 1 saat içinde çekmen lazım
))) Bu aramalarda hep kayıt altına girdiği için çok fazla veri oluşuyor... Ama dediğim gibi kullanıcılar arasında bir ağ oluşturduğu için yine örnek olarak 1000 bilgisayarlık bir hardiski kullanıyor program. Şu anda program 50 bilgisayarlık bir ağ ortamında sorunsuz çalışıyor...
Program ekran görüntüsü:
https://www.imagevisit.com/image/1mAY4bağış :
BTC: 13EPS2i5h429jAhV9z3rCxTLjyfb7ct3Ym
#9####### ALAN ADI WHOİS BİLGİSİ KONTROLÜ##### Domain Name: PAYKRIP.COM
Registry Domain ID: 2326087218_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.isimtescil.net
Registrar URL:
http://www.isimtescil.net Updated Date: 2019-01-04T19:58:17Z
Creation Date: 2018-10-26T09:20:58Z
Registry Expiry Date: 2019-10-26T09:20:58Z
Registrar: FBS Inc.
Registrar IANA ID: 1110
Registrar Abuse Contact Email:
abuse@domaintime.biz Registrar Abuse Contact Phone: +90.8502000444
Domain Status: clientTransferProhibited
https://icann.org/epp#clientTransferProhibited Name Server: BOB.NS.CLOUDFLARE.COM
Name Server: JILL.NS.CLOUDFLARE.COM
DNSSEC: unsigned
URL of the ICANN Whois Inaccuracy Complaint Form:
https://www.icann.org/wicf/>>> Last update of whois database: 2019-01-05T17:22:27Z <<<
For more information on Whois status codes, please visit
https://icann.org/eppNOTICE: The expiration date displayed in this record is the date the
registrar's sponsorship of the domain name registration in the registry is
currently set to expire. This date does not necessarily reflect the expiration
date of the domain name registrant's agreement with the sponsoring
registrar. Users may consult the sponsoring registrar's Whois database to
view the registrar's reported date of expiration for this registration.
TERMS OF USE: You are not authorized to access or query our Whois
database through the use of electronic processes that are high-volume and
automated except as reasonably necessary to register domain names or
modify existing registrations; the Data in VeriSign Global Registry
Services' ("VeriSign") Whois database is provided by VeriSign for
information purposes only, and to assist persons in obtaining information
about or related to a domain name registration record. VeriSign does not
guarantee its accuracy. By submitting a Whois query, you agree to abide
by the following terms of use: You agree that you may use this Data only
for lawful purposes and that under no circumstances will you use this Data
to: (1) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass
unsolicited, commercial advertising or solicitations via e-mail, telephone,
or facsimile; or (2) enable high volume, automated, electronic processes
that apply to VeriSign (or its computer systems). The compilation,
repackaging, dissemination or other use of this Data is expressly
prohibited without the prior written consent of VeriSign. You agree not to
use electronic processes that are automated and high-volume to access or
query the Whois database except as reasonably necessary to register
domain names or modify existing registrations. VeriSign reserves the right
to restrict your access to the Whois database in its sole discretion to ensure
operational stability. VeriSign may restrict or terminate your access to the
Whois database for failure to abide by these terms of use. VeriSign
reserves the right to modify these terms at any time.
The Registry database contains ONLY .COM, .NET, .EDU domains and
Registrars.
Domain Name: PAYKRIP.COM
Registry Domain ID: 2326087218_DOMAIN_COM-VRSN
Registrar WHOIS Server: whois.isimtescil.net
Registrar URL:
http://www.isimtescil.netUpdated Date: 2019-01-01T17:55:10Z
Creation Date: 2018-10-26T09:20:58Z
Registrar Registration Expiration Date: 2019-10-26T09:20:58Z
Registrar: FBS Inc.
Registrar IANA ID: 1110
Domain Status: clientTransferProhibited
https://icann.org/epp#clientTransferProhibitedRegistry Registrant ID: Not Available From Registry
Registrant Name: Domain Admin ContactID 6393952
Registrant Organization: FBS INC / Whoisprotection biz
Registrant Street: Umraniye Tantavi mh Menteseoglu cd Terra Plaza No 25 Kat 2
Registrant City: Istanbul
Registrant State/Province: Istanbul
Registrant Postal Code: 34764
Registrant Country: TR
Registrant Phone: +90.8502000444
Registrant Phone Ext:
Registrant Fax:
Registrant Fax Ext:
Registrant Email:
6393952@whoisprotection.bizRegistry Admin ID: Not Available From Registry
Admin Name: Domain Admin ContactID 6393952
Admin Organization: FBS INC / Whoisprotection biz
Admin Street: Umraniye Tantavi mh Menteseoglu cd Terra Plaza No 25 Kat 2
Admin City: Istanbul
Admin State/Province: Istanbul
Admin Postal Code: 34764
Admin Country: TR
Admin Phone: +90.8502000444
Admin Phone Ext:
Admin Fax:
Admin Fax Ext:
Admin Email:
6393952@whoisprotection.bizRegistry Tech ID: Not Available From Registry
Tech Name: Domain Admin ContactID 6393952
Tech Organization: FBS INC / Whoisprotection biz
Tech Street: Umraniye Tantavi mh Menteseoglu cd Terra Plaza No 25 Kat 2
Tech City: Istanbul
Tech State/Province: Istanbul
Tech Postal Code: 34764
Tech Country: TR
Tech Phone: +90.8502000444
Tech Phone Ext:
Tech Fax:
Tech Fax Ext:
Tech Email:
6393952@whoisprotection.bizName Server: bob.ns.cloudflare.com
Name Server: jill.ns.cloudflare.com
DNSSEC: Unsigned
Registrar Abuse Contact Email:
abuse@domaintime.bizRegistrar Abuse Contact Phone: +90.8502000444
URL of the ICANN WHOIS Data Problem Reporting System:
http://wdprs.internic.net/>>> Last update of WHOIS database: 2019-01-05T17:22:34Z <<<
For more information on Whois status codes, please visit
https://icann.org/eppRegistration Service Provided By:
The data in this whois database is provided to you for information purposes
only, that is, to assist you in obtaining information about or related to a
domain name registration record. We make this information available "as is",
and do not guarantee its accuracy. By submitting a whois query, you agree
that you will use this data only for lawful purposes and that, under no
circumstances will you use this data to:
(1) enable high volume, automated, electronic processes that stress or load
this whois database system providing you this information; or
(2) allow, enable, or otherwise support the transmission of mass unsolicited,
commercial advertising or solicitations via direct mail, electronic mail, or
by telephone.
The compilation, repackaging, dissemination or other use of this data is
expressly prohibited without prior written consent from us. The Registrar of
record is FBS Inc..
We reserve the right to modify these terms at any time.
By submitting this query, you agree to abide by these terms.
Alan adının whois bilgileri gizlenmiş.
Tescil mercii nin bilgileri görünüyor.
Kimden neyi saklama çabasıdır bu.
####### COM.TR ALAN ADI KONTROLÜ #####whois paykrip.com.tr
No match found for "paykrip.com.tr"
com.tr tescili yapılmamış.
####### MARKA TESCİLİ KONTROLÜ ########Klasik yıllık zamdan hemen önce yılın son günlerinde marka başvurusu yapılmış daha inceleme halinde.
####### SSL SERTİFİKASI İNCELEMESİ ########Cloud flare standart SSL sertifikasını kullanmışlar.
Doğru düzgün yeşil bar olan bir sertifika alıp Cloud Flare in ücretli aboneliğine geçip kendi sertifikanızı kullanmanızı öneririm.
############ HOSTING ALTYAPISI İNCELEMESi ############host -t ns paykrip.com
paykrip.com name server bob.ns.cloudflare.com.
paykrip.com name server jill.ns.cloudflare.com.
web sitesi cloud flare arkasında.
##### WEB PERFORMANS KONTROLLERİ ####web sıkıştırma yapmışlar. Tebrik ediyoruz.
############### EPOSTA ALTYAPISI İNCELEMESİ ######host -t mx paykrip.com
paykrip.com mail is handled by 10 mx.yandex.net.
mail exchanger yandex e yönlendirilmiş akıllıca. posta sunucu işletme macerasına girmemişler.
################ TiCARET SİCİL KONTROLLERİ ##############Tek kişilik Limited Şirket olarak kurulmuş şirket.
Şirketim sahibi ve Müdürü : Ozan Ban
##### ŞİRKET SERMAYESİ KONTROLLERİ ###########Ozan Ban hakkında Internet'de hemen hiç bir şey yok.
#10Bu konuda çok acayip birikim ve deneyimleri olduğunu bildiğim huzurkan, mstfprcn ve mhanbostanci yi konuya davet etmek gerektiğini düşünüyorum.
O siteyi de başta sona inceledim.
En basit hali ile açıklayayım;
hisse fiyatı yıllardır 1 TL civarında dolanan bir şirket için yaptığım tablodur.
Buna göre 1 TL fiyattan 10.000 adet aldığınız bu hisse senedi 10 yılın sonunda size yılda 7747 TL düzenli temettü geliri verecek.
ana paranız da 51.000 TL olarak duruyor.
Birde yıllar içinde hisse senedinin fiyatının katlandığı bir senaryo işlettim.
Buna göre 1 TL fiyattan 10.000 adet aldığınız bu hisse senedi 10 yılın sonunda size yılda 2470 TL düzenli temettü geliri verecek.
ana paranız da 164.730 TL olarak duruyor.
Şimdi işin uzmanlarına soruyorum. Bu iki hisse senedinden hangisi daha verimlidir.
#11#12Fork yani Türkçeleştirilmiş haliyle "çatal" yada "çatallanma"...
Kripto para dünyası için çok önemli bir kelime haline çoktan geldi. Ne kadar tasvip etmesemde çok sık kullanılan bir yöntem halini aldı.
Aslında terim olarak bize tam anlam ifade etmiyor. Ağda yaşanan çatallanmayı anlatıyor bu kelime ancak bazen " şu anda mevcut bir örneğini yaşamak üzereyiz" ağda bir çatallama olmamasına rağmen fork olarak adlandırılıyor. Açıkçası bunun nedenini bende anlayamadım.
Ethereum'da yaşanacak Constantinapole forku ağda bir çatallanmaya yani yeni bir ağa sebep olmayacak. Sadece Ethereum'un yağacağı sistem değişikliği için bir çalışma olacak. Ancak yine de fork diye adlandırılıyor.
Konumuza dönersek...
Hepimiz Bitcoin Cash'ın Bitcoin ana ağında fork yani çatallanma yoluyla ayrıldığını biliyoruz. Belki bir çoğumuz BTG ve B2X'inde bu yoolla ayrıldığından haberdarız. Peki aslında Bitcoin'den ayrılarak yoluna devam eden aklınıza gelmeyecek kadar çok coin var desem?
Buyrun;
Ben bunu ilk gördüğümde inanamadım. Altında forkun forkla yarattığı coinleri görmek daha ilginci oldu...
Örneğin LTC, DGB, DASH gibi coinlerde Bitcoin'den forkla ayrılanlardanmış...
Peki ya Ethereum?
Bunların dışında
XLM, XRP'den
ETN-XMO ve XMC, XMR'den
XDN, BCN'den
NEM-ARDR-BURST ve IGNIS, NXT'den
ARK, LSK'dan
fork yoluyla ayrılmış...
Bu fork işi güzel iş... Bedava para yaratıyorlar hemde orijinal kripto paranın adını kullanıyorlar...
Umarım faydalı olmuştur...
Edit:
Daha fazlasını da buldum...
#13yeni çıkan bir kripto para için scam denildiği zaman karşı taraftan söylenen klasik bir söz vardır: "ethereum'a da scam diyorlardı. bak ne oldu?"
kendi adıma konuşacak olursam projenin takım üyeleri arasında benim gibi 3-5 tane adam varsa ya da token başına deli gibi bir fiyat çekmişse benim için scamdır. yazılan diğer bilgilere bakmama gerek yok. neyse hacılar, ethereum için ilk başta bizim bölümde yazılanlara biraz bakalım. nereden nereye be...
Yılın soygununu da bunlar yapacak. Smiley
Ethereum
Çok güzel oynanan bir SCAM kaybedenler çok büyük kaybedecek, Adamlar bütün IPO'yu USD'ye çevirdi bile karıya kıza harcamaya başlamışlardır, seneye bu zamanlarda bakalım hangi bahane ile ortadan kaybolacaklar. Böyle bir şeyin böyle bir yöntem ile başarılı olması imkansız. Gereksiz kimsenin kullanmayacığı programlamalardan bahsederek kafa karıştıran çok üstün bir şey yapılıyormuş imajı yaratan bir kaç gariban programcı. Normalde başka coinlere negatif yorum yapmam heralde bu ilk yapışım, yapma gereği duydum.
UZAK DURUN BUNDAN, paranızı çöpe atmayın, Gidin Bitcoin fln alın daha karlı çıkarsınız.
Ether scam. Vitalik paraları alıp tatile çıktı.
bu kadar belirsizlik sanki scam kokuyor buram buram yatırım yapanlar fena patlayabilir sanki Cheesy
Ben Ethereum'a başından beri sıcak bakmayanlardanım. Yarın elektrik olmadan bile transfer edilebilir hale soktuk öyle efsane bir para birimi ürettik deseler bile çok fazla bir şey ifade etmeyecek çünkü ortaya çıktıktan bir kaç gün sonra cazibesini kaybedip fiyatı düşmeye başlayacak ardından panikle herkes satacak.
insanlarda buna ilk ciktiginda atladi ya, elinde tuzluk hiyar arar gibi, ona sasiyorum..
Ethereum, Tamamen boş bir proje.Hani bi deli kuyuya taş atmış, arkasından 40 kişi koşmuş misali.
Adamların projesi mantıklı düşündüğünüz zaman.Yani kendilerinin arkasındaki güçleri geçtim, ( onların belirttikleri ibm vesaire ) Ethereum, Dev kısmında bir tarayıcı olduğunu belirtiyor, bildiğiniz sıradan mozilla, chrome gibi tarayıcı.Ancak bu tarayıcı diğer tarayıcılardan biraz daha üstün, en azından şablon ve özellik bakımından. ( özellikleri belirtilmemiş ).Tarayıcı güçlü şifreleme algoritmalarıyla oluşturulmuş.Gelelim tereyağının ince kıl olayına.
Adamlar açık açık, bu projeden kar beklense bile, fazla kar beklenemeyeceğini, ancak projenin önünün açık olduğunu belirtiyorlar.
Ethereum, tamamen boş bi proje.Yatırım yaptıysanız geri çekmenizde fayda var.
Ben hala Ethereum'un tam bir hayal kırıklığı olacağına inanıyorum. Çok büyük vurgun yaptılar ve kaçmak için zaman da kazandılar artık bu ekibi bulmak imkansız buna kalıbımı basarım.
ben de sürenin çok uzun olmasından dolayı hiç bulaşmadım bana göre de vurgunun kralını yaptılar şahane yaptılar muazzam plan yapmışlar hemde unutturdular kışa kadar kim ne kadar ether aldığını bile unutmuş olur .
Please see this link for more messages.https://bitcointalk.org/index.php?topic=5097314.msg49239100#msg49239100