Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, sahip olduğu Bitcoin’lerinin tamamını kripto para Aralık ayında 20,000 dolara ulaştığı sırada sattığını söyledi. Wozniak’ın bu itirafını, finansal haber organı Business Insider Nordic bildirdi.
İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenen Nordic Business Forum’da konuşan Wozniak, Bitcoin‘i ilk defa 700 dolar seviyesindeyken deneme amaçlı aldığını ifade etti. Apple’ın kurucu ortağı, ne kadar Bitcoin aldığını ise açık etmedi. Bitcoin’i alırken neyi amaçladığını da şöyle özetledi:
“Amacım Stockholm gibi bir yere seyahat etmek, sadece Bitcoin kabul eden restoran ve otellere gitmek, seyahat ederken de yalnızca Bitcoin kullanmaktı.”
Wozniak, daha sonra şöyle dedi:
“Fiyat zirveye roketlendiği zaman, kendi kendime sürekli onu takip eden ve sayıları önemseyen insanlardan biri olmak istemediğini söyledim. Hayatımda böyle bir şeyi önem vermek istemiyorum […] Endişe sahibi olmamak mutluluğumun bir parçası. Bu nedenle hepsini sattım ve ondan kurtuldum.”
Wozniak daha önceki açıklamalarında Bitcoin’in altın ve ABD Doları’ndan daha iyi olduğunu söylemişti. Bitcoin ve Blockchain’in potansiyeline tam olarak 10 yılda ulaşacağını öngören Apple’ın kurucu ortağı, tek saf dijital altının Bitcoin olduğunu düşünüyor.
Haber: CoinTelegraph
Haber linki :
https://uzmancoin.com/bitcoin-apple-wozniak-3/